"Атака" и независими: Политшизофрения тресе сините

ДСБ и СДС ще гласуват "за" вота, но не искат кабинетът да падне
25 юли 2011 15:32,
207
"Атака" и независими: Политшизофрения тресе сините
Снимка: архив Булфото

Съпредседателят на „Синята коалиция” Мартин Димитров обясни, че сините ще подкрепят вота на недоверие към ГЕРБ, но няма да допуснат да падне правителството.

За това лидерът на „Атака” Волен Сидеров ги упрекна в раздвоение на политическото съзнание.

В изказването си пред залата Мартин Димитров обясни, че в началото на мандата дясната подкрепа за Цветанов е била факт.

Още по темата

„Ние го подкрепяхме в борбата срещу престъпниците, но искахме това да стане по правилата. Не можем да разберем как станаха назначенията във Висшия съдебен съвет. Точно така действаше БСП”, коментира Димитров.

Синият лидер обясни, че заедно с коалиционния си партньор ДСБ ще подкрепят вота на недоверие на „Коалиция за България” и ДПС.

„Но няма да допуснем да падне правителството и да има служебен кабинет, назначен от Георги Първанов”, коментира Мартин Димитров.

За тази цел сините поставиха няколко условия. Поискаха от вътрешния министър пътна карта за модернизация на МВР, ограничаване на използването на СРС-та срещу гражданите и насочването им основно срещу престъпниците. Поискаха да се спре телефонното подслушване, както и отстраняването на знаковите кадри от сектор „Сигурност”, наследени от предишното управление. Като пример беше посочено назначаването на Петко Сертов в служба БОРКОР.

Независимият Димитър Чукарски обясни на Димитров, че с поведението си сините не може да изпълнят и двете функции – хем да подкрепят управлението, хем да гласуват срещу него.

„Бъдете наясно със себе си”, призова ги Чукарски. Към критиката на независимия депутат по адрес на сините се присъедини и лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

„За мен това е раздвоение на политическото съзнание”, коментира Сидеров.

„Не можем да си затворим очите. Тези проблеми, ако бъдат заметени под килима, ще се обърнат срещу това правителство”, коментира Мартин Димитров.

И припомни старата си теза, че най-добрите приятели са тези, които посочват грешките.

„Най-лошите са тези, които виждат грешките и казват: „Давай, давай газ, за да падне колата в пропастта”, посочи Димитров.

Волен Сидеров не спести критики и към вносителите на вота.

„До момента от вносителите не чух политическа визия за алтернатива, която ще дойде след това”.

Сидеров подчерта, че първият подпис под вота е бил поставен от лидера на ДПС Ахмед Доган. След което зададе въпроса как Иван Костов ще застане на вота заедно с Доган, когато преди време нарече „проклятието на България”.

„Посмъртно не мога да застана до тези хора, защото те са показали, че работят срещу националните интереси”, допълни Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Истинска чест и гордост е комунистическият доносник СОТИР да говори против тебе!Значи си читав човек!
195
0
 
0
 
! Отговори
БГ работник преди 12 години
Към админите на сайта:Абе,голяма пропаганда става тука,за тоя Сидеров.Махайте статията както обикновено.Я какви по-интересни статий има.За трикрако пиле,голям домат,.......!
194
3
 
4
 
! Отговори
Боце преди 12 години
Сините к-ви.Не става малко бременна или хем това в онова,ама пък и душата в рая.Червени *** и ***.
193
3
 
5
 
! Отговори
анонимна преди 12 години
Г-н Сидеров,СРАМУВАМ СЕ ОТ ТОВА ЧЕ СТЕ РОДЕН В БЪЛГАРИЯ!!Не мога да повярвам,че до вчера бяхте против Цв.Цв. и Б.Б ,а сега едва ли не ние сме най добрите.Това е нечувано лицемерие и пошлост.А за Вас Г-н Костов,ще кажа да си подредите приоритетите.Нито сте с народа,нито сте против него...Е какво е това?
192
1
 
1
 
! Отговори
МЕН преди 12 години
ЩЕ СЕ ОПРАВИМ НИЕ НО ЧУЙТЕ ПЪРВО ТОВА, ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КАКvbox7/play:m86920e3ХУБАВО ЩЕ Е ДА ГО ЧУЯТ И ДОГАН,КОСТОВ,СТАНИШЕВ
191
4
 
14
 
! Отговори
Не се смейте преди 12 години
За съжаление Сидеров говори много по-смислено от Костов и М. Димитров.Последните двама не стават за нищо -- такова политическо късогледство и тъпоумие даже и Яне Янев не е правил.Това ли са хората които трябва да представят синята идея -- бедна България!
190
2
 
11
 
! Отговори
бивш гербер преди 12 години
Само АТАКА
189
0
 
9
 
! Отговори
ля ля преди 12 години
не знам хора аз обаче може ли толкова пъти едни и същи хора да *** осират и пак да са там! защо пак някаква надежда храните?? не може *** прсото да му се бие шута и турците в морето и така....търпението си има граници....
188
0
 
9
 
! Отговори
Гаргамел преди 12 години
В България положението е много по-тежко отколкото в Гърция. Нашият жизнен стандарт е на нивото на Конго , Гватемала , Заир... Очаква се в бъдеще увеличение на цените , засилване на контрабандата и увеличение на лошите кредити. Очаква ни страшна икономическа депресия, а това означава обедняване .
187
14
 
3
 
! Отговори
an преди 12 години
КАТО ВИ ЧЕТА КОМЕНТАРИТЕ НАПРАВО НЕ МИ СЕ ВЯРВА. ТОЛКОВАЛИ *** НАРОД СЪЩЕСТВУВА В МУТРЕСТАНИЯ? СЕГАЛИ РАЗБРАХТЕ ЧЕ ВСИЧКИ ПАРТЙИ И ПАРТЙИКИ СА РОЖБА НА БКП? ДА НЕ СИ МИСЛИТЕ ЧЕ ГЕРБ И АТАКА СА ПО РАЗЛИЧНИ ОТ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ? И ТЕ СА ОТ КОТИЛОТО НА БКП-БСП.
186
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Волен е стабилен и последователен политик-
185
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сандър го прави Волен тоя син-червен турлюгювеч в парламента както и лумпенизираните червени писарушки по форумите. Тъкмо започват да се нааква Хамстера от кеф , че е с тях и той им го забие два ката.Само така Волене. Бъзикай ги докато започнат да им прескачат байпасите...Голямо шоу !!!
184
4
 
6
 
! Отговори
Контра - Атака преди 12 години
За 10 години са унищожени 1 милион етнически българи. От 6,6 милиона през 2001 г., сега сме 5,6 милиона. Такъв геноцид не е имало даже и в първите десетилетия, след падането ни под турско робствоИ никой нито дума за това ! Ни Борисов или Сидеров, ни *** Костов или Мартинчо, ни Станишев или Доган ... Ааа Дога Бей пак го нямаше. Значи всичко е нагласено вече кой как ще гласуваИначе за Ванко 1, за цените на черешите в Кюстендилско, за 18-те пепелника дето оставил в кабинета си М. Миков - лаф
183
8
 
20
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
# 190Предателство щеше да бъде, ако ви подкрепи бе червен ***!!!..Сидеров е истински патриот и некомерсиален политик!!!...
182
11
 
4
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
palni otkachalki sa tia ot ataka nachelo s volen koito e bolen za lydnicata,kapyti nikoi ne vi viarva veche moshennici.misle che edna nacionalsocialisticheska partia shte vi vidi smetkata mnogo skoro.
181
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Черпя този който докаже за един симпатизант на АТАКА без диагноза !
180
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** Сидеров , никой не те пита кой е внесъл вота , а колко мангизи прибра за това твое предателство.До вчера плюваше Цв. а днес си на пачка. Марш на 4-ти км.
179
24
 
9
 
! Отговори
Павлина преди 12 години
Естествено ,че Болен и независимите ще са с ГЕРБ,защото това ще им е за последно в парламента. Олигофлена болен го направиха за смях пред джамията ,а той ще ги пази. Глупости! Пази себе си!
178
4
 
20
 
! Отговори
ОТНОВО преди 12 години
ВИНАГИ ЗАЕДНО,НЕДЕЛИМИ ДА БЪДЕМ ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ,ЗА УЖАС НА ВСЯ ДРУГА ***.
177
21
 
10
 
! Отговори
#185 преди 12 години
Важното е,че ти и болен оставате...хихихи,но в КАРЛУКОВО...