"Атака" и независими: Политшизофрения тресе сините

ДСБ и СДС ще гласуват "за" вота, но не искат кабинетът да падне
25 юли 2011 15:32,
207
"Атака" и независими: Политшизофрения тресе сините
Снимка: архив Булфото

Съпредседателят на „Синята коалиция” Мартин Димитров обясни, че сините ще подкрепят вота на недоверие към ГЕРБ, но няма да допуснат да падне правителството.

За това лидерът на „Атака” Волен Сидеров ги упрекна в раздвоение на политическото съзнание.

В изказването си пред залата Мартин Димитров обясни, че в началото на мандата дясната подкрепа за Цветанов е била факт.

Още по темата

„Ние го подкрепяхме в борбата срещу престъпниците, но искахме това да стане по правилата. Не можем да разберем как станаха назначенията във Висшия съдебен съвет. Точно така действаше БСП”, коментира Димитров.

Синият лидер обясни, че заедно с коалиционния си партньор ДСБ ще подкрепят вота на недоверие на „Коалиция за България” и ДПС.

„Но няма да допуснем да падне правителството и да има служебен кабинет, назначен от Георги Първанов”, коментира Мартин Димитров.

За тази цел сините поставиха няколко условия. Поискаха от вътрешния министър пътна карта за модернизация на МВР, ограничаване на използването на СРС-та срещу гражданите и насочването им основно срещу престъпниците. Поискаха да се спре телефонното подслушване, както и отстраняването на знаковите кадри от сектор „Сигурност”, наследени от предишното управление. Като пример беше посочено назначаването на Петко Сертов в служба БОРКОР.

Независимият Димитър Чукарски обясни на Димитров, че с поведението си сините не може да изпълнят и двете функции – хем да подкрепят управлението, хем да гласуват срещу него.

„Бъдете наясно със себе си”, призова ги Чукарски. Към критиката на независимия депутат по адрес на сините се присъедини и лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

„За мен това е раздвоение на политическото съзнание”, коментира Сидеров.

„Не можем да си затворим очите. Тези проблеми, ако бъдат заметени под килима, ще се обърнат срещу това правителство”, коментира Мартин Димитров.

И припомни старата си теза, че най-добрите приятели са тези, които посочват грешките.

„Най-лошите са тези, които виждат грешките и казват: „Давай, давай газ, за да падне колата в пропастта”, посочи Димитров.

Волен Сидеров не спести критики и към вносителите на вота.

„До момента от вносителите не чух политическа визия за алтернатива, която ще дойде след това”.

Сидеров подчерта, че първият подпис под вота е бил поставен от лидера на ДПС Ахмед Доган. След което зададе въпроса как Иван Костов ще застане на вота заедно с Доган, когато преди време нарече „проклятието на България”.

„Посмъртно не мога да застана до тези хора, защото те са показали, че работят срещу националните интереси”, допълни Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз си мислех, че само Русия има своя Жириновски!Нормални хора едва ли го гледат и слушат този. . . агент СОТИР сидеров...Аман от агенти!Не стига,яе е агент на ДС,а е и луд за връзване!
155
5
 
7
 
! Отговори
Бате Гойко преди 12 години
Моят Пудел е Болен... Прави жалко впечатление.
154
3
 
13
 
! Отговори
ВАНКО 1 преди 12 години
ЗА ПРЪВ ПЪТ ВИДЯХ МАЯ МАНОЛОВА РАЗБИТА И НАТИКАНА В ЪГЪЛА
153
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боленчо е политически тарикат, яхнал вълната на простотията, захранва я редовно с подобни изпълнения, щото той нещо друго разумно, нужно и реално не може да предложи. Върхът на политическата му мисъл е да наплюе всички с просташки квалификации и обвинения, както до вчера правеше и с герберите Халал да им е на Герб тоз виден политически ум
152
5
 
3
 
! Отговори
до155 преди 12 години
Много си прав-герберското акане се нарича парфюм.
151
8
 
3
 
! Отговори
ПФУ! преди 12 години
Да, наистина сте със 100% кокоши мозък, за да се ловите на изпълненията на Боленчо, знае си той добре на какво кълвете, за да си осигурява присъствие във властта. Намeрил си е нишичката и си я експлоатира добре в полза на семейството. Кокошките мозъчета си имат достойно представителство в негово лице, но както знаем кокошките са все на дръвника :)))
150
4
 
7
 
! Отговори
Чавес преди 12 години
Като гледам Болен и Павката, май полишизофренията е разтресла АТАКА.
149
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Зад проекта Атака надничат стари уродливи комунистически създания. А че, направиха завой след предизборните си диви обвинения срещу Бойко и Герб не би следвало да се учудваме и двата проекта са от близки ДС лаборатории изработени и не случайно инсталирани в дясното пространство...
148
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БАНДИТИТЕ ОТ БСП СА НА КОЛЕНЕ,МЪЧЪТ КАТО БИТИ ***
147
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Волен е долен ***!Луд предател!
146
7
 
7
 
! Отговори
МУХОБОЙКО КАЗА ВОЛЕН преди 12 години
ТЕ, ЧЕ СИНИТЕ И С БСП СА ГОТОВИ ДА УПРАВЛЯВАТ САМО ДА СА В ВЛАСТТА ТОВА Е ЯСНО. НО ТИ ВОЛЕТЕ ИЗЛЪГА ТОЛКОВА МНОГО НАРОД ДА ТИ СЕ ДОВЕРИ. ТИ ВОЛЕНЕ СИ ПО ГОЛЯМ ПРЕДАТЕЛ И ОТ БОРИСОВ А ТОВА ВЕЧЕ Е МНОГО.
145
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветанов ги насраааа,хахаха,комунистическата шайка си глътна езика
144
3
 
12
 
! Отговори
:))) преди 12 години
Мая Манолова плачела като вдовица за краставица, както сама се изрази :))) Ами така е, с тези гейове от БСП, само краставицата е спасението за жените...ха-ха-ха :)))
143
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сидеров излетя в политиката така стремглаво, че все едно се сбъдна най-съкровения му сън. В предишните години този човек (незавършил журналистика журналист) беше образцов аутсайдер, без сериозно образование (завършил е само техникум по фотография), без особени постижения в живота, но с доста големи амбиции. Бил е години наред безработен, неоценен, без семейство, но явно дълбоко в себе си е вярвал в своята съдба. Писал е книги, за които мнозина твърдят, че са просто компилации на чужди идеи. Писал е и стихове, за които сведущите в поезията твърдят, че са бездарни. Няма да се учудя, ако (подобно на Хитлер) е рисувал и е искал да стане и художник, за да се прехранва поне с картините си. Тези дисонанси са твърде важни за оформянето на душевния му облик. Сидеров е негова противоположност, той е рязък, нервен, говори силно, на митингите крещи и ръкомаха (най-впечатляващ е неговия поздрав с дясна ръка, свита в юмрук), очите му блестят дяволски и излъчват буйство, държи се позьорски и явно обича публичността и славата. Доста е емоционален и дори страстен. Той постоянно въси вежди и има изражението на човек, който гледа в бъдното, едва ли не в отвъдното. Този човек е толкова нервен, че все едно е обърнал гръб на живота. За живота е присъщо веселието, радостта. А Сидеров миналата година посрещна дори вестта за бленуваното влизане в Парламента без да се усмихне и зарадва; посрещна тази вест със свъсени вежди и гневно изражение на лицето. На какво всъщност толкова се гневи Сидеров? Стихотворението започва доста рязко: Срамувам се от майка си и баща си дребни чиновници в редиците на Партията голямата ядачка на души. За да заяви това за родителите си, явно този човек е безкрайно гневен. На какво ли толкова е гневен? На Партията? Така се струва на мнозина, които настояват за антикомунизма на Сидеров. Едва ли е така oбаче .
142
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
dneska e s boiko pak utre moje s dogana v antalya da go vidim:)
141
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Споиред тоя ***, всички партии явно трябва да са като неговата - да седят и да пляскат на управляващата партия, а после да искат в замяна някакви облаги. Бах. Тоя *** ще се радвам ако повече не го видя в парламента. Беше забавен, ама сега вече просто мята *** на посоки - ту по управляващи, ту по опозиция.
140
5
 
9
 
! Отговори
ЗАПОЗНАТ преди 12 години
Вера Кочовска преди да си замине от тозй свят каза Волен Сидеров ще бъде Президент...
139
0
 
5
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,"Нова приказка за златната ябълка"1. В една страна свалили от власт червените фашисти... и избрали относително праведни политици... 2. Намерили се и сравнително честни полицай... (защото дори и да не си ***, работейки в *** се цапаш...)3. Полицаите намерили "славейчета-борчета" които започнали да пеят - за много трохи...!!!4. С търпение - полицаите опънали цяла мрежа за пиленца-борчета, пиленца-професорчета, пиленца-червношийки, турско сини папагалчета и разни други синигерчета...5. Последвали арести, разследване и дела "до дупка"..., както казваше един бивш политик..., та било Наглите 1 и после 2, Октопод и кой знае още колко 6. Тук там, обаче изтекла информация дори и от ДАНС, та последвала акция за прочистване", от ***, като А.Петров и попълване на полицията и службите с честни хора... 7. И понеже повторението е майка на знанието..., ден, след ден, бандит след бандит... Първо били "Крокодилите", после "Змейовете", "Душманите", Недосегаемите, Октоподите, а покрай тях и гущерчета, наркопласьорчета... и така, звяр след звяр, чудовище след чудовище, гад след гад..., докато не се освободи "златната ябълка" - България, от Триглавия "Змей-горянин" или партизанин ли беше, цар ли, татар ли, троен агент-мафиот ли - вече не помня...!!!8. - И аз бях там, покрай ушите ми мина, но в главата ми не влезе...Трябва, обаче, твърдо да се знае...!!!- Дори и най-слабата държава е по-силна и от най-силните престъпници..., когато има политическа воля за налагане на сигурност...!!! Пътя ще е дълъг и труден, но и най-дългия път започва с една крачка, та дори тази крачка да е осъждането на бившия агент-предател на ДС, внедрен в Турското съпротивително движение - Алексей Петров...Това е начинът...!!!...Банда след банда..., капо след капо..., докато се стигне до "Тато де тути капи"..., дори офиса му да е в София на жълтите павета... и да го пазят пъдари с гвардейски ливреи...
138
9
 
4
 
! Отговори
х ахаха преди 12 години
Шпакловчика в действие-яко облизване прави....само така Боленчо....!!!
137
1
 
4
 
! Отговори
пиринец преди 12 години
илиромакедония ке пребиде