Пропадна срещата при Дянков за "Лукойл"

Финансовото министерство не обявява причините
Обновена: 28 юли 2011 11:09 | 28 юли 2011 10:46,
213
Пропадна срещата при Дянков за "Лукойл"
Опустелият портал на пристанището на "Лукойл Нефтохим". Снимка: Булфото

Предвидената за днес среща между министъра на финансите Симеон Дянков, ръководството на Агенция "Митници" и представители на "Лукойл Нефтохим" няма да се състои.

Актът за отнемане на лиценза на данъчните складове на Нефтохим остава в сила.

Това лаконично съобщение бе разпространено от пресцентъра на финансовото министерство.

Още по темата

За днешната среща заговори премиерът Бойко Борисов, който вчера в късния следобед обяви, че при вицепремиера Дянков отново ще се проведе среща в опит за намиране на изход от така създалата се ситуация с отнетите лицензи.

Борисов даже заговори за нов гратисен период, който да бъде отпуснат на "Лукойл", за да монтира измервателните уреди на тръбопроводите, които да бъдат вързани с митниците.

От вчера производството в рафинерията постепенно спира. В нефтопристанището на компанията има един танкер, който продължава да разтоварва суров петрол, но няма да товари гориво.

От снощи у нас е и делегация на руското ръководство на "Лукойл" за преговори с българското правителство. Такава среща обаче днес явно няма да се проведе.

В крайна сметка последната официална позиция на премиера по казуса "Лукойл Нефтохим" е, че компромис няма да има, а когато рафинерията изпълни всички изисквания на закона, компанията може да кандидатства отново за лиценз.

Вчера вицепремиерът Симеон Дянков успокои, че без значение дали рафинерията работи, криза с горивата в страната няма да има.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
1
 
7
 
! Отговори
edin преди 12 години
има нещо гнило-кое разсърди бойко?износ/фиктивен/с цел да се крият данъци.за такова нещо се влиза в затвора.нали нафтата им е скъпа-как ще я продават на свободния пазар.може би на загуба,а?бил най-големия платец на бюджета-ще стане още по-голям!!!всичко в нашата малка страна зависи от цената на горивата!ВСИЧКО!!!
190
0
 
4
 
! Отговори
Печен Лук преди 12 години
До ном. 185:Ами PR и размесване на интересите, бе приятелю.Ти кажи как беше преди и как сте след като дойдоха друзята, за да добием представа отстрани как се партнира с тях.By the way, до края на м.г. бачках във фирма с обекти, м/у другото продаваше и горива от модули (цистерни). За фискализация на всяка платиха към 2000лв. Сравнено с печалбата, тези пари се "избиваха" за 4-6 мес. Нямаше отсрочка, някои бяха затворени.
189
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И още нещо за да спрат спекулациите и глупостите.Единствен охранител на Лукойл е фирма "Лукома",която си е на Лукойл.Преди Лукома,завода се охраняваше от полиция.Ипон никога не е стъпвала в завода.
188
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
184 ще се опитам да ти обясня,както и на всички които искат да ме чуят.В момента в рафинерията притеснения няма,защото всички знаем прекрасно,че руснаците бързо ще монтират уредите и ще си получат лиценза.Спирането ще доведе до загуби,но те са капка в морето в сравнение с печалбите които се реализираха досега без измервателни прибори.Руснаците винаги си правят сметката за тези неща.Правителството е принудено да натисне сега,защото бюджета е празен и има нужда от приходите от акцизи на Лукойл.
187
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само чакайте да видите за каква грандиозна далавера иде реч. В световен мащаб цените скачат рязко. Преди 3 месеца се отпусна от резерва за да се успокоят цените на петрола, 50% дадоха САЩ другите ЕС и държави от Азия. Тридневното производство на Либия на петрол е колкото отпуснаха от резервите ООН за 3 месеца. САЩ имат петрол за 9 месеца. Ако не свалят Кадафи, глейте за ко иде реч. Задържат наличните горива и после хоп...И Златев напред и Боко и всички. Само простите го духаме.
186
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Скандалните разкрития за Алексей Петров стигнаха отвъд океана. Престижният американски ежедневник Ню Йорк Таймс публикува напоителна статия, в която описва каратиста като кръстник на българската мафия и подчертава, че кабинетът Борисов е изненадал всички и е създал чувство за ново начало, погвайки човек, считан за недосегаем.В материала под заглавие Законност и ред по български се посочва, че в началото на миналата година премиерът Бойко Борисов е обявил тържествено война на кръстниците на организираната престъпност у нас и е стартирал операция Октопод, при която бяха арестувани Алексей Петров и аверите му.Целта на операцията беше да обезглави престъпна мрежа, която беше толкова огромна, че пипалата й се простираха навсякъде в българското общество, подчертава вестникът, като окачествява акцията като едно от най-изявените усилия на България да се справи с босовете на рекета, проституцията и отвличанията.
185
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора от завода има тука.,но нещата не се решават в Бургас, а в София! Танов не е идвал в завода нито в Росенец, но говори глупости! Да обясни как така според него нарушаваме закона, а митничарите които постоянно са в завода (има митническо бюро), в пристанище Росенец (там има и НАП и митница и гранична полиция) не са установили нарушения! 3 седмици бяха докарали митничари от София и те не намериха за какво да се хванат - явно работата беше нагласена предварително!
184
1
 
3
 
! Отговори
Печен Лук преди 12 години
Аре да спрем за малко с плювките и да чуем какво ще каже В.З. на пресконференцията към 13:30. Аз залагам на сценария с обжалването (вж. мое мнение 142 т.2). Май ЛО са отказали среща на Дянков.Нека пише някой, к. работи в Нефтохима. Бил съм там 2-3 пъти като доставчик, но отдавна не е това, което е било, хората са съкратени 3-4 пъти, а заплатите са обикновени. Партньор ми, н-к на отдел ходеше с обувки, ризка и панталон за по 15-тина лв. и се ослушваше като лалугер да не засегне русите друзята.
183
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Abe nali firmata na Boiko IPON 6te ostane bez rabota ,ako zatvorqt LUKOIL ,vse pak toi q ohranqva
182
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"- Как все пак разпускате?- Играя карти. Като ми писне, се обаждам на приятели и играя карти. Няма да кажа с кои, че утре ще напишете "кръгът еди-кой си".- С Валентин Златев сигурно (шефът на "Лукойл"-България - бел. ред.)?- А, не. Вальо лъже на карти и с него не играя. Той много лъже. Той, ако има три еднакви карти от един цвят и вика: "Терца". Има седем, вале и асо и вика "Терца"!"Бойко Борисов в интервю за в."Труд" от 11 юни тази година"Да, спя в хотела на Златев в Обзор, но какво от това? Имам много приятели в Обзор, затова ходя там." Бойко Борисов на пресконференция в Министерския съвет на 20 август 2009 г."Помолил съм "Лукойл" поне за едномесечен мораториум върху увеличение на цените." Бойко Борисов пред Би Ти Ви на 20 март тази годинаПриятелството на Бойко Борисов с шефа на "Лукойл" Валентин Златев не е новина.Първият охраняваше най-известния човек, роден в Правец - Тодор Живков. Вторият е син на дългогодишния кмет на Правец по комунистическо време Васил Златев.Приятелството на старите е съхранено и от младите. Какво да го правиш, живот!Приятелството на Бойко Борисов с когото и да е не може да бъде новина. Дори и с шефа на най-голямата фирма.Съмненията обаче, че това приятелство влияе на поведението на премиера и воденото от него правителство, са факт още от първия ден на Борисов във властта.Достатъчен е само примерът от тази пролет - т. нар. мораториум, който правителството подписа с "Лукойл" - да задържи цените на бензина и дизела за един месец без промяна.Единственият производител на горива в България така напусна свободния пазар и се договори с държавата зад гърба на останалите играчи в бизнеса.Те от своя страна се опитаха да кажат, че това не е по правилата, че търпят загуби, че от това печели само един - "Лукойл". Никой не ги чу.
181
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Начинанието на правителството е добро , стига да беше истина!Това си е чиста PR акция!Боко никой вече не ти вярва!
180
1
 
3
 
! Отговори
до Но Комент преди 12 години
Приятелю, земи малко се поуспокой, че ДжиПи-то ти ще трябва да ти дава рецепта за силни успокоителни!За 25-те % си много прав, обаче трябва да се замислиш за нещо! Помниш ли едно време когато Мтел бяха единствен оператор какви бяха цените?В момента ЛукОйл са единственните и няма конкуренция! Всеки ден всеки крещи срещу монополите и когато тръгнат да правят нещо срещу тях - АМА ЩО ТАКА?Втори въпрос: Защо според теб ЛукОйл не са поставили измервателните уреди? Според мен има причина!!!
179
1
 
6
 
! Отговори
обективен преди 12 години
Когато рафинерията е българска бюджета, т.е. всеки българин ще даде! Ти сега да не започнеш да раздуваш, че една рафинерия ЩЕ Е ГУБЕЩА, защото златко и това ни натякваше. Нека стане държавна пък ще видим!!!!! А отговорност трябва да се търси и на тия дето продадоха Нафтохим на "братушките" им.
178
0
 
4
 
! Отговори
до русофилите преди 12 години
Все пак има закон.Той е приет и от депутатите комунисти. Законът трябва да се спазва.Нали?
177
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
но комент, ти освен да мачкаш с голо дупе български топки, друго май не можеш, ***.
176
1
 
4
 
! Отговори
българин преди 12 години
до "но комент"млъкни бе, руско комунистическо ***, заври се обратно в дупката, от която си изпълзял другарю. Свърши вашата вече, няма повече комунистическите изчадия да видят власт, това беше ....
175
0
 
5
 
! Отговори
Homo ludens преди 12 години
То какви *** ще се размиришат след изборите! Това,което направиха с държавата тройната коалиция, е в много по лошо състояние в общините. Бюджетите изпапкани за 2 години напред, далавери до шията. Те за това и такъв зор имат коалиционерите ,щото ги е страх, че ще им се потърси сметка. от там е целия рев...
174
5
 
9
 
! Отговори
но комент преди 12 години
Паднахте в капана тоя път, герберчета.
173
1
 
4
 
! Отговори
обективен преди 12 години
до но коментЩе смачкате на баба ти кълбетата байно, айде ходи се пери в Сибир и не давай акъл.:)))) ***
172
2
 
2
 
! Отговори
но комент преди 12 години
И колко струва "пригодяване" на една рафинерия да работи с друг вид нефт, обективен?Колкото една нова рафинеррия.Ти ли ще ги дадеш тия пари от джобба си?