ГЕРБ и Атака "пробутаха" Вучков

Заместникът на Цветанов ще докладва в НС за Катуница
Обновена: 28 сеп 2011 10:46 | 28 сеп 2011 10:35,
233
ГЕРБ и Атака "пробутаха" Вучков
Снимка: архив БТА

Вместо Цветан Цветанов зам.-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков ще бъде изслушан в парламента по случая в Катуница, приеха депутатите. Предложението беше направено от „Атака“.

В началото на пленарния ден левицата поиска МВР шефът, който е в отпуск заради предизборната кампания, да докладва за събитията в страната след конфликта в Катуница, но нейното предложение беше отхвърлено.

Дотам се стигна след остри реплики между депутатите и напрежение в залата. 

От БСП обясниха, че отсъствието на вътрешния министър от парламента е бягство от отговорност.

„МВР министърът трябва да дойде тук, защото не е в оставка. И той продължава да е отговорен за това, което се случва в държавата, а не да пее по концертите с Веселин Маринов”, скочи Мая Манолова.

От десницата обясниха, че това, което предлага левицата, не е достатъчно. „Самият премиер е казал, че МВР са изпуснали положението. Да изслушаме този, който е изпуснал положението, ще му дадем възможност да се оправдава”, обясни Иван Костов.

Според Костов Цветанов вече обяснил колко добре се е справило МВР със ситуацията в Катуница. За това от „Синята коалиция” поискаха да се създаде временна анкетна комисия, която да разследва поведението на случая в пловдивското село и поведението на самото МВР.

От „Атака” веднага излязоха със свое предложение дебатът в парламента да се излъчва по националната телевизия. „Залата и страната са заредени с напрежение. Това заседание трябва да бъде предавано по националната телевизия. Ако може да се замажат очите, това направиха Бойко Борисов и президентът Първанов”, обясни заместник-председателят на „Атака” Павел Шопов.

Левицата излезе с контрапредложение дебатът да не се предава по телевизията. „Комунистически убийци”, започна да крещи и да удря по парламентарната си банка Волен Сидеров.

Още по темата
Последваха нови предупреждения към Сидеров, че ще бъде изгонен от залата. Бившият председател на парламента от времето на Тройната коалиция Георги Пирински обясни, че с прякото предаване по БНТ само ще налее масло в огъня. „И после да се чудим какво да се прави. Поведението на „Атака” е антиконституционно”, предупреди Пирински.

Лидерът на РЗС Яне Янев също изрази мнението си от трибуната на парламента. „Тук трябва да дойде Бойко Борисов с оставката на Цветанов”, аргументира се Янев.

На трибуната отново застанаха представители на левицата. „Може би тези събития се превръщат в повратна точка на това, което се случва в България през последните години. Ако предложението за изслушване бъде отклонено, нашата парламентарна група няма да участва в заседанията до края на седмицата”, предупреди левият юрист Янаки Стоилов.

Тъй като Стоилов говори повече от времето, с което разполагаше, председателят на парламента предупреди и него, че ако не седне на мястото си, ще бъде отстранен от залата.

Цачева предупреди квесторите да следят за поведението на гостите на „Атака”, които заеха местата на балкона в залата. „Гостите на балкона не може да изразяват настроения и да пляскат”, предупреди Цачева.

След като предложението за призоваването на вътрешния министър Цветан Цветанов в парламента беше отхвърляно, в крайна сметка „Атака” извади управляващите от деликатната ситуация.

По предложение на Павел Шопов депутатите решиха да извикат един от заместниците на Цветанов – Веселин Вучков, да докладва за действията на полицията.

За процедурното предложение гласуваха 94-ма, 21 бяха против и 29 натиснаха бутона „въздържал се”.

От „Коалиция за България” веднага скочиха срещу предложението и обвиниха ГЕРБ и Атака в сговор. „Разбрали сте се да го пробутате на Народното събрание. Не може по такъв селско-терикатски начин вие да отнемате отговорността на министър-председателя. Показвате политическа безпомощност и скритите си договорки с атакистите”, изрази възмущението си от трибуната Михаил Миков.

 „Да дойде лице, облечено в конституционна отговорност”, призова още той. Парламентът очаква зам.-министърът на вътрешните работи да дойде всеки момент в парламента. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още по темата: парламентКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
6
 
3
 
! Отговори
Пич преди 12 години
164 - "Това което стана сега не са никакви протести на "истински българи". След флашките това беше поредната акция на червената чума, само че този "Ето едно мнение на мислеш човек. Прочетете го и малко си напънете мозъка, преди да ходите да протестирате, да чупите и да палите. Недейте да ставате инструмент в ръцете на ДС и другарите от Позитано.
169
3
 
7
 
! Отговори
МАНГО ДЖЕРИ преди 12 години
ГОСПОДИМ ЦВЕТАНОВ, ПРИЯТНА ОТПУСКА! ВАЖНОТО Е ДА СИ ПОЧИНЕТЕ И ПОЗАБАВЛЯВАТЕ ПОДОБАВАЩО! НИЕ ЩЕ СЕ ОПРАВИМ НЯКАКСИ. ТО С ВАС И БЕЗ ВАС - ВСЕ СЪЩОТО.
168
2
 
7
 
! Отговори
ПЕНЕ преди 12 години
В началото , като прочетох заглавието , помислих , че Боко Тиквата е пратил ЮЛИАН Вучков , да дрънка глупости в Парламента ! Не , че ще има някаква разлика , ако вместо Цецко Шлиферът или някой от слабоумните му заместници отиде онзи откачен старец !А иначе за всички вече е ясно , че не само в МВР но и в цялото управление на държавата ИМА ПРОБЛЕМИ ! ! ! Имената на тези проблеми са : КОРУПЦИЯ , БЕЗЗАКОНИЕ , БЕЗНАКАЗАНОСТ , НЕЖЕЛАНИЕ ЗА БОРБА С ВСИЧКИ ИЗБРОЕНИ ДОТУК ! ! !ДОЛУ МАФИЯТА ГЕРБ ! ! !
167
1
 
1
 
! Отговори
do защо ли ????????? преди 12 години
Пропусна как дойде Костов на власт. Нещо не севръзва май.защо Пъванов застана до Бойко.защо ал. петров се скрии излезнаха националните партии?разбирам, че си предпазлив, но провокация може да са единствено лозунгите срещу ромите. Другото си е насъбрано напрежение.
166
5
 
4
 
! Отговори
Пич преди 12 години
"Кво комунистите ги правят гражданските протести така ли?"Ами честно да ти кажа, като се замислиш кой точно има полза от тези вълнения в държавата, сам ще си отговориш на въпроса. А и вчера след онова ултра аматьорско изпълнение на "младежкото БСП" и подхвърлените документи, които уж били намерени пред къщата на Рашков, вече съм почти сигурен. Да не забравяме коя политическа сила е в близки взаимоотношения с *** на последните избори. Събери 2+2.
165
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
гербавите изпълзяха от дупките си,за кинти и страната си продавате безбожници
164
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това което стана сега не са никакви протести на "истински българи". След флашките това беше поредната акция на червената чума, само че този път беше много брутална и имаше всички шансове да успее. Живота на хората е тежък и без друго са настръхнали срещу ***. Убиват момчето, хората недоволстват, изпращат се на помощ на народното недоволство футболни фенове и платени лумпенизирани маргинали. Започват безредици, палежи и вандализъм. Тогава придобития полицейски рефлекс на Цветанов и Борисов щеше да си каже думата а именно: потушаване на безредиците със сила, нови жертви, пребити, цялата страна настръхва, стълкновения между полиция и протестиращи. Целта на кукловодите от Позитано беше поне няколко жертви от стълкновения с полицията. Тогава народа щеше да се отврати от ГЕРБ *** убиват нашите деца, децата на България, ГЕРБ убива децата на България. ГЕРБ убийци! Гласовете за Плевнелеив щяха да се разпределят между Калфин и пръмовата снаха всъщност за Позитано няма значение дали сна'ата или Калфин ще спечелят.
163
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явно на герберчетата бе дадена заповед да се пресрочат в този сайт.Герберчета златни не всичко е пари.
162
3
 
9
 
! Отговори
до 156 преди 12 години
верваш ли си на простотиите гербави
161
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо скриха Цар Киро?Защото започна да приказва за управляващите ни мафиоти от БСП и Догановите сараи
160
8
 
3
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Моля не изтривайте,това което пиша е истина!Незнам дали Атака вечно ще подкрепя Герб,но едно е сигурно никога няма да подкрепя БСП,ДПС и Синята коалиция.Тези последните три ограбиха и разпродадоха България.Много жалко за тези ,които гласуват за тях,аз бих се срамувал.
159
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОФ срешу ГЕРБСтанишев, Костов , Янев и & титани на празнословието, демагогията и корупцията и отрочета на БКП - срещу първата национално отговорна партия след прехода - ГЕРБ.Когато змията умира - най силно хапе
158
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо червените лъжат 16-годишните деца. *** се надигнаха 2003г. Оттогава е тормоза, но най-голям стана след като Тройната коалиция стана на власт, защотот *** и лудите Пенсионери са им основните гласоподаватели . ДА НЕ забравяме, с чии ГЛАСОВЕ управлява Първанкооглу 2 мандата.
157
1
 
5
 
! Отговори
полицията ни пази преди 12 години
Няколко 90-годишни старци са били сред задържаните и осъдени за дребно хулиганство от Софийския районен съд (СРС). Възрастните мъже са участвали в понеделник в митинга в столицата, организиран заради безредиците в Катуница.Днес СРС е разгледал 11 административно-наказателни производства, внесени по Указа за борба с дребното хулиганство, съобщиха от пресцентъра на съда.За виновни са признати десет човека. Имената им не се съобщават, в списъка с глобите те са изписани с инициали. Размерът на наложените санкции е между 100 и 500 лева. Двама от задържаните участници в митинга са непълнолетни и затова делото срещу тях е прекратено. К.И. (94-годишен) е наказан с обществено порицание.
156
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След събитията в Катуница едва ли нормален българин би гласувал за БСП и ДПС
155
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Миналата година *** убиха Боби ЦановТази година цуганите убиха Ангел ПетровУбити са защото са българи.
154
1
 
14
 
! Отговори
Дядо Петър преди 12 години
Защо скриха Цар Киро?Защото започна да приказва за управляващите ни мафиоти от ГЕРБ.
153
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пръднах
152
0
 
0
 
! Отговори
ano преди 12 години
eto kolko sa se ukritili tiq i policiqta e vzela merki
151
0
 
1
 
! Отговори
ano преди 12 години
Сигнал за блъснато дете в Сливен За инцидент с участие на роми тази сутрин съобщи слушател на Дарик. По непотвърдена информация става въпрос за блъснато от кола дете в района на Шесто училище в Сливен, където преобладаващо учат деца от ромския квартал Надежда".Там са се струпали родители. От полицията казаха, че в района на училището има засилено полицейско присъствие и ситуацията е овладяна към момента.Сигнал за бомба е бил подаден в Осмо училище, което е в близост до Шесто, съобщи репортер на Дарик. Учебните занятия не са преустановени. След проверка е установено, че сигналът е фалшив. В района има засилено полицейско присъствие.Други новини от Сливен