Тук готово, там – почти. Плевнелиев облетя "Тракия"

Обеща от лято 2012 г. с кола по аутобана до Петолъчката
28 юли 2011 21:00,
187
Тук готово, там – почти. Плевнелиев облетя "Тракия"
Снимка: Булфото

Строителният министър Росен Плевнелиев прелетя с хеликоптер над магистрала "Тракия", за да види как изглежда цялото трасе, една година след започването на строителните дейности от Стара Загора до Карнобат.

По думите му градежът на отсечката Стара Загора - Нова Загора се извършва в график, а пътният възел ще бъде готов осем месеца предсрочно.

Изграждането на тези 32 км път започна през юни 2010 г. и трябва да завърши през юли 2012 г., обяви Плевнелиев.

Строежът на отсечката от Нова Загора до Ямбол също е в срок и министърът не вижда никакъв риск да не бъде завършена навреме.

Строителните работи там започнаха през август 2010 и трябва да приключат в края на септември 2012 година.

Гръцката фирма "Актор", която изгражда този участък, е поела обаче ангажимент да го завърши до началото на лятото на следваща година.

Строителните дейности по участъка от Ямбол до Карнобат с дължина 49 километра към момента са в график.

В този участък обаче има 12 км, които са проблемни най-вече заради напоителните канали, които наводняват парцелите на хората, а и зоната на магистралата.

Плевнелиев призова за пълна мобилизация и завършване на работата два месеца преди графика.

Според него най-тежкото вече е в миналото - магистралата е прокарана, няма какво да се отчуждава.

"Нашето обещание беше в края на юни 2012 г. да може да се минава по целия участък от Стара Загора до Ямбол и това категорично ще се случи", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
5
 
! Отговори
Калин преди 12 години
8 км .. по хемус прав .. път .. ремонта ще му правят за 1 година и 5 месеца .. тъй каза .. плевнелиев .. за разлика от *** .. излизам с факти :)
65
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
някъде към 3569г. може и да са готови магистралите....
64
6
 
4
 
! Отговори
Калин преди 12 години
гърбати незнам.. що за полубожества имате .. ведно с позитанци.. а *** смърдите на едни и същи чорапи :)
63
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плевня,ща заобичам,ако сложиш един знак след табелата София "внимание неравности по пътното платно-420 км" та да знам що са клатя ду Бургас
62
1
 
1
 
! Отговори
Калин преди 12 години
аа вигенин е пич .. за другите там генетиката се отразила .. негативно, числи и боко .. вожда е за пандела да слабее ..заедно с мазното миро .. и то за договор с правешкия кукойл около шистовото.. !!! договора с държавно стопанство паламара .. !!той правешкия от вчера ..безчинства по договори там!! горски ли ще става ... дивеч ли ще осеменява, та владее .. дивечовъдната станция .. поредни години.
61
12
 
7
 
! Отговори
радослав преди 12 години
Браво на правителството на ББ! Пътищата са основата, това е и една от тайните на величието на Римската империя!
60
0
 
3
 
! Отговори
до 83 преди 12 години
Че то морето си е там и през декември.Като стане магистралата отивай да го видиш!
59
6
 
3
 
! Отговори
Калин преди 12 години
пичовете не отговарят на описанието на позитанеца .. позитанеца е мазно псе .. с претенции.. и се чудя на вас гърбатите .. що си лягате заедно, после се сещам.. воните еднакво.. все пак обора .. *** е една :)
58
5
 
7
 
! Отговори
форумните БСП гейове преди 12 години
до ТомасНе знаех, че вие, герберите сте такива расисти на тема полова ориентация. Затова и другаря Кутев така се дразнеше, че някой иска да възпрепятства наскоро отминалия ни гей-парад, който организирахме. А ние, всички БСП гейове се гордеем със себе си и с нашият лидер - баш гея Серж - дизайнера на съветски униформи.
57
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя,нагласения,познаваше пътищата,щото бил пътувал по тях,пък сега взе да лети и да гледа за дупки сигурно.
56
11
 
26
 
! Отговори
Д Димитров преди 12 години
Ако това правителство довърши магистралите, независимо от други нескопосани гафове и неуспехи заслужава следващ мандат. До сега не съм виждал толкова мащабно строителство. Бай тошево време не го помня и нямам база за сравнение
55
9
 
22
 
! Отговори
форумните БСП гейове преди 12 години
Ние обичаме "Батко и Братко", щото са тарикати. Не са прости като герберите. Взеха 100 милиона и един метър не построиха. Ей така се работи, не като ти я балъци. Ха-ха :))) А Плевнелиев се счупи от инспекции, проверки, строежи, а налице няма един лев прибран в джоба. Е как да гласуваш после за такива балъци, а не за тарикатите като нас от БСП?
54
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
''"Нашето обещание беше в края на юни 2012 г. да може да се минава по целия участък от Стара Загора до Ямбол и това категорично ще се случи", категоричен бе той.''Ааааааа НЕ!!!!!!!!!!!!!!БОЙКО КАЗА,ЧЕ ДО МОРЕТО ПРЕЗ 2012 ЩЕ ХОДИМ ПО МАГИСТРАЛА!АКО НЕ СИ ДЪРЖИ НА ДУМАТА -ОСТАВКА ВЕДНАГА!В Е Д Н А Г А !!!!!!!!!!!!!!!!!
53
6
 
7
 
! Отговори
georgi44 преди 12 години
стига сте мрънкали бе..
52
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мазньо пак лъготи нещо хората
51
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ка са пенявят гърбавите че не им аресваме "техните" магистрали, извиняаам съ "аутобани" (аутобан е нещу другу *** са убеснява на чуек дет мое сфаща, а никой гърбъф нема такова велико качеству)
50
4
 
7
 
! Отговори
до73 преди 12 години
На "Троянови врата"май има тунел,а?Ти мост ли видя?Или ти плащат да плещиш...
49
1
 
13
 
! Отговори
18+ преди 12 години
Питам тези,които управляват тази страничка.За чий ***,не триете мненията на някъв регистриран,разпорен ***,а изтривате неугодните вам коментари?
48
3
 
9
 
! Отговори
Иван преди 12 години
до 68 : Ако кибичиш във форумите не само кола няма да караш а може и да ядеш през ден.Мрънкащи ,мързеливи българи.
47
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вече съм сигурен,че българите са най болния народ и няма как да е по друг начин, при този негативизъм и злоба. Радостни коментари могат да се забележат само на новини свързани с чуждото нещастие,само това може да позарадва този болен народ.Пример статиите за фалита на Гърция,където преобладават коментари от рода ..Хак им е, а сега да видят те..Така им се пада и тем подобни.Чуждото нещастие е едно от малкото неща от което може да им блеснат очичките на коментиращите..Приказката за Вуте е знаете.