ГЕРБ и Атака "пробутаха" Вучков

Заместникът на Цветанов ще докладва в НС за Катуница
Обновена: 28 сеп 2011 10:46 | 28 сеп 2011 10:35,
233
ГЕРБ и Атака "пробутаха" Вучков
Снимка: архив БТА

Вместо Цветан Цветанов зам.-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков ще бъде изслушан в парламента по случая в Катуница, приеха депутатите. Предложението беше направено от „Атака“.

В началото на пленарния ден левицата поиска МВР шефът, който е в отпуск заради предизборната кампания, да докладва за събитията в страната след конфликта в Катуница, но нейното предложение беше отхвърлено.

Дотам се стигна след остри реплики между депутатите и напрежение в залата. 

От БСП обясниха, че отсъствието на вътрешния министър от парламента е бягство от отговорност.

„МВР министърът трябва да дойде тук, защото не е в оставка. И той продължава да е отговорен за това, което се случва в държавата, а не да пее по концертите с Веселин Маринов”, скочи Мая Манолова.

От десницата обясниха, че това, което предлага левицата, не е достатъчно. „Самият премиер е казал, че МВР са изпуснали положението. Да изслушаме този, който е изпуснал положението, ще му дадем възможност да се оправдава”, обясни Иван Костов.

Според Костов Цветанов вече обяснил колко добре се е справило МВР със ситуацията в Катуница. За това от „Синята коалиция” поискаха да се създаде временна анкетна комисия, която да разследва поведението на случая в пловдивското село и поведението на самото МВР.

От „Атака” веднага излязоха със свое предложение дебатът в парламента да се излъчва по националната телевизия. „Залата и страната са заредени с напрежение. Това заседание трябва да бъде предавано по националната телевизия. Ако може да се замажат очите, това направиха Бойко Борисов и президентът Първанов”, обясни заместник-председателят на „Атака” Павел Шопов.

Левицата излезе с контрапредложение дебатът да не се предава по телевизията. „Комунистически убийци”, започна да крещи и да удря по парламентарната си банка Волен Сидеров.

Още по темата
Последваха нови предупреждения към Сидеров, че ще бъде изгонен от залата. Бившият председател на парламента от времето на Тройната коалиция Георги Пирински обясни, че с прякото предаване по БНТ само ще налее масло в огъня. „И после да се чудим какво да се прави. Поведението на „Атака” е антиконституционно”, предупреди Пирински.

Лидерът на РЗС Яне Янев също изрази мнението си от трибуната на парламента. „Тук трябва да дойде Бойко Борисов с оставката на Цветанов”, аргументира се Янев.

На трибуната отново застанаха представители на левицата. „Може би тези събития се превръщат в повратна точка на това, което се случва в България през последните години. Ако предложението за изслушване бъде отклонено, нашата парламентарна група няма да участва в заседанията до края на седмицата”, предупреди левият юрист Янаки Стоилов.

Тъй като Стоилов говори повече от времето, с което разполагаше, председателят на парламента предупреди и него, че ако не седне на мястото си, ще бъде отстранен от залата.

Цачева предупреди квесторите да следят за поведението на гостите на „Атака”, които заеха местата на балкона в залата. „Гостите на балкона не може да изразяват настроения и да пляскат”, предупреди Цачева.

След като предложението за призоваването на вътрешния министър Цветан Цветанов в парламента беше отхвърляно, в крайна сметка „Атака” извади управляващите от деликатната ситуация.

По предложение на Павел Шопов депутатите решиха да извикат един от заместниците на Цветанов – Веселин Вучков, да докладва за действията на полицията.

За процедурното предложение гласуваха 94-ма, 21 бяха против и 29 натиснаха бутона „въздържал се”.

От „Коалиция за България” веднага скочиха срещу предложението и обвиниха ГЕРБ и Атака в сговор. „Разбрали сте се да го пробутате на Народното събрание. Не може по такъв селско-терикатски начин вие да отнемате отговорността на министър-председателя. Показвате политическа безпомощност и скритите си договорки с атакистите”, изрази възмущението си от трибуната Михаил Миков.

 „Да дойде лице, облечено в конституционна отговорност”, призова още той. Парламентът очаква зам.-министърът на вътрешните работи да дойде всеки момент в парламента. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още по темата: парламентКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
0
 
1
 
! Отговори
Чавес преди 12 години
Болен, Тиквата, Цвъцко, Фидоската, Павката Шопов, Мистър Флик..... страхотна коалиция ни управлява :(
229
1
 
0
 
! Отговори
Absurdistan преди 12 години
Sieg Hail.....
228
0
 
2
 
! Отговори
Чавес преди 12 години
За проф. Вучков ли става въпрос:)))))))))))))Той е от поредицата "комици", които правят сеир по време на предизборните мероприятия на герберите. Вместо да обявят траур, Тиквата и Цвъцко слушаха песните на Веско Маринов и се хилеха на плоските скечове на придворните шутове в Летния театър на Бургас.
227
0
 
3
 
! Отговори
Коментар преди 12 години
Предстои да се провери какви са били разпоредените действия от шефа на асеновградското РПУ З.Стоянов по повод подадената от Веселин Христев жалба заради закана за убийство в деня на фаталния инцидент. Бесен съм, аз подавам жалба, давам в полицията обяснения какво се готви, а те ми пишат на мен предупредителен протокол да не дразня Кирил Рашков и сие- това заяви Христев, който подаде жалбата на фаталния 23 септември. Неговият племенник същата вечер беше премазан на улицата пред дома си в Катуница.За днес е насрочен граждански протест на централния площад в Асеновград и пред полицейското управление с директното настояване за оставката на Запрян Стоянов. Аргументът е заради неадекватни мерки след подадените жалби за закани за убийство от Рашкови. За протеста асеновградчани се организират отпреди два дни през социалната мрежа Фейсбук.В средата на август миналата година трима млади мъже подават жалба до асеновградската полиция, че срещу тях има закани за убийство от Рашкови. Към жалбата се прикрепя и подписка от десетки жители на Катуница. В нея се настоява да се разпореди от прокуратурата проверка за произхода на имотите, колите и парите на фамилията. Нищо не последва - нито като разпоредена проверка, нито като образувано досъдебно производство в прокуратурата. Нищо, абсолютно нищо, давахме показания и толкова, потвърди и година по-късно Христев. Веселин Христев и раненият в нападението с микробус в тълпата от вечерта след убийството на Ангел Петров, Димитър Васев са сред подалите жалбата.Оказва се, че началникът на асеновградската полиция Запрян Стоянов липсва като служебно присъствие по време на инфарктните дни с инцидентите в Катуница, пише Марица. Вярно е, началникът не беше на място, нямаме идея къде е бил, довериха негови подчинени. Според запознати, полицейският шеф е бил в Гърция със семейството си за празниците. Бях си на работа и в Катуница съм бил, разбира се, през тези дни, заяви по телефона той. Минути по-късно, отново потърсен за уточнение къде точно е бил, защото никой не го е видял в Катуница, Стоянов отговори: Казах ви, в държавата си бях, и в областната дирекция съм бил, и в Катуница, повече не мога да говоря.
226
0
 
1
 
! Отговори
Аньо Костов преди 12 години
Бившият премиер Иван Костов е сред политиците, които са били близки с разжалвания ромски цар Киро. Това става ясно от твърденията на бившата следователка Християна Вангелова, която най-дълго се е занимавала с разследванията около бизнеса на Кирил Рашков в ранните години на демокрацията."Нека някой да попита как така Иван Костов реши да отиде на рожден ден на Кирил Рашков на Кемера. Какво толкова общо ги свързва?", възмущава се Вангелова пред пловдивския в. "Марица". Тя е категорична, че протекциите, използвани от Рашков, съвсем не се ограничават само с името на един политик. "Не знам коя институция в кой момент изобщо е искала да спре незаконния бизнес на Кирил Рашков и да разследва произхода на имотите му. Няма да забравя с каква наглост, още в дните, след конфискуването на фалшивия алкохол, малки сополиви *** с маркуча пълнеха нови бутилки с алкохол в цеха му. А Рашков имаше наглостта да твърди, че това са просто технологични проби. Вие си правете извода кой и как е покровителствал Рашкови през годините, спомням си случай, пак от 1992-1993 година, чакам да вляза при началника на Окръжно полицейско управление-Пловдив, тогава аз бях и полицейски служител, защото следствието бе част от полицията. Чакам да ме приеме директорът, а в това време Кирил Рашков и брат му влизат при същия директор безпрепятствено през краката ми", спомня си Вангелова.
225
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В РЗС е истинатаааа да знаетеее
224
9
 
3
 
! Отговори
Дон Вито преди 12 години
до 224- НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА РЗС - ТЕ СА БЕЗ РЕД, БЕЗ ЗАКОННОСТ И БЕЗ СПАРВЕДЛИВОСТ- АКО ГЛАСУВАШ ЗА ТЯХ, ПОЛУЧАВАШ ТРАКТОРА, КОЙТО РЕЖЕ ПРЪСТИ. ГЛАСУВАЙ ЗА ГЕРБ.
223
6
 
8
 
! Отговори
РЗС преди 12 години
ИМАТЕ АЛТЕРНАТИВА:ГЛАСУВАЙТЕ ЗАРЕД ЗАКОННОСТ СПРАВЕДЛИВОСТ!
222
6
 
7
 
! Отговори
РЗС преди 12 години
ИМАТЕ АЛТЕРНАТИВА:ГЛАСУВАЙТЕ ЗАРЕД ЗАКОННОСТ СПРАВЕДЛИВОСТ!
221
9
 
2
 
! Отговори
анархист преди 12 години
Единствената причина, която имам да гласувам за АТАКА и Болен не е, че намирам последния за нещо повече от пияница и психопат, а просто да натрия носовете на господа пишман-управляващите.Болен 100% работи с някакви престъпни групировки и гледа да си облагодетелства роднините и близките, но поне няма да търпи своеволията на мангалята и техните "босове".
220
6
 
5
 
! Отговори
атакист преди 12 години
Е за пореден път Волен показа за кой трябва да се гласува. Дано повече Българи да гласуват за АТАКА. Другите са продажници и национални предатели!
219
0
 
10
 
! Отговори
leonsio преди 12 години
За такива злоупотребяващи с народни пари, наказанието е само едно Смърт , смърт и пак смърт, както гласи и уставът ни. За тези, които петнят името на отечеството ни наказанието е Смърт, смърт и пак смърт. За тези, които се възползват от непросветеността на народа ни и го грабят, уж били по-умни и учени, а всъщност лукави и хитри наказанието е Смърт, смърт и пак смърт. За тези, които насаждат омраза между хората живеещи в нашето мило Отечество, било на етническа или верска основа, с цел докато се избивате по-между си, те да трупат богатства, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт. За тези, които обещават много, само и само да ги изберете да ви управляват, а после се отметнат от думите си, като кажат, че времената били трудни и те видите ли не предполагали че такова е положението, наказанието е конфискуване на имуществото и изгнание извън пределите на Отечеството ни. За тези, които под булото на родолюбието, градят закони, а самите те не ги спазват или пък ги използват с цел своето облагодетелстване, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт. Това е което исках да ви кажа, надявайки се, че ще доведете борбата до край. Бъдете силни братя и не щадете силите ,нито кръвта си, защото Отечеството ни няма да припише заслугите ви други му, нито пък ще позволи да потънат в забвение. И не забравяйте - Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме. част от предсмъртното писмо на Васил Левски!
218
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вярно, че имаше и такава партия - АТАКА. Аз пък ги мислех за подразделение на ГЕРБ. Е, нищо - след следващите парламентарни избори и те отиват при НДСВ.
217
15
 
5
 
! Отговори
най-точния коментар преди 12 години
Моето мнение е,че протестът прерастнал в метеж е умишлено провокиран и нагласен за дестабилизация на Държавата и злепоставяне на Правителството.В момента всички крадливи партии,заедно с техните"групи"от престъпници и мафиоти са обединили усилията си срещу ГЕРБ.защото знаят какво ги чака при повторен мандат на Борисов!Но той ще бъде!!!Тежко ви и горко крадливи червени,сини и жълти крадци и мошеници!Ще ви припомня моите думи след изборите.А сега джавкайте и плюйте до като си изпия аперитива!
216
4
 
28
 
! Отговори
предатели преди 12 години
ГЕРБ и АТАКА са национални предатели. И Борисов говори за това как милее за хората, и Сидеров говори за идеала България, а в същото време търгуват с *** на гърба на българските граждани. Предатели!!!
215
1
 
17
 
! Отговори
leonsio преди 12 години
"Тепърва предстои да се изясни дали има предпоставки за обвинение на Кирил Рашков в подбудителство на убийство." Зам.-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков пред парламента. Господин зам.- министър, какво трябва да изясните и за думите на Киро, че който го закача, Киро ще го "коля"!? То, не за друго, ама и вие един вид го закачате!
214
2
 
20
 
! Отговори
до 212 преди 12 години
ама той Болен действа според качеството на power-a.. човекът има проблем и то сериозен. Ама не разбирам защо луди ръководят държавата. Мутри и луди. ГЕРБ+АТАКА. Конграчулейшънс
213
1
 
17
 
! Отговори
смешници преди 12 години
А Фидоска видяхте ли я с фулмастера и телефона как нареждаше на стадото как да гласуват? Смешници. Бойко пребери си вересиите
212
1
 
20
 
! Отговори
Потресен преди 12 години
След събитията от 2 години насам не знам кой нормален човек ще гласува за ГЕРБ ! То не бяха затворени болници, главоломно покачване на безработицата, оневинени престъпници и какво ли още не...
211
1
 
17
 
! Отговори
дебора преди 12 години
Ей тия от АТАКА не изчезнаха ли вече бе. Няма такова продажно братство. Май и те са с главно действие в този театър. От такива ексцесии обикновено печелят такива като Болен.. Уж реват срещу Цецко, а днес гласуват за неговото спасяване. Помия. И това ми били националисти...