Няма да има криза за горива, убеден е Дянков

У нас имало още 420 лицензирани вносители
Обновена: 27 юли 2011 14:43 | 27 юли 2011 11:57,
71
Няма да има криза за горива, убеден е Дянков
Снимка: Булфото

До криза на пазара на горива няма да се стигне, обяви убедено финансовият министър Симеон Дянков, който привика на среща в Министерството на финансите директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов и шефа на "Лукойл Нефтохим" Валентин Златев.

Още по темата
"Има достатъчно лицензирани вносители у нас – над 420, така че не се притеснявам", добави той.

На въпрос дали няма да се създаде проблем с данъчните приходи предвид това, че компанията е сред най-големите данъкоплатци, Дянков отговори, че и за малките, и за големите трябва да се прилагат едни и същи мерки.

Вицепремиерът каза също, че от Министерството на финансите не смятат да преосмислят отнемането на лиценза на "Лукойл".

Още по-лаконичен бе Ваньо Танов на влизане в МФ за срещата, който само повтори, че е отнел лиценза на данъчните складове още в петък, а вчера е връчено решението и влиза в сила със самото връчване.

На въпрос какви са причините, той отговори, че го е направил, защото от "Лукойл" не са изпълнили изискванията на закона.

Докато журналистите говореха с финансовия министър, дискретно в Министерството на финансите влезе директорът на "Лукойл Нефтохим" Валентин Златев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
запаса преди 12 години
Господа, нали не бъркаме, като си мислим, че запасите от държавния резерв се освобождават при изключителни обстоятелства - по време на война, бедствия и аварии в национален мащаб или по график за обновяване на запасите. Е, КОЙ ЩЕ ДАДЕ ОТГОВОР, НИЕ В КАКВА СИТУАЦИЯ СМЕ В МОМЕНТА - ВОЙНА, БЕДСТВИЕ ИЛИ АВАРИЯ
67
0
 
1
 
! Отговори
БАТ ВАЛКО преди 12 години
ХА-ХА!СЛЕД СПИРАНЕ НА САМОЛЕТИТЕ В БЪЛГАРИЯ, СПИРАТ И ВЛАКОВЕТЕ.ДА СЕ ГОТВЯТ АВТОБУСНИЯ И ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ, ТУРИЗМА, ЧЕСТИТО! Дянков каза - КРИЗА НЯМА!
66
1
 
1
 
! Отговори
Асен преди 12 години
Само се плюе по Дянков, но никой не се замисля, че ако не беше този човек много от вас можеше да са по улиците...
65
0
 
0
 
! Отговори
Bognostrokulum преди 12 години
Добре де, ако утре се появи статия със заглавие "Арестуваха рецидивист. Крадял защото нямал пари да яде", пак ли ще има коментари срещу тези които са арестували горкия човечец, и как са го сторили защото им бил конкуренция в краденето ?
64
2
 
0
 
! Отговори
дидо преди 12 години
Дянков знае какво говори
63
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 12 години
Приятно впечетлен съм от министър Дянков. Вече бях изгубил вяра, че ще видим власт, която да прилага едни и същи мерки и срещу големите, и срещу малките. България явно най-сетне се превръща в правова държава. Браво на ГЕРБ!!!
62
4
 
0
 
! Отговори
Ами преди 12 години
Дянков е успешен министър и няма да позволи нередности.
61
2
 
1
 
! Отговори
Тити преди 12 години
Коментари с отрицателен характер винаи ще има, но нека почакаме, за да разберем какъв ще бъде резултата от това.
60
2
 
6
 
! Отговори
FFs преди 12 години
Сега, понеже е разгара на отпускарския сезон и всички пътуват, потреблението на горива е огромно, следователно едно поскъпване от 30-40% ще изстреля печалбата на Лукойл в космоса. Само гледайте, ужким ще спре производството, но бензин ще има по бензиностанциите само че на много по-високи цени. Рафинерията ще произвежда тайно под щита на правителството и после милярдите ще се разделят Бойко и Златев.Sad but true !!!!!!!!!!!!!!!
59
2
 
0
 
! Отговори
Витко преди 12 години
Не е в интересн на никой министър даговори празни думи, така че трябва да имаме доверие на Дянков.
58
3
 
0
 
! Отговори
Катя преди 12 години
Защо не изчакаме да видим първо резултатите преди да се започнат злобните и негативни коментари, може пък да е прав и да няма.
57
2
 
1
 
! Отговори
Чуденка преди 12 години
Дянков, ако вземеш служебните коли изобщо на шефове хиляди в българските министерства, ведомства, агенции и куп такива подобни, знаеш ли колко милиони ще спестиш! Къде в ЕС има такова нещо? Всички се движат с лични коли и обществен транспорт! Погледни пред НАП какво е на Дондуков - то са лимузини то е чудо и то не за ревизорите, а за шефовете-да си возят родата и да не заслабнат. Да идват при теб от Дондуков до Раковска с коли? Че те пеша по-бързо ще стигнат!
56
1
 
4
 
! Отговори
pege преди 12 години
ще лапаме дървото. горива в резерва нема а вносното ще е и майка си и баща си.
55
0
 
1
 
! Отговори
dir преди 12 години
Помните ли изпълнението на Джийн Хекман в "Разговорът"? Още през 1974 година този филм на Копола повдигна темата за масовото подслушване и използването на микрофони, къртици и СРС-та (ако използваме актуалната терминология) за политически цели. 37 години по-късно в България се играе същият сценарий, само че с посредствен режисьор и треторазрядни дубльори."Спрете Земята - искам да сляза!"Не може да се отрече обаче, че на главното действащо лице му се удават импровизациите и изпреварващите ходове в крими сюжета. За успеха в избрания жанр се разчита на безличната група послушни клакьори, както и на апатията, която е вцепенила масата и е превърнала гражданите в безгласни електорални единици, зомбирани от политическата вулгарност и безочие.Свидетели сме на безпрецедентно падение на българската политическа класа. И на стъписваща безизходност. Наказанието трябва да е сурово!Ако според европейските коментатори корупцията е трайна културна характеристика на българите, за онези от тях, които се интересуват както от собствения, така и от образа на страната пред света, има два варианта - или да се откажат от държавата, или да потърсят сметка на виновните за уронването на нейния престиж. За моралните щети, които търпи цял един народ, наказанието трябва да е досто сурово Автор: Е. Барух
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Агенция Митници е отнела лиценза за данъчен склад на Лукойл- Нефтохим и на Нефтено пристанище Росенец, където Лукойл разтоварва танкерите си.Имам няколко въпроса:- Защо чак сега отнемат лиценза, след като съгласно Закона за акцизите и данъчните складове крайният срок да имат измервателни уредби е 20 октомври 2010?- Кое наложи 9 месеца да мълчат и сега изведнъж да се разтърчат?- Кой от Агенция Митници и Министерство на финансите е наказан за това, че 9 месеца са си затваряли очите при очевидно закононарушение?- Защо не е отнет на дистрибуторската компания Лукойл- България, а само на производствената част? Те имат ли измервателни уреди?Всичко това ме навежда на мисълта, че ни разиграват цирк.Премиерът ще се изтъпани и ще даде две седмици отсрочка, за да се приведат в порядък. И ще демонстрира колко е твърд.Лукойл ще се изтъпани и ще вдигне цените, защото ще трябва да запълва дупката от непроизведен в България бензин с внос от рафинерията им в Румъния.За Дянков, Цветанов, Танов и другите няма да казвам, то е ясно.И след две седмици всичко ще е минало и заминало, а цените ще са с 10-ина процента нагоре.Затова: Заредете си резервоарите днес, момчета.
53
3
 
2
 
! Отговори
GBP преди 12 години
Г-н Дянков до 45 дни ще види майка си булка.До м.юни е на червено с 650 млн. лв, приходите от туризъм нещо не вървят -30% при ръст от 10% на туристите, ще се изнесе жито 1млн.т там едно ДДС 100-120 млн лв. и сега и Лукойл няма да плаща акцизи и ддс и ще изгорим като свинска ....... под орехова сянка.Хубава зима ни очаква.
52
0
 
3
 
! Отговори
mda преди 12 години
ро криза може и да няма, *** цените няма как да ги озаптятс един патрон 2 заека се оптват да претрепят... хем предизборно вижте ни кви сме смели и безкомпромисни, хем да осигурим бизнеса и на по-малките, и те ше имат печалби за споделяне
51
2
 
4
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 12 години
До Даниел 51. Кой народ бе Даниеле? Надявам се, че не смяташ българския народ? Изобщо не могат да го понасят хората, особено фалшивите му пророчества!
50
2
 
4
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 12 години
Абе чук, никой не ти вярва, само гледай как Бойко ще ти се смръщи и после ще кажете, че имало объркване и всъщност Лукойл са чисти като сълза!
49
7
 
2
 
! Отговори
Даниел преди 12 години
Браво Дянков, народа е с теб.megafon.blog.bg/politika/2011/07/27/schadenfreude-to-na-bylgarina-i-otnetite-licenzi-na-lukoil.791192