Цветанов крепял мнозинството със спрени разследвания

Костов разкри защо независимите подкрепяли ГЕРБ
Обновена: 23 юни 2011 14:51 | 23 юни 2011 13:33,
176
Цветанов крепял мнозинството със спрени разследвания
Снимка: Булфото

С призовки и спрени разследвания ГЕРБ държи независимите депутати.

Това обяви в парламента съпредседателят на „Синята коалиция” Иван Костов.

„Този, който е отговорен за това независими депутати да подкрепят ГЕРБ, не е финансовият министър Симеон Дянков, а вътрешният министър Цветан Цветанов със спрени призовки и разследвания”, обясни пред журналисти в парламента Костов.

Разследванията са били свързани с източване на ДДС, допълни лидерът на ДСБ, без да уточни за кои депутати става въпрос.

Костов обаче предупреди независимите депутати, че протекциите върху тях са временни, до момента в който изтече мандатът на ГЕРБ. 

„Това е временно сечиво, за да се прави мнозинство в това Народно събрание. След следващите парламентарни избори никой няма да се съгласи да закриля тези народни представители”, допълни Иван Костов.

Тъмносиният лидер обясни, че никога досега тази практика не е влияла върху формиране на мнозинството и затова от „Синята коалиция” не са я повдигали.

„Ако бяхме я засегнали, щяхте да пишете: „Костов пищи за парите, които Яне му е взел”. Но сега вече въпросът е политически”, каза лидерът на ДСБ.

Заедно с депутата Димо Гяуров той обяви, че още вчера след дебата по Закона за политическите партии сините са изпратили писмо до председателя на Сметната палата Валери Димитров.

В него десницата пита отчитат ли парите си независимите депутати, обявили принадлежност към други парламентарни групи в парламента. Писмото е било подписано от съпредседателите на „Синята коалиция” Иван Костов и Мартин Димитров.

Още по темата
22 юни 2011 12:15
219

От председателят на Сметната палата Валери Димитров те искат да направи проверка дали в партиите, към които се присъединиха независими депутати, получават тяхната бюджетна субсидия. И дали пред Сметната палата тези партии декларират разходването на допълнително получени пари.

Сините се зарекоха да отнесат казуса до прокуратурата, ако не получат отговор на всичките си въпроси.

Иначе от „Синята коалиция” потвърдиха, че ще внесат предложение да отпадне спорният параграф в Закона за политическите партии, който позволява на депутат да заяви принадлежност към друга парламентарна група и така да прехвърли съответната държавна субсидия със себе си.

„Така ще отпадне възможността парите да следват пациента”, беше лаконичен Костов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
13
 
! Отговори
!?!?! преди 12 години
Е, то и за децата е ясно това ;)повечето от "независимите" са като пеперудки, прехвърквали от партия в партия. Все някъде са се наакали!Като чуете за някой, който прави нова партия, но преди това е обиколил няколко - бягайте от него, като дявол от тамян.Уважавам хората с последователни политически убеждения и позиции - независимо какви.
10
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
CAMO Kостов HE HA ГЕРБ.
9
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** костов как ги разбира нещата щото това са неговите приоми за правене на политика.Не че герберята са различни.
8
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На следващите избори окончателно ще ви изчистим червени ***! Вкл;чително и тези боядисани в сини краски.
7
0
 
30
 
! Отговори
КЪРДЖАЛИ преди 12 години
Предлагам в парламента да се създаде и партия на консултантите.Предполагам че ще бъдат поне 200човека.Точно толкова който са зе изхвърляне от тази хранилка.
6
22
 
5
 
! Отговори
:-))))))) преди 12 години
DRUGARU KOSTOV NE GOVORI A TI4AI PRI STANI6EV ZA PORCIONA KOITO TI OTPUSKA POMIQR MRASEN.
5
28
 
14
 
! Отговори
Костов да си трае! преди 12 години
Тоя човек толкова е крал, че сега тия новите изглеждат като светци пред него. Крадеца вика дръжте крадеца.
4
19
 
4
 
! Отговори
ha-ha haaaaaaaaaa преди 12 години
tova samo glavata na ciganina moje da go izmisli!!! ***, gerb 6te ima o6te mnogo mandati za razlika ot teb.
3
9
 
35
 
! Отговори
агент Буда Борисов преди 12 години
Станишеф е виновен...Костуф е виновен......абе аз съм *** мутра и ништу повиче ниможи да ми руби проЗдата мутренска кратуна...
2
21
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Др.Костов, ти правеше така навремето, нали?Само че ти повдигаше обвинения срещу всеки, който беше против твоето мнение.Децата из сайта не помнят и за това ви се възхищават, но аз поне помня много добре.
1
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Политиците в София трябва да признаят, че не могат да усвояват средствата, казва германски евродепутат. ЕК обмисля да поеме управлението на регионалните еврофондове не само на нашата страна, но и в Румъния и Гърция, тъй като правителствата в трите страни не са способни сами да управляват средствата, казва евродепутатът либерал Йорго Хаджимаркакис.Това се дължи на "липсата на капацитет на министрите да подготвят предложения, да работят по програмите на ЕС и да решават проблемите в собствените си страни".