"Лукойл" ни изпразва джоба, възмутиха се хората на Костов

В България бием рекорда по скъпотия, казаха тъмносините
20 юли 2011 17:20,
296
"Лукойл" ни изпразва джоба, възмутиха се хората на Костов
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Правителството и „Лукойл” в комбина изпразват джоба на българите, твърдят от ДСБ.

В специално изявление пред медиите в парламента от партията на Иван Костов коментираха, че „Лукойл” трупа печалба от повишените цени на горивата, а правителството пълни бюджета със скока на цените.

„На фона на световните пазари, където пада петролът, в България е обратно – ние бием рекорда. Бензинът стигна 2,60 лв. по бензиностанциите”, коментира депутатът Михаил Михайлов.

„Цената на петролa е далеч от рекордните 122 долара за барел, нито доларът е 1,63 лв. Няма никакви причини да търсим повишаване на цената на дребно”, допълни той.

Според тъмносините цената на бензина скача заради летните отпуски. „Сега са най-дългите разстояния, които всеки от нас изминава заради морето. Точно сега е ясно защо цената на петрола се увеличава”, допълни Михайлов.

Още по темата
Междувременно министърът на икономиката Трайчо Трайков обясни по-високите цени на горивата с пазарните сили. 

"Част от увеличението в последния месец може да се обясни с цената на долара и цената на петрола, част от увеличението е чисто търговски ефект, който е предизвикан според рафинерията от по-голяма консумация", посочи министърът.

"В случая това не е хубаво, но донякъде е резултат и на пазарните сили, защото рафинериите, които са в региона, откъдето може да се внасят конкурентни горива, вдигат цените по същата причина", разясни Трайков.  

Той увери, че министерството ще продължи да следва призванието си – да защитава конкуренцията.

"И когато има по-изгоден износ на горива, той да бъде максимално възможен, лесен, разбира се, законен", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още по темата: Лукойлгорива
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
3
 
0
 
! Отговори
НИКИ преди 12 години
ДО 1945гд - БОРИСОВГРАД , ДО 2001 - ГР. ПЪРВОМАЙ , СЕГА - КОСТОВГРАД.
223
2
 
7
 
! Отговори
НЕФТОХИМА .... преди 12 години
БЕШЕ ИЗЦЯЛО С РУСКО ОБОРУДВАНЕ -----ЗАТОВА ГО ОТКАЗА "ШЕЛ"...И ОЩЕ Е........*** ,НЕЩАСТНИ!КОЙ ЩЕ ТИ КУПИ РУСКИТЕ ***.....БЕЗ ДА ИМА РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ ПРИ ЕВЕНТУАЛНА АВАРИЯ....??!!!!КАТО ВСИЧКИ КОМУНИСТИ --ДРЪНКАТЕ ПРОСТОТИЙ...!..И "МАТряла"--*** МУХИ И ...ВЕРВА НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ИДИОТЩИНИ!!ЕДНО ПРЕОБОРУДВАНЕ ..СТАВА С ГОДИНИ !ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ...С ВОДА ОТ ЧЕШМАТА ЛИ ЩЯХТЕ ДА СИ КАРАТЕ КОЛИТЕ...??СЕГА Е ДРУГО ---НЕКА ИМА СВОБОДЕН ВНОС..И НЯМА МОНОПОЛ!!!
222
1
 
1
 
! Отговори
за 226 - жоро преди 12 години
май си прекалил днес със слънчевите бани, юнако! та и малкото ти акъл се е изпарил! я си измий краката и си лягай!
221
1
 
3
 
! Отговори
селяндур преди 12 години
Аз съм си добре. Ние с Марко (на тате магаренцето) още я кретаме еваж-еваж. А вие му мислете с лъскавите коли! да не стане сено да пасете, за да храните колите си? При тия управници дето ги имаме от преустройството насам, едва ли ще изкараме и две години още като хора?
220
2
 
22
 
! Отговори
COPY :::)))))))))) преди 12 години
BIG A: ::))))))))Съобщение от Правец : Другари, цените на бензина Не са високи..Внасяме Брент-от онзи край на света , а НЕ уралски- 20-30 $-по-евтин ..В Нефтохима даваме 3000-5000 лева заплати ::) Екологията на Бургас е перфектна..Изнасяме за офшьорки и пак го внасяме :) )НЯМАМЕ и никакви контролни уреди в ЛУК.. Грижим се за нашия съветник и агент Златев от Правец- да си купи още един град..:)) Това сте заслужили- все от Правец да ви управляват..Е , може и частично от Банкя::)))И не забравяйте , другари !!За истината се обръщайте САМО към ПиАрКаТа на другаря Златев- а СЕГА и на Мин.съвет/на Боко/ , другарката стара чанта-д.дамянова..тя знае, от години , КАК се лъже в полза на руските господари и агентите им в България ::))) :D
219
5
 
10
 
! Отговори
АЙДЕ ,БЕ ....НАЛИ .. преди 12 години
...ПРОТЕСТИРАХТЕ...??!!!!НЕЩО ДА МУ СЕ Е СЛУЧИЛО НА "ЛУКОЙЛ"?????!!!ДУХАЙТЕ "РУСКАТА ЧОРБА"!-----ТЯ ,ЩЕ ВИ ЗАДОВОЛИ!!!НАЛИ СЛУШАТЕ РУСКИТЕ ДУПЕДАВЦИ ОТ ПОЗИТАНО-20.....ЦЕЛТА Е ,ДА ВИ Е ПРАЗЕН ДЖОБА---ЗА ДА ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ ....И ДА НЕ СЕ БУНТУВАТЕ!СТАРИ ИЗПИТАНИ "КОМУНИСТИЧЕСКИ СХЕМИ" .....ЗА КОНТРОЛ НАД ***-ПРОЛЕТАРИАТА!НЯМАТЕ НУЖДА И..ОТ РЕДОВЕН ТРАНСПОРТ И ХУБАВИ ПЪТИЩА, ЗА ДА СЕ ЯДОСВАТЕ, ДА СЕ ЯДЕТЕ ... И ДА СЕ КАРАТЕ ..А , ПАРТИЯТА ДА ВЛАСТВА--С ПЪЛНА СИЛА!СХЕМИ, СХЕМИ, ДЕЦА МОИ..
218
4
 
6
 
! Отговори
жоро преди 12 години
Нефтохим го искаха ШЕЛ , ама др.Костов нали обича западната демокрация и мрази руснаците ( защото даскалите от ГРУ - много му се карали за ,,демократичните,, възгледи) та решил да си отмъсти на руснаците като им продаде Нефтохим - да си блъскат главите и да работят на загуба и без конкуренция . И отгоре на това за да прецака руснаците и ние Българите да изкярим , вместо да им го продаде Костов реши да им го подари. И сега от яд и големите загуби - руснаците вдигат цените. Отмъщават си на Костов
217
2
 
1
 
! Отговори
КУКОВ преди 12 години
118, ОСВЕН ТОВА ДЕТО ГО КАЗВАШ,МАГИСТРАЛИТЕ СЕ СТРОЯТ УДАРНО,ЗАЩОТО НА ЕС ИМ ТРЯБВА БЪРЗО ЕФТИНА РАБОТНА РЪКА С АФРИКАНСКИ НАДНИЦИ.
216
4
 
3
 
! Отговори
гурбетчия преди 12 години
Освен за лукойл ,магистралите се строят ударно, за да могат нашите деца по-бързо да стигат до запада и да работят като изумени на африканска надница. Ей това им е на десните гьотверени демокрацията.Пазарна икономика ,братле - синя мъгла продължаваща с днешното управление на ГЕРБ. Умните хора ни казваха ,че като гласуваме за Борисов , получаваме Костов ,разсипника на България. Борисов даже го сложи да контролира ДАНС , но го измъкна тихичко по пантовки от там ,като пръдня из га
215
0
 
3
 
! Отговори
Д.Х. преди 12 години
Василев,не си ме разбрал.Джобчето ми е празничко.
214
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
horata na kostov sa s dalboki jobove........
213
0
 
7
 
! Отговори
До 214 мравка преди 12 години
Много сте прав,трябва да се вдигнем всички задружно и да смажем Златев и покровителите му .Крадецът Златев си дели откраднатото от нас с тези които са на влас и така е от години.Ако сами не си помогнем никои няма да ни помогне и краденето ще продължи.Хора,включваите се в протестите и не е необходимо да бъдат мирни.Трябва мизерниците които са на влас да видят дебелия краи.Само така може да си помогнем.
212
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Крадат от народа и пълнят гушата на Тиквондера
211
4
 
3
 
! Отговори
... преди 12 години
А кой продаде рафинерията?
210
2
 
16
 
! Отговори
kras преди 12 години
Защо само се дъвчете тука?Герб, БСП, СДС и всички други. Всички са лапачи . О докато си мълчим и си чешеме езиците , те ще продължават да ни обират и последната стотинка. Стадо овце сме и е крайно време да се опълчим на овчарите. Ако утре никой от нас не отиде на работа , какво ще се случи? Ще ги накараме да се замислят нали? Като няма роби , кой ще им върши черната работа. Като няма от кого да лапат , кво ще правят. Ама ние не се съпротивляваме . Траем си и си чешеме езиците.
209
3
 
3
 
! Отговори
Д.Х. преди 12 години
205,много хора на Костов тука,а?
208
1
 
6
 
! Отговори
пещар преди 12 години
Мисля,ч е този пряк допълнителен данък връз крайния потребител е направо довършващ? Не стига, че процентните на осигуровките, вноски към бюджета са доста високи, ами и повишаването на цените си е направо довършващ данък? Какво им става на тия? да не са комбина и с ЕП, ЕК? Ония ревнат да ни вдигнат цените и тук нашите даже и не чакат? Даже превантивно ни вдигат цените, сякаш нямат търпение да ни довършат? Ами да спрем да купуваме! Минавам на магаре с каруца и майната им!
207
6
 
6
 
! Отговори
sea преди 12 години
Абе тия от ДСБ са супер нагли,че нали именно те продадоха Нефтохима на Лукойлза жълти стотинки през 1999 г.
206
1
 
14
 
! Отговори
Дам преди 12 години
Има гневни мнения за това че търпим като овце...Хората писали ги замислят ли се ,че всъщност ни управляват мутри? Кой ще смее да поведе протест? Нали веднага ще го самоубият! "Срещу ръжен не се рита" е казал народа ни! Трябва на много хора да падне пердето и спонтанно да скочат за да има ефект , иначе само ще плюем по форумите и ще плащаме като попове...
205
1
 
2
 
! Отговори
до ан преди 12 години
за твое сведение, през 1944 г./1945г. вече веднъж направихме едно пълно изнасяне на парламента и всички бивши правителства към едни бобмбени ями в орландовци и вече и следа няма от тези хора,но както виждаш,това не ни е помогнало ни най-малко.