ГЕРБ и Атака "пробутаха" Вучков

Заместникът на Цветанов ще докладва в НС за Катуница
Обновена: 28 сеп 2011 10:46 | 28 сеп 2011 10:35,
233
ГЕРБ и Атака "пробутаха" Вучков
Снимка: архив БТА

Вместо Цветан Цветанов зам.-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков ще бъде изслушан в парламента по случая в Катуница, приеха депутатите. Предложението беше направено от „Атака“.

В началото на пленарния ден левицата поиска МВР шефът, който е в отпуск заради предизборната кампания, да докладва за събитията в страната след конфликта в Катуница, но нейното предложение беше отхвърлено.

Дотам се стигна след остри реплики между депутатите и напрежение в залата. 

От БСП обясниха, че отсъствието на вътрешния министър от парламента е бягство от отговорност.

„МВР министърът трябва да дойде тук, защото не е в оставка. И той продължава да е отговорен за това, което се случва в държавата, а не да пее по концертите с Веселин Маринов”, скочи Мая Манолова.

От десницата обясниха, че това, което предлага левицата, не е достатъчно. „Самият премиер е казал, че МВР са изпуснали положението. Да изслушаме този, който е изпуснал положението, ще му дадем възможност да се оправдава”, обясни Иван Костов.

Според Костов Цветанов вече обяснил колко добре се е справило МВР със ситуацията в Катуница. За това от „Синята коалиция” поискаха да се създаде временна анкетна комисия, която да разследва поведението на случая в пловдивското село и поведението на самото МВР.

От „Атака” веднага излязоха със свое предложение дебатът в парламента да се излъчва по националната телевизия. „Залата и страната са заредени с напрежение. Това заседание трябва да бъде предавано по националната телевизия. Ако може да се замажат очите, това направиха Бойко Борисов и президентът Първанов”, обясни заместник-председателят на „Атака” Павел Шопов.

Левицата излезе с контрапредложение дебатът да не се предава по телевизията. „Комунистически убийци”, започна да крещи и да удря по парламентарната си банка Волен Сидеров.

Още по темата
Последваха нови предупреждения към Сидеров, че ще бъде изгонен от залата. Бившият председател на парламента от времето на Тройната коалиция Георги Пирински обясни, че с прякото предаване по БНТ само ще налее масло в огъня. „И после да се чудим какво да се прави. Поведението на „Атака” е антиконституционно”, предупреди Пирински.

Лидерът на РЗС Яне Янев също изрази мнението си от трибуната на парламента. „Тук трябва да дойде Бойко Борисов с оставката на Цветанов”, аргументира се Янев.

На трибуната отново застанаха представители на левицата. „Може би тези събития се превръщат в повратна точка на това, което се случва в България през последните години. Ако предложението за изслушване бъде отклонено, нашата парламентарна група няма да участва в заседанията до края на седмицата”, предупреди левият юрист Янаки Стоилов.

Тъй като Стоилов говори повече от времето, с което разполагаше, председателят на парламента предупреди и него, че ако не седне на мястото си, ще бъде отстранен от залата.

Цачева предупреди квесторите да следят за поведението на гостите на „Атака”, които заеха местата на балкона в залата. „Гостите на балкона не може да изразяват настроения и да пляскат”, предупреди Цачева.

След като предложението за призоваването на вътрешния министър Цветан Цветанов в парламента беше отхвърляно, в крайна сметка „Атака” извади управляващите от деликатната ситуация.

По предложение на Павел Шопов депутатите решиха да извикат един от заместниците на Цветанов – Веселин Вучков, да докладва за действията на полицията.

За процедурното предложение гласуваха 94-ма, 21 бяха против и 29 натиснаха бутона „въздържал се”.

От „Коалиция за България” веднага скочиха срещу предложението и обвиниха ГЕРБ и Атака в сговор. „Разбрали сте се да го пробутате на Народното събрание. Не може по такъв селско-терикатски начин вие да отнемате отговорността на министър-председателя. Показвате политическа безпомощност и скритите си договорки с атакистите”, изрази възмущението си от трибуната Михаил Миков.

 „Да дойде лице, облечено в конституционна отговорност”, призова още той. Парламентът очаква зам.-министърът на вътрешните работи да дойде всеки момент в парламента. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още по темата: парламентКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Арестуването не е самоцел и за да се случи то, трябва да има ясни показания. Полицията не може да си позволи противното. Тепърва предстои да се изясни дали има предпоставки за обвинение на Кирил Рашков в подбудителство на убийство. Това заяви от парламентарната трибуна зам.-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков
209
0
 
10
 
! Отговори
до 209 преди 12 години
Не си прав! И мноооооого герберасти.. промити мозъци
208
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В този сайт пишат само турци и комунисти.Отвратително се чувствам ,като им чета простотиите.Много жалки хора.Жалко и за България.
207
2
 
12
 
! Отговори
Варна преди 12 години
Носещите националния български флаг са бити, арестувани, заплашвани от полицията да свалят и скрият веднага българското знаме. 2000 човека тръгнали на протест бяха отклонени и разбрали за арестите и репресиите срещу всеки носещ знамето бяха принудени да се събират на други места. Шествието им се насочи към фестивалния комплекс където Бареков и ТВ 7 на живо щяха да водят дебат с кандидат кметове от Варна. ГЕРБ са БЪЛГАРОУБИЙЦИ
206
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако не трябва да има беззакония, нека да няма и в науката: проекти да се печелят само от учени, които рабоят на международно ниво: т.е. имат рецензирани публикации в чужбина. Сега ще видите колко минуси ще ми люснат и ще разберете- колко много са *** там.
205
2
 
9
 
! Отговори
venko преди 12 години
Както винаги досега управляващите от ГЕРБ бягат от всякаква политическа отговорност. Така е като незнаят какво да правят! От началото на управлението им само създават проблеми, а не решават! Сега пак ли ще обвинят предишни правителства за ситуацията в страната?!? Цецо-тиквата за пореден път се скрива като МИШОК!
204
2
 
16
 
! Отговори
миша преди 12 години
Къде е Бойко? Нали е голям герой.. да се появи и да обясни на хората какво се случва в държавата? Хич да не ни хвърля пясък в очите с обяснения за това как Цар Киро е арестуван и ще бъде наказан. Защо винаги след натиск арестуват и полицията действа? Така стана и с Йоско наркопласьорът. Когато Йоско проговори за сделката си с в МВР, хом веднага го прибраха.. сега е същото. Да, нашата полиция ни пази! Тях пази
203
0
 
2
 
! Отговори
гост преди 12 години
Дражко, платен си, скрий се бе нещтастник!!!
202
0
 
11
 
! Отговори
leonsio преди 12 години
До Иван Костов, относно изказването му в парламента. Значи, стига сме се оправдавали, като учинички и как така премиерът е казал, че са изпуснали положението, като днес гл.секр. на МВР каза, че същият го е похвалил? Между мен и теб някой не е в час- дано да съм аз!
201
4
 
5
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Значи "народните избранници" се страхуват народа да чуе какви ги приказват? Значи пак атака само иска народа да знае какви ги приказват народните избранници - значи пак комунистите са против. Е за пореден път Волен показа за кой трябва да се гласува. Дано повече Българи да гласуват за АТАКА.
200
1
 
13
 
! Отговори
Защо преди 12 години
Защо всяка сутрин изнасят информация в медиите колко БЪЛГАРИ са арестувани за притежаване на джобни ножчета и боксове по време на протестите ,а *** ,които размахват ятагани и пушки пред камерите стоят недокоснати???!!! Защо има арестувани БЪЛГАРИ за расистки призиви ,а няма арестуван нито един ром за обида ***???!!! Защо бе,ГЕЙБЕРЧЕТА??? Защо!!!!!
199
0
 
6
 
! Отговори
Запален преди 12 години
До Дражко - Силно се съмнявам да няма имена от герб ! Ти не знаеше ли, че киро и боко са съдружници ! За кого са гласували ромите му на предишните избори - герб...
198
4
 
2
 
! Отговори
Дражко преди 12 години
Силно се съмнявам да има имена от ГЕРБ!
197
6
 
5
 
! Отговори
Дражко преди 12 години
Аз само казвам,че през седмицата не съм видял *** да рита витрини на магазини или да троши и чупи каквото му попадне!Тази вандалщина в момента играе лоша шега на България!не защитавам ***,но какво общо имат работниците по улицата /такива/с престъпника Рашков?Всички имаме еднакви искания,но трябва да се уважава закона!Нали това пишехте всички до преди дни?И тоя Киро сега ще влезе в затвора,ще излязат на"светло"и кои са лапали покрай него!Само да не останете изненадани от имената им!
196
1
 
10
 
! Отговори
Запален преди 12 години
На достатъчно оправдания се наслушахме. Всеки бяга от отговорност и чака да се забрави проблемът. А Бойко не иска да си губи многобройните гласове от Киро рома и затова го крие и той се е покрил и от заседание в народното събрание.
195
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
от БАН драскайте минуси, драскайте...след 10 години нито някой ще ви помни, нито пък ще иска да си спомня за вас: а трябваше да сте учени, а не егоцентрици.
194
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дражко кой бе главен секретар по време на жълтите и всяка вечер бе по всички телевизии показвайки как се бори с престъпността ? Да не би случайно да бе Борисов ?
193
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В БАН защо не се гледат научните публикации? Ккави са тези договори без да имате рецензирани публикации, бре! Кой ви дава парите и кой ви толерира. Има Радка 1 публикация за 3 години, Киро има толкова за една година и то международни, но на Радка се дававсичко, за даработи, а ЗА кИРО- НЯМА, той може та ще си намери условия за работа. Знаем го ние него, той даже е съгласен да си плаща, за да работи. Що да не се възползваме. А Радка плюе, търси интриги, амаи нека занея да има. Познато ли ви е?
192
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Циркове! Алооо 192 "Дражко"! Къде бяхте толкова време бе гербери прости! Видяхте ли колко струва полицията при ГЕРБ! Подадена жалба, МВР пази *** и смърт! Нещо да кажеш затова!
191
20
 
2
 
! Отговори
Дражко преди 12 години
Моето мнение е,че протестът прерастнал в метеж е умишлено провокиран и нагласен за дестабилизация на Държавата и злепоставяне на Правителството.В момента всички крадливи партии,заедно с техните"групи"от престъпници и мафиоти са обединили усилията си срещу ГЕРБ.защото знаят какво ги чака при повторен мандат на Борисов!Но той ще бъде!!!Тежко ви и горко крадливи червени,сини и жълти крадци и мошеници!Ще ви припомня моите думи след изборите.А сега джавкайте и плюйте до като си изпия аперитива!