Пропадна срещата при Дянков за "Лукойл"

Финансовото министерство не обявява причините
Обновена: 28 юли 2011 11:09 | 28 юли 2011 10:46,
213
Пропадна срещата при Дянков за "Лукойл"
Опустелият портал на пристанището на "Лукойл Нефтохим". Снимка: Булфото

Предвидената за днес среща между министъра на финансите Симеон Дянков, ръководството на Агенция "Митници" и представители на "Лукойл Нефтохим" няма да се състои.

Актът за отнемане на лиценза на данъчните складове на Нефтохим остава в сила.

Това лаконично съобщение бе разпространено от пресцентъра на финансовото министерство.

Още по темата

За днешната среща заговори премиерът Бойко Борисов, който вчера в късния следобед обяви, че при вицепремиера Дянков отново ще се проведе среща в опит за намиране на изход от така създалата се ситуация с отнетите лицензи.

Борисов даже заговори за нов гратисен период, който да бъде отпуснат на "Лукойл", за да монтира измервателните уреди на тръбопроводите, които да бъдат вързани с митниците.

От вчера производството в рафинерията постепенно спира. В нефтопристанището на компанията има един танкер, който продължава да разтоварва суров петрол, но няма да товари гориво.

От снощи у нас е и делегация на руското ръководство на "Лукойл" за преговори с българското правителство. Такава среща обаче днес явно няма да се проведе.

В крайна сметка последната официална позиция на премиера по казуса "Лукойл Нефтохим" е, че компромис няма да има, а когато рафинерията изпълни всички изисквания на закона, компанията може да кандидатства отново за лиценз.

Вчера вицепремиерът Симеон Дянков успокои, че без значение дали рафинерията работи, криза с горивата в страната няма да има.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко действай,с теб сме
170
0
 
0
 
! Отговори
OoOoO преди 12 години
Ганьооо,га идеш кифтетъ нимож рива мъ.Кат са яди не се говори,ни ъ въСпитану
169
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
България над всичко
168
0
 
2
 
! Отговори
Ганчо Б преди 12 години
...га лапахте кифтета ни ривахте , а ся ривете ,вашта м...... комуни....... ***......да ва е.... и тн.а
167
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По младите форумци незнам дали си спомнят че при стойност от три милиарда долара,Ваньо Костов я продаде за сто милиона
166
1
 
5
 
! Отговори
обективен преди 12 години
ВСЯКО нефтопреработвателно предприятие може да бъде пригодено за преработка на Брент, не се притеснявай. Ако руснаците "врътнат" кранчето, сами ще си врътнат и парите от него, а тяхната икономика е ОСНОВНО зависима от износа на непреработени горива. Хората вече не са някакво стадо овце.Заводи, като Нефтохим трябва да са ДЪРЖАВНИ, що смотаните руснаци, не дадат на бг. фирма да купи за смешна сума тяхната водеща рафинерия?
165
1
 
3
 
! Отговори
но комент преди 12 години
Този път ще ви смачкаме!
164
1
 
2
 
! Отговори
до 154 преди 12 години
Ти си поредния дупедавец
163
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Руснаците ке чекат....казах.)))))))))))))))))
162
3
 
4
 
! Отговори
ХаХа преди 12 години
Мутрафоните от ГЕРБ набиват канчето на Русия. Изнудват Путин и Медведев, Бойко иска да стане господар на Кремъл, върви все по нагоре и нагоре. Зашеметяваща кариера, скоро ще е властелин на Земята май
161
5
 
5
 
! Отговори
но комент преди 12 години
Той и грузинеца Саакашвили чакаше американски десанти , ама дочака руски танкове, и започна да си яде вратовръзката.И Юшченко в Украйна голям го вадеше против Русия, ама сега се крие в някоя миша дупка.Къде сте тръгнали бе, нещастници?
160
3
 
4
 
! Отговори
обективен преди 12 години
до но коментвсички виждат накъде дърпаш байно, ти не ЗАЩИТАВАШ България, а русия, иначе щеше да подкрепяш Дянков КОГАТО Е ПРАВ. В случая е така, руснаците брутално крадът от народа ни. Обаче такива, като тебе по свидна им е русия!
159
5
 
7
 
! Отговори
но комент преди 12 години
И като го национализирате откъде нефт бе ***?направен е да лработи само с руски нефт.Тая зима ще изпукате от студ и от глад като ви врътнат кранчето на нефта и на газта руснаците.А Дянков ще ви гледа сеира от Америка.
158
2
 
4
 
! Отговори
но комент преди 12 години
Да не си хапете вратовръзките като грузинския Саакашвили?
157
3
 
4
 
! Отговори
Омар Торихос преди 12 години
хахаха, "гратисен период"- ама не мина :))) От Вашингтон май набиха нечие канче... на това му се вика управление от латиноамерикански тип. Когато на онез отвъд океана съвсем им писне ще направят десант на резиденцията в Бояна и след това ще обявят поредната победа на демокрацията извън пределите на Америка. Проблемът е, че цената на безнина може да стане 3 лева/литър.
156
3
 
3
 
! Отговори
но комент преди 12 години
Че и мераци-национализация.После приватизация нали, та да си имаме рафинерия?А дали няма да си счупите зъбките тоя път?
155
1
 
2
 
! Отговори
обективен преди 12 години
до 152Как ще го затварят бе, май ти си ***. Това да не им е бащиния, нали всички знаем каква е била "приватизацията" по време на т. нар. преход. Нефтохима е на България, национализираме го, да го духат малко и мафиотите, не само съсипания от безпаричие българин. Това се нарича справедливост и възмездие!
154
8
 
3
 
! Отговори
но комент преди 12 години
мене не ме интересува нито Америка, нито Русия.Пред очите ни се ликвидира най-голямото работещо предприятие в България.Хич не ме интересува за чий интерес се ликвидира.И сто магистрали да построи Бойко, в историята ще остане като човека разрушил най-голямата рафинерия в България.
153
1
 
4
 
! Отговори
akud преди 12 години
ми Дянков си има ангажименти , нема се занимава с насраните руснаци кога им кефне. да ЧАКАТ!
152
4
 
3
 
! Отговори
До 140 преди 12 години
Айде да помислим какво ще стане и послушаме *** ти идеи и патим"руските мафиотчета Да си крадът в русия" ,тоест те затварят нефтохим и си отиват.Имаш ли и най бегла представа какво означава това за българската икономика а да не говорим пък за Бургас.