Няма да има криза за горива, убеден е Дянков

У нас имало още 420 лицензирани вносители
Обновена: 27 юли 2011 14:43 | 27 юли 2011 11:57,
71
Няма да има криза за горива, убеден е Дянков
Снимка: Булфото

До криза на пазара на горива няма да се стигне, обяви убедено финансовият министър Симеон Дянков, който привика на среща в Министерството на финансите директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов и шефа на "Лукойл Нефтохим" Валентин Златев.

Още по темата
"Има достатъчно лицензирани вносители у нас – над 420, така че не се притеснявам", добави той.

На въпрос дали няма да се създаде проблем с данъчните приходи предвид това, че компанията е сред най-големите данъкоплатци, Дянков отговори, че и за малките, и за големите трябва да се прилагат едни и същи мерки.

Вицепремиерът каза също, че от Министерството на финансите не смятат да преосмислят отнемането на лиценза на "Лукойл".

Още по-лаконичен бе Ваньо Танов на влизане в МФ за срещата, който само повтори, че е отнел лиценза на данъчните складове още в петък, а вчера е връчено решението и влиза в сила със самото връчване.

На въпрос какви са причините, той отговори, че го е направил, защото от "Лукойл" не са изпълнили изискванията на закона.

Докато журналистите говореха с финансовия министър, дискретно в Министерството на финансите влезе директорът на "Лукойл Нефтохим" Валентин Златев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Една пръскачка матрял!
7
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Журналистите са много ***! Акцизите се плащат след оборота, а не от Лукойл! Ако друг внася бензина, друг ще плати акцизите и няма да има проблем с приходите на бюджета!В Гърция, Турция, Румъния и Унгария има доста големи рафинерии и не е никакъв проблем да внесем от там бензин! Цената ще е с няколко стотинки по висока заради транспортните разходи, но може и да не се усети по бензиностанциите ако търговците си намалят временно маржа.
6
7
 
27
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Всички партий на прехода, включително и ГЕРБ, но само ДО ДНЕС, ЗАЩОТО ВЛЯЗОХА в Лукойл, са виновни вкупом пред българския народ, заради БЕЗУМНАТА СИ СВРЪХ-ЛИБЕРАЛНА ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИТИКА ИЛИ ОТКРОВЕННИТЕ ГРАБЕЖИ- Ще Ви кажа, защо Овчарчето Т.Живков, беше добър управник. Не, не заради Комунизма..., той дори не знаеше какво е това..., а защото като малък е бил овчарче!- Това което и днес всеки "***" овчар знае е следното...:... - Стадото се пасе цяла година, пази се от дъжд, слънце и Вълци (чужди банки, енергийни дружества и "приятели"), овцете се заплождат и хранят обилно (дават се заеми при ниски лихви, чрез ББР), за да родят в края на годината агънца (да направят печалба), после да дават цяла година мляко (ДДС и осигуровки)... и никога, ама абсолютно никога..., не се продават на "обособени части" ..., бутчета, дробчета и т.н. защото веднага умират!!!ОВЧАРИТЕ НЕ ТЪРСЯТ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ, ТО Е ПОД КРАВАТА(Лукойл), ТАМ Е И МЛЯКОТО КОСМИЧЕСКАТА ПЕЧАЛБА НА ОЛИГАРХИЯТА ОТ 25-30 МИЛИАРДА ГОДИШНО- Затова и днес Държавата може да се управлява по-добре от всеки "овчар" с опит, отколкото от всички български политици или "професори", с титли... по политикономика или пожарогасене, да не говорим за полуграмотните историци!!!
5
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Криза може и да няма но хаос ще има. Всеки ще започне да внася наквки горива къде качествени къде не къде законно къде не
4
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нещо имате проблем с визажа на турски *** ли, а българи? Еми такава сте си я направили държавата бе пичове, кой ви е крив, че толкова можете.
3
5
 
11
 
! Отговори
ЕДНО-ДВЕ преди 12 години
Да бе,всички бензийки взимат матрял от Лукойл
2
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама разбира се, че няма да има криза. Само ще се вдигне цената едни 20-30%, което е много полезно за Дянков, защото ще му вдигне приходите от ДДС.Проблема е, че повечето хора не получават заплатата на Дянков :(
1
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще има използване на властта за лична изгода. Както във всяка бананова република. Ние разбира се, не сме бананова република, щото бананите ги внасяме. За сметка на това приличаме на турски *** - както ни представи един чех.