Пропадна срещата при Дянков за "Лукойл"

Финансовото министерство не обявява причините
Обновена: 28 юли 2011 11:09 | 28 юли 2011 10:46,
213
Пропадна срещата при Дянков за "Лукойл"
Опустелият портал на пристанището на "Лукойл Нефтохим". Снимка: Булфото

Предвидената за днес среща между министъра на финансите Симеон Дянков, ръководството на Агенция "Митници" и представители на "Лукойл Нефтохим" няма да се състои.

Актът за отнемане на лиценза на данъчните складове на Нефтохим остава в сила.

Това лаконично съобщение бе разпространено от пресцентъра на финансовото министерство.

Още по темата

За днешната среща заговори премиерът Бойко Борисов, който вчера в късния следобед обяви, че при вицепремиера Дянков отново ще се проведе среща в опит за намиране на изход от така създалата се ситуация с отнетите лицензи.

Борисов даже заговори за нов гратисен период, който да бъде отпуснат на "Лукойл", за да монтира измервателните уреди на тръбопроводите, които да бъдат вързани с митниците.

От вчера производството в рафинерията постепенно спира. В нефтопристанището на компанията има един танкер, който продължава да разтоварва суров петрол, но няма да товари гориво.

От снощи у нас е и делегация на руското ръководство на "Лукойл" за преговори с българското правителство. Такава среща обаче днес явно няма да се проведе.

В крайна сметка последната официална позиция на премиера по казуса "Лукойл Нефтохим" е, че компромис няма да има, а когато рафинерията изпълни всички изисквания на закона, компанията може да кандидатства отново за лиценз.

Вчера вицепремиерът Симеон Дянков успокои, че без значение дали рафинерията работи, криза с горивата в страната няма да има.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
2
 
! Отговори
обективен преди 12 години
до какакакенце, ти хубаво ви видяла много, сигурно си специалистка по разкрачени положения (не споря), но сега не ти ли се струва, че кабинета опитва да върне държавата на българите. боли ме фара мене за смотаните руснаци и техните мераци да се гушат криминално от НАШАТА държава!
150
1
 
4
 
! Отговори
споко преди 12 години
Споко!русия не прощава-вижте в бг историата каква е съдбата на много такива "герои" които са заставали против Русия-от Стамболов до Богдан Филов.Краят им хич не е добър.
149
5
 
4
 
! Отговори
Валентин Златев преди 12 години
Да ви кажа само, че Симеончо Дянков управлява България. САЩ са го изпратили, за да им движи интересите и това е договорено с Бате Бойко, който не смее да се противи на Дянковчето, че Щатите ще го свалят набързо от власта. Когато Данков каже то става, а не като другите министри да искат разрешение от ББ!!! Когато Трайков поиска проверка на "Лукйол" ББ го скастри, но Дянков щом поиска ББ няма думата!!
148
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
NAMERIHA DARJAVA I PO4NAHA DA SE KRASTQT .......KVI SA TES BEZUMIQ VAV VSQKA RAFINERIQ V EVROPA IMA TAKIVA IZMERVATELNI UREDI SAMO ZA KRALETE OT LUKOIL NQMA .....4EKAITE VE BAH VI V CARVULITE ...I VIE *** SERETE
147
3
 
6
 
! Отговори
обективен преди 12 години
Нефтохима сега произвежда неконтролируеми пари единствено за руснаците, целия бг. народ го духа с цените на "произведените" в Бг. горива. Ти си *** бе, къде по света при 300 лева среда заплата в страната бензина е с ЦЕНИ, като на Запад. И ни убеждаваше правешкия златко, че бг. пазара бил по- малък от германския, затова тука трябвало да има по- голяма надценка. Безсрамника това по национална телевизия го каза преди време, няма такава наглост!НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ за Нефтохим
146
1
 
6
 
! Отговори
но комент преди 12 години
обективен ли?кое ти е обективно-промития ти мозак, дето се радва когато нещо се разруши и съсипе в България.Мътна разрушителна стихия-това сте.за 20 години пет бърдака на морето построихте, и те падат.Знаете само да рушите и грабите.Разбойници!
145
1
 
4
 
! Отговори
кака преди 12 години
Кака много неща видя за тия 22 год., ама ти, ОБЕКТИВЕН, ми кажи знаеш ли сега чия губерния сме. Щото на мен малко прекалено разкрачено ми се струва положението.
144
9
 
3
 
! Отговори
НО КОМЕНТ преди 12 години
Да *** от глад дано мизерници смотани!Пред очите ви се съсипва най-голямото предприятие в България, вие ура викате.
143
2
 
5
 
! Отговори
мравка преди 12 години
Този цирк е за нас данъкоплатците,а тези кукли ще направят това което се иска от тях.
142
2
 
5
 
! Отговори
Печен Лук преди 12 години
1. Мишлета, (ном 121 и др.), 25% включват данъци, но и АКЦИЗИ на горивата, продавани от ЛО в Бг. Акциза набл-ва лев/литър. Сега просто двамата мъже Дянков и Кр. Стефанов трябва да си стегнат л.с. и да събират същите акциз от повече ю.л.2. Що не слушате първоизточника, ами само фърляте плюнки по клавишите: Вчера Танов ясно оповести сценария на "кризата": ЛО ще обжалва отнемането на 1-ва и 2-ра инстанция, (ама летните отпуски, тва-онва) и така 3-4 мес.3. Ст-шев да не излезе прав за театрото, а?
141
6
 
5
 
! Отговори
но комент преди 12 години
ЕЙ ТАКИВА *** СЪСИПАХА БЪЛГАРИЯ!ВСИЧКО КОЕТО РАБОТИ И КОЕТО ПРОИЗВЕЖДА В БЪЛГАРИЯ ИМ Е ВРАГ.
140
3
 
4
 
! Отговори
обективен преди 12 години
до но коментникакви 25 %, смотаняко руските мафиотчета 25 000 % са крали от българина и НЕГОВАТА държава. Да си крадът в русия, сори на народа тук МУ ОМРЪЗНА от изедници!
139
4
 
3
 
! Отговори
НО КОМЕНТ преди 12 години
Докато не се разсипе и последното работещо предприятие в българия-няма да има спиране.Щели да внасят-защо?защо ще внасяш като имаш производствени мощности в българия?защото от произведеното в България няма далавера!далаверата е във вноса-един вагон-цистерна без мито и акциз-един милион печалба!
138
2
 
2
 
! Отговори
хаджи Ставри Примо преди 12 години
до но коментЗа текезесе- тата няма как да не реагира нормален човек, абе *** земята е СОБСТВЕНОСТ на хората бе, а не на комунистите и текейсе- тата им. заври си текейсе- тата на едно интимно място!
137
6
 
6
 
! Отговори
но комент преди 12 години
20 ГОДИНИ РАЗРУШЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ!ДОЙДЕ РЕД И НА НЕФТОХИМА!
136
6
 
6
 
! Отговори
но комент преди 12 години
Какви руски разбойници бе говведо!Това е най-голямото българско предприятие.Което ти дада 25% от приходите за бюджета на България, не за руския бюджет!Абдали като тебе разсипаха всичко в българия-щото било руско или комунистическо-от Кремиковци до земеделието.Камъни да ядете, *** талибанска!
135
5
 
4
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
тошо ни оправя от 56 до 89г или33г а боко ще ви управя 45г!помнете ми думата ! Днес се купуват и *** барони и те полагат клетва за вярност срещу подкрепа от държавата на ромските им събратя!търговията с цигари и дрога ще се прехвърли на *** барони и ще получат политически чадър! *** ни е гарантирана!след боко идва ерата на първия ром премиер!Проблема не е Доган!
134
0
 
5
 
! Отговори
ио преди 12 години
Тамън сега трябва да паднат малко цените
133
1
 
8
 
! Отговори
обективен преди 12 години
до какакакенце не се притеснявай опашки за бензин НЯМА да има, началото на 90- те просто сте били ругка губерния, сега ГОРИВА могат да се ВНЕСАТ от 10000 места, Лукойл са обикновени обирджии на българина, нищо повече! Вън от България!
132
5
 
5
 
! Отговори
но комент преди 12 години
Лукойл бил заплаха-виж им акъла!С тоя акъл съсипахте българия-Кремиковци бил заплаха, Лукойл бил заплаха-всяко българско предприятие ви е заплаха,чак и ТКЗСтата ви бяха заплаха, та ги ликвидирахте!.А Лукойл е най-голямото предприятие в Бг-с годишна продукция за 5,5 милиарда лева.С тоя акъл-да се ливидира всичко, което мърда в Бг, камъни ще ядете, ***!