Цветанов крепял мнозинството със спрени разследвания

Костов разкри защо независимите подкрепяли ГЕРБ
Обновена: 23 юни 2011 14:51 | 23 юни 2011 13:33,
176
Цветанов крепял мнозинството със спрени разследвания
Снимка: Булфото

С призовки и спрени разследвания ГЕРБ държи независимите депутати.

Това обяви в парламента съпредседателят на „Синята коалиция” Иван Костов.

„Този, който е отговорен за това независими депутати да подкрепят ГЕРБ, не е финансовият министър Симеон Дянков, а вътрешният министър Цветан Цветанов със спрени призовки и разследвания”, обясни пред журналисти в парламента Костов.

Разследванията са били свързани с източване на ДДС, допълни лидерът на ДСБ, без да уточни за кои депутати става въпрос.

Костов обаче предупреди независимите депутати, че протекциите върху тях са временни, до момента в който изтече мандатът на ГЕРБ. 

„Това е временно сечиво, за да се прави мнозинство в това Народно събрание. След следващите парламентарни избори никой няма да се съгласи да закриля тези народни представители”, допълни Иван Костов.

Тъмносиният лидер обясни, че никога досега тази практика не е влияла върху формиране на мнозинството и затова от „Синята коалиция” не са я повдигали.

„Ако бяхме я засегнали, щяхте да пишете: „Костов пищи за парите, които Яне му е взел”. Но сега вече въпросът е политически”, каза лидерът на ДСБ.

Заедно с депутата Димо Гяуров той обяви, че още вчера след дебата по Закона за политическите партии сините са изпратили писмо до председателя на Сметната палата Валери Димитров.

В него десницата пита отчитат ли парите си независимите депутати, обявили принадлежност към други парламентарни групи в парламента. Писмото е било подписано от съпредседателите на „Синята коалиция” Иван Костов и Мартин Димитров.

Още по темата
22 юни 2011 12:15
219

От председателят на Сметната палата Валери Димитров те искат да направи проверка дали в партиите, към които се присъединиха независими депутати, получават тяхната бюджетна субсидия. И дали пред Сметната палата тези партии декларират разходването на допълнително получени пари.

Сините се зарекоха да отнесат казуса до прокуратурата, ако не получат отговор на всичките си въпроси.

Иначе от „Синята коалиция” потвърдиха, че ще внесат предложение да отпадне спорният параграф в Закона за политическите партии, който позволява на депутат да заяви принадлежност към друга парламентарна група и така да прехвърли съответната държавна субсидия със себе си.

„Така ще отпадне възможността парите да следват пациента”, беше лаконичен Костов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
16
 
14
 
! Отговори
Седесар преди 12 години
Бай *** е гнусен интригант.
130
11
 
7
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
BOIKO E ISKAL PODKREPA EDINSTVENO OT BALGARITE.KOSTOV BALGARIN LI E
129
6
 
4
 
! Отговори
Рапонска! преди 12 години
Вилетовото много отивало на Станишев. Бермудите на вожда на червения прайд вече не са червени, а виолетови. На въпрос на журналистката Дърлева: -Защо? Станишев отговорил, че поради кризата, тоалетната хартия станала по-скъпа от индигото и така не личало на бермудите му.
128
4
 
11
 
! Отговори
А,КОЙ преди 12 години
СЪСИПА ---СДС....?
127
5
 
9
 
! Отговори
До Антиром преди 12 години
Ето, това е истина! Но костовистите са си болни... Не помнят, не искат и не могат да видят фактите.
126
1
 
11
 
! Отговори
Kapitalist преди 12 години
92ами мутренско правителство, мутренски приоми.............какво е очаквал Костов. То отначало беше ясно, а той ги подкрепяшеПо лошо пожарникаро - милиционерски.Вижте колко милицонери има в ръководните органи на артията, кога са се развивали, направете аналогия с престъпността в миналото и сега, кой я пази /то и песен си направиха/ и очаквайте очакваното. Наглата схема с окупацията на сгс и наглата нова онбашийка А, цепят все повече без да им пука - като за последно. Да
125
2
 
6
 
! Отговори
ПО-ТИХО, преди 12 години
........ЗА ДА НЕ СЕ РАЗСЪРДИ И.КОСТОВ ...!
124
1
 
3
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
ABE KAKVI DOKAZATELSTVA.DOGAN KOMANDVA PARADA.TOI PORA4VA A BALGARSKIYA LAKEI PLA6TA.OT 20 GODINI E TAKA.VIE SIGURNO STE O6TE MALKI NA PO 15 GODINI
123
3
 
7
 
! Отговори
МИГрЕНА КУНЕВА преди 12 години
.....НЯКОЙ ДА Е ВИЖДАЛ СЛАВИ ТРИФОНОВ ?
122
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Костов само разлайва кучетата!Ако беше "истински" политик , нямаше да излезе от залата при гласуването на вота на недовериие!Забравихте , когато разпродаваше заводи за по 1 лев!Забравихте далаверите на жена му Елена Костова!То бяха фондации и какво ли не още...Кервана си върви , кучетата си лаят!
121
6
 
8
 
! Отговори
Антиром преди 12 години
Костов е комунисти в дебелото черво. Тоя мегакрадец беше лансиран от Луканов в една статия на "Раб. дело". Виолетовия е внедрено то Държавна сигурност като демократ в СДС. Завзе властта и постепенно изгони истинските демократи. Но още по-голямото зло което направи е, че осигури безпроблемното ограбване на държавата от червен. номенклатура, над 100 милиарда активи от държавата ги приватизираха с неговите РМД-та, а в същото време хората гладуваха като кучета. Няма ли Господ за такива?
120
4
 
3
 
! Отговори
До Джеронимо преди 12 години
Джеронимо, нали знаеш, че зад всяко обвинение трябват доказателства, а не:"Разследванията са били свързани с източване на ДДС, допълни лидерът на ДСБ, без да уточни за кои депутати става въпрос."
119
3
 
11
 
! Отговори
САМО ПИТАМ ? преди 12 години
Някой дали знае нещо за ......АВТОБИОГРАФИЯТА НА ---КОСТОВ ,освен ,че е баща на корупцията и е откраднал от хазната ---600 млн. -долара?
118
1
 
9
 
! Отговори
Джеронимо преди 12 години
Егати парламента! Тъпкан е с мошеници... Не депутати, а източвачи на ДДС, разни гнидави консултанти, хора без чест и никакво достойнство. Цуци крепи мнозинството с мошеници, защото самият Цуци е рожба на тази мафиотска посткомунистическа КДС-арска България.
117
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако ще да го крепи и с онова си нещо, важното е *** да не видят власт още поне 20 г. България разчита единствено на Бат Бойко, Цветанов и ГЕРБ. Родоотстъпниците не ги броя, щото те не са българи.
116
3
 
5
 
! Отговори
до 105 преди 12 години
Вземи си го на гръб ,....та в къщи ,за да те набие ...жена ти ,че си и довлякъл такъв крадец -*** !А колко пари открадна от хазната...?Само 600млн. долара ,ама колко да са ....?И.Й.Костов --бащицата на корупцията ,единственият политик ,без----АВТОБИОГРАФИЯ !
115
3
 
3
 
! Отговори
Бахти... преди 12 години
Еди-кой си направил еди-какво си, ама няма да кажа кой и какво... Костов, Костов...Трудно се бяга по пясък, Костов! За какво са ти тия жалки номера?
114
2
 
1
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
YASNO V BALGARIYA BALGARI ZNA4I NYAMA.VIE TAKA STE SI SVIKNALI DA SLUGUVATE NA TURTSITE AMI PRODALJAVAITE.6TOM NE OBI4ATE BOIKO
113
1
 
4
 
! Отговори
пес преди 12 години
Това е целта на упражнението,да се разлайват кучетата,а керванът да върви към светли бъднини.
112
9
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
"Лети Световната икономическа криза над Америка, поглежда надолу и си казва:- Ооо, добре съм се справила!Отива към Европа, поглежда Англия, Франция, Германия и се поздравява:- Ааа и тук добре съм се справила!Поглежда, обаче, България и си казва:- Ха, тук Бойко ми е попречил да се проявя"...