"Лукойл" ни изпразва джоба, възмутиха се хората на Костов

В България бием рекорда по скъпотия, казаха тъмносините
20 юли 2011 17:20,
296
"Лукойл" ни изпразва джоба, възмутиха се хората на Костов
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Правителството и „Лукойл” в комбина изпразват джоба на българите, твърдят от ДСБ.

В специално изявление пред медиите в парламента от партията на Иван Костов коментираха, че „Лукойл” трупа печалба от повишените цени на горивата, а правителството пълни бюджета със скока на цените.

„На фона на световните пазари, където пада петролът, в България е обратно – ние бием рекорда. Бензинът стигна 2,60 лв. по бензиностанциите”, коментира депутатът Михаил Михайлов.

„Цената на петролa е далеч от рекордните 122 долара за барел, нито доларът е 1,63 лв. Няма никакви причини да търсим повишаване на цената на дребно”, допълни той.

Според тъмносините цената на бензина скача заради летните отпуски. „Сега са най-дългите разстояния, които всеки от нас изминава заради морето. Точно сега е ясно защо цената на петрола се увеличава”, допълни Михайлов.

Още по темата
Междувременно министърът на икономиката Трайчо Трайков обясни по-високите цени на горивата с пазарните сили. 

"Част от увеличението в последния месец може да се обясни с цената на долара и цената на петрола, част от увеличението е чисто търговски ефект, който е предизвикан според рафинерията от по-голяма консумация", посочи министърът.

"В случая това не е хубаво, но донякъде е резултат и на пазарните сили, защото рафинериите, които са в региона, откъдето може да се внасят конкурентни горива, вдигат цените по същата причина", разясни Трайков.  

Той увери, че министерството ще продължи да следва призванието си – да защитава конкуренцията.

"И когато има по-изгоден износ на горива, той да бъде максимално възможен, лесен, разбира се, законен", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още по темата: Лукойлгорива
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
0
 
17
 
! Отговори
ikavalov преди 12 години
Днес по Бтв или тв7 излезе министъра на енергетиката, туризма и икономиката Трайчо Трайков и каза:Увеличените цени на горивата са в резултата на повишеното търсене!Такова безочие, такава наглост никъде нямаСякаш нефтохима са над държавата и законите
183
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо ровите в частна фирма, бе?Ровете във фармацията и в частните банки!Направете си по един завод в двора у ваше село като толкова разбирате!
182
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Цялата технология на рафинерията в Бургас е съобразена и изградена единствено за руския нефт още от Татово време. прочетете малко повече. говорят се глупости без да се мисли. "Така пише исе дере някакъв ***, на когото така му е поръчано.Нефтохим е проектиран за средно -дернисти нефтове - може да преработва и по-високо- и по-ниско, защото не са прости като теб.Не е преработван само руски нефт!В Нефтохим има инсталации от цял свят!!!32 години си вадих хляба там, многознаещи лентяи!
181
1
 
3
 
! Отговори
до 181 преди 12 години
ддс - то го плащаме ние с теб на касата, двойкаджията. акцизът отива в държавата,ако знаеш какво е това. а печалбата си е това,което пътува към москва и тя НЕ НАМАЛЯВА, КОГАТО НИ ВДИГАТ ЦЕНИТЕ,УМНИКО.
180
2
 
12
 
! Отговори
Василев преди 12 години
Един ден слушах Костов, който обясни как се сформират цените на горивата, който направи направо се изгаври с Бойко!Най-важна част заема акциза, нашият акциз е два пъти по-малък от този на Гърция!После са заплатите на работниците от рафинерията!Май на запад взимали по 3000 евро средно!После са помещения , за които плащат рента или наем!Ей сега ми обяснете логично и обосновано как така горивото в Австрия и България е приблизително на една и съща цена?
179
6
 
5
 
! Отговори
чао мутри преди 12 години
че лукойл ни изпразва джоба си го знаем и го усещаме много неприятно.но крадливите милионери от дсб,които го харизаха на вальо златев,да ни лицемерничат на тази тема,не благодаря.тези цени на горивото дори няма да ги одраскат,но ще загробят нас останалите.за това народът да им гласува еди здрав вот на всички избори,като почнем от 23 .10. и да им изпеем дружно-бай,бай мутри прости и крадливи.
178
0
 
8
 
! Отговори
* преди 12 години
Стига плюли Костов бе, той не е на власт от 10 години, още ли ви е виновен Костов?Приватизацията беше неизбежна във фалиралата ни държава! Просто, около него имаше ***, които опорочиха прехода.@Анонимен, как щяхме да сме в анадола, като той започна прегжоворите за влизане в ЕС, бе ***? И ти ли си промита глава?Разликата е, че той не предаде българските интереси нито на изтока нито на запада и затова го оплюха от всякъде и направиха всичко да сложат подлизурковци като Царя и Станишев
177
1
 
7
 
! Отговори
до 179 преди 12 години
голям си *** и затова се пържиш в случая. балкан бе продаден с 230 милиона дълг от загуби, а се плаща един лев за да има сделка в съда. тогавашната продажба на кремиковци беше същата- за един лев,но и 180 милиона долара дългове/80 милиона само към БДЖ/.*** обаче помнят "за един лев".ми помнете го и се пържете, то си е ваша съдба. толкова можете. нефтохим се продаде на руснаците,защото целия комбинат е руска техника и читав инвеститор не се яви да го купи.
176
5
 
2
 
! Отговори
jujaka преди 12 години
Цените на бензина в България са едни от най-ниските в Европейския съюз. За справка energy.eu Това че имаме ниски доходи е друга тема.
175
1
 
5
 
! Отговори
* преди 12 години
Към темата... Стартиране с протести ще покаже на определени кръгове, че не са недостижими и лека полека ще изгоним 5тата колона. Защото сега им е чудесно, стъпват ти на врата и те мачкат а ти мълчиш ли мълчиш.Ако на Лукоил им е неизгоно (важи и за ЧЕЗОВЕ-мезове, топлофикации) да се махат и ние да търсим друго решение, може да е тежко (липса на горива), но със сигурност ще е за по-добро. Крайно време е да излезем рамо-до-рамо и да се никой българин не мисли злото на другия, другото са предатели
174
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако не беше костов сега щяхте да сте в анадола а не в Е.С. Герб са прости
173
2
 
0
 
! Отговори
до 176 преди 12 години
А бе двойкаджията, смятай ДДС- то деПълно е с чешиезици тука
172
0
 
7
 
! Отговори
bg преди 12 години
ужас, ами ако плащаха заплати по 2-3000 евро като в австрия колко ли ще е бензина? бг е 7341 000 милиона ит тях работят 2 милинона ,хаха ами као сме по голям адържава като фарнция заради сезона колко трявбва да стане бензина?БГ е не е държава Бг е фалшива държава.
171
3
 
4
 
! Отговори
Василев преди 12 години
Аз предлагам щом се пълне бюджета с високи цени на горивата 5 лв. бензина, 6 лв. на дизела,3 лв.газ!
170
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Придържайте се към темата, не се подхлъзвайте на етнически теми. тия са платени провокатори на ДПС.
169
4
 
4
 
! Отговори
до борока преди 12 години
ето още един с повредена глава: бил се пълнел бюджета от високите цени на горивата... това да ни е ти е държавното предприятие от времето на соца? лукойл си ни прави на маймуни,защото сме си такива , а паричките ни пътуват директно за москва. не ми изглежда толкова трудно да го съобразите, ама с тази повредена глава май само толкова можеш,борок.
168
2
 
2
 
! Отговори
СПАС преди 12 години
Браво супер Бойче и Тато така строеше супер Бойче, давай Бойче строителя на нова България без комунизъм, филииии с мас и картоф за гарнитура
167
0
 
3
 
! Отговори
* преди 12 години
Странно племме сме, това всичко е наслоено от 1944 г. от руската окупация до наши дни. Българинът не може и никога не е могъл да живее в равенство, дори по соц време е било така.Турски език, в Турция, тук е български (официален - медии и т.н). Ето дори ти говориш на български, което за мен означава че си пълноправен българин, но колко хора в родопите и такива изборни туристи имат претенции тук? Нали се сещаш че тези работи ще изродят ситуацията в гражданска война и насилие към мюсюлманите.
166
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Едно от първите посещения на минстърпредседателя на България -"Бойко Борисов отсяда в хотел на олигарха Валентин Златев-негова първа дружка - публикувано преди почти 2 години Камера на бургаската телевизия СКАТ улови премиера Бойко Борисов да излиза в събота сутринта на 15 август 2009г., от четиризвездния хотелRiu Хелиос Бей гр.Обзор"Пълнете резервоарите и беж на море ,защотооо- ден година храни,
165
1
 
2
 
! Отговори
пещар до 168 преди 12 години
А ти мислиш бли, че трябва дълго дас е търпи това изтичане на парите в неизвестни джобове и проекти? Скимне му на тоя и оня и иззчезва бюджета? не е ли време парламента да се отчита и министерствата до стотинка с фактури за всеки разход пред нас, хората? то всъщност отдавна трябваше да е така, а не да им пляскаме на тия хорица там и дас е самозабравят! Колко е събран бюджета, по какви перащ ес е разхищава, защо? защо да се даде предимство на някой сектор, а не на друг? Дали не е по интереси?