Радарът в Турция щял да пази и България

Министрите Николай Младенов и Аню Ангелов с обща позиция
2 сеп 2011 17:11,
157
Радарът в Турция щял да пази и България
Министър Аню Ангелов (вляво) и министър Николай Младенов (вдясно). 30.05.2011 г., гр. Варна. Снимка: Булфото

"България е удовлетворена от постигнатото споразумение между правителствата на САЩ и Турция за разполагане на турска територия на елементи от системата за противоракетна отбрана (ПРО)".

Така в съвместно изявление министрите на външните работи Николай Младенов и на отбраната Аню Ангелов коментират решението на южната ни съседка да разположи радар за ранно предупреждение за опасност от ракетно нападение на територията си, предаде БТА.

В документа се отбелязва, че тази стъпка е част от процеса, който е регламентиран в Стратегическата концепция на Алианса, приета в Лисабон.

"Както нееднократно съм заявявал, нашият приоритет е цялата територия на България да е защитена от евентуална ракетна атака. Удовлетворени сме, че с решението за инсталиране на радарна установка в Турция този въпрос се решава практически", подчертава министърът на външните работи Николай Младенов.

Още по темата

Той отбелязва, че изграждането на ПРО е стратегически проект за колективно посрещане на един от най-сериозните рискове за сигурността през 21 век.

„Разполагането на елемент от противоракетната отбрана в Турция ще засили отбранителния потенциал на НАТО и ще има пряко отражение върху гарантирането на националната сигурност на България“, заявява министърът на отбраната Аню Ангелов.

По думите му ПРО е и ще бъде една от основните мисии на НАТО. Чрез нея ще се осигури адекватна защита на територията и на населението на страните членки от балистични ракети, допълва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
3
 
! Отговори
су-35 д(о 113 преди 12 години
Така е, много са ракетните системи на братушките. Подводен флот, сега на вода ще излязат още две подводници от новия клас "Борей", мобилни ракетни системи, които можеш да ги разположиш където си искаш, дори и до Беринговия проток, Допълнително са крилатите ракети с морско и въздушно базиране. Съвсем друго е Капкана с неговоте ракети с космическо базиране.
106
0
 
1
 
! Отговори
bg преди 12 години
do 107-tochno kazano.Bolton e gnusen,dolen psihopat-cionist.
105
1
 
6
 
! Отговори
тцтцт преди 12 години
Американците се опитват да дишат във врата на Русия.Има доста техни поддръжници и искам да има кажа едно:Молете се да не се наложи изпробването на тая скапана ПРО.Само за инфо руската подводница клас-"Тайвун",най-голямата в света(има само шест такива във Русия) разполага с 200 ядрени раките способни да заличат половина планета,а това е само една!!! И за оптимистите само да кажа-това толкова умни ракети,че всяка идея за възпиращ ракетен чадър е просто абсурдна.
104
0
 
1
 
! Отговори
bg преди 12 години
do 108-ne,PRO se pravi s/u Severna Korea.
103
0
 
3
 
! Отговори
Войната преди 12 години
Че е срещу Иран е ясно. Самата му локализация недвусмислено говори за това. Въпросът е, че не е хубаво да има война срещу Иран. Милиони хора ще загинат. Ако няма ПРО , НАТО няма да посмее да нападне. Тук е разколничето.
102
0
 
1
 
! Отговори
bg преди 12 години
Ot Rusia li 4e se pazite?
101
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако трябва да се избира между сигурността на държавата и принципа за ненамеса в чужда държава, смятам, че само луд човек ще пожертва сигурността на държавата, която са му поверили. Путин как би постъпил при такъв случай?
100
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПРО се прави срещу Иран, те нямат Капкан, Булава и прочие, имат Скъд, какво се притеснявате тогава?
99
0
 
2
 
! Отговори
Войната преди 12 години
Ето я истинската "демокрация", дори вече не се и преструват, че се бият уж за демокрация. Джон Болтън, посланик на САЩ в ООН от 2005 до 2006 година заявява: Считам, че ние (САЩ, б.р.) имаме право да се защитаваме със всички средстава, включително със смяна на правителства в други държави,ако това е необходимо. Заявлението е в отговор на въпроса: Могат ли САЩ да свалят демократично избрано правителство на друга държава, ако то води политика, неустройваща САЩ?
98
0
 
3
 
! Отговори
Войната преди 12 години
Наливане на милиарди в ПРО е оправдано ако създаваш технология, която да бъде актуална, не за днешния ден, а дори и за утрешния. Наличието на Капкан в Космоса с ядрени ракети напълно премахва всякакъв тип заплапа за подриване на руския ядрен арсенал. Най-готиното е че САЩ се стараят да препванат ракета от типа Скъд, а не Искандлер-м, Топол, Топол М или Сатана, да не говорим пък за Булава, а за ракетите с космическо базиране на Капкан...това вече е табу за тях.
97
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Също така по данни на ЦРУ СССР и Русия са участвали в 16 държавни преврата, както и в убийството на хиляди неудобни на комунистическия режим по целия свят. Рашките просто са по-слаби и бездарни, иначе са също толкова морални, колкото и американците.
96
1
 
6
 
! Отговори
Войните на САЩ преди 12 години
1945 - Бомбардировка на японските градове Хирошима и Нагасаки с атомно оръжие. 214 000 убити, повечето цивилни (без починалите в резултат от радиационни и лъчеви поражения до 1990 година).1950-1953 - Корейска война. Загуби: С. Корея - 1,1 млн.души; Ю. Корея - 600 хил. души; Китай - 390 хил. души; САЩ - 54 246 души.1956-1975 - Виетнамска война. Загуби: Юж. Виетнам - 1,25 млн. души; САЩ - 58 226 хил. души. Ранени: 153 303;Северен Виетнам - 1,1 млн. души. Ранени: 600 хил. души. Цивилни жертви: 24 млн. души.1965 - Интервенция в Доминиканската република.1983 - Окупация на Гренада.1986 - Бомбардировка на Триполи и Бенгази. 41 убити цивилни, сред тях приемната дъщеря на Кадафи, 226 ранени.1989 - Окупация на Панама.1991 - Операция Пустинна буря. Загуби: Ирак - 100-200 хил. дущи; САЩ - 148 души (без загубите на Многонационалните сили).1993 - Интервенция в Сомалия.1994 - Окупация на Хаити.1994-1995 - Интервенция в Босна.1999 - Бомбови удари срещу Сърбия. Загуби: САЩ (НАТО) - 2 души; Сърбия - 462 военни, 114 полицаи, 500 цивилни .2001 - Окупация на Афганистан. След атентатите от 11 септември 2001 г.2003 - Окупация на Ирак.. Загуби: САЩ, убити - 3950 военни, ранени - 37 000; Ирак - 946 000 до 1 120 000, от тях цивилни - 104 000 до 223 000 души.Забележка: Данните за загубите са до 2007 година и са приблизителни!Джон Болтън, посланик на САЩ в ООН от 2005 до 2006 година заявява: Считам, че ние (САЩ, б.р.) имаме право да се защитаваме със всички средстава, включително със смяна на правителства в други държави,ако това е необходимо. Заявлението е в отговор на въпроса: Могат ли САЩ да свалят демократично избрано правителство на друга държава, ако то води политика, неустройваща САЩ?
95
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пазарите никой не ви е взел, просто никога не сте произвеждали нищо конкурентноспособно. Пазари имаше, докато руснаците имаха нужда от дворно куче и ни пускаха да им продаваме *** си. Когато видяха, че може и без нас, ни харизаха на Запада.
94
0
 
4
 
! Отговори
Войната преди 12 години
По данни на ЦРУ САЩ са участвали в организирането на над 50 държавни преврата в повече от 30 държави, както в стотици убийства или опити за убийства на неудобни за политиката на САЩ демократично избрани и лигитимни ръководители на държави.
93
0
 
2
 
! Отговори
Воната преди 12 години
"Войната срещу демокрацията" Един документален филм разкриващ зловещите зверства извършвани от *** на ЦРУ в Латинска Америка, една приказка за кошмара на бедният човек, безмилостно ограбван в името на "демокрацията"
92
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това стихотворение е писано за загиналите във война срещу руските интереси, нали знаеш?
91
0
 
6
 
! Отговори
НАТОВСКИ РЕЧНИК преди 12 години
НАТОВСКИ ТЪЛКОВЕН РЕЧНИК Рейнджър-наемен убиец "Свобода" - правото на Сащ безнаказано да се занимава с тероризъм."Демокрация" - натрапване на президентите на Сащ и други страни лица, изгодни на американското еврейско лоби."Демократически морал" - 30 сребърника, смятани в $ по днешния курс."Демократическа революция" - държавен преврат организиран от ЦРУ."Демократически промени" - началото на края организиран от ЦРУ."Общочовешки ценности" - $$$..."Тероризъм" - въоръжено съпротивление против робските окови на Сащ."Борба за демокрация" - безотговорно бобардиране на суверенни страни от Пентагона."Свобода на словото" - монопол на Сащ върху истината в крайната инстанция."Свободна търговия" - продажба на различни продукти за $ по цени определени от американските борси."Глобализация" - върховенство на Сащ над ООН."Права на човека" права на евреите."Тоталитаризъм" - отричане на правото на Сащ безнаказано да се занимава с тероризъм."Исламска опасност" - желание да се отстранят евреите от държавната власт в Сащ."Толерантност" - назначаване на еврейски педофил като директор на летен лагер на американските бойскаути."Свободно предвижване на капитала" - монопол на Сащ върху печатането на необезбечени $."Свободно предвижване на трудови ресурси" - правото на китайците безплатно да хранят и обличат *** в Сащ."Антисемитизъм" - изразяване на съмнение относно понятията американски ционизъм и американска демокрация."Свободен пазар" - пазар свободен от американски конкуренти."Свободна конкуренция" - бомбардиране на конкурента с крилати ръкети."Страна партньор" - страна производител на нефт, на която Сащ забранява да има собствено оръжие и ядрен арсенал за защита, но за сметка на това има правото да продава реални ресурси за зелена хартия, количеството на която се определя от Сащ."Суверенитет" - строго следване на указанията на държ.департамент на Сащ."Конструктивен подход" - ако някой спори с евреите, то евреите винаги са прави. Ако някой спори със Сащ, то винаги прави са Сащ. Ние говорим евреи, подразбираме Сащ, ние говорим Сащ, подразбираме Федералния резерв на Сащ. Евреите и Федералния резерв са братя-близнаци."Идеологически мит" - утверждаване че демокрацията е възникнала в Гърция."Обективна реалност" - предаванията и новините по CNN."Автокрация" - непукистко отношение към мнението на Сащ."Нарушаване на демократическите ценности и права" - отказ от това да станеш пионка на Сащ."Млада демокрация" - Грузия на 100% издръжка от Сорос."Цивилизован свят" - страните от НАТО и другите купувачи на оръжие произведено в Сащ."Страни от 3-я свят" - купувачи на оръжие произведено в Русия."Ос на злото" - страни които Сащ ги е страх да нападнат, но не ги е страх да ги манипулират."Алтернативна гледна точка" - преразказ на новините от CNN на грузински."Демократическа солидарност" - търсене на оръжие за масово унищожение в Ирак от поляците и българите и смяна на американското пушечно месо в Афганистан на българско пушечно месо ."Защита на общочовешките ценности" - насъскване на Пентагона срещу Иран и др. производители на нефт от Израел"Мирно разрешаване на конфликт" - методично бомбардиране от Сащ на суверенни страни производители на нефт."Законна цел" - законни държавни лидери и техните съюзници, отричащи правото на Сащ безнаказано да грабят ресурсите им.
90
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Конкуренция отдавна няма.В техните ръце са пропагандните медиирекламата в тях е и паричния ресурс/рейтингови агенции,неограничено печатане на пари/.Взеха ни пазарите с измишльотини и абстрактни понятия.Всички които ви лъжат ,че сме некадърни обслужват техните интереси.Вижте разликите в дълговете между тах и нас:Това е измисленото им "богатство"И не забравяйте заветът на нашите деди:Българио, за тебе те умряха,една бе ти достойна зарад тях,и те за теб достойни, майко, бяхаИ твойто име само кат мълвяха, умираха без страх.
89
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не разбирам защо обиждате, аз съм 180 см, 90кг младши сержант от резерва на БА, бръсна се всеки ден... *** може да кажеш на другаря Станишев или на оня президент, дето се качва на токчета да изглежда по-височък... как му беше името, подскажи ми... нещо с Мед...?
88
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да не би сега някой да те е спрял да продаваш машини с ЦПУ? В България и сега има фирми, които продават такива машини и то в условия на истинска конкуренция. Престанете с просташката си и ретроградна промосковска пропаганда.А това за ботокса на *** е истина, само заслепените ибрици не го виждат.