Лицензът на "Лукойл" – тест за министрите

Борисов е категоричен: Няма да се отметнем!
Обновена: 29 юли 2011 14:45 | 29 юли 2011 09:20,
319
Лицензът на "Лукойл" – тест за министрите
Снимка: архив Булфото

Ситуацията с отнемането на лиценза на "Лукойл Нефтохим" е тест за министрите, заяви пред bTV премиерът Бойко Борисов.

Той бе категоричен, че няма да има компромис за монтирането на измервателните уреди в рафинерията и той няма да отмени решението за отнемането на лицензите на складовете.

"Няма война между кабинета и рафинерията – има изпълнение на закона", категоричен бе Борисов, който припомни, че "Лукойл" сами са настоявали да се сложат измервателни уреди на всички складове и бензиностанции в страната, за да се пресече контрабандата.

"Това е един тест за моите министри. Сега ще проверим дали са имали право, че горивото отвън е по-евтино, че то може да се доставя, че "Нефтохим" не е толкова важен", заяви премиерът.

Още по темата

Той подчерта, че когато държавата отнема лиценза на най-голямото си предприятие е нормално да има точни разчети и "когато се тръгва на такава радикална мярка, всеки трябва да знае какво прави".

Поясни, че е имал две срещи с шефа на Агенция „Митници“, в които Ваньо Танов се мотивирал за отнемането на лиценза.

"Има закон, той е изпълнен. Министрите са ми гарантирали, че това няма да доведе до трус в системата", категоричен бе Борисов.

Относно въпросителните около захранването на летище София, чийто единствен доставчик на гориво е "Лукойл Ейвиейшън България" , премиерът обясни, че в рафинерията има непреработен петрол.

"Надявам се митниците да проконтролират той да бъде преработен и да бъде захранена авиацията. За всички останали пазарът е либерализиран", отсече Борисов.

Според него "Лукойл" е чакал умишлено последния момент за монтиране на измервателните уреди.

"Този български манталитет да чакаме последния момент и в последния момент да започнем да се дърпаме за косите какво да направим, аз не искам повече да продължава", заяви премиерът.

Що се отнася до критиките, че е приятел с Валентин Златев, Борисов заяви, че се познава с всички шефове на големи компании в държавата, което е нормално, и "не може най-голямото предприятие да бъде затворено и шефът му да не се обажда".

"Приятелството е едно, работата и държавата – друго", категоричен бе Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
275
5
 
4
 
! Отговори
Сиси преди 12 години
Има правила, създадени, за да се спазват. Който не ги спазва търпи последствия. В този случай правителството реагира напълно адекватно!
274
6
 
7
 
! Отговори
Желязко преди 12 години
Прав е г-н Борисов. Това е тест за министрите, за правителството и за ГЕРБ като цяло, и най-радващото е, че до този момент те са отличници в този тест. Браво и успех и в бъдеще!
273
5
 
10
 
! Отговори
Лентички преди 12 години
Хора елате да видите колко снимки има на Борисов, Златев и Босове на ЛУКОЙЛ в Рафинерията. Толкова ленти са рязали и толкова парички са изцоцали че сега искат бързо да закриват ама то така не става. Законите трябва да се спазват ТИКВО!
272
7
 
7
 
! Отговори
Петър преди 12 години
Комунистите си останаха в миналото и от там не трябва да излизат, вече е съсвем различно, всички ние се стремим към нов ред, към промяната. Герб показва как се работи,а в това число и многоот нас намериха по-добра работа.
271
6
 
11
 
! Отговори
За!! преди 12 години
Браво! Трябва да се знае, че законите са за всички.Ние сме с вас!
270
6
 
14
 
! Отговори
ех малка тикво преди 12 години
Таз пък тиква сега да реши да тества министрите си на наш гръб. Народа не е тест бе ТИКВА. БЕЗРАБОТНИ ОСТАВАМЕ!!!
269
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВО БОЙКО, ЗА ДА ЖЪНЕ ГЕРБ УСПЕХИ ТАКА ТРЯБВА ДА СЕ РАБОТИ. НЕ СЕ ОГЪВАЙТЕ ПРЕД КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ОЛИГАРХ ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ.
268
8
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Браво на Борисов никакви компромиси!!!
267
4
 
12
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 12 години
"Няма да се отметнем!" Да се обзаложим? Ти си сменяш мнението по-често от блондинка в лаборатория за квантова физика!
266
2
 
6
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 12 години
"Няма да се отметнем!" Да се обзаложим? Ти си сменяш мнението по-често от блондинка в лаборатория за квантова физика!
265
3
 
12
 
! Отговори
кико преди 12 години
Колеги става въпрос за огромни кинти под масата. Защо не кажат от Лук ойл че от 8-9 дни работят на подържащ режим на инсталациите за преработка. И ще се появи някой на бял кон и хоп положението оправено но бензина по-скъп. Трябват парички идат избори ще се купува
264
4
 
1
 
! Отговори
bg преди 12 години
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,,,,6tom laet ky4etata zna4i 4r im wzemat kri6ni4etoooooo,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,BRAVO BOIKO
263
2
 
2
 
! Отговори
тодор0526 преди 12 години
че повечето не работят то е ясно но защо дасе ограничаваме по плюене само на ГЕРБ И БСП останалите неги ли отгледахме ние като не ходихме да гласуваме
262
5
 
11
 
! Отговори
Азз преди 12 години
***,***,Пожарникар вместо да влизат пари в държавата тои ги раздава.....Ама все пак България е богата държава имаме пари за даване
261
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** ***, вече ме е срам да кажа че живея в Банкя
260
3
 
8
 
! Отговори
РАБОТАР преди 12 години
Ще работите повече момчета и момичета, само това е решението ...Все чакате някой да ви оправи, вместо да се оправите Вие самите ...Сядайте си на д-тата и свършете малко работа, вместо да ми висите по сайтовете и да коментирате глупости.Всеки ден, по цял ден едни и същи 'елементи' недоволстват тук и плюят,... абе Вие работа нямате ли ? По цял ден коментари, коментари, коментари ... Нямал пари за нафта ? Кво работиш, че си по цял ден тука и накрая и пари за гориво няма ? - САМ СИ ОТГОВОРИ ...
259
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
цитат:"не им трябва да се забъркват в контрабанда - те и така печелят милиарди! "Тогава защо от две години обявяват,че работят на загуба и не плащат корпоративен данък?
258
1
 
1
 
! Отговори
PROBLEMA E.. преди 12 години
problema e of4edu6ieto na Bulgarkiq narod..Nqma takuv naroda kato na6iq, nqma.Turpi, celuva rukata i zadnika na vseki koito go luje i krade, okupira dori za da ocelee.Da, ocelqva no bez dostoinsdtvo.I tova se znae v cql svqat poradi koeto nikoi ne ni uvajava!!! Borisov dobre e razbral psihikata na naroda, gazi, ma4ka s edna cel, da hrani smetkite i egoto si..Tolkova tup, negramoten, samovluben, nagul ne sme imali. I ako go ostavm da ni gazi desetiletq sled nego 6te e mor za horata v BG.
257
4
 
7
 
! Отговори
Дежурен преди 12 години
Добър ден колеги!Поздрав за всички,които и днес ще се трудиме за писането на коментари и изпълняването на квотата.Надявам се всички-и от Позитано,и от ГЕРБ,да са на линия.Поздрав и за отбора на Костов и Гоце.Предлагам да поработим повечко днес,че не изпълняваме квотите и има само по 200-300 коментара на новина,което е спад в производителността и ще ни смъкнат от надницата-30 кинта на ден. Лека, доходна и безаварийна на колегите-СТАРТ на плюенето по ГЕРБ и БСП - ...СЕГА :D :)
256
2
 
2
 
! Отговори
DO 255 преди 12 години
POZDRAVQVAM TE ZA NAPISANOTO!!!