Младенов скръцна със зъби: Не сме втора ръка в Европа

Ще преосмислим поведението си, ако не ни подкрепят за Шенген
Обновена: 17 сеп 2011 14:38 | 17 сеп 2011 14:35,
599
Младенов скръцна със зъби: Не сме втора ръка в Европа
Николай Младенов. Снимка: БТА

Решението на холандското правителство относно приемането на България в Шенген игнорира факта, че страната ни е изпълнила  всички критерии за присъединяване към шенгенското пространство, заяви министърът на външните работи Николай Младенов.

Темата ще бъде обсъдена на предстоящотот на 22 септември заседание на министрите на вътрешните работи от ЕС и страната ни очаква тогава да получи дата за влизане в Шенген.

Ако това не се случи, страната ни ще преразгледа подкрепата си за реформите в европейското законодателство, свързани с Шенген, каза Николай Младенов.

Вчера холандският министър на имиграцията Херд Леерс каза, че страната ще се възползва от правото си на вето за приемането на България и Румъния в Шенгенската зона.

Днес Младенов коментира, че решението на холандското правителство явно е свързано с вътрешнополитически различия в управляващата коалиция.

Още по темата

По думите му политиката на холандското правителство от последните седмици е отказ от диалог. В последния момент е била анулирана поканата от холандския парламент за изслушване на България по темата Шенген.

„Нашите граждани не са втора ръка в Европа, подобен тип поведение не създава добър прецедент, а напротив – нарушава практиката от последните години в ЕС – да се търси консенсус и съгласие“, заяви Младенов, цитиран от БТА.

Той посочи, че с влизането на България и Румъния в Шенген, с достъпа до шенгенската информационна система ще се осъществи по-строг контрол кой влиза в ЕС.

„Неучастието на България в тази система само засилва рисковете за страните от Шенген, защото сега ние можем да регистрираме нелегални емигранти, но не можем да реагираме“, изтъкна външният министър.

Той подчерта, че се надява на 22 септември да бъде взето решение за механизма, по ще се присъединим към Шенген и то ще отчете постигнатото от България и Румъния.

„Ако се вземе разумно решение, което отговаря на интересите на всички в Европа, ще подкрепим реформата на шенгенското законодателство в ЕС, но ако такова решение не се вземе, ще трябва да обсъдим много внимателно политиката си на подкрепа за това законодателство, заяви Николай Младенов.

Той изтъкна, че „правилата се пишат, за да се спазват“, а България е страна, която ги спазва и го е доказала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


599
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
487
1
 
2
 
! Отговори
Дражко преди 12 години
Какво общо има корупцията във властта с обикновените граждани?Това е основната причина да не ни искат в Шенген!От 1989-та до днес ни управляват протежета и роднини на бившите членове на ЦК на БКП,нагаждащи законовата политика в свой интерес за да могат да грабят!Това е другата причина!КАКВО общо имат хората с тия "недосегаеми"престъпници?Недосегаемостта им е третата основна причина!Тия от ЕС знаят всичко,но размахват тоягата когато им е изгодно на тях!Въобще политиката е *** работа!
486
1
 
2
 
! Отговори
до чикагото преди 12 години
ти защо вместо чикаго не се пишеш сибир бе ***,поне да виждал чикаго на снимка,то си личи че си сляндур отвсякъде бе овчар.
485
6
 
3
 
! Отговори
qwer преди 12 години
Какво виете бе мършави болшевики,кой от вашите *** министри е защитил БГ интересите пред ЕС,никой нали престъпници долни,Младенов е първият и единствен до сега осмелил се да постави на първо место Б-я сурикати червени,как не измряхте бе,че да не пречете на никого,как може да съществуват още такива гени за разпространение в природата , ах защо Хитлер ви е подценил,че не хвърлил елитните танкови бригади на фелдмаршал Ромел сега нямаше да сте сред хората и никой нямаше да съжалява за вас,***.
484
2
 
1
 
! Отговори
Милена преди 12 години
528-ми ти знаеш ли колко семейства могат да си позволят екскурзив в чужбина?
483
5
 
1
 
! Отговори
chicago преди 12 години
Наистина не сме втора ръка г-н Младенов ,ние сме винаги губещата ръка.Винаги има други ръце които ни надцакват, заради вас ,политиците които се репчите само в България.Народа играе без козове ,обречен да е винаги последнаръка колкото да затворим играта.Обаче има накъде да работите още , докато ни изхвърлят от играта въобще .
482
2
 
7
 
! Отговори
малоумникът му преди 12 години
СЛЕД ОНЯ КЛИНИЧЕН СЛУЧАЙ ВЪВ ВЪНШНАТА ПОЛИТИКА НА БЪЛГАРИЯ-СТОЯН ГАНЕВ,ТОЗИ,КОЙТО ЩЕШЕ ДА СЪДИ СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ!?! ТА СЪЩИЯТ ТОЗИ СТОЕНЧО ГО ПОМНИМ С ТОВА,ЧЕ ПОВЕЧЕТО ВРЕМЕ БЕШЕ ВЪВ ВЪЗДУХА НА ПЪТ ЗА НЯКЪДЕ-ТЪЙ ДЕ,ЗА ДЪРЖАВНА СМЕТКА ДА ОБИКОЛИ СВЕТА И ТОЛКОЗ.ДНЕШНИЯТ НИКИ МЛАДЕНОВ И ТОЙ НЕ МОЖЕ ДА СИ НАМЕРИ ***,ЗАЩОТО ВСЕ МУ Е ОТЗАД.ТАМ Е И ДИПЛОМАТИЧЕСКАТА МУ ПОДГОТОВКА.НЕ Е НЕОБХОДИМО ТОЧНО ТИ ДА КАЗВАШ,БЪЛГАРИНЪТ НЕ Е ВТОРА РЪКА ЕВРОПЕЕЦ,КАТО Е ,ЗАЩОТО ПОЛИТИЦИТЕ НИ СА ТРЕТА РЪКА ПОЛИТИЦИ.
481
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Марк истински цирк става, когато 2 трола се сблъскат на идеалогическа основа. Следва дълъг ред от "странични" мнения в подкрепа на единя и другия ***, пуснати от самите тях. Даже има и смяна на ролята. Ето ти пример за промяна на ролята: *** 1 твърди, че политик Х краде. *** 2 не е на това мнение и започват да спорят. В подкрепа на себе си троловете започват да пишат мнения от "други" хора. В един момент *** 1 влиза в ролята на жертва от политик Х. Естествено *** 2 го обявява, че лъже.
480
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И след като францата се усети и започна да ги гони, защото крадат и безчинстват и другите видяха проблема ама е късно, договорите са подписани и сега се чудят как да се отметнат. За това и започнаха да търсят косури, корупция и т.н. Просто търсят благовиден предлог да се измъкнат от задълженията си. Те не са свикнали да губят и да не става на тяхното така, че все ще измислят нещо.
479
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Марк Психолог съм и ми е интересно да наблюдавам интернет поведението. Пробвай някой път да се загледаш как пишат троловете. Доста весело е как преиграват. Докато четох какво пишат видях една дума, написана от 4 "различни" човека с една и съща глупава и нелогична правописна грешка. Пробвай да ги откриеш за да видиш на какви интересни индивиди ще попаднеш. Те са заядливи и изглеждаш лоши, но зад тях се крият сериозно депресирани и отритнати хора, които на жаргон казано "избиват комплекси"
478
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Напъните на Холандия са понеже миналата година ЕС приеха официално предложението на БГ и др. страни от централна и източна Европа *** да се определят като номади а това автоматично ги прави свободни електрони в ЕС и Шенген. С други думи БГ няма да носи вина за безчинствата на *** ЕС а всяка страна на чиято територия са ще се спасява както си знае. С влизането ни в Шенген *** много бързо ще се върнат към номадския си начин на живот. А това не се харесва на запада. Прекараха се ...
477
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Напъните на Холандия са понеже миналата година ЕС приеха официално предложението на БГ и др. страни от централна и източна Европа *** да се определят като номади а това автоматично ги прави свободни електрони в ЕС и Шенген. С други думи БГ няма да носи вина за безчинствата на *** ЕС а всяка страна на чиято територия са ще се спасява както си знае. С влизането ни в Шенген *** много бързо ще се върнат към номадския си начин на живот. А това не се харесва на запада. Прекараха се ...
476
1
 
3
 
! Отговори
до Миленчето преди 12 години
Милена, всяко дете е с телефонче с лаптопче и.т.н щото тук у БГ-то работи ситемата мама-меси татко-носи. Такава система в развитите страни е непозната....Тук за да закрепиш горе-долу някакъв стандарт помага - Баба, дедо, свекър , свекърва, абе цялата фамилия и ти си мислиш, че си достигнала някакъв жизнен стандарт.Колко семейства могат да си позволят екскурзия до някъде в чужбина?
475
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Марк Имамме огромно самочувствие. Даже прекалено гнусно и непокрито его сме развили. Ако съдиш по форума ще те светна, че нищо чудно и всичките коментари да са написани от 4 трола и 2 спамера.
474
5
 
2
 
! Отговори
Милена преди 12 години
522-ри беднотия спрямо Германия и Холандия.Я виж спрямо Албания,Македония или Сомалия(добавям я за д аима крайност в сравнението) дали е беднотия.Не е даже е заможно.Естествено това,което ти казвам няма как да се разбере от глупави хора и те продължават да повтарят беднотия и другите заложени в речника им глупости.Огледай се около теб.Телефончета,коли,всяко дете с лаптоп...
473
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Tejka zima se o4ertava za Vulgarite...,kakto vinagi...puhahahahahaaaa
472
4
 
2
 
! Отговори
gerb преди 12 години
samo gerb
471
3
 
2
 
! Отговори
Милена преди 12 години
512-ти Жизнения стандарт е относителен.Ако Германците бяха по-бедни от нас в момента щяхме да се чувстваме доста богати и между другото щяхме да харчим много по-малко и щяха да ни стигат парите (това е доста интересен феномен,на който няма да се спирам).Преди 200 години който е имал сол и месо в къщата си е бил много голям баровец.В момента тези,които се смятат за бедни имат сол и месо.Ставам, защото изгубих много време :)
470
2
 
2
 
! Отговори
до Милена преди 12 години
economistМилена числата са ясни.Колко са богатите, колко са безработните и колко са бедните....Обикновенно богатите са с по-прогресивно мислене и за тях се счита че са по-умни условно казано от останалите. Еми нали в София има 100 ЯКО БОГАТИ ФАМИЛИИ.после малко неква средна класа и другото е беднотия.Преобладаващо е беднотия.
469
2
 
5
 
! Отговори
Марк преди 12 години
Найтъпото е, че огромен процент от българите нямат грам самочувствие и самоуважение!Това си личи и по коментарите тук!Все пак ако непрекъснато се подценяваш и самооплюваш, си обречен да бъдеш наистина неудачник!
468
5
 
1
 
! Отговори
Милена преди 12 години
512-ти продължавам :)...прииска бързо да се върнеш в България.Нямам обширни наблюдения кой може и кой не може да преразказва,но децата на съседки и приятелки ми изглеждат доста будни.Пак ще се върна към икономическата ситуация,защото съм аналитичен специалист към IMF - икономическото положение е доста добре в България.Не сме от презадоволените държави,но по жизнен стандарт сме в първата 1/3 в света (от Турция,която се бие в гърдите каква силна мюсюлманска икономика е сме 20 места по-горе).