Тук готово, там – почти. Плевнелиев облетя "Тракия"

Обеща от лято 2012 г. с кола по аутобана до Петолъчката
28 юли 2011 21:00,
187
Тук готово, там – почти. Плевнелиев облетя "Тракия"
Снимка: Булфото

Строителният министър Росен Плевнелиев прелетя с хеликоптер над магистрала "Тракия", за да види как изглежда цялото трасе, една година след започването на строителните дейности от Стара Загора до Карнобат.

По думите му градежът на отсечката Стара Загора - Нова Загора се извършва в график, а пътният възел ще бъде готов осем месеца предсрочно.

Изграждането на тези 32 км път започна през юни 2010 г. и трябва да завърши през юли 2012 г., обяви Плевнелиев.

Строежът на отсечката от Нова Загора до Ямбол също е в срок и министърът не вижда никакъв риск да не бъде завършена навреме.

Строителните работи там започнаха през август 2010 и трябва да приключат в края на септември 2012 година.

Гръцката фирма "Актор", която изгражда този участък, е поела обаче ангажимент да го завърши до началото на лятото на следваща година.

Строителните дейности по участъка от Ямбол до Карнобат с дължина 49 километра към момента са в график.

В този участък обаче има 12 км, които са проблемни най-вече заради напоителните канали, които наводняват парцелите на хората, а и зоната на магистралата.

Плевнелиев призова за пълна мобилизация и завършване на работата два месеца преди графика.

Според него най-тежкото вече е в миналото - магистралата е прокарана, няма какво да се отчуждава.

"Нашето обещание беше в края на юни 2012 г. да може да се минава по целия участък от Стара Загора до Ямбол и това категорично ще се случи", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
0
 
! Отговори
ГОГ0 преди 12 години
ХА-ХАКАТО СПРАТ НЕФТОХИМ-А, МАГИСТРАЛАТА ЩЕ Е БЕЗ БИТУМ, САМО НА ЧАКЪЛ...
145
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те точно ще я направят да стигаме догодина до морето,но и ще трябва да започнат да я ремонтират от София за към Пловдив!Е.ахти аутобана,да те заболят бъбреците.Единствената читава отсечка е преди Стара Загора!
144
1
 
0
 
! Отговори
до муха преди 12 години
Успокой топката и недей да съдиш другите,преди да научиш граматиката.Поне българската,освен ако не си албанец или марсианец.
143
3
 
0
 
! Отговори
полетите на Р.П. преди 12 години
"Въздух под налягане" облита магстрала "по въздуха", нещо много "въздухарско" ми се струва поведението ти, драги ми министре....
142
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В царството на слепците и едноокият е цар:):)
141
1
 
2
 
! Отговори
Майна преди 12 години
Успех на минитъра с магистралите. Само да има едно на ум с гърците от Актор - много долни хора са... казвам го от опит, със същата фирма при реконструкцията на синдикалния дом в Пловдив.... Само обещания и големи думи - а накрая нищо...
140
4
 
5
 
! Отговори
не така преди 12 години
Плевнелиев говори срещу Бащицата Боко ***. Тиквата каза ясно - 2012 година по магистрала до морето - сега се оказа, че морето е на Петолъчката!!!! Стига харчене на пари за вертолети и самолети - дайте за обучение, лечение и живот, а не да се прахосват буквално "на вятъра". За какво е нужно да "облети" строежа!!!! За да се снима и да го дават по подлогаджийските телевизии!
139
0
 
2
 
! Отговори
хей 1996 преди 12 години
ГЛЕДАЙ ПОЗИТИВНО НА НЕЩАТА....
138
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей тея *** много комплексирани.А не мога да разбера защо като София е най-гадния за живеене град.
137
13
 
12
 
! Отговори
Магистрали преди 12 години
Какви магистрали какви глупости. Т.н. магистрала Люлин я строят 3 правителства, и са я откривали тържествено поне 10 пъти, а това е всичко-навсичко 19км 3-лентов път. Толкова ли не виждате, че от падането на власт на комунистите на власт дойдоха тарикатите-мошеници, които само си подават топката , за да крадат, продават България на чужди интереси и да правят глупости. А правителството на Тиквата достигна още една от висините на тази каста, която съсипва всичко.
136
1
 
3
 
! Отговори
1996 преди 12 години
Муха,не че се заяждам,ама като пишеш,гледай да няма толкова много грешки.Сигорно се пише с у,можеш да провериш.Тук там може и по някоя точка да сложиш в края на изречението.
135
7
 
11
 
! Отговори
1996 преди 12 години
Магистрали строят,да могат да ходят шопите на море.Другите-кучета ги яли.Пътят от Карнобат до Шумен вече на нищо не прилича-дупка до дупка,една от друга по-дълбоки.Междуселските пътища дали ги е видял от хеликоптера-и да ги е видял,едва ли ги е различил.Пълна разруха .А те ще правят магистрали...Смешници......И какво ще карат по магистралите-20 годишни таралясници,вкарани от някоя автоморга.....
134
5
 
2
 
! Отговори
муха преди 12 години
Няма вече кой да ви храни мързеливи *** с парите за магистралите не може да си седите на социални.Те са само за магистрали Искате само да лежите сами трябва да мислите как да изкарвате пари.Ако за нищо не ставате на село овците чакат но сигорно и за овчари не ставате
133
1
 
2
 
! Отговори
до 171 преди 12 години
щом е на по-високо ниво от тем значи е по-образован от теб ;-) а ти си 'бачкай' и се оплаквай по форуми/сайтове
132
14
 
10
 
! Отговори
работещ преди 12 години
Умник 164, че него, Плевната, сте го нарочили за кандидат-президент (щото нема друг позапазил сурат), ясно е на всеки с малко акъл. Че в България има достатъчно *** да го изберат - това на мен поне ми е ясно. Ама, много ми е интересно, това "момче", което нито откъм образование, нито откъм практика, хал хабер си няма от пътно строителство (в същност и от строителство въобще, въпреки, че подписвало фактурите при строеж на сгради за бизнес парк), с кое точно е станало "най-успешният"?
131
17
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Министърът е птица упорита, само с шут в *** полита:)
130
20
 
21
 
! Отговори
Научно определение преди 12 години
Герберус тиквоглавус плев(н)елус е хищно чуруликащо всеядно същество, по-леко от въздуха и поради това маоже да "облита" строящи се магистрали в търсене на комисионна плячка.
129
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много верващи се навъдиха пак .ПР акцията на кандидат-президента се оказа добра стръв за тези ,които обичат да лапат мухи.Ама те хората хубаво са го казали : *** народ - слаба държава.
128
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От хеликоптера всичко е много хубаво, Борисов нали редовно си лети, сигурно за това вижда нещата в държавата с розови очила.
127
12
 
15
 
! Отговори
Аз мразя всички кому преди 12 години
и сегашни и бивши!!! Като *** сте ей, мръсни *** червени!!! 20г. продължихте да се тъпчете, а сега като секна кранчето неги затваряте.