Тук готово, там – почти. Плевнелиев облетя "Тракия"

Обеща от лято 2012 г. с кола по аутобана до Петолъчката
28 юли 2011 21:00,
187
Тук готово, там – почти. Плевнелиев облетя "Тракия"
Снимка: Булфото

Строителният министър Росен Плевнелиев прелетя с хеликоптер над магистрала "Тракия", за да види как изглежда цялото трасе, една година след започването на строителните дейности от Стара Загора до Карнобат.

По думите му градежът на отсечката Стара Загора - Нова Загора се извършва в график, а пътният възел ще бъде готов осем месеца предсрочно.

Изграждането на тези 32 км път започна през юни 2010 г. и трябва да завърши през юли 2012 г., обяви Плевнелиев.

Строежът на отсечката от Нова Загора до Ямбол също е в срок и министърът не вижда никакъв риск да не бъде завършена навреме.

Строителните работи там започнаха през август 2010 и трябва да приключат в края на септември 2012 година.

Гръцката фирма "Актор", която изгражда този участък, е поела обаче ангажимент да го завърши до началото на лятото на следваща година.

Строителните дейности по участъка от Ямбол до Карнобат с дължина 49 километра към момента са в график.

В този участък обаче има 12 км, които са проблемни най-вече заради напоителните канали, които наводняват парцелите на хората, а и зоната на магистралата.

Плевнелиев призова за пълна мобилизация и завършване на работата два месеца преди графика.

Според него най-тежкото вече е в миналото - магистралата е прокарана, няма какво да се отчуждава.

"Нашето обещание беше в края на юни 2012 г. да може да се минава по целия участък от Стара Загора до Ямбол и това категорично ще се случи", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плевнята като знае качеството на строените от правителството на ГЕРБ магистрали, предпочита да лети над тях!:)) То така и един път се оказа по-проходим с кану, отколкото с кола:)) Помните ли гербери:)))
105
9
 
10
 
! Отговори
. преди 12 години
новата мафия (ГЕРБ) нещто не ги бива в политическия бизнес
104
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
141 - Споко бре! Знаем, че истината е противопоказна на гербера, защото той е закърмен с лъжа, но поне се научи в безсилието си да не ругаеш толкова:) То не е важно само да знаеш буквичките, но и да асимилираш прочетеното:)
103
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Росене оказа се по тупа кратуна от ББ ЦвЦв! Пак обещаваш нещо в което не можеш да си сигурен! Дори и всичко да върви по план Гърция е в криза а фирмата е гръцка => нещата може да се объркат!
102
9
 
5
 
! Отговори
до 134 преди 12 години
То и ако целият народ е *** като теб не си заслужава да се прави нищо за него, но и така не може, нали?!!Хубаво-лошо, някои хора поне се опитват да равят нещо.Когато вие започнете да градите или да работите по подобни проекти, тогава ще мрънкате.Българина, когато някой друг работи става мнооого педантичен и критичен.
101
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има една група от гнусни кибици тук, които като видят магистралата построена в срокове пак ще намерят за какво да плюят.Те ще плюят ГЕРб, когато са комунистите, ще плюят и тях, ще плюят и Бог ако слезе да ни управлява.Долна ***.
100
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
между Кермен и Бозаджии е такъв ужас,че 3 анекса не ни мърдат
99
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искам да ви кажа че в момента се ремонтира огромна част от магистралата между Харманли и Свиленград.Това е отсечка пусната в експлоатация преди около 8 месеца.Целия асфалт е пропаднал и е в дупки.Ако и останалите магистрали на Бойко са същите то по-добре да спират строежите на момента че после оскъпяването ще е тройно заради ремонтите.На 8 месеца магистрала и е в ремонт
98
11
 
1
 
! Отговори
Прост народ преди 12 години
Ми направо си заслужаваме да се върнат комунистите на власт
97
3
 
12
 
! Отговори
ПЕНЕ преди 12 години
Атила ти пак ли излази от дупката бре !?Нали ако те послушат хората , трябва да заличат 90% от любимата ти партия ГЕРБ !? Там всички са или довчерашни *** (като Цецка и Цецко и Боко ) , или синове на *** , като Николайчо Младенов ! ! !Как я мислиш тая работа , че ще стане бре ПЕРКО такъв !?
96
1
 
12
 
! Отговори
Внимание Опасно преди 12 години
Хайде, полунощ е. Докторите си отидоха и сестрите дремят някъде. Атила пак се е докопал до компютър. Тежко ви, ще се разчекне да пише глупости до сутринта. Лека нощ.
95
2
 
4
 
! Отговори
Миро преди 12 години
добре де, Мислиш ли че Бойко чете днес.бг в 12 часа през ноща няма нужда да ни показвашуменията си сега.
94
3
 
3
 
! Отговори
Miro. преди 12 години
ех айде дано да ми се наложи да ъпдейтна картата на ГПС-а скоро !!! С удоволствие ще си платя. Надявам се също и да не дойде момента, в който ще си купя нов ГПС и картите ще са същите !
93
2
 
3
 
! Отговори
СПАС преди 12 години
Boyko but you kompleksar village
92
3
 
1
 
! Отговори
До СПАС преди 12 години
No,I think he is just a stupid wanker who is going to bring the entire country in a massive collapse.
91
9
 
4
 
! Отговори
СПАС преди 12 години
ако на някой селски гербер му трябва превод нека се обади в чужбина , селските гербери да звънят ще им помогнем да излязат от комплексите си !!!!
90
2
 
3
 
! Отговори
СПАС преди 12 години
Boyko me you're a sophisticated racketeers
89
7
 
7
 
! Отговори
До СПАС преди 12 години
Ти добре ли си? Герберите не могат да говорят български ти за чужди езици ги питаш.
88
9
 
7
 
! Отговори
PENE преди 12 години
За съжаление , по магистралите "построени" от ГЕРБ , може да се минава САМО С ХЕЛИКОПТЕР ! Не заради друго , а щото май доникъде не са построени още ! Само вдигане на пушилка и "наложителни лишения за целия народ" - както се изразява "Месията" !А иначе е ясно , че хората няма да могат да ги ползват , щото бензинът вече е 2,55 а и за къде да пътуват , като няма вече бизнес , който да "обгрижват" ?!Както много преди мен са казали - за жалост магистрали не се ядат !
87
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
О петрол няма - магистрала ,ама за морето маи само. *** работа , златна земя не се сее, а коли за по 200 к.Мързеливци присвояват мили- ни-рди никои нехае ,а блъска за колкото да не ходи гол ,малко гладен.Голям шамар няма ли кои да набие най накрая ,стига 100% абсурди ,че сме за психолог всички.