Политолог оцени Борисов: Три на релси!

Машинистът на държавата пуфтял, имитирайки движение
7 юли 2011 10:21,
198
Политолог оцени Борисов: Три на релси!
Снимка: БТА

Три на релси е оценката за работата на правителството за две години управление.

Тя беше поставена от политолога Емил Георгиев от Института за модерна политика пред Нова телевизия.
 
"За съжаление тази оценка е константна, защото реформите са в задънен коловоз", обясни той, сравнявайки държавата с влак, който е спрял в тунел, а "машинистът пуфти, имитирайки движение".

В анализа си за управлението на Борисов Институтът за модерна политика разделя законодателството на прозрачно, сиво и черно.

Сивото законодателство е това, което пречи на въвеждането на реформи и обслужва скрити интереси, а черното обслужва явни корпоративни интереси и създава корупционна среда.

 "В тази последна година законодателството рязко потъмня. 87 законопроекта сме определили като сиви, а напоследък имаме 3, които са категорично черни", обясни Емил Георгиев.

Още по темата
Като примери за "черни законопроекти" той даде закона за концесиите, който облагодетелства една конкретна фирма – случаят „Юлен“, както и отмененият текст в Кодекса за социално осигуряване, с който предвиждаше да се национализират частните пенсионни фондове.

Анализът на Института съдържа и много тежки оценки за намесата на изпълнителната власт в съдебната. Пример е разразилият се скандал с назначаването на Владимира Янева за председател на СГС.

Поведението, което заемат големите съдилища напоследък, показва ясно, че съдебната власт е в една тежка ситуация, смята политологът.

Според него изборите „три в едно“ били невъзможни в момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
124 - Като ти гледаме поста, то е доста спорно кой кого е направил на луд:)
125
19
 
1
 
! Отговори
до 212 преди 12 години
Емил Георгиев няма никакво достойнство, освен "достойнството" да тормози и да се подиграва със съдбата другите хора, които смята за *** в сравнение със себе си. Истината е, че той е пълна ***.
124
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз като гражданин слагам оценка ДВОЙКА на премиера с едно уточнение - изключвам труда му за голяма показност пред медиите.Може би това е имал в предвид политолога като е сложил оценка тройка.
123
3
 
17
 
! Отговори
Демон преди 12 години
Даите Кратуня да го пуснем по релсите, та да върви на майната си!!!
122
20
 
4
 
! Отговори
бивш студент преди 12 години
Жа-ха-ха-ха. Колко е малък светът! Бях студент на асистент Емил Георгиев преди 20 години в Биологическия факултет. Преподаваше ми марксиска философия - диалектически и исторически материализъм на Маркс и Енгелс и Ленин. По-*** и тъпунгел не съм виждал. Правехме го луд, защото е много *** и гаден. Направо го побърквахме. Веднъж вместо шапката си сложи папката със записките на главата. Той предизвиква само смях и отвращение. Ако е смях е от отвращение. Това е от мен. Вие си правете изводите.
121
2
 
24
 
! Отговори
Даскала преди 12 години
Каква е тази оценка бе колега, 3 на релси.На премиера е забранено на релси.Я как би му отивало 3 на магистрала,минимум с две ленти.
120
21
 
4
 
! Отговори
Избори преди 12 години
Не се ли умориха да бълват глупости срещу правителството ,,е да избори идват
119
3
 
23
 
! Отговори
До 111 преди 12 години
За разлика от теб този човек има куража и достоинството да застане с името си и авторитета си зад това ,което говори , а такива анонимковци като теб освен да ругаят и псуват друго не могат.Поздравявам го за точният анализ на Б.Б.-то управление.
118
3
 
19
 
! Отговори
До 111 преди 12 години
Този институт е на Нова телевизия, а тази телевизия е собственост на гръцка телевизия, а както знаеш, в Гърция комунизъм никога не е имало! А този ***, за разлика от идоля ти, има акъл в главата си!!!
117
1
 
23
 
! Отговори
До 111 преди 12 години
Вярно е че всичко е умирисано,ама вече не от комунистите.Те става 22 години не миришат.Сега мирише на друго.В момента миризмата идва от управлението,Бойко като пръдне,цяла кохорта герберасти се наакват от подражаниеОт там ти мирише.П.п. Пипни се отзад за уверение!
116
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е,този анонимен не спря да плюе срещу Емил ГЕОРГИЕВ!Добре бил в ДС, ами всички които дават отрицателно мнение за управлението на държавата от тиквата дали са от ДС?И тогава какво излиза ? 90% от българите са от ДС!
115
2
 
24
 
! Отговори
toqgata преди 12 години
Здравеите роби така ще се обръщам към българите отук нататък заяви тиквата то това е смата истина и във европеиския парламент така ни нари4ат затова гласуваите пак за робовладелецат ви драгими гербер4ета..
114
23
 
5
 
! Отговори
Соци преди 12 години
Този социолог да си пише две и да легне на релсите.
113
4
 
25
 
! Отговори
дядо преди 12 години
ама има ли още някой в тази държава да вярва в смешката че Боко Кратуня може да върши някаква работа освен да се показва по телевизиите.Първите две години с клоуна който ни разсмива беше като лошо скалъпена комедия,вторите две ще бъде истинска трагедия...
112
2
 
23
 
! Отговори
До 98 преди 12 години
Ако Б.Б. е инженер -химик аз съм готов да си изгоря дипломата за такъв публично.Вие го направихте енциклопедист, а той е един обикновен офицер-огнеборец ВРИД Премиер.Оценката (3 с два минуса) е доста щедра за това нищоправене на ръководеното от него правителство.
111
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И какво ли ново е казал Емил Георгиев, което да не знаем:) Човека казва, че ГЕРБ е мафия, а Борисов - Капо ди тути капи, а може и Тато ди тути капи:))))
110
4
 
26
 
! Отговори
до НФБ преди 12 години
Повече държавност сега има само в рекета, държавата рекетира всички ни, а Бойко рекетира държавата. Къде се строи, не знам, но спада в строителството е поне 50 процента и не само ***, а и помаците и турците останаха без работа от мъдрото управление на идоля ви. 200 километра магистрала не могат да компенсират спад от 50 % за две години в строителния сектор. частично си прав в едно Боко прилича на Хитлер, еднакви *** са!!!
109
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей голяма новина брей. Някакъв си световно неизвестен *** се изказал, ама тоя никой нито го знае, нито го познава така, че сорри, никой и пет пари не дава червените миризливи партенки, които ежедневно умирисват обществото ни..
108
2
 
12
 
! Отговори
до НФБ преди 12 години
Никой не свързва Хитлер с магистралите, които е построил, както и с Фолксвагена, а с разрухата на Европа вследствие на Втората световна война. Освен това цялата промишленост е била впрегната във военното производство. А от него не можеш да се нахраниш, защото цялата продукция е за Вермахта, т.е. не може да се реализира продажба навън.
107
3
 
17
 
! Отговори
До НФБ преди 12 години
Ти ходил ли си из прованса,че да видиш как работят ***.Изчистиха цялата държава от железа и реколта и то под вещото ръководство и на сега управляващите.Осигуряват им безпрепятствена работа,нали са сигурни гласоподаватели.