Станишев за Бузлуджа: Върнаха ни руина!

Възраждането на паметника било стъпка към възраждането на България
Обновена: 30 сеп 2011 07:34 | 29 сеп 2011 22:38,
258
Станишев за Бузлуджа: Върнаха ни руина!
Снимка: Булфото

Ако тръгнем да възраждаме Бузлуджа, това ще е една стъпка към възраждането и на България. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, който се допита до млади социалисти в Каварна за нагласата им да участват с доброволен труд във възстановяването на паметника.

Вчера с решение на МС държавата го предостави на БСП, както обеща премиерът след скандала около честванията на левицата.

"Преди да се стигне до възстановяването, трябва да установим какво е състоянието на Бузлуджа, защото тя беше взета от БСП в отлично състояние, а ни я връщат като руина", оплака се Станишев.

По думите му през последните години грабежът е бил много тежък и държавата не е осигурявала никаква охрана.

Още по темата
 Второто, което следва оттук нататък, според лидера на БСП, е да се вземат мерки за консервация на сградата, за да не продължи да се руши. Да се осигури и охрана, въпреки че това няма да е лесно, посочи Станишев.

Сигурно ще предложа да направим дарителска кампания за възстановяването на паметника и това ще го обсъдим в партията в много широк формат след изборите, каза лидерът на БСП.

Той добави, че мисли да направят и обществено обсъждане, защото Бузлуджа по думите му е символът на много неща - позитивни и градивни, които са се случвали в България до 1989 година.

"Ние не трябва да забравяме нашата история - от нея трябва да извличаме поуки - и с хубавите, и с горчивите неща", заключи Станишев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
12
 
53
 
! Отговори
Марк преди 12 години
Каква гротеска!?!?На снимката: очилат, инфантилен полуруснак, дете на висша партийна номенклатура, роден в СССР, неработил нищо, спуснат с парашут в креслото на Премиер, комунист съюзник с Царяфашист и корумпето Доган и неговите фенки бабички ,, извадени от нафталина от 50-те и 60те години!!Как е възможна подобна гледка в 21 век?!?!
216
17
 
40
 
! Отговори
НАЦИОНАЛНА СЪПРОТИВА преди 12 години
Геноцидът над българите е "успешна социална политика"; да, правителството преизпълнява плана, спуснат от сутеньорите в Брюксел и Вашингтон.Докога ще търпим народните душмани?!
215
12
 
49
 
! Отговори
В.Р.Димитров-ЕЙСИ преди 12 години
Да ви върнат всички до един,бездушевни комунистически твари в анти-българския съветски съюз.Там ви е мястото,национални предатели шумкарски.Гнусни руски ***.
214
10
 
48
 
! Отговори
Инструктора преди 12 години
Че тя руйната стана докато твоята партия управляваше . Възмущавай се от себе си и твойте коалиционни партньори - Симо Горския и Доган Хидроинджинера !
213
9
 
49
 
! Отговори
виц преди 12 години
фарчи змея по гората и вика: - Аре сички на ленинска съботник! Аре сички на съботник! И Баба Яга гледа отдоле: - Ееей, завалията, пак са натровил с теа комунисти.
212
9
 
44
 
! Отговори
Х.Димитар преди 12 години
Този Връх е моя не на БСП
211
14
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Долу бсп и дпс.УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ......Трябва да ги забранят със закон тези нагли ***.
210
10
 
49
 
! Отговори
roni преди 12 години
Лъсна му *** червеномутренски.....
209
14
 
39
 
! Отговори
Халтурко преди 12 години
По повод изказването на ББ: "Във всяко сако бъркам и вадя лентички, като фокусник съм" Българската Психиатрична Асоциация отказа да коментира.
208
17
 
37
 
! Отговори
Хайде преди 12 години
На първо време да се сложат камери и СОД. Да се обявят дарителски сметки, а после постепенно ще си я възстановим. Кой през отпуската, кой през ваканцията, който когато има време. Не ви щем помощта, мързеливи ***. Вие постройте нещо, пък тогава имайте претенции.
207
14
 
40
 
! Отговори
leonsio преди 12 години
Аз не се поддавам, аз съм си свършил цялата работа. Подкуп не ми е искан нито директно, нито индиректно. , каза още кандидатът за президент на ГЕРБ. Нали беше индиректно? Аз пък ти казвам директно- моят глас за теб изгоря някъде в плевнята! Благодарение на този пожар Бузлуджа ще възкръсне като Феникс!
206
13
 
45
 
! Отговори
Марк преди 12 години
Даже не ми се коментира!БСП е труп и това е!Може да използуват чинията на Бузлуджа за символичена гробница на тази престъпна котелия!
205
10
 
33
 
! Отговори
evgeni преди 12 години
--- Прикрепено писмо (do svartalishteto narecheno "sinod i obitavashtite : "PRIKAZKI POD SHIPKOVIYA HRAST",posle dyado kazhi, che sme nyamali hubava priroda.) ----Подател: evgeni slavkov <evgeni70251***abv.bg>До: sinod***abv.bgОтносно: do svartalishteto narecheno "sinod i obitavashtite : "PRIKAZKI POD SHIPKOVIYA HRAST",posle dyado kazhi, che sme nyamali hubava priroda.Дата: Петък, 2011, Септември 30 12:44:09 EESTИмало едно време сдин хубав и слънчев деннннннн.В този прекрасен ден на някого му се приходило по малка нужда,огледал се,ослушал ,та взел и попитал къде може да отиде да се облекчи.Мнения различни ,но нуждаещият се се вслушал в най -близкия съвет,т.е. заведението отсреща .Облекчил се нуждаещият се и възторжено се запътил по задачите си.Но в "заведението млад дядо поп-ПАПАРАК,преструвайки се на тапа,държал фотоапарат/не се споменава марката за да не се самосизира СТЪРШЕЛ-МИЛИЦИЯТА и комисията за защита на конкуренцията / с МЕТЪР И ПОЛОВИНА ОБЕКТИВ,и възможностти да анализира дори и пръстена на Сатурн.Тра-ла-ла,тра-ла-ла,такива ми ти работи,извинявай дядо ще прекъсвам кореспонденцията с тебе ,че пак ще ми се приходи,можеби по друга нужда.
204
10
 
43
 
! Отговори
Бай Ставри преди 12 години
Сърфиста, като възродим Бузлуджа, проблемите за които говориш, ще отпаднат един по един!
203
10
 
43
 
! Отговори
leonsio преди 12 години
"Вчера с решение на МС държавата го предостави на БСП, както обеща премиерът след скандала около честванията на левицата." Браво, Бойко, не може да ти се отрече, че имаш усет от къде духа вятъра! Винаги си на страната на силните!!!
202
13
 
45
 
! Отговори
СърФист преди 12 години
Какво сте се разцвъркали за Станишев и Бузлуджа!!! Това ли ни е проблемът???Случват се далече по-важни неща в държавата. Събитията в Катуница!! Затварянето на болници (само в Девин 15 души починаха заради липса на болнични места)!!!!С 50% се е увеличила безработицата сред младите 40 000 през 2008 до 60 000 през 2011!!! Тотален правителствен контрол над медиите (включително и Интернет)!!! Изритаха ни от Шенген!!! Парното, токът и горивата се покачват а доходите намаляват!!!! България e в рецесия, ценови шок, иконимическа стагнация и финансов колапс а вие за Бузлоджа ми опявате. Къщата ни гори а вие на съседа се карате!!!
201
8
 
34
 
! Отговори
връх Хаджи Димитър преди 12 години
Хаджи Димитър е исторически скалист връх в Шипченско-Тревненския дял на Централна Стара планина, висок 1441 метра. На този връх през 1868 г. се сражава четата на Хаджи Димитър с турските войски. След неравен бой четниците са разбити. Битката е повод за написването на прословутите стихове на Христо Ботев от поемата "Хаджи Димитър (поема)" -Тоз, който падне в бой за свобода,той не умира: него жалеятземя и небо, звяр и прирои певци песни за него пеят....
200
19
 
36
 
! Отговори
Един Българин преди 12 години
Браво БСП.Единствено вие можете да направите нещо полезно за паметника.Виждам много негативни коментари и разбирам хората.Този връх и този паметник си има своята история и не бива да се отричаме от това което е било защото то носи със себе си част от нашата история която е само и единствена наша.Както е казал лидерът на БСП Сергей Станишев - "Ние не трябва да забравяме нашата история - от нея трябва да извличаме поуки - и с хубавите, и с горчивите неща" Аз напълно съм съгласен !!!
199
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
2 700 кв.м от резерват Стара Планина стават частна собственостзащо мълчатеколозите?родолюбците?националистите?
198
12
 
44
 
! Отговори
Манаф Карабаджаков преди 12 години
Сергейчо,ще ти дам 1 съвет мойто момче:тоя измислен паметник на Бузлуджа дето мяза на летяща чиния вземето и го направете стриптийз-бар,където онуй твойто аверче дето носеше червени прашки да се чекне на воля!Вземете му купете малко женски дрешки и други дамски атрибути,червилце-белилце,гримче,пудричка туйцък-онуйцък и айде на пилона:-)))