"Атака" и независими: Политшизофрения тресе сините

ДСБ и СДС ще гласуват "за" вота, но не искат кабинетът да падне
25 юли 2011 15:32,
207
"Атака" и независими: Политшизофрения тресе сините
Снимка: архив Булфото

Съпредседателят на „Синята коалиция” Мартин Димитров обясни, че сините ще подкрепят вота на недоверие към ГЕРБ, но няма да допуснат да падне правителството.

За това лидерът на „Атака” Волен Сидеров ги упрекна в раздвоение на политическото съзнание.

В изказването си пред залата Мартин Димитров обясни, че в началото на мандата дясната подкрепа за Цветанов е била факт.

Още по темата

„Ние го подкрепяхме в борбата срещу престъпниците, но искахме това да стане по правилата. Не можем да разберем как станаха назначенията във Висшия съдебен съвет. Точно така действаше БСП”, коментира Димитров.

Синият лидер обясни, че заедно с коалиционния си партньор ДСБ ще подкрепят вота на недоверие на „Коалиция за България” и ДПС.

„Но няма да допуснем да падне правителството и да има служебен кабинет, назначен от Георги Първанов”, коментира Мартин Димитров.

За тази цел сините поставиха няколко условия. Поискаха от вътрешния министър пътна карта за модернизация на МВР, ограничаване на използването на СРС-та срещу гражданите и насочването им основно срещу престъпниците. Поискаха да се спре телефонното подслушване, както и отстраняването на знаковите кадри от сектор „Сигурност”, наследени от предишното управление. Като пример беше посочено назначаването на Петко Сертов в служба БОРКОР.

Независимият Димитър Чукарски обясни на Димитров, че с поведението си сините не може да изпълнят и двете функции – хем да подкрепят управлението, хем да гласуват срещу него.

„Бъдете наясно със себе си”, призова ги Чукарски. Към критиката на независимия депутат по адрес на сините се присъедини и лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

„За мен това е раздвоение на политическото съзнание”, коментира Сидеров.

„Не можем да си затворим очите. Тези проблеми, ако бъдат заметени под килима, ще се обърнат срещу това правителство”, коментира Мартин Димитров.

И припомни старата си теза, че най-добрите приятели са тези, които посочват грешките.

„Най-лошите са тези, които виждат грешките и казват: „Давай, давай газ, за да падне колата в пропастта”, посочи Димитров.

Волен Сидеров не спести критики и към вносителите на вота.

„До момента от вносителите не чух политическа визия за алтернатива, която ще дойде след това”.

Сидеров подчерта, че първият подпис под вота е бил поставен от лидера на ДПС Ахмед Доган. След което зададе въпроса как Иван Костов ще застане на вота заедно с Доган, когато преди време нарече „проклятието на България”.

„Посмъртно не мога да застана до тези хора, защото те са показали, че работят срещу националните интереси”, допълни Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
20
 
8
 
! Отговори
#185 преди 12 години
Важното е,че ти и болен оставате...хихихи,но в КАРЛУКОВО...
175
7
 
31
 
! Отговори
КОСТОВ И МАРТИНЧО .. преди 12 години
...СИ ОТИВАТ!ТОВА СА ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ НА ЧЕРНИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ *** В ПАРЛАМЕНТА И ОЛИГОФРЕНЧЕТО МАРТИНЧО!СИНЬО-ЧЕРВЕНАТА ПИЕСКА ЗА НАИВНИЦИ....СВЪРШИ!НА ПОЛИТИЧЕСКАТА СЦЕНА СЕ СПУСНА ТЕЖКАТА АЛЕНА ЗАВЕСА НА ПОЗИТАНО-20....СЪС СЪРП И ЧУК , ...ЗА ВЯРВАЩИТЕ ***!*** , РЪКОПЛЯСКАТ .......СЛЕД 20-ГОДИНИ В,.. "ПОСТ-КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ***"...!
174
23
 
10
 
! Отговори
Iwan преди 12 години
Думата "Политшизофрения " звучи някак си странно от устата на най-големия шизофреник в България :) но все пак това също е форма на щизофрения
173
6
 
10
 
! Отговори
даа преди 12 години
всички срещу сините? ама разбира се, вече е очевидно...
172
12
 
32
 
! Отговори
САМО ГЕРБ!!! преди 12 години
СДС СЕ УСРА ....ПУБЛИЧНО!НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ НЕБОСКЛОН В БЪЛГАРИЯ ---СЕ РОДИ НОВАТА "ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ....БКП/БСП ,ДПС/ДС, СДС/ДСб.....!ЕПОХАЛНО РАЗВИТИЕ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА В БЪЛГАРИЯ--ЧЕРВЕНИТЕ ПЧЕЛЕЧКИ СЕ ВРЪЩАТ ....В КОШЕРА--МАЙКА, НА ПОЗИТАНО-20!ГЕРБ, СВАЛИ МАСКИТЕ НА ТУРСКО-ЧЕРВЕНАТ МАФИЯ!!!!ЕВАЛЛА ,БОЙКО ....!!!ЕВАЛЛА ,ГЕРБ..!С ВАС ,СМЕ .....ЗАВИНАГИ!
171
14
 
32
 
! Отговори
Майчето Манолова преди 12 години
Само ГЕРБ. Те ще оправят страната. Ако при тая криза държавата ни беше управлявана от Серго, сега щяхме да сме по зле от Гърция.
170
7
 
12
 
! Отговори
Чико преди 12 години
Имах едно малко кученце Чико. То все се ежеше на големите кучета, но само ако аз съм наблизоТази снимка ми напомни моя малък Чико. Същия поглед, същата захапкаСбогом Чико ...
169
15
 
13
 
! Отговори
Гошо преди 12 години
Вън фашистите от ГЕРБ,да си ходят!Цветанов може и да успее,но резултатите са видни.
168
32
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Болен и Тиквата са политшизофреници.
167
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-голяма политшизофрения от тази на Болен няма никъде!!! Преди парламентарните избори това лудо джудже плюеше Боко, а след изборите започна да му лиже ***!!!
166
10
 
23
 
! Отговори
само Атака преди 12 години
Ако има хора които мислят за България , гласувайте за Атака, това е единстената малка искра за да спасим България от продажниците. Да 20 год. България я разпродават и какво са направили тези от БСП, СДС, ДПС, РЗС те са саучастници в разграбването , а чии са фирмите пак техни и те са виновниците за това което сме ,а не АТАКА и ГЕРБ.
165
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гледам снимката и се чудя кой го тресе "политшизофрения".
164
2
 
22
 
! Отговори
бивш син преди 12 години
моля прочете декларацията и становището на съюза на репресираните касаещи и.костов и тогава ако сте мислещи интелигентни хора ще разберете защо нямам доверие на т.н. сини
163
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Яудя се,как може един шизофреник и сексуален маняк - да има все още фенове!?Сигурно и те са като него...
162
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
недейте така грубо срещу мая манолова,благодарение на нея имаме 12 депутати повече,нейна беше идеята за едномандатните мажоритарни районипосле след изборите наш момък от герб я възнагради богато
161
10
 
28
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
BRAVO SIDEROV
160
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
za6to mi prili4a toia tolkova mnogo na norvezkia *** , no na stari godini?
159
6
 
6
 
! Отговори
Боко преди 12 години
Трябва да кажа ня Миро Найденов да ми лекува Пудела. Болен е.
158
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
na sledva6tite izbori i s dogan 6te stane priqtel
157
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tozi na snimkata taka se e napanal sqkaw sere kamani