Политолог оцени Борисов: Три на релси!

Машинистът на държавата пуфтял, имитирайки движение
7 юли 2011 10:21,
198
Политолог оцени Борисов: Три на релси!
Снимка: БТА

Три на релси е оценката за работата на правителството за две години управление.

Тя беше поставена от политолога Емил Георгиев от Института за модерна политика пред Нова телевизия.
 
"За съжаление тази оценка е константна, защото реформите са в задънен коловоз", обясни той, сравнявайки държавата с влак, който е спрял в тунел, а "машинистът пуфти, имитирайки движение".

В анализа си за управлението на Борисов Институтът за модерна политика разделя законодателството на прозрачно, сиво и черно.

Сивото законодателство е това, което пречи на въвеждането на реформи и обслужва скрити интереси, а черното обслужва явни корпоративни интереси и създава корупционна среда.

 "В тази последна година законодателството рязко потъмня. 87 законопроекта сме определили като сиви, а напоследък имаме 3, които са категорично черни", обясни Емил Георгиев.

Още по темата
Като примери за "черни законопроекти" той даде закона за концесиите, който облагодетелства една конкретна фирма – случаят „Юлен“, както и отмененият текст в Кодекса за социално осигуряване, с който предвиждаше да се национализират частните пенсионни фондове.

Анализът на Института съдържа и много тежки оценки за намесата на изпълнителната власт в съдебната. Пример е разразилият се скандал с назначаването на Владимира Янева за председател на СГС.

Поведението, което заемат големите съдилища напоследък, показва ясно, че съдебната власт е в една тежка ситуация, смята политологът.

Според него изборите „три в едно“ били невъзможни в момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
1
 
0
 
! Отговори
do andrei преди 12 години
ti mai ne razbira6 ot ikonomika. v balgariq nemoje da ima kriza za6toto nie nqmame nito ikonomika nito proizvodstvo. tuk ima samo edna kriza i tq se nari4a-GERB
185
4
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Бойко е наи-великиат бьлгарски премиер за всички времена.
184
1
 
2
 
! Отговори
bg преди 12 години
az go ocenqvam kato 6 da durji pojarnikarsikq marku, 5 da brati rabotodatelite si, 2 po zashtitavane na BG interesite i horata !!!
183
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дръж се за роклята на Цветито и си подготви фъскането от България... )))
182
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ отдавна не е в графата "малка злина"... *)))Превърна се в стихийно бетствие, потоп, който заплашва да погълне всичко що е ценно, морално и етично, за да се върнем в ерата на кромяньонците...*)))
181
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В нормалните - развити държави - народите гласуват за десните,а в България гласуват за МУТРИТЕ!
180
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПОЗЬОР - МУТРА!
179
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА МУТРИ!
178
2
 
13
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Единствения проблем който е решило правителството е как да си пални партийната каса! (включително с кражба на партийни субсидии чрез независими депутати с НЕЗАКОННА наредбичка от Дянков)За контрабандата въобще да не говорим...
177
1
 
15
 
! Отговори
до... АНДРЕЙ.... преди 12 години
Добре бе братле.....всеки знае, че никакъв проблем не се оправя с "вълшебна пръчица", съгласен съм с теб ! Но и ти си сложи ръка на сърцето и ми кажи само едно или максимум две неща, които е решило правителството на ГЕРБ.... Но не "през куп за грош" ,а таяка че да има реален, видим ефект !Защото аз мога да изброя прекалено много "дейности" на правителството, чийто ефект е не само отрицателен, но и вреден за територията РБ.....
176
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дълбоко се съмнявам, че Е. Георгиев е дал реална оценка...
175
17
 
2
 
! Отговори
Николай Стефанов преди 12 години
Какъв политолог е този Емил Георгиев?!? Някой да е чел някой негов научен труд или да знае нещо друго създадено от него?!? Единственото, което се знае е, че е протеже на Меглена Пръмова, както и че подобно на нея е доста финансово ангажиран с тъмните сили стоящи зад Гоце. По-лошото е, че все повече такива псевдо политолози и псевдо социолози манипулират обществото, разбира се с любезното съдействие на медиите.
174
1
 
15
 
! Отговори
dida преди 12 години
Така както е тръгнал на следващите избори релсите ще го отведат до черен коловоз.
173
14
 
4
 
! Отговори
Пиара на Василев преди 12 години
За информация на публиката: предсавящият се за политолот Емил Георгиев е бившият пиар на Валентин Василев, бивш министър и т. н. Емил Георгиев е също така виден челен на инициативния комитет на Меглена Кунева. Като такъв, същият не може да бъде обективен и безпристрастен. Ето, кои хора формират общественото мнение. За добавка, същият е доносчик и е от най-тясното обкръжение на доносника на ДС - Борислав Цеков. Така че, лицето Емил Георгиев не е НИКАКЪВ политолог!
172
21
 
4
 
! Отговори
Петко Попгеоргиев преди 12 години
Aз не съм съгласен с този политолог.Ако оценката за ГЕРБ е три на релси, то на почти всички предишни правителства от 90та година трябва да сложим отрицателни оценки.ГЕРБ пое отговорността да състави правителство в една доста сериозна криза не само за България, а за целия свят.Освен това те хората от Европа дават положителни оценки за ГЕРБ, а отвън нещата се виждат по-ясно.Така че няма как да съм съгласен с такава оценка!
171
4
 
20
 
! Отговори
БоСимеонов преди 12 години
Нека го кажа по начин по който и гербер да ме разбере. Преди две години Борисов ни свали като мацки в дискотека. И сега ни такова като се пъчи какъв мъж е. Ще се възползва от България и ще си отиде. За него премиерското място не е отговорност, а лично постижение. Нека е3е вас. Аз изчезвам от тук.
170
22
 
4
 
! Отговори
Ами преди 12 години
Тази оценка не е правилна. Смятам, че Борисов и правителството му се справят много добре, имайки предвид какво положение завариха. Андрей, напълно подкрепям мнението ти. Няма как всички реформи да се случат от днес за утре. Но промяна се усеща и вижда с просто око.
169
17
 
4
 
! Отговори
Андрей преди 12 години
Не мисля, че тази оценка е правилна! Борисов работи добре, вече има и доста резултати от работата му. А пък и в условията на криза, няма как да искаме по-бърз прогрес, не е ли така? Нищо не може да се оправи с магическа пръчка, камо ли страната ни, от която в продължение на години е крадено! Трябва д имаме търпение и да подкрепяме ГЕРБ, защото това е начинът за излизане от кризата!
168
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Седерасите дават на *** оценка 3-, но истинската оценка я дават хората с парите си. А тя е кръгла НУЛА. ПЧИ за последната година са отрицателни за първи път от повече от 10 г. През 2007 г. и 2008 г., когато светът беше в криза и инвестициите навсякъде се сринаха, правителството на Станишев успя да привлече в България над 15 млрд.евро ПЧИ за двете кризисни години. Мутрата за 2 г. ги направи НУЛА. Е, това е оценката за мутренското правителство, дошло на власт с подкрепата на ***.
167
14
 
4
 
! Отговори
1414b преди 12 години
ем.георгиев.това е такъв подлизурко че няма накъде.много нечестен човек.