ГЕРБ и Атака "пробутаха" Вучков

Заместникът на Цветанов ще докладва в НС за Катуница
Обновена: 28 сеп 2011 10:46 | 28 сеп 2011 10:35,
233
ГЕРБ и Атака "пробутаха" Вучков
Снимка: архив БТА

Вместо Цветан Цветанов зам.-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков ще бъде изслушан в парламента по случая в Катуница, приеха депутатите. Предложението беше направено от „Атака“.

В началото на пленарния ден левицата поиска МВР шефът, който е в отпуск заради предизборната кампания, да докладва за събитията в страната след конфликта в Катуница, но нейното предложение беше отхвърлено.

Дотам се стигна след остри реплики между депутатите и напрежение в залата. 

От БСП обясниха, че отсъствието на вътрешния министър от парламента е бягство от отговорност.

„МВР министърът трябва да дойде тук, защото не е в оставка. И той продължава да е отговорен за това, което се случва в държавата, а не да пее по концертите с Веселин Маринов”, скочи Мая Манолова.

От десницата обясниха, че това, което предлага левицата, не е достатъчно. „Самият премиер е казал, че МВР са изпуснали положението. Да изслушаме този, който е изпуснал положението, ще му дадем възможност да се оправдава”, обясни Иван Костов.

Според Костов Цветанов вече обяснил колко добре се е справило МВР със ситуацията в Катуница. За това от „Синята коалиция” поискаха да се създаде временна анкетна комисия, която да разследва поведението на случая в пловдивското село и поведението на самото МВР.

От „Атака” веднага излязоха със свое предложение дебатът в парламента да се излъчва по националната телевизия. „Залата и страната са заредени с напрежение. Това заседание трябва да бъде предавано по националната телевизия. Ако може да се замажат очите, това направиха Бойко Борисов и президентът Първанов”, обясни заместник-председателят на „Атака” Павел Шопов.

Левицата излезе с контрапредложение дебатът да не се предава по телевизията. „Комунистически убийци”, започна да крещи и да удря по парламентарната си банка Волен Сидеров.

Още по темата
Последваха нови предупреждения към Сидеров, че ще бъде изгонен от залата. Бившият председател на парламента от времето на Тройната коалиция Георги Пирински обясни, че с прякото предаване по БНТ само ще налее масло в огъня. „И после да се чудим какво да се прави. Поведението на „Атака” е антиконституционно”, предупреди Пирински.

Лидерът на РЗС Яне Янев също изрази мнението си от трибуната на парламента. „Тук трябва да дойде Бойко Борисов с оставката на Цветанов”, аргументира се Янев.

На трибуната отново застанаха представители на левицата. „Може би тези събития се превръщат в повратна точка на това, което се случва в България през последните години. Ако предложението за изслушване бъде отклонено, нашата парламентарна група няма да участва в заседанията до края на седмицата”, предупреди левият юрист Янаки Стоилов.

Тъй като Стоилов говори повече от времето, с което разполагаше, председателят на парламента предупреди и него, че ако не седне на мястото си, ще бъде отстранен от залата.

Цачева предупреди квесторите да следят за поведението на гостите на „Атака”, които заеха местата на балкона в залата. „Гостите на балкона не може да изразяват настроения и да пляскат”, предупреди Цачева.

След като предложението за призоваването на вътрешния министър Цветан Цветанов в парламента беше отхвърляно, в крайна сметка „Атака” извади управляващите от деликатната ситуация.

По предложение на Павел Шопов депутатите решиха да извикат един от заместниците на Цветанов – Веселин Вучков, да докладва за действията на полицията.

За процедурното предложение гласуваха 94-ма, 21 бяха против и 29 натиснаха бутона „въздържал се”.

От „Коалиция за България” веднага скочиха срещу предложението и обвиниха ГЕРБ и Атака в сговор. „Разбрали сте се да го пробутате на Народното събрание. Не може по такъв селско-терикатски начин вие да отнемате отговорността на министър-председателя. Показвате политическа безпомощност и скритите си договорки с атакистите”, изрази възмущението си от трибуната Михаил Миков.

 „Да дойде лице, облечено в конституционна отговорност”, призова още той. Парламентът очаква зам.-министърът на вътрешните работи да дойде всеки момент в парламента. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още по темата: парламентКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
2
 
10
 
! Отговори
До arhar преди 12 години
И защо главният прокурор трябва да каже дали доц. Ал. Петров подклажда размириците в държавата,защото така иска Цецо ?Нали според думите на Борисов Ал.Петров бе пример за гражданин ?Явно ГЕРБ отново търси вината за случелото се извън своето управление.Две години са на власт и нищо не направиха освен да се извиняват с някой друг.Все някой друг им се е стр.. в гащите.Ако са некадърни да си ходят.
149
2
 
17
 
! Отговори
Варна преди 12 години
Продавач на книги човечец не повече от 50 кила с мокри дрехи, които със сергийката си изкарва прехраната на площада, бе нападнат от около 12 полицаи проснат на земята, ритан и бит жестоко, а после окървавен качен на свой ред в камионетка само защото, изръкопляска на рокер на мотор, развяващ националния трибагреник профучал през площада.
148
10
 
7
 
! Отговори
vini преди 12 години
БСП не да крещят и приказват глупости ами да излезат и да кажат как този *** се е сдобил с тези имоти.Това са имоти и пари крадени по време на тяхното управление.
147
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След събитията в Катуница едва ли нормален българин би гласувал за ГЕРБ!
146
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето ви едно заглавие,може и изречение.Атака срещу Парламента!Такава двойствена политика води и Атака!
145
1
 
6
 
! Отговори
Лумпен от Ботев Плов преди 12 години
Боже пази България.Толкова ли сте прости.Хванахте политическата мотика в момент на национално Обединение и Спасение.Ние феновете на Ботев за какво ни прибираха в ареста и пускаха.Заради такива като вас ли.Смятате ли че парите отиващи за разни безполезни етноси няма да ви помогнат в определени приоритети.Не смятате ли че живота ни може да се промени.Както и да ни наричат.
144
3
 
8
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 12 години
стига сте протестирали, щото на инат ще направя Цар Киро президент.
143
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 12 години
до 140 ами тогава бяхме прекалено малкити *** ли си
142
0
 
0
 
! Отговори
tim преди 12 години
Кирил Рашков е бил приет в спешно отделение на пловдивска болница снощи28 септември 2011 | 11:18 | Агенция "Фокус"Начало / ЗдравеопазванеПловдив. Кирил Рашков е бил приет снощи в спешното отделение на Университетската болница в Пловдив по повод на оплакване в сърдечната област. Това съобщи за Радио Фокус Пловдив доц. Карен Джамбазов, директор на УМБАЛ Свети Георги. Пациентът е с хронично заболяване на сърцето, с байпас, поставени стендове и е бил приет около 22.00 часа във връзка с тези оплаквания, които е имал и преди, уточни доц. Джамбазов. Направени са изледвания и консултации, и са поставени индикации за евентуална диагностична коронарография, уточни доц. Джамбазаов. Пациентът е отказал това да бъде извършено и поради това, че не се е съгласил с допълнителните изследвания, е нямало друго какво да се направи като диагностични изследвания, назначено му е лечение и е освободен от болницата, допълни доц. Джамбазов. По думите му Рашков не е бил арестуван по време на престоя му в спешното отделение на болницата.Димитръ ВЛАДИМИРОВ
141
0
 
7
 
! Отговори
traba преди 12 години
До 106Да! На практика всички сме подслушвани. При казването на определени думи по телефона, централата започва автоматично да записва. Примерно: наркотици, атентат, убийство, тиква, кражба, *** и т.н...
140
8
 
4
 
! Отговори
защо ли ???????????? преди 12 години
Абе, искам само да ви питам, когато през 2005-та година група *** пребиха до смърт един професор в "Захарна фабрика" в София, къде бяхте тогава всички вие протестиращите и палещите "истински българи"? А, кажете де? Или тогава правилните хора бяха на власт и някак сърце не ви даде да палите и да протестирате? Много ми е интересно защо подобни "граждански простести" стават все когато не управляват комунистите? И при Костов голям бунт стана като една майка си уби детето си..
139
0
 
12
 
! Отговори
leonsio преди 12 години
Гл.секр. на МВР: "Това е по-скоро една криза, криза на нравите, която ескалира от един нещастен инцидент, започна от смъртта на едно 19-годишно момче. Много е неприятно, ако ние като общество допуснем да стане етнически проблем". Калинчо, тово не е "нещастен инцидент", а убииство! Ти, къде
138
1
 
6
 
! Отговори
Новините.. преди 12 години
Има ли нещо което да ни учудва? -Цв. национален координатор на декадата за ромите в България;"Цар Киро" спонсор на полицията ?! Цар Киро активист на ГЕРБ; Полицията препращала жалбите с/у Рашков до "Цар Киро" за становище...."Цар Киро заплашвал...." . "Борисов на футболен мач в .." "ББ реже лентички.." ; Цв на пред изборен концерт.."; В Катуница протести.."; Протести и в Пловдив, Варна София.." Това са само част от заглавията в пресата.
137
2
 
3
 
! Отговори
Lu_Ost преди 12 години
Докато Щатите са в криза, тука щуротиите Край си нямат!
136
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трагедия !!! Червените, ДПС, СДС - хората дали парите на Рашков сега викат - ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА!!! С президент *** ( ***), министър-председател - украйнопедераст и партнъор - ТАТАРИН-алкохолик-комунист- България беше унищожена, а сега те говорят за това, че били срещу *** босове. ЛЕВСКИ е написал в тетрадката си " НАРОДЕ...!!!???"
135
11
 
10
 
! Отговори
кои са манипулатори преди 12 години
"Целта на кукловодите от Позитано беше поне няколко жертви от стълкновения с полицията. Тогава народа щеше да се отврати от ГЕРБ *** убиват нашите деца, децата на България, ГЕРБ убива децата на България. ГЕРБ убийци! Гласовете за Плевнелеив щяха да се разпределят между Калфин и пръмовата снаха всъщност за Позитано няма значение дали сна'ата или Калфин ще спечелят."
134
8
 
13
 
! Отговори
танкист преди 12 години
до 117, който е за герб , е гробокопача на собственното си бъдеще и бъдещето на децата си, герб са утайката на комунистическата ***, робите и черноработниците сред *** се надигнаха и взеха властта от своите господари но не на полза на народа а в ушърб на цялата държава, комплексите, малоцението и простотията, гарнирана с алчнос и безпардоние, разсипаха де шо имаше останало и ни направиха за смах в европа.
133
0
 
8
 
! Отговори
4 4 4 преди 12 години
Хора спрете се,недеите принизява нещата до Киро,Бойко,Костов,Станишея.Нещата са много по-сериозни и залитането към единия или другия превръща каузата в махленски спор.Проблемат нее в определените хора,а в системата тя слага този или онзи там според ситуацията и настроенията.Насочете енергията си в права посока,институциите.
132
5
 
7
 
! Отговори
до Пич преди 12 години
Явно доста избирателна памет имаш.Протестите пред парламента 2009год,протестите и завземането на парламента 2007год.Я ходи ближи *** на ББ и ЦЦ .То явно не си Пич ,а Хич.
131
3
 
7
 
! Отговори
Зара преди 12 години
Как може никой да не изкаже в прав текст какво ще направите, за да разрешите проблема ?! Нали искате да гласуваме за вас ?! Вие управлявате ли ни или какво ?! Лесно е да режеш лентички, но когато се стигне до конфликти всички бягат...