Лицензът на "Лукойл" – тест за министрите

Борисов е категоричен: Няма да се отметнем!
Обновена: 29 юли 2011 14:45 | 29 юли 2011 09:20,
319
Лицензът на "Лукойл" – тест за министрите
Снимка: архив Булфото

Ситуацията с отнемането на лиценза на "Лукойл Нефтохим" е тест за министрите, заяви пред bTV премиерът Бойко Борисов.

Той бе категоричен, че няма да има компромис за монтирането на измервателните уреди в рафинерията и той няма да отмени решението за отнемането на лицензите на складовете.

"Няма война между кабинета и рафинерията – има изпълнение на закона", категоричен бе Борисов, който припомни, че "Лукойл" сами са настоявали да се сложат измервателни уреди на всички складове и бензиностанции в страната, за да се пресече контрабандата.

"Това е един тест за моите министри. Сега ще проверим дали са имали право, че горивото отвън е по-евтино, че то може да се доставя, че "Нефтохим" не е толкова важен", заяви премиерът.

Още по темата

Той подчерта, че когато държавата отнема лиценза на най-голямото си предприятие е нормално да има точни разчети и "когато се тръгва на такава радикална мярка, всеки трябва да знае какво прави".

Поясни, че е имал две срещи с шефа на Агенция „Митници“, в които Ваньо Танов се мотивирал за отнемането на лиценза.

"Има закон, той е изпълнен. Министрите са ми гарантирали, че това няма да доведе до трус в системата", категоричен бе Борисов.

Относно въпросителните около захранването на летище София, чийто единствен доставчик на гориво е "Лукойл Ейвиейшън България" , премиерът обясни, че в рафинерията има непреработен петрол.

"Надявам се митниците да проконтролират той да бъде преработен и да бъде захранена авиацията. За всички останали пазарът е либерализиран", отсече Борисов.

Според него "Лукойл" е чакал умишлено последния момент за монтиране на измервателните уреди.

"Този български манталитет да чакаме последния момент и в последния момент да започнем да се дърпаме за косите какво да направим, аз не искам повече да продължава", заяви премиерът.

Що се отнася до критиките, че е приятел с Валентин Златев, Борисов заяви, че се познава с всички шефове на големи компании в държавата, което е нормално, и "не може най-голямото предприятие да бъде затворено и шефът му да не се обажда".

"Приятелството е едно, работата и държавата – друго", категоричен бе Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
246Еми хубаво. Да си резнем вените ли ? Забавлявай се както можеш, ние го правим тук.
234
0
 
3
 
! Отговори
митко до 246 преди 12 години
абе ти в много държави си ходил ама можеш да лъжеш.той и аз мога да кажа че съм в германия ама не съм.кой знае дали не лъжеш
233
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 222 Забравих да ти кажа , днес пътувам до Вашингтон ,само 1300 мили за да гледам 1 истински българин в Ман Ю с/у Барса Пожелай ми приятно гледане !! Благодаря и не прекалявай със студената вода !!
232
2
 
3
 
! Отговори
Спрете се преди 12 години
червени гадове
231
0
 
1
 
! Отговори
хитлер до 241 преди 12 години
да не го познаваш че твърдиш това.
230
2
 
4
 
! Отговори
Гостъ преди 12 години
Това е пореден "мазен" номер за "прах в очите" на народа от Великите (т.е. ГЕРБ) ! Изобщо няма нужда да се коментира.
229
2
 
2
 
! Отговори
Спрете се преди 12 години
тиквоидни мастубаторки и онанисти
228
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 222 Бил ли си в Щатите , защото аз съм бил и в Норвегия и в Швеция и Испания и Португалия и в Германия докато ти сигурно не си бил заплануван . За доуточнение , никога не съм бил на 7-8 $ на час . Само да те светна , ТУК САМО ГЛУПАЦИТЕ КАЗВАТ ЗА КАКВИ СУМИ РАБОТЯТ !!!! Защо ли..... ще ти кажа , защото или ще ти подлеят вода или ще ти се подиграват , защото печелят повече , което е по-често срещаното . Сега пий 1 студена ГОЛА ВОДА и продължавай да обясняваш КОЙ КОЛКО , но не ТИ .
227
1
 
1
 
! Отговори
ahmet преди 12 години
DO234 E STANI6EV MOJE BI E RAZBRAL 4E NYAMA TEATAR
226
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
237Тоя софтуер не се пръква от нищото. Колкото за рекламите, за това програмистите нямат никаква вина. Докато чакаш да се спука балона със 'девелоперите', ние 'девелоперите' ще си почиваме на Корфу (примерно).
225
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички сте все специалисти тука, браво браво!
224
1
 
1
 
! Отговори
do 230 преди 12 години
Та те си имат софтуер компютрите ... :) Не знам как го правите тоя софтуер, но единственото ново което забелязвам е че всички страници стават все по-бавни, тромави и нелогични, благодарение на все по-*** начини да блъскате реклама вътре. Рабората със "девелоперите" е пазарен балон които ще се спука скоро.
223
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лукойл признава, че и в момента, на входа и изхода, на комбината има измервателни уреди. Това добре, значи става въпрос само за едни приставки за връзка с НАП. Дребният бензинджия можа да ги монтира, със срок вчера, а богатият "Лукойл", с огромен "образован" персонал, не може, а май не иска! Какъв ли им е имущественият интерес?
222
2
 
2
 
! Отговори
хитлер до 234 преди 12 години
не вярвам то един бе казал че израел напада иран до 3 дни ама не вярвам
221
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Нов регион": Вагит Алекперов е бесен на Валентин Златев заради лиценза на "Лукойл".Готви смяната му!
220
0
 
2
 
! Отговори
хитлер до 228 преди 12 години
тая баба ванга не познава нищо.каза че ще има война между русия и китай през 2007 ама нямаше световна пре 2011 ама нямаше
219
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е тука ли тръгнахте да си ги мерите?
218
2
 
2
 
! Отговори
до 212 преди 12 години
ай стига с тия онкоболни аман вече, като че ли само те са болнинавсякъде по света *** онкоболни, и не само онкоболни ами всякакви болнида не би преди Бойко да не са мрели онкоболниоляхте се вече с тази простотия
217
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
223Не може, да. На много хора не им стига акъла за това. Не издържат и на темпото да се учи непрекъснато нови неща. Колкото за това, дали е мода или не .... при наличието на компютри навсякъде, някак си не виждам как точно тия компютри ще работят без софтуер.
216
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Става много интересна сцената на първо действие! Трябва по често да има избори защото се изнася страхотни спектакли!"Закона трябва да се спазва от всички" хаха абе Бойко защо не каза така на Мишо бирата бе брат??? ЦИРК "ГЕРБ