След бензиностанциите връзват и мандрите с НАП

Така ще се пресече порочната практика с укриването на данъци, обясни Найденов
21 юни 2011 14:40,
165
След бензиностанциите връзват и мандрите с НАП
Снимка: архив БТА

Ще направя предложение мандрите да бъдат вързани както бензиностанциите с фискални апарати към НАП, за да могат да се облагат. Това съобщи земеделският министър Мирослав Найденов на среща с животновъди във ферма в с. Красноселци край Омуртаг.

По този начин ще се пресече порочната практика с укриването на данъци, посочи той.

По въпроса за данъчното облагане на земеделските производители министърът каза, че през първите 3 години от присъединяването страната ни е била освободена от данъци. След този период обаче се дължат от всички страни в ЕС и няма начин България да бъде изключение, посочи министърът.

В момента животновъдите могат да избират – да водят или да не водят счетоводство, ако не водят, те плащат 10% данък върху 40 на сто от приходите.
Найденов обяви, че ще направи предложение към Министерството на финансите за отпадане на изискването при получаването на субсидии земеделските производители да са без задължения към НАП.

Земеделският министър бе категоричен, че на сектор животновъдство трябва да гледа приоритетно, защото в момента у нас има дисбаланс между животновъдството и зърнопроизводството.

Подготвя се проект, който ще даде предимство на животновъдите при отдаване на държавни и общински мери и пасища, каза още Найденов.

Подготвя се специална схема, по която мерите и пасищата ще се дават според броя на животните само на тези, които притежават пасищни животни. Решението е взето на Консултативния съвет по животновъдство. Министърът призова животновъдите да се обединят, за да могат да участват с единна позиция в диалога за управлението на Държавния поземлен фонд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още по темата: НАПмандри
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
0
 
! Отговори
ААА преди 12 години
А ЩО НЕ ВЪРЖЕТЕ ТИЯ ФИРМИ ДЕТО ПРОДАВАТ КАСОВИТЕ С НАП ААААААААААААА
157
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДА ВЪРЖАТ И КРАСИМИР СТЕФАНОВ АКО ИСКАТ
156
1
 
2
 
! Отговори
ха ха преди 12 години
мандри - бе кви мандри - от къде го доят сухото мляко с което приготвят прясното мляко - киселото мляко- сиренето и кашкавала и всички останали млечни тюрлюгювечи - сухо мляко което не си звае годините - Няма ги вече мандрите с животните и животновъдите - няма го вече вкусното прясно и кисело мляко - няма ги вече хубавото сирене и кашкавала - всичко е приготвено от сухо мляко с вечна годност - *** ядем
155
1
 
4
 
! Отговори
ku4eto преди 12 години
След бензиностанциите връзват и ......бабичките на пазара с една щайга домат с ............... с НАП
154
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
остана данък *** и данък въздух г-да Политици от все партииией проста *** и недодялана България
153
1
 
3
 
! Отговори
Илия преди 12 години
На овчарите таксиметров касов трябва да сложат, а на кравите на виметата бандерол олигуфрени ГЕРБСКИ52810
152
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да се свържат с НАП градските тоалетни
151
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е 44,спри се бе човек.Аааа,ти си Кр.Стефанов и си вардиш мазния г*з.щото Дянков е застанал зад теб и чака да се издъниш.Що като е толкова ефективна системата отлагат връзката с НАП за неопределено време.Май идват избори и всички приказки отиват в фризера.
150
4
 
1
 
! Отговори
До № 44 преди 12 години
Това, че са се увеличили оборотите не значи, ;че не се е увеличила и отчетната стойност на горивата, нали? Защото при тройната ламя голяма част от горивата бяха контрабанда. Въпросът е, че надали ще се увеличат печалбите, от там и данъците на петролният бизнес! 44, явно си от по-младото и по-иначе подготвено поколение икономисти и с малък опит практически - просто ти личи отвсякъде! Нищо лично, но трябва още много хляб, да изядеш!
149
2
 
4
 
! Отговори
149 преди 12 години
Верно си просто гербав :))). Айде вземи се върни в първи курс и понаучи що е то данък, акциз, мито, осигуровка, такса и т.н. и имат ли почва у нас и що е това обща данъчно-осигурителна тежест и тогава дебатирай с другите първокурсници. Щом толкова елементарни неща не са ти ясни всякакви разговори по-натам са безпредметни :). Направо се съгласявам с теб, че данъчната тежест е 10% и оттам насетне това е :))) ***.
148
1
 
4
 
! Отговори
148 преди 12 години
От къде черпиш тая статистика :), а и да попитам разлика между оборот и печалба правиш ли :) Имаш ли идея колко е бил оборота преди това :). А какво правим с увеличената цена с около 10% за последните два месеца :) Нея къде я слагаме. У тоя кюп ли е или некъде другаде :). Ми то до два месеца да направят бензина и нафтата 3 кинта оборотите ще се вдигнат с още 100 млн. :) за годината разбира се :))). Айде със здраве. Беше ми забавно да ти чета глупостите, ама трябва и работа да се върши.
147
1
 
2
 
! Отговори
134 преди 12 години
144Не знам кой те е учил тебе на икономика за да разбереш, че данъците влизат в Местия и Републикансия бюджет след което се преразпределят. Хвани си го набии ти в кратуната. И хвани прочети после как се разпределят перата в бюджета. Не знам какъв си чесно, но си адски глупаво човече. Гербав си ти!
146
5
 
2
 
! Отговори
44 преди 12 години
141За да не бъдем голословни ти давам официална статистика. Не мога да ти копирам статията, щото днез-а не позволяват. "Само за 2 месеца оборотите на бензиностанциите са се повишили с 35 млн. лв. ... с НАП ще донесе над 100 млн. лв. приходи в бюджета ... " Ти на това нищо ли му викаш? Както казваш ти плащаш ДДС, Акциз и тн. Дам, и те отиват на някого в джоба. Не в Държавния бюджет. Символично, а?
145
1
 
3
 
! Отговори
Фен от Село преди 12 години
Аз лично предлагам на данъчните да им плащам транспортиране за проверка со селскиу самолет , якио пикап или такси както искат ...да идват да проверяват на място и ще си плащам и без да съм сгрешил по един акт от 500лв на година.Да идват на мандрата ще получават безплатно манръсанье и 1кг ракия на калпак.За какво трябва да храним разни солташаци дето си продават джаджите за връзка с НАП да и еееем м*****е а????
144
1
 
5
 
! Отговори
окабелени с НАП преди 12 години
Искаме всички депутати да бъдат окабелени с НАП! Започнете с Лъчо Мозъка!
143
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
връзвайте квото искатено не карайте хората да си плащатпомияри долни
142
3
 
3
 
! Отговори
134 преди 12 години
Е вече стана ли ти ясно, защо те наричам гербав! Мисленето ти е сбъркано, а какво си учил в университета не знам, но явно не е много щом не правиш разлика между данъци, осигуровки, държавни такси и обща данъчно-осигурителна тежест. Просто наивно изказване, че ако твоята фирма не си плаща данъците баба ми и дядо ми нямало да взимат пенсия не подлежи на коментар. Жалко, че не са те научили, че пенсиите не се плащат от данъчните постъпления.
141
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОЯ МАЗЕН *** , И ТОЙ КРАДЕ КАТО БОЙКО И ЦЕЦО И ВСИЧКИТЕ ИМ СПОДВИЖНИЦИ.ЩО НЕ ЗЕМЕШ ДА ВЪРЖЕШ И ОБЩЕСТВЕНИТЕ ТОАЛЕТНИ , ДА ЗАСИЧАШ КОЛКО ЛИТРА И КОЛКО КИЛОГРАМА МИНАВАТ НА ДЕН , ДАЖЕ МОЖЕШ И ЛИЧНО ДА ГИ МЕРИШ ............ С ТВОЙТА КАЛИНКА
140
1
 
0
 
! Отговори
44 преди 12 години
138Спри се малко! От къде тръгнахме, къде стигнахме. Там за *** сме на абсолютно едно мнение (газова камера) но на тоя въпрос много добе знаеш, че няма решение, нали? От моите и твоите данъци да, не взимат пенсия, но има и още доста такива като нас. Нямаме мислене на общество, това е зад което заставам. Имаше една подобна приказка - един *** на улицата не е навредил на никого, така мислят ти и още 7 милиона. Можеш да си направиш изводите!
139
1
 
3
 
! Отговори
133 преди 12 години
Абе братче що не вземеш като не знаеш да не говориш глупости. Минимума си го определяш сам :))) То така ако ставаше. А в края на годината що праим? Плюс това тук говорим да други две неща. На Макрото се опитах да му обясня, че тук данъчно-осигурителната тежест е висока и в някои случаи за някои хора стига до 60%. Кой е най-ощетен е друга тема. И втория въпрос е малоумната глупост на говеждия деятел. Резултатът от връзване на бензиностанциите с НАП е нулев - приходите са се увеличили символично, но за сметка на това услугата е ненужно оскъпена и някои фирмички плюс мобилните оператори са прибрали още неколко милиона ей така за адет. Техните приходи от това безумие е повече от постъпленията в хазната. Сега упражнението ще се повтори с тенденция да се потрети. Никъде в света няма подобно нещо. Ако твърдиш обратното дай пример. А причините да няма са много, пък едва ли има полза да ти ги изброявам щото няма да ги вденеш