Цветанов крепял мнозинството със спрени разследвания

Костов разкри защо независимите подкрепяли ГЕРБ
Обновена: 23 юни 2011 14:51 | 23 юни 2011 13:33,
176
Цветанов крепял мнозинството със спрени разследвания
Снимка: Булфото

С призовки и спрени разследвания ГЕРБ държи независимите депутати.

Това обяви в парламента съпредседателят на „Синята коалиция” Иван Костов.

„Този, който е отговорен за това независими депутати да подкрепят ГЕРБ, не е финансовият министър Симеон Дянков, а вътрешният министър Цветан Цветанов със спрени призовки и разследвания”, обясни пред журналисти в парламента Костов.

Разследванията са били свързани с източване на ДДС, допълни лидерът на ДСБ, без да уточни за кои депутати става въпрос.

Костов обаче предупреди независимите депутати, че протекциите върху тях са временни, до момента в който изтече мандатът на ГЕРБ. 

„Това е временно сечиво, за да се прави мнозинство в това Народно събрание. След следващите парламентарни избори никой няма да се съгласи да закриля тези народни представители”, допълни Иван Костов.

Тъмносиният лидер обясни, че никога досега тази практика не е влияла върху формиране на мнозинството и затова от „Синята коалиция” не са я повдигали.

„Ако бяхме я засегнали, щяхте да пишете: „Костов пищи за парите, които Яне му е взел”. Но сега вече въпросът е политически”, каза лидерът на ДСБ.

Заедно с депутата Димо Гяуров той обяви, че още вчера след дебата по Закона за политическите партии сините са изпратили писмо до председателя на Сметната палата Валери Димитров.

В него десницата пита отчитат ли парите си независимите депутати, обявили принадлежност към други парламентарни групи в парламента. Писмото е било подписано от съпредседателите на „Синята коалиция” Иван Костов и Мартин Димитров.

Още по темата
22 юни 2011 12:15
219

От председателят на Сметната палата Валери Димитров те искат да направи проверка дали в партиите, към които се присъединиха независими депутати, получават тяхната бюджетна субсидия. И дали пред Сметната палата тези партии декларират разходването на допълнително получени пари.

Сините се зарекоха да отнесат казуса до прокуратурата, ако не получат отговор на всичките си въпроси.

Иначе от „Синята коалиция” потвърдиха, че ще внесат предложение да отпадне спорният параграф в Закона за политическите партии, който позволява на депутат да заяви принадлежност към друга парламентарна група и така да прехвърли съответната държавна субсидия със себе си.

„Така ще отпадне възможността парите да следват пациента”, беше лаконичен Костов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
1
 
! Отговори
д-р симеон симов преди 12 години
86 e прав !
110
2
 
5
 
! Отговори
хахахахааа преди 12 години
Най-точното описание на "нашето слънце" Б.Борисов :" Жълта Тиква с Червени Семки "...............Да живее народния гении !!!
109
2
 
6
 
! Отговори
До 98 преди 12 години
Лети Световната икономическа криза над Америка, поглежда надолу и си казва:- Ооо, добре съм се справила!Отива към Европа, поглежда Англия, Франция, Германия и се поздравява:- Ааа и тук добре съм се справила!Поглежда, обаче, България и си казва:- Ха, тук Бойко се е справили и без мен !? Вицът ти е жалък и ***, освен това е неактуален, защото, ако четеш новини, потърси дали има световна криза и дали въобще е имало с ръст на милионерите от 8 и нещо %. Новината е от днес. Няма да ти кажа къде.
108
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лети Световната икономическа криза над Америка, поглежда надолу и си казва:- Ооо, добре съм се справила!Отива към Европа, поглежда Англия, Франция, Германия и се поздравява:- Ааа и тук добре съм се справила!Поглежда, обаче, България и си казва:- Ха, тук комунистите са се справили и без мен !?
107
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Възможните места за почивка на управляващите гербери- София -централен,Бобов дол,Пазарджик,Ловеч,Варна. Не знам повече затвори.
106
1
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 12 години
Ако от всичко казано за Герб от 2г. насам само 10% се окаже вярно би трябвало броя на бюлетините за тях да е равен на броя на отрязаните лентички от ВОЖДА . А и вместо с бюлетини може да се гласува и с лентички и ножичка в ръце за размножаване.
105
1
 
3
 
! Отговори
щом, преди 12 години
...чак Костов се е хванал за главата ,значи това е пътя !
104
2
 
2
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
KAM 101 TI SIGORNO NE SI BALGARIN MOJE BI ISKA6 DA NOSI6 VODA S IBRIKA NA DOGAN
103
8
 
5
 
! Отговори
Про&Анти преди 12 години
Скъпи плиткомозъчни отрепчици, държавата я ограбиха (материално и морално) комунистическата олигархия и ДС. Костов е единственият, който успя до известна степен да изправи госпожа България на крака след съветско-позитанската оргия. В България има един единствен политик, който е и ДЪРЖАВНИК. Всичко друго са квази-политически издънки и недоразумения, родени или подкрепяни от същата онази оргия - съветско-позитанската. Хайде сега отидете да се целунете уста в уста с другаря ви Путин. Със здраве!
102
9
 
6
 
! Отговори
До 101 преди 12 години
Гербери, на 23-ти октомври ще пикая на политическия ви гроб. Докато дойде 23 октомври, засега си пикай без да си събуваш гащите, за да свикнеш, защото ще пикаеш точно по този начин на 23 октомври.
101
5
 
6
 
! Отговори
електорат преди 12 години
Костов излиза с едни гърди пред янето ,но и той смърди отвсякъде на ако!!!
100
5
 
6
 
! Отговори
Извинете... преди 12 години
" Разследванията са били свързани с източване на ДДС, допълни лидерът на ДСБ, без да уточни за кои депутати става въпрос. "Това е най-малкото несериозно, Костов. Много е тъпо, даже.
99
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гербери, на 23-ти октомври ще пикая на политическия ви гроб.
98
3
 
1
 
! Отговори
ahmet преди 12 години
500 godini ne sa vi stignali.a o6te 20 godini ibrik4iyata vi vodi po nosa.nyama li balgari v balgariya.parvanov e izbran ot tsiganite na tsvetelin kan4ev zaedno s turtsite na dogan.kakvo pove4e da govorim.sega glasuvaite za kuneva da vi komandva pak dogan4o.osaznaite se BOIKO MOJE DA VI OPRAVI NIKOI DRUG.
97
10
 
5
 
! Отговори
Извинете... преди 12 години
Извинете, че ви обиждам, костовисти, но сте глупави хора. Може ли "сериозен" и "опитен" политик да хвърля обвинения просто ей така, да се вдига шум. За тези сериозни обвинения се изискват доказателства и имена. Ако ги премълчава, за да създаде шум, добре, ако е истина, пак е добре. В първият случай Костов отново ще се усере, във втория, ще се изобличат престъпления. И в двата случая печелим.
96
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лети Световната икономическа криза над Америка, поглежда надолу и си казва: - Ооо, добре съм се справила! Отива към Европа, поглежда Англия, Франция, Германия и се поздравява: - Ааа и тук добре съм се справила! Поглежда, обаче, България и си казва: - Ха, тук Бойко се е справили и без мен !?
95
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С огромно удоволствие наблюдавам предсмъртните конвулсии на ГЕРБ.
94
1
 
1
 
! Отговори
ahmet преди 12 години
93 kaji mi koi rakovodi parada ot 20 godini.vseznaiko
93
5
 
2
 
! Отговори
ewd преди 12 години
TOZI *** KOSTOV NE ONZI DETO PRODADE BALKAN NA ZEEVI ZA 1 LEV I O6TE DRUGI TAKIVA SDELKI SAS MISTAR 10% I BAKARJIEV I DRUGIA STEF4O SOFIANSKI DET 10 KMET NA SOFIA SAMO KRADE6E I NI6TO NE SVAR6I ZA TEZI GODINI E DA PRODADE XALITE PAK ZA 2 SREBARNIKA I TEZI 6TE MI GOVORIQAT ZA POLITIKA
92
4
 
17
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 12 години
До анонимчо 86-ти. Абе ***, абстрахирай се за момент кой е Костов и надникни за какво говори! Ти ми кажи ако беше избрал някой от герб за твой представител и той решеше да стане независим и отиде при Костов как би реагирал? Ай да те видя? Или герболетките можете само да плюете по хората които ви казват истината в очите? Моля те не ме слагай под един калпак, не съм от БСП, СДС или ДПС, но не мога да понасям ГЕРБ!