"Лукойл" ни изпразва джоба, възмутиха се хората на Костов

В България бием рекорда по скъпотия, казаха тъмносините
20 юли 2011 17:20,
296
"Лукойл" ни изпразва джоба, възмутиха се хората на Костов
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Правителството и „Лукойл” в комбина изпразват джоба на българите, твърдят от ДСБ.

В специално изявление пред медиите в парламента от партията на Иван Костов коментираха, че „Лукойл” трупа печалба от повишените цени на горивата, а правителството пълни бюджета със скока на цените.

„На фона на световните пазари, където пада петролът, в България е обратно – ние бием рекорда. Бензинът стигна 2,60 лв. по бензиностанциите”, коментира депутатът Михаил Михайлов.

„Цената на петролa е далеч от рекордните 122 долара за барел, нито доларът е 1,63 лв. Няма никакви причини да търсим повишаване на цената на дребно”, допълни той.

Според тъмносините цената на бензина скача заради летните отпуски. „Сега са най-дългите разстояния, които всеки от нас изминава заради морето. Точно сега е ясно защо цената на петрола се увеличава”, допълни Михайлов.

Още по темата
Междувременно министърът на икономиката Трайчо Трайков обясни по-високите цени на горивата с пазарните сили. 

"Част от увеличението в последния месец може да се обясни с цената на долара и цената на петрола, част от увеличението е чисто търговски ефект, който е предизвикан според рафинерията от по-голяма консумация", посочи министърът.

"В случая това не е хубаво, но донякъде е резултат и на пазарните сили, защото рафинериите, които са в региона, откъдето може да се внасят конкурентни горива, вдигат цените по същата причина", разясни Трайков.  

Той увери, че министерството ще продължи да следва призванието си – да защитава конкуренцията.

"И когато има по-изгоден износ на горива, той да бъде максимално възможен, лесен, разбира се, законен", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още по темата: Лукойлгорива
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
da vi obqsnq ne6to za petrola. toi se t1rguva v dolari. kogato ska4a petrola dolara pada sprqmo leva i po tozi na4in za nas cenata si ostava sa6tata samo na nas ni se obqsnqvat nqkakvi gluposti. te amerikancite i evropeicite sa si go izmislili-kolkoto e po-skap petrola tolkova 6te e po nisak i dolara i taka ebavame maikata na arabite. samo te si mislqt 4e s po skap petrol pe4elqt pove4e a i v momenta petrola e padnal dale4e e ot varhovete si
263
0
 
5
 
! Отговори
Перко преди 12 години
Е щом и министър Трайков ни обяснява причините за повишаването на цените на горивата, да наведем глави и да замълчим? Ограмотява ни човекът ... Ммм ... Лекция по икономика. "Пазарните сили", "чисто търговския ефект" - бреййй, тц, тц, тц ... Тайфуни с нежни имена ... Хи хи хи ... Защо обаче, министъра се е изпъчил да ни пълни главите и замазва очите??? Ахаа ... Ами защото положението няма да се промени. Затова.
262
0
 
3
 
! Отговори
КофтиМиЕ преди 12 години
както някой писа някъде -теория ли е следствието :Високи цени на горивата - правителството не иска да се намеси да ги намали - големи печалби на Лукойл - повече пари за ГЕРБ от приятеля на премиера, който е шеф на Лукойл, наесен при изборите ...
261
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
колкото по-скъпо е горивото по-добре за всички ни.какво плачкате - искате да сме като в индия ли - да се прескачаме по улиците? то и сега средната скорост в софия е под 20 км/ч, какъв ви е зора всички да карат коли?? бъдещето (настояще в развития свят)ни е в екологичния транспорт като велосипеди и развит обществен транспорт.тук всеки гащник с 2 лева в джоба иска да ходи на центъра за 15-годишната си бракма защото е под нивото му да влезе в метрото, а колело не иска да види откак е напуснал село.
260
1
 
2
 
! Отговори
Томазо Кампанела преди 12 години
Пичове, събудете се и не се занимавайте с глупости! Дали ще е Иван или Драган, дали ще е Лукойл или Доматойл, Шел. ОМВ, се тая! Всички те са капиталистически компании, пазарни субекти! Единствената цел на съществуването им е да носят печалби на собствениците си! С всякакви средства - позволени и непозволени! Ако ги хванат, плащат глоби и пак продължават! Примери бол. Такъв е капитализмът - печалбата преди всичко!Не случайно толкова народ от столетия е лял кръв за разни утопии като комунизма!
259
0
 
0
 
! Отговори
До 263 НФБ преди 12 години
Евала, икономисте! Сигур си доцент по политикономия като автора на критиката към Лукойл?Точно така се формираха цените, ама когато ги формираше Държавния комитет по планиране начело с др. Станиш Бонев! Не, че беше лошо, аз нямам нищо против социалистическата икономика, но вече не е!Да си чувал за пазар? Вече сме в условията на свободен, а конкретно в България, силно либерализиран пазар! Не можеш да се бъркаш в методиката на Лукойл как си формира цените, нямаш право даже и да мислиш за това!
258
0
 
0
 
! Отговори
До 265 преди 12 години
Евала men. Точно същото исках да попитам видния икономист от Драгалевци.
257
0
 
3
 
! Отговори
смешковци преди 12 години
ето ви магистрали геребри... да не се окаже че магистралите са ги строили с парите ви от пенсии за турските и израелски тирове. *** сме всичките малки *** душички които си гледат собствения кяр само.
256
2
 
3
 
! Отговори
men преди 12 години
Другарю Костов, кой продаде нефтохим на Лукойл за 160 милиона долара под предтекст че трябвали инвестиции и сега плаче че Лукойл ни дерял кожите? Кой измисли схемите с РМД-тата и измькна от рьцете на народа всички шо годе функционираши предприятия и ги натика в рьцете на дребни мушеници като славчо христов и мутряци като Гриша Ганчев и Черепчо? Кажи дьрт гаден гнусен комунистически ***!
255
0
 
7
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Цените в България са монополни - Бойко направи насила приятелчето си монополист!Да махнат ограниченията, аз ще вкарвам по-евтино гориво!!
254
1
 
1
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
няма как у нас цените да са на световно ниво! как се сформира една цена ...1,цена на суровия петрол на пазара!!!2 цена напреработения петрол но за да се сформира цената на преработката се държи сметка какви заплати се получават.ние не получаваме западни заплати! значи цента на преработката е значително по ниска!цена по бензиностонциите тук отново влиза заплатата на момчетата които зареждат.следователно кражбите се сформират на 2 нива:при прераработката и при продажбата!
253
1
 
6
 
! Отговори
пещар до Костов преди 12 години
Кметски избори, президентски избори, партийни избори, охрана на Доганчовци от НСО, разкарване на свидетели по съдилища, отлагани дела, .....Абе тая държава как няма да фалира при толкова ***? Отделон *** с даването нас типендии за тях, отделно субсидии за фирми ицточващи бюджета, отделно каков ли не? Чудното е, не че сме фалирали, а че още сме живи от тия душмани от всякакви народности, партии иорганизации. Реално не бих обвинил ЛукОйл за сичко, както прави Костов. да не би дребните търговци да не шикалкавят? Слагат си много надценка, после пуснат 5% отстъпка или пък сложат три цени отгореи свалят 50% намаление? да не броим пък интересите на световните производители нап етрола да печелят повече, на непрестанното нарастване консумацията пос вета на петрол и то за кефа на разни парапитеци, които не зная защо са нарекли и - хора? Субсидии на партии, субсидии на партийни мероприятия, на вредни фестивали като гей-парадите и какво ли не? че каква държава искате да сме? - каквито са хората тука! В САЩ да не е по-различно? Там разликата е, че техни едри бизнесмени държат контролните пакети на производствата на петрол по света и затова са с гарантирано зареждане на дъмпингови цени. Отделно печатат необезпечени с реални стоки пари и ги наложиха като световен еталон на всички ни. А световната валута трябва да е отделна, независима към тия неща и по нея да се равнява и долара и евро и останалите! Преди е било златото. нот ова ем етал и той не бива да бъде свитовна валута, а съотносен към някаква световна валута която например да е по някакви критерии за дадена икономика, обхващаща и БНП, БВП, производителност на единица население на час и други показатели. Абе такъв откачен свят не съм и предполагал че ще се родя и живея? Костов какво се прави нас ветец? по неговно време разтуриха и ВПК-то, продадоха на частници много предприятия. каков се прави на светец и той учавствуваше в тия процеси. Дори и пряко дан е го е правил, то с разрешителните режимии и лицензии е съучавствувал на всички тия процеси. Отделно съвещанията им и със Симеончо на Боровец, отделно какви ли не далаверки? Абе има ли един свестен сред тия дето са на власт от 1970 година, насам?
252
1
 
5
 
! Отговори
Василев преди 12 години
Аз като съм обещал да него закачам и няма да го закачам!
251
3
 
6
 
! Отговори
Килъра преди 12 години
Какво са виновни Лукойл, че после горивата се оскъпяват точно от фирмите на Костов?
250
2
 
5
 
! Отговори
пещар преди 12 години
То да е само ЛукОйл? Ваньо, а ти каква полезна работас върши за нас? 21 години в политиката, по 12 месеца=252 месеца * минимум 6000 официално парици отделно черна каса, командировъчни = 1512000 левчета * 240 депутата = 36 288 000 левчета само за заплатки и режийни. И като ударим ползата, за нас, тя е твърдо отрицателна,с читам, че сме издържали нашите врагове от всякакви партии и цветови гами. Е, нима не сме ***?
249
1
 
5
 
! Отговори
Василев преди 12 години
Двойно по-малко акциз в България!Десет пъти по-малки заплати на работниците в Лукойл отколкото в западните рафинерии!Цените на горивата в България и в Европа на една и съща цена!99,99% от пазара на горивата в България се държи от една единствена фирма!Всички вериги бензиностанции зареждат от Лукойл!Време е за граждански протести пак!!!
248
2
 
9
 
! Отговори
ГЕРБ преди 12 години
Идват избори и на ГЕРБ му трябват пари!А приятелят ни Златев любезно ги предложи.Все пак да разтриваш ушите на Бай Тошо е велика чест.
247
3
 
10
 
! Отговори
555 преди 12 години
Кой продаде НЕФТОХИМ не бешели за един ГОЛЯМ РООм!!!!!!!
246
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 12 години
Някой е писал, че в Турция ценат 2.50.Добре е преди постваш глупости да се информираш, защото най-евтиния *** там струва 4-4.50 в лева.
245
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не Лукойл, а Дянков и Ваньо Танов седят зад високите цени, като ги принуждават да вдигат цените. Сега е сезон на отпуски и никой не протестира.