Цветанов е подъл. Умишлено накисна Плевнелиев!

Кадиев: Двама от общинските съветници с подкупа са от ГЕРБ
Обновена: 12 сеп 2011 10:04 | 12 сеп 2011 10:02,
315
Цветанов е подъл. Умишлено накисна Плевнелиев!
Снимка: БТА

Вътрешният министър Цветан Цветанов абсолютно умишлено "накисна" кандидата за президент Росен Плевнелиев да се обяснява защо не е уведомил прокуратурата, че е бил изнудван от трима общински съветници от София заради изграждането на Бизнес парка през 2007 г.

Това заяви кандидат-кметът на София от БСП Георги Кадиев пред БНТ.

Той обясни, че става въпрос за трима общински съветници, двама от които сега били от групата на ГЕРБ. Третият не бил сега общински съветник.

Към онзи момент, към 2007 година, те са били представители на десни политически партии, коалиционни партньори.

"Питайте Росен Плевнелиев. Искам той да излезе, ето така, да ме погледне в очите и да каже: "Георги Кадиев лъже", заяви червеният кандидат-кмет, отказвайки да посочи точни имена.

Още по темата

Той уточни, че разбрал за случая в края на миналата седмица, когато информацията съобщил Цветан Цветанов в Пловдив. Тогава МВР шефът каза още, че не се води наказателно преследване, тъй като реално нямало осъществена корупционна схема.

"Госпожа Фандъкова, между другото, също е знаела за това нещо 2008 година. Къде е нейната роля? Вчера я слушах как обясняваше, че общинските съветници нищо не правели, а пък тя работела. Извинявайте, как така нищо не правят общинските съветници? Ето, оказа се, че те искат подкупи. Само че са от нейните общински съветници", възмути се Кадиев и призова Плевнелиев да обясни защо не е уведомил прокуратурата.

Според него този случай бил много показателен в няколко посоки.

"Той показва, според мен, абсолютно умишленото накисване на Росен Плевнелиев да се обяснява, от страна на Цветан Цветанов. Показва подлостта на Цветанов. Той показва страхливостта на Плевнелиев. Той показва това, че те са готови да вкарват хора в листите си, независимо, че знаят че са корумпирани.

Той е показателен, това е един вид български Уотъргейт. Той е показателен за цялото лице на една политическа партия, която в момента управлява България и която се стреми да завземе всички възможни ръководни постове. Нека хората си правят изводите", заключи Кадиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
7
 
3
 
! Отговори
Марк преди 12 години
Кадиев е представител на гейовете в Столичния общински съвет!
258
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пак червени *** и червени лъжи
257
6
 
0
 
! Отговори
Онанимен преди 12 години
269, повечето българи са осъзнали що за пасмина сте и не иска да има нищо общо с вас (ДПС/БСП/ДС).
256
1
 
6
 
! Отговори
бойчо преди 12 години
Анонимен, отново обиждаш!? Кадиев не ти изнася! В това е цялата работа. Не виждаш ли, че единствено той има смелост да казва нещата. Послушници ли харесваш? Изобщо, май си изтъкан от замъгляваща съзнанието ти злоба. А гербаджиите ни заблуждват. Такива като теб им вярват. Може ли един бизнесмен да бъде президент и да ни представлява пред света?!
255
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересно,части от герб играят с бсп срещу кандидатурата на собствения си кандидат.Мазало?Или просто всичко си идва на мястото?
254
9
 
5
 
! Отговори
Инна преди 12 години
БСП се опитват по всякакъв начин да злепоставят лицата от Герб, но с това няма да променят факта, че ПП ГЕРБ остават първи.
253
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не, Кадиев - Цветанов не е подъл, той е просто един безмозъчен милиционер, който много иска нещо да каже, но просто не се научил да говори.
252
1
 
6
 
! Отговори
evgeni преди 12 години
И все пак има алтернатива на КАРЦИНОМА"БСП-ГЕРБ и РАЗСЕЙКИ" ЕООД . Избирателите вече знаят кой е"ТРИГЛАВИЯ ЗМЕЙ наТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ"с ОПАШКАТА наречена ГЕРБ. Българи,метода е оперативен,мирен и национално отговорен,задължение всекиму,повсеместен и национален/ на президентския вот,немаловажен/ и 100% за парламентарен.Не подценявайте лукавостта на СТРУКТУРИТЕ и лобирането на СОЦИОЛОГИЧЕСКИТЕ АГЕНЦИИ и други от типа ФОКУС-МОКУС.
251
11
 
6
 
! Отговори
нарочно преди 12 години
Не ставаш за кадия,Кадиев!Правиш се на голям,ама напротив-нюню си....Давиш се в злобата си!
250
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изводите от коментара на господин Кадиев, не са един или два, а цяла поредица и те изобщо не са в полза, нита на Кадиев, нито на БСП. Би била приятна изненада, ако думите му бяха позитивни или, поне аналитични, но те основно навяват неприятни спомени за несполучливия двадесет годишен български преход, в който активно участие взимаха, Кадиев и други негови съпартийци и коалиционни партньори. Резултатът е явен обрана и омерзена България, където който работи и не лъже, като БСП е какъв ли не......
249
10
 
4
 
! Отговори
genocid преди 12 години
Kuneva -Prezident vsi4ki drugi v Pandiza za Vazroditelnia Proces ( GENOCID )
248
1
 
18
 
! Отговори
софиянец преди 12 години
и плевнята цялата в бяло, само, че ние софиянци знаем, че тези жълти стотинки за дребните рибки са нищо спрямо милионите които лапна комсомолскоте секретарче от далаверата с бп....
247
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кадиев и автора на статията да ядат к*ра на Цветанов и Плевнелиев. Само за това ставате, другари комунисти.
246
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Срещу тези хора не се води наказателно преследване, тъй като реално не е била осъществена корупционната схема", уточни ЦветановТО И СРЕЩУ ЕДНИ ДРУГИ ДЕТО ТИ ДАДОХА ПАРИТЕ ЗА АПАРТАМЕНТИТЕ НИЩО НЕ СЕ ВОДИ БЕ ЦВЪЦО , НО ТУК ХОРАТА НИЩО НЕ СА ВЗЕЛИ , А И НАДАЛИ ВЪОБЩЕ СА СИ ПОИСКАЛИ.............ТО НЕ Е КВОТО ДА ДАВАШ КОНСУЛТАЦИИ
245
2
 
9
 
! Отговори
ЕТО КОЙ КАЗВА преди 12 години
"Половин милион лева са искали от Росен Плевнелиев трима общински съветници от София, по-известни като брокерите на Столичния общински съвет", обяви в Пловдив вътрешният министър Цветан Цветанов.Те искали парите, за да подпомогнат финализирането на Бизнес парка в столицата. Рекетът е станал през 2007 година.500-те хиляди лева им били "необходими", за да решат проблема с парче общински имот, което пречило да бъде завършен строежа на обекта и влизането му в експлоатация.
244
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че му скроиха кален номер на Плевнелиев,спор няма.Това изобщо не ме прави фен на Кадиев,обаче.
243
3
 
21
 
! Отговори
човек преди 12 години
в политическия си заплес даже не схващате за какво иде дума - действащ вътрешен министър разказва пред журналисти как кандидата им за президент , до вчера министър , получил , но "отклонил" предложение за подкуп от общински съветници на партията им . и веднага реввате - бсп правят компромат , да ни би бсп да е накарала цвъцко да се изказва ? колко ли още подобни вътрешно - герберски закачки не знаем ?
242
5
 
13
 
! Отговори
Жо до БАЧКАТОР преди 12 години
Ти искаш агент Иван /Красимир Каракачанов/ да смени агент Гоце? Хайде стига с тези, от Държавна сигурност! В България има и достойни хора.
241
3
 
3
 
! Отговори
akud преди 12 години
269 , ти да не би да си самия кадиеФ та се засягаш толкоз. а и моля те поясни ми какво мие на "речевия, културния и интелектуалния потенциал" какво влагаш в тези думи не е ясно.!!!!!!???????
240
10
 
10
 
! Отговори
Генади преди 12 години
Кой е Плевнелиев? Едно време е получавал пари от това да праща българи в чужбина, да ги прави гастарбайтери. Ако стане президент с една ръка ще прати всички кадърни хора извън граница. Стига сме се заблуждавали! Този човек няма политическо виждане. Национално отговорна политика се прави от политици, не от бизнесмени-милионери. Само патриот може да поведе тая държава. Ще се окаже, че това е Волен Сидеров. Пет години му следя развитието, единствения мислещ политик.