Станишев за Бузлуджа: Върнаха ни руина!

Възраждането на паметника било стъпка към възраждането на България
Обновена: 30 сеп 2011 07:34 | 29 сеп 2011 22:38,
258
Станишев за Бузлуджа: Върнаха ни руина!
Снимка: Булфото

Ако тръгнем да възраждаме Бузлуджа, това ще е една стъпка към възраждането и на България. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, който се допита до млади социалисти в Каварна за нагласата им да участват с доброволен труд във възстановяването на паметника.

Вчера с решение на МС държавата го предостави на БСП, както обеща премиерът след скандала около честванията на левицата.

"Преди да се стигне до възстановяването, трябва да установим какво е състоянието на Бузлуджа, защото тя беше взета от БСП в отлично състояние, а ни я връщат като руина", оплака се Станишев.

По думите му през последните години грабежът е бил много тежък и държавата не е осигурявала никаква охрана.

Още по темата
 Второто, което следва оттук нататък, според лидера на БСП, е да се вземат мерки за консервация на сградата, за да не продължи да се руши. Да се осигури и охрана, въпреки че това няма да е лесно, посочи Станишев.

Сигурно ще предложа да направим дарителска кампания за възстановяването на паметника и това ще го обсъдим в партията в много широк формат след изборите, каза лидерът на БСП.

Той добави, че мисли да направят и обществено обсъждане, защото Бузлуджа по думите му е символът на много неща - позитивни и градивни, които са се случвали в България до 1989 година.

"Ние не трябва да забравяме нашата история - от нея трябва да извличаме поуки - и с хубавите, и с горчивите неща", заключи Станишев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
10
 
52
 
! Отговори
ufo преди 12 години
като я поправят/летящата чиния на Бузлуджа/, предлагам да отлетят с нея завинаги...
156
13
 
41
 
! Отговори
Базуков преди 12 години
Чудесно , нека се сберат отново там ! А ние с базуката си знаем работата , че ги пратим у космосо !
155
21
 
37
 
! Отговори
666 преди 12 години
До Дурачок 162Иванушка, сметката е дадена: От Станишев.Построено: Карнобат - Бургас от АМ Тракия - 35.2 километра. Харманли - Любимец от АМ Марица 16.6 километра. Участък Оризово - Стара Загора"от автомагистрала Тракия" - 23,820 км. Даскалово - Дупница от магистрала "Струма" - 39 км. До тук са 114.65 километра. Плати на ония с лентичките, трикольорните, Южното плавателно, естакадите и мостчетата, остави му 8 милиарда, изплати му 4 млр. външен дълг и му договори с ЕС още 12 милиарда.
154
12
 
51
 
! Отговори
kkk преди 12 години
Тоя Станишев няма ли да млъкне веднъж завинаги ?!
153
12
 
41
 
! Отговори
Коларов преди 12 години
Да не би да сме в робовладелския строй. Не сме длъжни да поддържаме ***. Да си го поддържа руското посолство.
152
13
 
47
 
! Отговори
мангустан преди 12 години
И вярно, що толкоз години ТИ не я оправи? Все наготово чаката да се накрадете.Някога някой комунист правил ли е нещо за България? Много ясно, че НЕ.
151
17
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гербавите диказаха, че са комунисти.От къде на къде ще подаряват държавна собственост на най-големите българоубийци в българската история?
150
13
 
34
 
! Отговори
123 преди 12 години
колко много ***,
149
14
 
39
 
! Отговори
Лъснаха ..... преди 12 години
Лъснаха ближещите задните части на ГЕРБ-ите. / Щото тооооо сини вече няма. /ЛЕСНО СЕ МАНИПУЛИРА НЕУК НАРОД.
148
9
 
42
 
! Отговори
ha-ha-haaaaaaaa преди 12 години
RUINA TO4NO KATO SMRADLIVATA VI PRESTAPNA ORGANIZACIQ BSP
147
12
 
57
 
! Отговори
GUN преди 12 години
Като говорим за разруха все се сещам за управлението на тройната коалиция.
146
10
 
50
 
! Отговори
Иван преди 12 години
до 666 : сега разбирам защо нищо не правеха за държавата а само за себе си - защото така няма да ги обвинят че правят нещо вредно.А така - нагушиха се - никой не ги попита 1,6 мрд лева как си ги разпределиха за 72 часа в навечерието на коледа.
145
12
 
51
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 12 години
Нагъл,по-нагъл,най-нагъл!Сергейчо бате като те плеснат със снимчица направо изтрещявам!Колко години бяхте на власт ВИЕ питам та сега си ревнал!Съсипахте държавата с управлението си толкова години!Вие сте за публичен линч!Всички до един в парламента!
144
12
 
45
 
! Отговори
аватар преди 12 години
Най подхожда "чинията"да се превърне в УРНА за червента измираща партия,по добре да ги изгарят от колкто да ги заравят МРЪСНИЦИТЕ МАРОДЕРИ !!!!!!
143
12
 
48
 
! Отговори
аз преди 12 години
Станишев, бегай се скрии някъде бе. *** при многораждащата си жена и се скрии под полите й. Не разбра че от теб нищо не става
142
12
 
44
 
! Отговори
bg преди 12 години
господин Станишев ако искате дайте си маилчето да ви пратим снимки на хората който разграбиха и разбиха летящата ви чиния поже да ги търсите сред ромсккия си електорат в габрово и казънлък
141
11
 
43
 
! Отговори
Иван преди 12 години
"Преди да се стигне до възстановяването, трябва да установим какво е състоянието на Бузлуджа, защото тя беше взета от БСП в отлично състояние, а ни я връщат като руина", оплака се Станишев.Обявете сметките за подпомагане ако това е гаранция че като я постегнете въпросната чиния ще литнете и няма да ви видим повече.
140
16
 
43
 
! Отговори
666 преди 12 години
Опаа... Квичащата *** сега пита, защо Станишев не бил поддържал паметника, като бил министър председател. Айде бе? Само си представям воя на милиционера и милиционерите му, ако и един милион лева бяха вкарани от държавата за паметника. Малийй.. То от връо със седмици нямаше да слизат подопечните ***, репортажи за окраденото от народа щеше да има... Прокурори, следователи, дознатели щяха да мерят с рулетки, лати и отвеси направеното.Споко грухтящите. Днес паметника, а утре - партийният дом
139
10
 
52
 
! Отговори
Стани Шевич преди 12 години
Какво сте ревнали всички ,бомби,мини и т.н. как може БСП да е виновна за всичко ,верно е че крадяхме и че още крадем,ама ние сме социалисти ,т.е. крадем от общото за всички ,верно е ,че през последните двайсет години ,ние управлявахме България ,ама паметника взе да се руши откакто ГЕРБ управлява,при нас всичко беше както трябва .Сега ще го възстановим ,е с малко робски /извинете-доброволен/ труд ,но крадените пари не можем да ги пипаме ,щото те са на другарите ,които са другари на Цар К..о......
138
12
 
38
 
! Отговори
Запален преди 12 години
Защо и ние да не уважим историята независимо каква е тя се е случила и важно един ден децата ни да знаят какво се е случвало преди тях.