Девети септември раздели парламента

НС не е извлякъл поуки от историята, отсече Станишев
Обновена: 9 сеп 2011 10:03 | 9 сеп 2011 10:03,
180
Девети септември раздели парламента
Снимка: архив "Булфото"

Девети септември скара депутатите в НС.

Народният представител от Коалиция за България Янаки Стоилов предложи парламентът да почете паметта на загиналите със ставане на крака и едноминутно мълчание.

Това предизвика гнева на атакиста Павел Шопов.

"Депутатите благоприлично стават на крака, а вътрешно им е крайно неприятно. Не искам днес да ставам на крака заради тези, извършили грозни деяния след 9 септември 1944 г.", заяви зам.-председателят на ПГ на "Атака".

Синята коалиция също възрази срещу искането на левицата депутатите да отбележат годишнината от 9 септември.

"Нямате основания да дразните цялата зала с такива искания", обърна се Веселин Методиев към народните представители от левицата.

"Вие не постигате консенсус, вие поставяте колегите от ГЕРБ, които са първи мандат, в ситуация да се чудят как да отговорят на това политическо нахалство", добави той.

Той беше категоричен, че на тази дата страната ни се е отказала от европейското си развитие. Методиев припомни, че 39-то НС са осъдили комунистическия режим с декларация.

Павел Шопов призова председателя на парламента Цецка Цачева да не гласува предложението на левицата и да не се става на крака в парламента.

"Трябва да търсим общи, а не разделителни факти за нашата история. Датата 9 септември обаче не е безспорна дата в нашата история, затова няма да уважа искането на Янаки Стоилов", отговори шефът на НС.

След това думата взе лидерът на БСП Сергей Станишев, който обясни, че предложението на Янаки Стоилов  е свързано с отдаването на почит на всички хора, дали своя живот в името на своите идеали през XX век.

"Крайно време е в XXI век да се научим да гледаме по-хладнокръвно и мъдро на нашата история. Трябва да се научим да извличаме поуки от българската история. България не се нуждае от такова противопоставяне, но изглежда духът на Народното събрание не е извлякъл поука от това", заключи Сергей Станишев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: парламент9-
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
8
 
7
 
! Отговори
до 107 преди 12 години
Подкрепям те напълно ! Историята си е история и фактите са си факти! Това ,че мразим кумонизма не значи ,че трябва да отричаме истините на историята. А истината е само една ако нямаше 9.IX.1944 сега нямаше да има камък върху камък в БЪлгария. СССР е щял да ни изравни със земята, а жертвите които сме щели да дадеме десетки пъти по-големи и то не само военни, но и цивилни.
127
6
 
15
 
! Отговори
аз преди 12 години
Честит празник!И , моля, не бъркайте комунистите със сегашните управници!Комунистите си отидода малко след 1944 и на тяхно място дойдоха лакеите.Лакеи има във всички цветове на дъгата,а ГЕРБ е тяхната еманация(вижте им биографиите - едра мутра и дребен парт.секретар) По-страшно от лакей, който е решил че е господар, няма. Пак виж ГЕРБ- дребни шушумиги, добрали се до властта. Така че нека всеки вярва в своите идеали, но не на лакеите! Избирайте с мисъл и не се водете по празни клишета!
126
2
 
3
 
! Отговори
ффф преди 12 години
125 какво да се помни за тях..те са топли-топли тук,отскоро ..знае се че са *** и комсомолчета...гледат да позамацат фактите из биографийките,ама не става,има и хора неговеда в БГ,дето се ровят и изнасят кирливите им *** ***!споко,ФАКТИ са!Но не отскоро са по ком.линия по постове и хранилки,последния убавец спал по паркинги,ахах,колко ти е заплатата,каква длъжност има,милионере-тогава,в Немско и после в БГ-за Немско пак?!аре де,дайте фактите да сравним? Какъв бизнес имаш и заплата?!
125
6
 
4
 
! Отговори
ба бай от Берн преди 12 години
120 "коментар" гледаш и разбираш че клоаката българска си е същата,че и по-голяма!хвали и честити 9.9.44г.-най-изродската дата в новата история!Егати безпаметното,безчестно *** българско..заслуцава си съдбата в дупката на нужника!знам,знам,на думи сте наравно с другите..не-над тях сте,хаха!*** ***!Хвали окупацията на БГ,хвали начлото на робията и несовбодата?!Докарала и няколко фалита,подарен 30т. златен резерв на СССР,130лв. заплата *** и още 10000 факта,*** е болен от ком.бацил
124
11
 
5
 
! Отговори
до 123 преди 12 години
И какво помниш за Плевнелиев бе, *** нещастен? Като си *** ***, има биография която да му я прочетеш, както и да видиш на колко години е бил когато паднахте от власт, вашта мамка измекярска и крадлива. И нито Цачева, нито Борисов са комунисти. Това си е вашата поредна пропагандна лъжа - ТЕ СА ВАШИЯТ БИЧ И МОР, ЖАЛКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ *** !!!!
123
9
 
11
 
! Отговори
кн преди 12 години
помни девети юни, пази девети септември, проклинай десети ноември - началото на перостроечната капиталистическо-бандитска система, вдъхновена от горбачов. затова няма пари за заплати и пенсии, а медицинските осигуровки се вдигнаха два пъти. затова и *** продават свободно по пазарите контрабандни цигари. идват контрабандни избори. червено-синята мъгла докара сегашните гърбави и 200 килограмови. да им е честито !!!
122
5
 
14
 
! Отговори
ами преди 12 години
Нещо не мога да разбера,защо се карат и за 9 Х та нали всички са бивши комунисти.Какво искат да ни покажат с това ,че сме забравили ли .Е да сегурно някои хора така им отърва да сме забравили но ние помним! Б.Борисов,Р.Плевнелиев,Ц.Цачева и т.н. и т.н.
121
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе простаци,коляте се от 9-ти юни 1923г.Избивате се един други,но и невинни хора.Не ви ли стигна кръв на леви и десни.Вашта мама полудела...
120
5
 
8
 
! Отговори
Чърчил преди 12 години
Демократчета-защо ви бомбих през 2-та Световна-май бяхте съюзници на Адолфчо....я си затваряте кенефите,че ми усмърдяхте пурата!!!
119
4
 
15
 
! Отговори
Х преди 12 години
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ! ДЕВЕТОСЕПТЕВРИЙСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ ОТКРИ НОВИ ХОРИЗОНТИ ЗА МИЛИОНИТЕ ТРУДЯЩИ СЕ. КАКВО НАПРАВИ ДЕМОКРАТИЧНИЯТ ПРЕХОД? ЗАКРИ ТЕЗИ ХОРИЗОНТИ И ПРИНУДИ ТРУДЯЩИТЕ СЕ ДА СЕ РЕДЯТ НА ОТЧЕТ ПРЕД БЮРАТА ПО ТРУДА. ЕТО ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯТА, ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ СОЦИАЛИСТИ, ПРЕВЪРНАЛИ СЕ В КАПИТАЛИСТИ.
118
3
 
9
 
! Отговори
ятака преди 12 години
Моля да коментират само активните борци,9.IX.1944 си е тяхна свещенна дата.
117
9
 
10
 
! Отговори
До 107 преди 12 години
Денят на победата над фашизма е 09.03., а не 09.09. Девети септември 1944 година е последният ден на свободата в България. Фашизоидни елементи са сталинистите избили цвета на интелигенцията у нас. Прости *** управляваха 45 години и задържаха развитието на България. Същите тези или техните наследници сега са олигарсите у нас. Онзи ден чествахте рождения ден на най-отявления диктатор в Източна Европа. СРАМ. АНТИХРИСТИ!
116
7
 
5
 
! Отговори
до АНТОН КУРТЕВ преди 12 години
КЪДЕ СТЕ?! ЗАЩОТО И ДЕЦАТА НА ХИТЛЕР СМЕ ТУК И ЩЕ СЕ РАДВАМЕ ДА ВИ ИЗТРЕБИМЕ. ДО КРАК. :)
115
12
 
17
 
! Отговори
за БЪЛГАРИЯ преди 12 години
НИКОГА ВЕЧЕ КОМУНИЗЪМ! защото БЪЛГАРИЯ Е НАША, БЪЛГАРИЯ Е ЗА МЛАДИТЕ! СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ. ИЗМРЕТЕ КОМЮНЯГИ.
114
0
 
5
 
! Отговори
поля преди 12 години
"Най-много самоубийства у нас са извършени през 2000 г. - 1383, а най-малко през миналата година - 859." цитат от дневник бг
113
4
 
7
 
! Отговори
ерик преди 12 години
Ей другарчета,вие за 10 ноември чувалили сте???
112
7
 
12
 
! Отговори
някой преди 12 години
До: номер 110Не може да има мир в тая държава докато ни управляват комунисти!*** в която и да е друга държава и виж че навсякъде има мир, който у нас още го няма и го очакваме да дойде!!!
111
11
 
20
 
! Отговори
BIG AL преди 12 години
Една от най- злокобните и мръсни дати в българската история .Пълчищата на Сталин,нахлуват в една европейска страна .Страна , която по почти ВСИЧКИ показатели е на първо място на Балканите ..Държава, която има изградени институции,дребни и средни собственици, земеделие, интелигенция,чужди фирми и търговия и т.н..Държава, която ИЗЛИЗА почти НЕПОКЪТНАТА от най - големия световен пожар-войната..Тя не е СРИНАТА, като цяла Европа , по това време ..Достатъчен щеше да ни бъде планът 'Маршъл" и щяхме ПАК да сме първата страна на Балканите..Вместо това -получихме 'власт" на най-големия човешки *** в България- агентите на сталин -най-долното простолюдие и *** в България-червените *** ..Още не можем да се овободим от последствията на тези типове ..
110
1
 
7
 
! Отговори
Kapitalista do 107 преди 12 години
румен русия може да си оттегли войските но влиянието не.тя ни командваше
109
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Момчета,едно предложение имам.Да се въоражите и червените болшевики и нечервените болшевики ,да отидете на някое затънтено място и да се изтрепете.До един.Та белким в тая държава да дойде мир и разбирателство за нормалните хора.