"Лукойл" ни изпразва джоба, възмутиха се хората на Костов

В България бием рекорда по скъпотия, казаха тъмносините
20 юли 2011 17:20,
296
"Лукойл" ни изпразва джоба, възмутиха се хората на Костов
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Правителството и „Лукойл” в комбина изпразват джоба на българите, твърдят от ДСБ.

В специално изявление пред медиите в парламента от партията на Иван Костов коментираха, че „Лукойл” трупа печалба от повишените цени на горивата, а правителството пълни бюджета със скока на цените.

„На фона на световните пазари, където пада петролът, в България е обратно – ние бием рекорда. Бензинът стигна 2,60 лв. по бензиностанциите”, коментира депутатът Михаил Михайлов.

„Цената на петролa е далеч от рекордните 122 долара за барел, нито доларът е 1,63 лв. Няма никакви причини да търсим повишаване на цената на дребно”, допълни той.

Според тъмносините цената на бензина скача заради летните отпуски. „Сега са най-дългите разстояния, които всеки от нас изминава заради морето. Точно сега е ясно защо цената на петрола се увеличава”, допълни Михайлов.

Още по темата
Междувременно министърът на икономиката Трайчо Трайков обясни по-високите цени на горивата с пазарните сили. 

"Част от увеличението в последния месец може да се обясни с цената на долара и цената на петрола, част от увеличението е чисто търговски ефект, който е предизвикан според рафинерията от по-голяма консумация", посочи министърът.

"В случая това не е хубаво, но донякъде е резултат и на пазарните сили, защото рафинериите, които са в региона, откъдето може да се внасят конкурентни горива, вдигат цените по същата причина", разясни Трайков.  

Той увери, че министерството ще продължи да следва призванието си – да защитава конкуренцията.

"И когато има по-изгоден износ на горива, той да бъде максимално възможен, лесен, разбира се, законен", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още по темата: Лукойлгорива
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
0
 
9
 
! Отговори
Ристо Мотористо преди 12 години
Ни Лук ял, ни Ойл мирисал.....
243
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** на кой му пука за твоя стандарт бе ***? Това не е грижа на Лукойл. Тоя бензин той го продава из цела Европа за примерно 30-40 евроцента не едро. После тъговците си слагат надценки,докато го докарат до 50-60 евроцента, после държавата го пържи с данъци и акцизи, и така става локалната цена. Да не мислиш, че некой ти прави специална цена за България?! И да я прави, е надолу.От 2.50 лв./литър държавата прибира поне 1.40! Къв Лукойл те тресе, кви пет лева?
242
5
 
14
 
! Отговори
м преди 12 години
Какво ми сравнявате цените в другите държави. Първо им сравнете стандарта на живот и заплатите, които взимат. В Австрия взимат ли 240 лв заплата? Понякога изобщо не мислят някои хора, където пишат тук. Относно Лукойл...мошеници! Преди съм го писала и пак ще го напиша.
241
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пич, що се хабиш да показваш на тиквите цени, са ше зинат, че са от руски сайтове. Секи може да пие от извора на energy.eu, ама АКО ИСКА! Тея тука не искат да коментират цените и защо са такива. Това си е клуб по интереси - нещо като една игра от детството ми: некой казва една буква и сички почват да импровизират. Тука некой пуска новина за нещо, и дежурните лемури почват: комунистите, ДС, КГБ, руснаците, азиатската империя, Боко Тиквата, блаблабла...
240
1
 
0
 
! Отговори
до255 преди 12 години
А сега пусни и акцизите и стойностите на ДДС в тези държави.Така ще дадеш реална картина на цените на горивата.
239
7
 
6
 
! Отговори
Мустафа преди 12 години
*** тъпанарите са се изфърлили на 13 страници тука! Кво ви грее нефтохима бре, тикви? Я има 20% от бензина на Нефтохима да остава за нашия пазар, я не! Как може Лукойл насила да ви изпразва джобовете, това не го разбирам?! Ми що пълните на Лукойл? Що не пълните евтин бензин на ОМВ, Шел, Еко, Темпо, Ромпетрол, на разните сингъл-играчи. Кво сте зинали по Лукойл и Нефтохим, като че ли сме 85-та година? Събудете се, демократи, имаме свободен пазар! Зареждайте за левче/литър при другите! Бафмааму!
238
0
 
4
 
! Отговори
до248 преди 12 години
От къде да знае Костов че един ден Лукойл ще назначава министър - председателите на България.
237
0
 
3
 
! Отговори
benzin преди 12 години
hora osyznaite se,vsichko e manipulaciq! nqma pechelivshi obiknovenni hora! obedinenieto pravi silata, a silata zashtitava interesite ni! ako ima umni hora obedinqvaite se i zashtitavajte interesa si! ne se vliqite ot medijte! tuk vsichko e porychkovo i dobrite i loshite ***! youtube/watch?v=X8FteRjOiB4
236
2
 
1
 
! Отговори
anonim преди 12 години
vreme e taz dirjava da stane koloniya na nyakoya dirjava zastoto tuk se rajdat samo tipi vreme eda se kristosvame52058
235
0
 
1
 
! Отговори
Sasho преди 12 години
A kogato KostOFF ni izprazvashe djoba ne rivahte a?? svarshi kliopachkata i revnahte v edin glas s BSPto???? Toyaga za vas deto pogrebahte nadejdite na naroda, toyaga i v kamenolomnata
234
1
 
25
 
! Отговори
ЦИГАНИЯ преди 12 години
Що ли *** Костов реве сега, след като именно той подари Нефтохима на Лукойл!!?
233
1
 
13
 
! Отговори
До долниня/та/ преди 12 години
И в Румъния и в Сърбия в МОМЕНТА горивата са по-евтини! Виж в Турция, където Лукойл е като у дома си са по-скъпи и от БГ - факт!!
232
1
 
2
 
! Отговори
Смут преди 12 години
Румъния са производители .Сърбия е по-ефтиноТурция последно катобях на 2.45 ,те бяха на 2.50Но пак ти казвам по-добре погледни в паницата защото правопропоционално някак си не ми се връзва другите да се оплакват че е скъпо.Както и да е сметни си го сам на месечен доход и разход и ще разбереш какво си мисля
231
1
 
2
 
! Отговори
Смут преди 12 години
Ей българска шматка в Белгия. Колко ти е заплата в Белгия,че да имаш смелоста да коментираш.
230
0
 
19
 
! Отговори
... преди 12 години
ЕТО ВИ НАЙ-ЛЕСНОТО РЕШЕНИЕ - НАУЧАВАТЕ ВЪВ ВАШИЯ ГРАД КОИ БЕНЗИНОСТАНЦИИ НЕ ЗАРЕЖДАТ ОТ РУСНАЦИТЕ И СИ ЗАРЕЖДАТЕ ТАМ...АЗ СПЕЦИАЛНО ДИЗЕЛА СИ ГО ЗАРЕЖДАМ ОТ РОМПЕТРОЛ... ДА ГО ДУХА ЗЛАТЕВ И НЕ МЕ Е** КОИ СА МУ ШЕФОВЕТЕ :)
229
1
 
15
 
! Отговори
Решение преди 12 години
От години не зареждам на техни бензиностанции, зареждам вносно гориво. Също така вече не зареждам и на вериги, които предоставят ток за камерите по пътищата.
228
8
 
7
 
! Отговори
... преди 12 години
Глей сега колко са *** някои ама :)Лукойл руски ли е - руски е... БСП искат ли да направят предизборни мизерии на ГЕРБ - искат... Е - колкото им се иска на някои ГЕРБ да са *** - те не са - повишаването на цените го търсете на Позитано 20...Сега отрепките седесарски и социалистически могат да цъкат минус - по един за всяка *** :)
227
1
 
1
 
! Отговори
до 233 преди 12 години
долен и посинял ти е плоския мозък дето ти се клати между краката да си го завреш отзад ***!
226
0
 
12
 
! Отговори
Варна преди 12 години
Цена на петрола в момента-98,36-цена на 1л бензин към 2,53лв.Когато почнаха бунтовете в Северна Африка стигна до около 115,а 1л бензин беше по-малко,доларът не се е променял много рязко за това време.Защо Трайчо така ги смяташ нещата?
225
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нефтохим можеше да работи със 17 вида петрол. И ШЕЛ добре знаеха какво искат да купят - та те са номер 1 в света