Тук готово, там – почти. Плевнелиев облетя "Тракия"

Обеща от лято 2012 г. с кола по аутобана до Петолъчката
28 юли 2011 21:00,
187
Тук готово, там – почти. Плевнелиев облетя "Тракия"
Снимка: Булфото

Строителният министър Росен Плевнелиев прелетя с хеликоптер над магистрала "Тракия", за да види как изглежда цялото трасе, една година след започването на строителните дейности от Стара Загора до Карнобат.

По думите му градежът на отсечката Стара Загора - Нова Загора се извършва в график, а пътният възел ще бъде готов осем месеца предсрочно.

Изграждането на тези 32 км път започна през юни 2010 г. и трябва да завърши през юли 2012 г., обяви Плевнелиев.

Строежът на отсечката от Нова Загора до Ямбол също е в срок и министърът не вижда никакъв риск да не бъде завършена навреме.

Строителните работи там започнаха през август 2010 и трябва да приключат в края на септември 2012 година.

Гръцката фирма "Актор", която изгражда този участък, е поела обаче ангажимент да го завърши до началото на лятото на следваща година.

Строителните дейности по участъка от Ямбол до Карнобат с дължина 49 километра към момента са в график.

В този участък обаче има 12 км, които са проблемни най-вече заради напоителните канали, които наводняват парцелите на хората, а и зоната на магистралата.

Плевнелиев призова за пълна мобилизация и завършване на работата два месеца преди графика.

Според него най-тежкото вече е в миналото - магистралата е прокарана, няма какво да се отчуждава.

"Нашето обещание беше в края на юни 2012 г. да може да се минава по целия участък от Стара Загора до Ямбол и това категорично ще се случи", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След като прочетох коментарите по-долу отново се уверих, че всички в България разбират от политика и знаят как всичко трябва да бъде направено. Излиза че според вас само шепата управляващи незнаят как това да стане. Но така е в нашата държавица мислил недомислил да даде акъл пък може и да го помислят за умен.
85
7
 
7
 
! Отговори
СПАС преди 12 години
На Бойко на английски само да му говоря и ще го направя *** щото е *** та чак вдлъбнат
84
6
 
7
 
! Отговори
СПАС преди 12 години
Герберите знаят ли език или всички говорят с езика на селския си Бат Бойко ааааааааааааааааааааааааааааааа
83
4
 
2
 
! Отговори
СПАС преди 12 години
Що не излезете в Европа и да се правите на европейци , ама не ви стиска щото и понятие си няма ни един в сайта от езици , камо ли от каквото и друго да било, иска ли някой като Бойко да си говорим на различен език от селския Банкянски или не му стиска...
82
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
за всички лузъри и хейтъри поздрав - тулибудибудаутю....
81
0
 
3
 
! Отговори
Националист преди 12 години
Да живее Българияяя ! Вън изметта *** !
80
1
 
5
 
! Отговори
до 105 преди 12 години
може и така да е, ама защо яни и сергейката инсценираха бракове след като се разбра, че са гей-дружина?
79
1
 
4
 
! Отговори
СПАС преди 12 години
ВЗЕЛИ СМЕ ПО ЕДНА ТАРАТАЙКА ОТ ГЕРМАНИЯ И ВСЕКИ Е ВЕЛИК, АМА ВСЕКИ СЕ ПРАЙ ЩОТО КОМПЛЕКСИТЕ ВИ ТРЕСАТ ДО БОЛКА, АМИ ЧЕ КЪВ ДА Е БОЙКО БОРИСОВ АКО НЕ Е СЕЛЯНИН СЛЕД КАТО БЪЛГАРИЯ Е ОЩЕ СЕЛОТО НА ЕВРОПА СЕЛЯНИ-- БЪЛГАРИЯ Е СЕЛСКАТА ДЪРЖАВА НА ЕВРОПА...!
78
0
 
0
 
! Отговори
ля ля преди 12 години
може би!
77
16
 
5
 
! Отговори
ГРОБ за ГЕРБ преди 12 години
Жалко че не е паднал хеликоптера,един гербаджииски *** по малко щяхме да храним!!!
76
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига сте писали глупости бе *** .И понятие си нямате как изглежда България на карта а сте тръгнали да давате мнение.
75
4
 
3
 
! Отговори
do 105 преди 12 години
добре де умнико културен, всички тези хора дето ги изброи с правителството на герб ли се пръкнаха? преди нямаше ли ги ? не защитавам герб, ти като си културен гласувай за който искаш и знаеш, чалгар или *** имат си право на мнение
74
9
 
0
 
! Отговори
Калин преди 12 години
*** гърбати .. може ли позитански чавета .. да застраховат държавно учреждение .. ръководено от майките си, визирам стопанска академия .. и това го имате за нормално .. какви сте бе теляци майни .. не псувня незнам какво заслужавате!! поливачииии !някво *** на светла бъчварова шефката .. някво мазно *** ще се изживява като фактор в стопанска академия ръководена майка му!!! застраховка .. полица .. майка и син разписват по между си :) за вас е нормално .. а *** за това се лежи!!!теляци долни
73
5
 
7
 
! Отговори
до 88 преди 12 години
Колко смешно и жалко ти става като четеш коментарите на герберската ***. Преди време наглите гербери и атакисти пуснаха слухове че Станишев и Янев са гейове. И разбира се малумната пасмина бойковска скочи като шаран на въдица.И до ден днешен продължават да повтарят като папагали тези глупости по форумите. Разбира се това ниско образовано правителство се радва на тази ниско интелигентна аудитория. Герб се молят с всеки изминал ден колкото се може повече културен народ да напусне страната. На тях им трябват хора с основно образование, чалгари,дебелогъзи мутри, вонящи ***, прости селяни и грозни силиконови пачаври. Иначе кой друг ще гласува за тях.
72
5
 
9
 
! Отговори
Илия преди 12 години
от 100 човека в сайта нито един съм сигурен че не са и виждали аутобана в Германия, ама иначе пишат, кво пишете ве селяни, ми че те колите са ви минимум на по 350 000км, кво си мислите че сте стигнали европа ли ? *** ОТ ГЕРБ
71
3
 
6
 
! Отговори
Илия преди 12 години
Хората по света кви неща правят а ние се залъгваме тука само басиии пародията е всичко
70
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МАЛКО РЕКЛАМА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО
69
5
 
11
 
! Отговори
до 85 преди 12 години
Е къде са тези магистрали като дори да си изпълнят плановете за 4 години няма общо 80км? И каква работа ще им по тези "магистрали" освен няколко къпанчета, 10 бензиностанции и 100 ***? 300 000 чиновници за 80км магистрален път пти това некачествен е бая скъпичко!!!
68
6
 
14
 
! Отговори
Магистрали преди 12 години
Като изглежда цяла държава съществува за да строи общо 50 км магистрално шосе. На година излиза към 20км. С тези темпове китайците още щяха да строят китайската стена. Явно БГ отива на кино след като дори не се приказва какво ще работят хората като затворят и последните остатъци от икономиката.
67
1
 
6
 
! Отговори
Илия преди 12 години
всичко в тая държава е кен флеш