"Атака" и независими: Политшизофрения тресе сините

ДСБ и СДС ще гласуват "за" вота, но не искат кабинетът да падне
25 юли 2011 15:32,
207
"Атака" и независими: Политшизофрения тресе сините
Снимка: архив Булфото

Съпредседателят на „Синята коалиция” Мартин Димитров обясни, че сините ще подкрепят вота на недоверие към ГЕРБ, но няма да допуснат да падне правителството.

За това лидерът на „Атака” Волен Сидеров ги упрекна в раздвоение на политическото съзнание.

В изказването си пред залата Мартин Димитров обясни, че в началото на мандата дясната подкрепа за Цветанов е била факт.

Още по темата

„Ние го подкрепяхме в борбата срещу престъпниците, но искахме това да стане по правилата. Не можем да разберем как станаха назначенията във Висшия съдебен съвет. Точно така действаше БСП”, коментира Димитров.

Синият лидер обясни, че заедно с коалиционния си партньор ДСБ ще подкрепят вота на недоверие на „Коалиция за България” и ДПС.

„Но няма да допуснем да падне правителството и да има служебен кабинет, назначен от Георги Първанов”, коментира Мартин Димитров.

За тази цел сините поставиха няколко условия. Поискаха от вътрешния министър пътна карта за модернизация на МВР, ограничаване на използването на СРС-та срещу гражданите и насочването им основно срещу престъпниците. Поискаха да се спре телефонното подслушване, както и отстраняването на знаковите кадри от сектор „Сигурност”, наследени от предишното управление. Като пример беше посочено назначаването на Петко Сертов в служба БОРКОР.

Независимият Димитър Чукарски обясни на Димитров, че с поведението си сините не може да изпълнят и двете функции – хем да подкрепят управлението, хем да гласуват срещу него.

„Бъдете наясно със себе си”, призова ги Чукарски. Към критиката на независимия депутат по адрес на сините се присъедини и лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

„За мен това е раздвоение на политическото съзнание”, коментира Сидеров.

„Не можем да си затворим очите. Тези проблеми, ако бъдат заметени под килима, ще се обърнат срещу това правителство”, коментира Мартин Димитров.

И припомни старата си теза, че най-добрите приятели са тези, които посочват грешките.

„Най-лошите са тези, които виждат грешките и казват: „Давай, давай газ, за да падне колата в пропастта”, посочи Димитров.

Волен Сидеров не спести критики и към вносителите на вота.

„До момента от вносителите не чух политическа визия за алтернатива, която ще дойде след това”.

Сидеров подчерта, че първият подпис под вота е бил поставен от лидера на ДПС Ахмед Доган. След което зададе въпроса как Иван Костов ще застане на вота заедно с Доган, когато преди време нарече „проклятието на България”.

„Посмъртно не мога да застана до тези хора, защото те са показали, че работят срещу националните интереси”, допълни Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
e baba vanga e kazala koi neznam dali i vqrvate
135
1
 
0
 
! Отговори
do 138 преди 12 години
radvam se :)
134
1
 
7
 
! Отговори
червен партизанин преди 12 години
шампиони сме по кражби- 400 милионери управляват бсп
133
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За съжаление ние нямаме други средства, с които да стреснем самозабравилите се властници крадци и контрабандисти, и да обърнем внимание на обществото, че ръководената от правителството и лично от министър-председателя контрабанда вече фалира държавата.По наши най-предпазливи изчисления, размерът на контрабандата в България в момента възлиза на 42 милиона лева седмично. Това са над 2 милиарда лева годишно. Иначе казано Бойко Борисов и Цветан Цветанов крадат със скорост от 250 000 лева в час! Вие можете сами да изчислите, а и да си помечтаете колко проблеми в България щяха да бъдат решени, ако тези 2 милиарда лева годишно влизаха в хазната, а не в черните каси на управляващите. Утре стопаните на парите от контрабандата ще се явят пред вас, готови да купят гласа ви с парите, които са... откраднати от самите вас. Ако не купят вашия, ще купят други гласове, които да им осигурят за още един мандат удобството да си играят със съдбата ви.С 2 милиарда лева можеха не само да се започнат, но и да се осъществят реформите в образованието, в здравеопазването, в съдебната система. Дори да бяха насочени към пенсионната система, тези пари пак щяха да подпомогнат покупателната способност на хората и да подкрепят икономиката. Не така обаче мислят ГЕРБ-овците и едноличният им лидер г-н Бойко Борисов. Тези пари са им необходими за предстоящата предизборна кампания, която обещава да бъде най-дивашката в цялата досегашна история на България.Няма пари за учителите! Няма пари за субсидии на животновъдите и земеделските производители! Няма пари, за да се плати дължимото на строителите, които отдавна са кредитори на държавата! Няма пари дори за нови униформи и обувки на редовите полицаи!
132
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Волен помага на доган, а Доган дава 2% от годишния оборот на партията си на Сидеров, пари от Приятел като сидеров са печели това е текст на Доган
131
1
 
4
 
! Отговори
бивш син преди 12 години
ако знаехте какви ги вършеха нашите в общинка фирма софийски имоти щеше да ви се иска да забиете по един шамар на т.наречената синя коалиция
130
0
 
6
 
! Отговори
До 135 преди 12 години
Защо насаждаш омраза в мен бе гладен, аз съм Българин и не и мразя недей да говориш от името на всички жалък.
129
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
организираната престъпност беше отгледана от бсп и по късно толерирана от сдс,ако държавата по тяхно време искаше да се разправи с организираната престъпност можеше да го направидържавната машина има страшна сила и никоя престъпност не би устояла
128
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
na turcite ne im e nujen volen vsi4ki bylgari gi mrazqt
127
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига глупости.Очевидно е за всички, че това е най-доброто и прозрачно правителство което сме имали до момента (и няма алтернатива).Всичко останало са дъра-бъра и манипулации от РЗС и "младежите" на БСП тук по форумите.Това, че има 2ма човека които нон-стоп спамят от 30ника, много ми се иска днес.бг да го разобличат като направят да се вижда IP-то.Скоро идват истинските избори където ще се види действителното настроение на народа.Дали ще продължавате с наглите постове след това?
126
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
nali vikahte ataka bre sega i za volen sa vinovni turcite bylgarska rabota vse mu e vinoven nqkoi drug
125
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ATAKA
124
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доган не е ***, ако не беше създал Волен, до сега да беше в затвора.
123
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
dokato go ima ednoto 6te go ima i drugoto
122
5
 
4
 
! Отговори
ДПСи АТАКА преди 12 години
Как може да има хора вярващи на ДПС и АТАКА, те са значи един и същ електорат значи няма разлика между турци и националисти.
121
6
 
13
 
! Отговори
PENE преди 12 години
На тоя ПУДЕЛ Волен , му спукаха дупето от .... , а той пак им се натиска !?Егати мазохизмът ! Или нещичко са му дали да си гризка кротко в ъгълът !?Но вече за всички стана ясно , че тоя подлизурко няма даже и грам достойнство !Колкото до "независимите" - те отдавна са купени от ГЕРБ ! И то много евтино - толкова евтино , че ГЕРБ даже гласуваха против разкриването на цената !Жалка държава ! Жалки "държавници" ! Евтини "политици" - евтино ни клатят !
120
6
 
20
 
! Отговори
Шматков преди 12 години
Айде Волене ,остават ти още две години и вече няма да помиришеш Парламента.Плюе срещу Герб а когато има Вот ги спасява, и това ако не е двуличник здраве му кажи.Политически труп.
119
5
 
13
 
! Отговори
До всички Атакисти преди 12 години
Някой писал "Волен е предател" и му дават минуси, заслужавата си съдбата Атакисти този е най големия приятел на Доган за да е все още на власт. овче *** жизофреник скапан народ еййййй... Ужасссс
118
7
 
0
 
! Отговори
пиринец преди 12 години
язикот кой го сборува нашиот народ не е вистинскиот наш язик,ова е язикон на поробителот-грци *** срби нашиот язик се е сохранил в албанските планини и е общ со албанскиот народилири македони и пеони су биле еден народ с разни диалекти
117
6
 
9
 
! Отговори
Кармъзъ чалма преди 12 години
Кои беха теа ГЕРБ?