Чалгата напира към политиката

Нищо че от щаба на ГЕРБ не я щат в предизборната кампания
Обновена: 14 авг 2011 10:13 | 14 авг 2011 07:00, Елка Василева
231
Чалгата напира към политиката
Снимка: Архив Булфото

От щаба на ГЕРБ се бият в гърдите, че ще забранят чалгата в предизборната си кампания. Вместо да се потиснат, че не ги щат по площадите да веселят народа преди изборите, изпълнителите на чалга напъчиха гърди - решиха да се пробват в местната власт, пише “Труд”.

Тези дни заявка даде фолкпевицата Бриана. Изпълнителката на “Ще те боли” е хвърлила око на кметския стол в родния си град Левски.

За да се хареса на съгражданите си, тя се сдоби с чисто нов силиконов бюст и им обеща да ги хвърли по време на предизборната си кампания в “Ритъма на страстта”, както пее в друго свое парче. Бриана ще се кандидатира за кмет от партия “Социалдемократи”, която я сложи на осмо място в депутатската си листа в Плевен през 2009 г.

На въпроса това означава ли, че е с леви убеждения, тя загадъчно отговаря: “Ще видим”. Кога - не е ясно.

Акцент обаче в предизборната й програма е подобряване на инфраструктурата в гр. Левски, защото, както самата тя обяснява, “по улиците има дупки и разни такива неща”. Преди още да е започнала кампанията й обаче, Бриана вече направи гаф - заяви, че стане ли кметица, забравя за минижупите. И от раз загуби 50 бюлетини.

По-скромни са претенциите на колегата й от попфолк жанра Борис Дали. Изпълнителят на хита “Кой сега до теб заспива” е готов да се пробва за втори мандат като общински съветник от БСП в Бобов дол.

“Амбиции за кмет на този етап нямам. Кметът трябва да е голяма, силна личност, на когото хората вярват - честен и неподкупен, не мошеник, който устройва себе си и затова се стреми да извоюва поста. За мен №1 като кмет на Бобов дол си остава Йорданка Каленичкова”, казва Дали. Преди да стане фолкзвезда, Дали й беше служебен шофьор.

Мераците на представители на фолка да влязат в управлението на общините не е от вчера. Някои дори успяха да го направят. Като покойния кмет на Раднево Нончо Воденичаров, който получи инфаркт, докато участваше в “Сървайвър” на Филипините.

На парламентарните избори през 2005 г. пък попфолк певците Азис, Софи Маринова, Бони, Тони Стораро се пробваха като кандидат-депутати от “Евророма”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още по темата: чалгаБрианаБорис Дали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
4
 
10
 
! Отговори
seagull1 преди 12 години
Като "искаме"живота да ни е чалга ще си избираме такива управници......то и без друго българския народ тотално е оглупял-станахме по-големи *** от ***....а после Бойко ни бил виновен,европейската комисия,дядо Господ.....ами то не остана никой,....кой още,можв би английската кралица......а що се отнася до тази плевенска ГЕГА,ами нека се пробва,защо не-това ще е тест за интелегентност за хората в град Левски:)......успех:)
206
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
SAMO 4ALGA... EY TVA MU OTIVA NA BALGAR5IQ.
205
15
 
8
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
Чалгата е в политиката откакто ББ е Премиер.
204
13
 
6
 
! Отговори
за 208 преди 12 години
Да бе пич прав си май..уж никой не слуша чалга,а чалгата е номер 1 в България.Ха ха ха ах аха аха аха ахааПак Българска Работа.
203
12
 
9
 
! Отговори
Гайдар и Кавалджия преди 12 години
Боже божееееее.Стига сте врякали бе ...Кой пълни чалготеките бе?Ако ви вярва на вас човек,ще си помисли,че никой не слуша чалга.А там е пълно винаги-ФАКТ.Но тук сте анонимки всички и пак е ФАКТ,.Е след 2 такива факта как да ви вярвам,че вие не сте чалгари?ОБЯСНЕТЕ МИ МОЛЯ!!!!
202
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има ли мъж, който да не е женкар?
201
6
 
25
 
! Отговори
Учуден преди 12 години
Че тя българската политика кога не е била чалга?
200
4
 
22
 
! Отговори
az sum преди 12 години
чалгата отдавна е в политиката.
199
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая са е снимала като откровенна ***...Кметството у Уевски мое го обърнат на публичен дом....не че сега кметствата са нещо по-различно, но тогава вече ше сложат и ценорасписа
198
4
 
27
 
! Отговори
ореха преди 12 години
Чалга държава, чалга политика ,чалга кандидати за чалга живот.
197
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мисля,че Господари на Ефира трябва да направят нова рубрика в тяхна чест...да речем "БИГ ПАИНЕР ***"
196
8
 
45
 
! Отговори
peterash преди 12 години
Когато добрият човек е тъжен-слуша блус .Когато лошият човек е весел-слуша чалга .
195
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей, днеса, що скрихте на момата ръчичката? Тъй хубаво се милваше...
194
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ето една статия от преди време,която показва състоянието,в което се намира този "стил музика" :dnes.bg/muzika/2011/02/24/sylzi-zavist-i-sueta-na-nagradite-na-planeta.112071А ако искате да се посмеете искренно,прочетете коментарите от 1-вата до последната страница под статията.Желателно е да го прочетат и чалгарите,та да видят какво мисли народа за техните идоли и за тая селска ***.
193
6
 
32
 
! Отговори
До 156 преди 12 години
Как няма шанс чалгата да изчезне бе,пич?Последните награди на "лаинер"(което обикновенно е плеибек на всякакъв диалект,3 грама мозък и милиони кубици силикон) се състояха в залухавата зала универсиада,селянките там са щели да се изпоизядат една друга,защото всяка за себе си "творяла хит след хит,ама оставала недооценена",данъчните ги погнаха...Абе на затриване отива тая гнус и дано да е скоро.Кои има сметка от прости чалгари/ки,където сами си се слушат,сами си пляскат и сами си се награждават-
192
5
 
12
 
! Отговори
до 195 преди 12 години
кви червени мекерета,къв доган,кви пет лева,,ти си ненормален бе..говорим за чалга и затова че да се разписваш по форумите като "хитлер" си е признак на дълбок вътрешен потрес и себеосъзната собственна простотия..последния ти пост,говори за етажите които предстоят пред твоя житейски път,етажи които ти,уви никога няма да качиш..ХИТЛЕР ***!!!
191
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нормално ... мутри и чалгаджии е перфктна комбинация. От това се се състои елитът на нацията
190
10
 
9
 
! Отговори
до 185 преди 12 години
Ей червен *** за Азис не зная ,но вие червените мекерета вече 20 год.свирите на саксофонът на Доганоглу и разбира се по негови ноти,и си избърши устенцата че ми се струва капе нещо което не ще да е плюнка.
189
4
 
4
 
! Отговори
ХоХо преди 12 години
Хаххахахахахаххаа
188
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е,аз откога викам,че на "суперзвездата" Мара Отварачката наи би и отивало да отваря бирите на бузлуджа с уста.Чалгата ако е музика,то "2107" и "1600s" са модели на Бугати.А чалгаджиите,комунистите и феновете на турските сапунки имат голямо основание да си сложат въжето