Лукойл е нулев данъкоплатец, отсече Ваньо Танов

Рафинерията не внесла и една стотинка в хазната за 2 години
Обновена: 22 авг 2011 07:37 | 21 авг 2011 17:30,
269
Лукойл е нулев данъкоплатец, отсече Ваньо Танов
директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов. Снимка: Архив, Булфото

Аз твърдя, че „Лукойл” до този момент е нулев данъкоплатец, тъй като преки данъци не е внесъл в последните 2 години нито една стотинка, заяви пред БНР директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

По веригата „Лукойл Нефтохим” България стои една междинна фирма на вход и на изход, която е регистрирана в Швейцария. Тази фирма в края на краищата определя цената и на суровия петрол, и на това, което се изнася. По всяка вероятност е възможно да се акумулират печалбите в тази фирма и по този начин „Лукойл” да бъде губеща фирма, добави Танов.

30% от новите измервателни уреди са монтирани в "Лукойл Нефтохим". Уредите се внедряват поетапно, с цел до средата на следващата година да бъдат изпълнени 90% от изискванията към компанията, каза още Танов, като уточни:

До края на октомври планът, който е представил „Лукойл Нефтохим”, е в самия „Лукойл Нефтохим” почти 80% от уредите да бъдат поставени. Сериозните проблеми са на площадка „Росенец”. Там се изискват по-сериозни инвестиции за по-дълъг период от време, особено що се касае до самото пристанище.

Директорът на митниците посочи, че е нужен е по-стриктен контрол на износа на горива.

Държавата в лицето на Агенция "Митници" е изчистила всички задължения към бизнеса и има право да изисква същото от частните фирми, защото иначе изпада в зависимост, каза още Ваньо Танов.

Още по темата
Той подчерта също, че трябва при провеждането на обществени поръчки да не се допуска монопол на една фирма на пазара с горива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
16
 
! Отговори
до KOKOBOKO преди 12 години
Какъв акциз плаща Лукойл бе приятел?Акцизът го плащаме ние като си купуваме бензин и е все едно кой го е произвел-Лукойл или баба Мара.Ограмоти се малко бе!Заплати .осигуровки,ДДС -да ,плаща.Данък печалба обаче не-защото били от години на загуба-единствената рафинерия в света на загуба.Освен ако не играят номера с фирма посредник:продават на нея с 1 стотинка печалба ,а тя си върти после далаверата.
62
0
 
18
 
! Отговори
Време е преди 12 години
за национализация на Лукоил и ЕРД-а....дали ГЕРБ ще имат смелостта?
61
0
 
14
 
! Отговори
Европейците преди 12 години
Електроразпределителните дружествата са плащали милиони левове за услуги на външи фирми през 2010 г. По-голямата част от сделките обаче са с холдинговите структури на фирмите или с компаниите майки в чужбина. С точно това "аутсорсване" на услуги Държавната комисия за енергийно и водно регулиране заподозря, че се източват средства. Тя глоби с 3 млн. лв. енергодружествата в края на миналата година.Близо 70 млн. лв. е платило например "ЧЕЗ Разпределение" за външни услуги, се разбира от отчета на дружеството. За администрация и управление към "шапката" "ЧЕЗ България" сумата е 7 млн. лв.
60
1
 
10
 
! Отговори
браво 54 преди 12 години
Браво и на ТЕБ-много си правСамо дето,пак ще е 20 дена преди изборите цялата работа-досега къде спаха герберите?
59
1
 
17
 
! Отговори
Таласъмчо преди 12 години
Ако в България съществуваше антитръстово законодателство като американското, по съдебен път Лукойл щеше да бъде принудена да си плаща всички видове преки данъци, но за съжаление тук е *** и дневният ред на обществото се задава от мутри- марионетки и ченгета кадесари, които обслужват интересите единствено на мултинационални корпорации и местни олигарси. Това е горчивата истина.
58
0
 
22
 
! Отговори
Бл.Благов преди 12 години
Абсолютно ТОЧНО! Локойол е една фирма ,която ограбва държавата т.е. нас гражданите! Най-после да се каже истината!Незабавна и адекватна намеса на държавните органи е напълно необходима!Който успее да вкара в законите Лукйол , той ще завоюва доверието на българите ! До сега нито СДС ,нито БСП са направили нещо в тази насока,те са получавали пари от рафинерията, дано ГЕРБ успее! Ако го направят и уверят в това ,хиляди ще гласуват за тях!
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
52, Да и ще говорят, че криза няма и, ако има тя ще подмине България.
56
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Виждате ли смисъл, от която и да било партия в България ?
55
1
 
10
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 12 години
Рафинерията не внесла и една стотинка в хазната за 2 години. Но за сметка на това е спонсор и на МВР, и на т.н. "герб"!
54
0
 
19
 
! Отговори
Shark преди 12 години
Ясно. Значи НАП гони малките магазинчета и ги затваря за някакви си укрити 100лв. А тея могат 1 ст данък да не внасят и на всичко тогоре се държат кат одерибеи. Е ми дакото има такива двойни стандарти хората ще крият приходи. Ако не се изкорени причината това явления няма да изчезне, а може и да се засили.
53
0
 
10
 
! Отговори
Браво 45 преди 12 години
Браво пич-това е 120% истинатаЕдинственият "огромен" уж данък дето плащали е ДДС внесен от нашия джоб-както каза Танов-данък печалба = на 0Честито
52
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
42, ще ни сеца, но ще има за всички.А не само за тези, които ядат асфалт.
51
1
 
6
 
! Отговори
Luboto преди 12 години
Do 35 - DDS e kosven danyk, a Tanov govori za preki danytsi. Ogramoti se predi da obviniavash niakogo v lyja!!!
50
0
 
10
 
! Отговори
до 16 преди 12 години
Преки данъци НЕ плащат, защото дружеството им в БГ е на загуба за сметка на това в Швейцария, спестяват малко данъци ;), а косвени данъци който минават през тях са 13% от приходите на НАП , но косвения данък го плащам аз и ти на бензиностанцията не те.
49
1
 
6
 
! Отговори
до 35 преди 12 години
И това допълнение е маловажно,а?Дано ти напълнят отворите с...знаеш какво!ДДС е оборотен данък,плаща се и след това се възстановява на платеца.***....
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Напъни се народе и плащай дълговете на Приятелите.
47
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бе от Боко по голяма ламя има ли той е с една глава но достатъчно голяма да *** за три. Виж само че тежи колко Доган и Станишев заедно. А колчави гомна *** направо запушва ***. Голем човек големи ***.
46
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гениално откритие!Та повечето големи западни фирми с производства в България работят по този начин.Предприярието произвежда за 100 единици.Продава продукцията си на регистрирана в чужбина фирма,която носи името й плюс"България" и тя от своя страна продава същата продукция нататък по пазарни цени-150,200 и т.н.Това не го ли знаехте досега.Ами проверете всички големи инвеститори у нас и ще се уверите,че е така от години.
45
6
 
8
 
! Отговори
Червената помия преди 12 години
Танов, подлъгаха те, ти им повярва, стана на топа на устата, и ти свиха байраците.Употребиха те, пич, в най-простата *** схема-"Ако мине-мине".Цялата работа на това правителство е по тая схема-Ако мине-мине...
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЛУКОЙЛ ПЛАЩА ДДС ЗАЩОТО ГОРИВАТА ОСВЕН С АКЦИЗ СЕ ОБЛАГАТ И С ДДС.-------------- Лъжец.