Политолог оцени Борисов: Три на релси!

Машинистът на държавата пуфтял, имитирайки движение
7 юли 2011 10:21,
198
Политолог оцени Борисов: Три на релси!
Снимка: БТА

Три на релси е оценката за работата на правителството за две години управление.

Тя беше поставена от политолога Емил Георгиев от Института за модерна политика пред Нова телевизия.
 
"За съжаление тази оценка е константна, защото реформите са в задънен коловоз", обясни той, сравнявайки държавата с влак, който е спрял в тунел, а "машинистът пуфти, имитирайки движение".

В анализа си за управлението на Борисов Институтът за модерна политика разделя законодателството на прозрачно, сиво и черно.

Сивото законодателство е това, което пречи на въвеждането на реформи и обслужва скрити интереси, а черното обслужва явни корпоративни интереси и създава корупционна среда.

 "В тази последна година законодателството рязко потъмня. 87 законопроекта сме определили като сиви, а напоследък имаме 3, които са категорично черни", обясни Емил Георгиев.

Още по темата
Като примери за "черни законопроекти" той даде закона за концесиите, който облагодетелства една конкретна фирма – случаят „Юлен“, както и отмененият текст в Кодекса за социално осигуряване, с който предвиждаше да се национализират частните пенсионни фондове.

Анализът на Института съдържа и много тежки оценки за намесата на изпълнителната власт в съдебната. Пример е разразилият се скандал с назначаването на Владимира Янева за председател на СГС.

Поведението, което заемат големите съдилища напоследък, показва ясно, че съдебната власт е в една тежка ситуация, смята политологът.

Според него изборите „три в едно“ били невъзможни в момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
12
 
4
 
! Отговори
Распутин преди 12 години
Срещнали се двама измамника. Единият - мамещ избиратели, а другият - мамещ срещу пари. Те и двамата мамят за пари, но нейсе. Вторият измамник, дето е всеяден и за пари ще ти направи каквото искаш изследване е ясен! Не ми е ясен другия. Какво ще постигне, като дава пари за такива *** "изследвания", кого ще подлъже? Ей, за нищо ни нямат тия КРАДЦИ, дето управляваха до 2009 г.!
145
4
 
1
 
! Отговори
Борисов, Станишев и преди 12 години
В средствата за масова информация по радиото, телевизията, в печата, в изкуството, в литературата, театъра, киното, ние постепенно ще изместим националните кадри и ще ги заменим с наши (или, в краен случай, космополитни). Ще проведем хуманизация в образованието, в резултат на която предметите, които възпитават логическото мислене, ще бъдат омаловажени и унищожени а) език и литература, б) физика и математика. За историята няма какво да говорим. Ще дадем на стадото нашите възгледи за история
144
14
 
1
 
! Отговори
Green`s преди 12 години
читатели на този сайт. Само мога да ви кажа, че Емил Георгиев е царско перекенде. Сега се е включил в кампанията на Кунева, за да доприватизира на царя горите. Вие без природа ли искате да останете-без гори, без вода? Малко ли ви дерат водните оператори? Ние сами можем да си направим оценка на правителството. Но най-малко има право да я прави Емил Георгиев, с чиято помощ бяха приватизирани на царя горите в националната светиня Рила.Вие луди ли сте да се връзвате на стари мошеници като Е Георгиев
143
4
 
28
 
! Отговори
86 преди 12 години
ПАК УСЛУГА НА БОКО.ТОВА НЕКАДЪРНО УПРАВЛЕНИЕ НЕ ЗАСЛУЖАВА ПОВЕЧЕ ОТ ДВЕ.БОКО Е САМО ЕДНО ПОДВИЖНО ПЛАЧКАЛО
142
12
 
4
 
! Отговори
Распутин преди 12 години
Това е личният на Борислав Цеков институт. Членове - Владимир Дончев-бивш царски депутат, Ралица Агайн - тоже и "светилото" на съвременната политология Димитър Аврамов. Остава един въпрос - кой ви плаща бе, ***? Не свършиха ли КРАДЕНИТЕ пари?
141
1
 
8
 
! Отговори
142 преди 12 години
Това, че не знаете за нещо не значи че то не съществува. Като искате да повишите знанията си просто четете и се интересувайте повече. Света е достатъчно голям, за да има неща които вие не знаете. Аз пък не съм чувала за вас - вие изобщо съществувате ли? Просто пишете глупости колкото да напишете нещо.
140
17
 
6
 
! Отговори
БСП+ДПС=Първанов преди 12 години
БСП+ДПС+СДС+БАН+ВСС+***+Синдикати=Първанов+КуневаБезбожници и предатели на Рода Български
139
0
 
9
 
! Отговори
138 преди 12 години
*** ще наричаш баща си. И ти като кандидатства за студент не си ли направи труда да си избереш какво да учиш или по бал където остане място. И не преподавателя решава нарочно да ти предаде този материал, той е заложен в програмата за обучение на студентите и не решават преподавателите какво да преподават. Ако беше така аз пък нямаше да уча статистика защото не мога да я понасям, но не твърдя, че преподавателите по статистика са *** нали?
138
17
 
2
 
! Отговори
мина преди 12 години
А бе Емо,кой си ти бе ? Какъв е този институт ,бе ? Изобщо не ви знам,бе !
137
7
 
31
 
! Отговори
Наблюдател преди 12 години
Много е снизходителен колегата защо 3=:- ЗА Румито Желева;- ЗА Калинка;- ЗА 6-те имота на Цецо и огромните му тайни хонорари ;- ЗА 14-те имота и 120-те години трудов сраж на председатела на столичния съвет;- ЗА Лъчо - мозъка - GP -то на премиера (далавери и хонорари);- ЗА Банките на Цветелина първата продадена и после купена половината от друга банка;- ЗА Разпоредбите ти по телефона до Танов за бирата и нашто момчнце от митницата;- ЗА Прекрасната министърка на здравеопазването - тази от околовръстното ;- ЗА Лошия човешки матриал;- ЗА *** народ - гарантирано от Божидар;-За Изключителния интелект и законотворчество на Цецка и Искра ;-ЗА Новата шефка (новата Калинка) на Софийски градски съд;- ЗА Далаверите на нашата фирма със ски пистите в Банско;- ЗА Изядения на половина за 2 години паричен резерв ;- ЗА Постоянното повишаване на цените- ток, парно, вода и ....;- ЗА Замразените доходи и пенсии ;- ЗА Растящата безработица;- ЗА Съсипването на малкия и среден бизнес;- ЗА Перманентната липса на лекарства за онкоболните;- ЗА За ликвидирането на науката, образованието , здравеопазването и Затворената болница в Девин;- ЗА .......... Братя българи , да оценим Него (от снимката) подобаващо през м. октомври !
136
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе ББ преди избори какви реформи да прави ? Миналото лято заяви, че не искал да съкращава администрацията защото щяло да му падне рейтинга и семействата на засегнатите ще го намразят ! А след тези думи 5 мунит по-късно заяви за себе си, че бил РЕФОРМАТОР !
135
13
 
3
 
! Отговори
бивш студент преди 12 години
*** ,132- Като биолог, не ми трябва марксисто-ленин-енгелсовата фирософия. На еуглените нито им пука от Маркс и Ленин и теориата на комунистическата революция, пропагандирана от *** Емил Георгиев. Аре бегай че си мисля, че ти си гадното *** Емил Георгиев, за което не искам и да си спомням. Защо ми припомнят за тоя и защо тоя ми припомня за себе си? Е/ти гадостта. Излизам
134
2
 
15
 
! Отговори
135 преди 12 години
определено...не е, завишена е доста
133
4
 
4
 
! Отговори
Марги преди 12 години
Като са му казали толкова да напише, толко ще да е. Ясно е ,че това не е заслужената оценка.
132
2
 
18
 
! Отговори
проф Аврамов преди 12 години
На Бойко "Лентичката" 3= е точна оценка. Все пак сме се "радвали" и на Луканов и на Жан Виденово управление, не забравяйте. А този реже само лентички, финанси и духовност. Е, поне науката и образованието доста е орязал , та да дерзае
131
12
 
4
 
! Отговори
ITДежурен преди 12 години
Излез бе, суек, кажи каквото искаш с името си. Излез си с името. Казваш се Емил Георгиев. подпиши си постовете подли и гадни с името си, не с аноним. Ама то навик - да пишеш доносите си с удоволствие, под анонимност или под псевдоним.
130
3
 
14
 
! Отговори
124 преди 12 години
Ама и ти си бил един студент..... Маркс и Енгелс се изучават и в западните и ва американските университети, няма как изучаваш философия и икономика без да учиш за тях.
129
2
 
19
 
! Отговори
abe преди 12 години
то не е необходимо човек да е политолог или икономист, за да види накъде сме се запътили... достатъчно е да работят определен процент мозъчни клетки самоа премиера какво прави всъщност, освен дето практикува усилено рязане на ленти по всякакви поводи, игра на "вързано" и дуене пред камери ? речника му се изчерпа отдавна, повтаря се периодично, няма какво да се лъжем, всичката пара в свирката само
128
9
 
5
 
! Отговори
IT Дежурен преди 12 години
Емо, намалих ти достъпа до 11 компютъра. Имам много работа, *** недна, та не мога да се справя с попълзновенията ти да се самоодобряваш в този и други форуми. Ще ти тегля шалтера накрая! Не използвай университетските компютри за личните ти печалби, бе суек!
127
0
 
8
 
! Отговори
За Даскала преди 12 години
Даскале, три на релси е оценка,а това за магистралата си прав,макар че вече са го снимали и там!