"Лукойл" ни изпразва джоба, възмутиха се хората на Костов

В България бием рекорда по скъпотия, казаха тъмносините
20 юли 2011 17:20,
296
"Лукойл" ни изпразва джоба, възмутиха се хората на Костов
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Правителството и „Лукойл” в комбина изпразват джоба на българите, твърдят от ДСБ.

В специално изявление пред медиите в парламента от партията на Иван Костов коментираха, че „Лукойл” трупа печалба от повишените цени на горивата, а правителството пълни бюджета със скока на цените.

„На фона на световните пазари, където пада петролът, в България е обратно – ние бием рекорда. Бензинът стигна 2,60 лв. по бензиностанциите”, коментира депутатът Михаил Михайлов.

„Цената на петролa е далеч от рекордните 122 долара за барел, нито доларът е 1,63 лв. Няма никакви причини да търсим повишаване на цената на дребно”, допълни той.

Според тъмносините цената на бензина скача заради летните отпуски. „Сега са най-дългите разстояния, които всеки от нас изминава заради морето. Точно сега е ясно защо цената на петрола се увеличава”, допълни Михайлов.

Още по темата
Междувременно министърът на икономиката Трайчо Трайков обясни по-високите цени на горивата с пазарните сили. 

"Част от увеличението в последния месец може да се обясни с цената на долара и цената на петрола, част от увеличението е чисто търговски ефект, който е предизвикан според рафинерията от по-голяма консумация", посочи министърът.

"В случая това не е хубаво, но донякъде е резултат и на пазарните сили, защото рафинериите, които са в региона, откъдето може да се внасят конкурентни горива, вдигат цените по същата причина", разясни Трайков.  

Той увери, че министерството ще продължи да следва призванието си – да защитава конкуренцията.

"И когато има по-изгоден износ на горива, той да бъде максимално възможен, лесен, разбира се, законен", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още по темата: Лукойлгорива
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
1
 
3
 
! Отговори
стоян преди 12 години
ДО 205,говориш като човек на червените ***,Нефтохим е ЕДИНСТВЕНАТА ПЕТРОЛНА КОМПАНИЯ В СВЕТА КОЯТО БЕШЕ НА ЗАГУБА,А ДРУГИТЕ МАСТОДОНТИ ЗАГУБИХА ЗАЩОТО,ЗАПОМНИ ХУБАВО ПРОДУКЦИЯТА ИМ БЕШЕ ОРИЕНТИРАНА ЗА СИВ,АКО ЗНАЕШ КАКВО Е,МОГА ДА ТИ КАЖА И ДРУГИ ФИРМИ С МНОГО ДОБРА ПРОДУКЦИЯ,И С ИЗНОС,ЗА СОЦ.ЛАГЕРА,САМО И ЕДИНСТВЕНОЗА СОЦ.ЛАГЕРА,ален мак,марицатекс ,която имаше платове за чудо и приказ,но след като директорите приватизираха фирмите се оказа че не стават за нищо в пазарна среда и почна лапан
203
0
 
8
 
! Отговори
хаджи Ставри Примо преди 12 години
от цените на горивата скачат ПОЧТИ всички цени в Бг., това смята всички го осъзнават?!? руснаците в Бг. винаги са пипали на едро и това е проблем за държавата изобщо, ако ще я има!
202
0
 
13
 
! Отговори
210 преди 12 години
Ейии, разгневиха Златния правешки петролен лъв и сега той, съвсем логично, ни перва с *** през муцунките. Витиевато и тактично му намекнаха, че и той трябва да плаща данъци и акцизи, не друго, не е лично, просто такива са законите Ама чакай бе, с Него не може да се говори така, те нима не знаят! Данъците и акцизите са за тия, от Мишо Бирата надолу! Кой смее на НЕГО точно да му отваря дума за такива работи. Това явно са хора, които нещо не си знаят мястото и просто си търсят шамара. Справедливата Му реакция сега е един ценови шамар за цяла България, а който е недоволен, да се обръща към причинителите на бедата Симеон Дянков и Ваньо Танов (шефът им се подразбира), позволили си да поддръпнат лъва за опашката Сега, разбира се, има един единствен правилен ход: извинение с дълбок поклон пред Н.В. Олигарха и най-тържествено пионерско обещание, че никога повече няма да си помислят да го пипат. Еее, след това нещо, Той ако реши, може и да посмъкне цените на горивата, ама да се знае, ако тая работа пак се повтори, ще стоите на тъмно и на студено, мамка ви, ясно ли е? Ясно е, разбира се, а ние иначе хубаво си говорим за диверсификация на източниците, свободен пазар на горивата, конкуренция и други демократични глупости и Той усмихнато вика Да, да отвреме-навреме, колкото да върви разговора.
201
0
 
15
 
! Отговори
мечо преди 12 години
Крайно време е да се разбере че на бебето му дават да яде когато плаче,тук само си чешем езиците и в крайна сметка НИЩО на улицата там трябва да се кажат нещата и не само срещу Лукойл и срещу ЧЕЗ,Е.ОН, ВиК и други,не си спомням кога за последно някой работодател е увеличил заплата с 15-20% или цени увеличени веднъж след увеличение на горивата после да са коригирани
200
0
 
17
 
! Отговори
an преди 12 години
ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА ЗАДМИНАХА ЕВРОПЕСКИТЕ А ЗАПЛАТИТЕ И ПЕНСЙИТЕ АФРИКАНСКИТЕ.ТОВА АКО СЕ СЛУЧИ В БЯЛА ДЪРЖАВА ЩЯХА ДА ИЗНЕСЪТ ПАРЛАМЕНТА ЗА КЪМ ОРЛАНДОВЦИ.
199
1
 
13
 
! Отговори
хаджи Ставри Примо преди 12 години
Костов всъщност не е популист, а ви казва истината в очите, руските мекерета, обаче и ла.на да са, ако са руски ще си ги изядат и за още ще питат.слепи ли сте, че тази руска фирма граби цяла държава, при това имат и наглостта да твърдят че било нормално?!?
198
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
някой да помни през отпускарските месеци да е била ниска цената на горивата?но тази година е фрапиращо и нагло от страна на лукойл
197
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Популизмът на Костов бие този на ***!Бедни Костов,някой ти нави пружината и те засили в самоубийствена политическа атака.И това ми било десен политик!
196
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Костов продаде Нефтохим на руснаците за смешната сума от 160 млн. долара.Сега говори срещу монопола на същата тази фирма.Какво пречеше химкомбината да си остане държавно предприятие?Кой остави М-тел монополист повече от 4 години?Чорни,Батков на кого се отчитаха?Кой съсипа Плама-Плевен,Химко-Враца,Кремиковци,Балкан,Химмаш,Агрополихим,Видахим -предприятията-флагмани на социалистическата икономика.
195
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пир по време на чума! И това ви е "човекът от народа", егати и простаците сте тези, дето го докарахте на власт това алчно ***!
194
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Китай имат ръст 11% .....там крадците се наказват с смърт прошка няма....смърт чрез обесване на площада и за всички досега оправлявали БЪЛГАРИЯ........а за титана на крадците ТИКВАТАда бъде пребит с камъни.....
193
2
 
15
 
! Отговори
Василев до 195 преди 12 години
Виж сега моето момче, ти не си виновен!Една единствена частна фирма държи 99,99% от пазара на горивата в България!Всички бензиностанции зареждат от нея!Чат пат пристига някоя цистерна от Гърция!Това не е пазарна икономика, къде е конкуренцията?
192
6
 
0
 
! Отговори
qnko преди 12 години
Ciganino kade si trugnal, nikoi ve4e neti verva IVANE KOSTOV, SMRAD DOLNA...
191
7
 
1
 
! Отговори
iliq преди 12 години
nai golemiq ***- IVAN KOSTOV....
190
2
 
7
 
! Отговори
BBB преди 12 години
Сега разбрах Бойчето за какво строи тази магистрала! Тя ще е до Нефтохим-а,а ние си мислим че е за нас !
189
1
 
8
 
! Отговори
до 193 преди 12 години
Трайков преди беше голям пич ,но бързо го превърнаха в голяма пичка.
188
1
 
3
 
! Отговори
ДО 190 преди 12 години
ДА,ГАЙКИТЕ НА КРЕПЕЖНИТЕ СКОБИ БЯХА ОТ РУМЪНИЯ В НЕФТОХИМА.баща ми ги е внасял след един лов на бай тошо и чаушеско. та после руснаците му дърпаха ушите защо пренебрегва тяхното производство. всичко в нефтохима си беше руско и малко румънско. дребните детайли,но с важна функция/ като помпите ДАНФОС, примерно/, бяха внос по второ направление,т.е. западни, но това е нища с хилядите тонове руска железария в комбината. а ти си си вадил хляба там вероянто като шофьор на цистерна за тежка фракция,нали
187
7
 
2
 
! Отговори
Д.Х. преди 12 години
Моя,и на народа джоба,Лукойл не може да изпразни.По понятни причини.Но,за"хората на Костов"май работата е друга?
186
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не мога да разбера, кой си позволява да притиска и да диктува на частна фирма!? Ако е така -аз искам да протестирате срещу електроразпределителните дружества.Аз мога без кола, без почивка на море, но не мога без ток!Плащайте си масрафа, не стига, че селяните в софия живеят на гърба на цялата държава , ами искат и безплатно!Какво произвеждате , освен ***, питам? Че и ще почиват, че се уморили!
185
0
 
5
 
! Отговори
наемник преди 12 години
Бензина не е скъп , просто не сме БИЗНЕСМЕНИ