Станишев за Бузлуджа: Върнаха ни руина!

Възраждането на паметника било стъпка към възраждането на България
Обновена: 30 сеп 2011 07:34 | 29 сеп 2011 22:38,
258
Станишев за Бузлуджа: Върнаха ни руина!
Снимка: Булфото

Ако тръгнем да възраждаме Бузлуджа, това ще е една стъпка към възраждането и на България. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, който се допита до млади социалисти в Каварна за нагласата им да участват с доброволен труд във възстановяването на паметника.

Вчера с решение на МС държавата го предостави на БСП, както обеща премиерът след скандала около честванията на левицата.

"Преди да се стигне до възстановяването, трябва да установим какво е състоянието на Бузлуджа, защото тя беше взета от БСП в отлично състояние, а ни я връщат като руина", оплака се Станишев.

По думите му през последните години грабежът е бил много тежък и държавата не е осигурявала никаква охрана.

Още по темата
 Второто, което следва оттук нататък, според лидера на БСП, е да се вземат мерки за консервация на сградата, за да не продължи да се руши. Да се осигури и охрана, въпреки че това няма да е лесно, посочи Станишев.

Сигурно ще предложа да направим дарителска кампания за възстановяването на паметника и това ще го обсъдим в партията в много широк формат след изборите, каза лидерът на БСП.

Той добави, че мисли да направят и обществено обсъждане, защото Бузлуджа по думите му е символът на много неща - позитивни и градивни, които са се случвали в България до 1989 година.

"Ние не трябва да забравяме нашата история - от нея трябва да извличаме поуки - и с хубавите, и с горчивите неща", заключи Станишев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
12
 
43
 
! Отговори
leonsio преди 12 години
Серго, спокойно! Бойко ще го "реновира", само и само да спечели и "некой" друг глас.
176
11
 
39
 
! Отговори
ааа преди 12 години
Абе що не им върнете държавата направо? Взехте им я в "отлично състояние", сега е руина... НИщо, че за последните 22 години, те са във властта през цялото време. Президент, правителства... Политическо генно инженерство и какво ли не. Манипулатори от класа. Ама от това , което е казал всяка думичка цели в десятката зомбирания слеротирал мозък! Гласувайте на всички избори, че иначе сме загубени!
175
10
 
51
 
! Отговори
До г-н Станишев преди 12 години
Нима забравихте,че доскоро вие управлявахте или по скоро крадяхте България.Е защо не възстановихте тогава Бузлуджа, като ви е толкова мила и имахте толкова пари в излишък ?
174
10
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ще наблюдавам развитието на слуача с инетерс! защото този бункер беше ограбен при тяхното управление послените 20 години!!! ББ постъпи правилно - да видим когато нещата опрат до кирка и лопата как ще грее звездата!!! навремето имаше идеалисти! Сега има гейове!
173
9
 
48
 
! Отговори
ee преди 12 години
Украинското еврейче Станишев се загрижило за България!! Лелеееее ... едно човече ,което не е бил казарма ,не е управлявал хора (преди да стане премиер) и е мек -както каза Татяна Дончева ,ще говори за моята Родина!!! Махай се еврейски хамстер... Бойко може да е мутра ,ама поне е чист българин!!! Може да прави грешки ,но греши този ,който работи! Който седи като хамстер в къщи ,той не греши!!!
172
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕЙЙЙ СТАНИШКА (означава ЛАЛУГЕР ОТ ЛАТИНСКИ) на кой си ги предал тизи паметник в идеално състояние, майката *** грозна.
171
18
 
37
 
! Отговори
малко статистика преди 12 години
Карнобат - Бургас от АМ Тракия - 35.2 километра. Харманли - Любимец от АМ Марица 16.6 километра. Участък Оризово - Стара Загора"от автомагистрала Тракия" - 23,820 км. Даскалово - Дупница от магистрала "Струма" - 39 км. До тук са 114.65 километра. Плати на ония с лентичките, трикольорните, Южното плавателно, естакадите и мостчетата, остави му 8 милиарда, изплати му 4 млр. външен дълг и му договори с ЕС още 12 милиарда това е направил Станишев само в строенето!
170
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Икакъв добровлен труд - това да не е да развявавш червени байряци ио да *** кебапчета?:) Младите социалисти доста зор ще видят! И ще с еоткажат на 2 ден, защото самос добровлен труд не става - трябват и париии!!! Хляба и сиренето в магазина стъруват пари, а не се дават доброволно! А вашите дарения на времето бяха доброзорни!!!!!!!!!!!!!!!!!!
169
11
 
53
 
! Отговори
рени преди 12 години
Г-н Станишев нямате съвест,възпитание и справедлива оценка за вашите деяния заедно със съпартииците си.Стоите пред камерите,весел,мазен,със загладен косъм и пет пари не давате за страданието на българите-ами като не сте българин как да стане.
168
11
 
55
 
! Отговори
Мен преди 12 години
Не са им върнали. Подариха им го ! За тая купчина бетон и от първокласниците навремето събираха по 50 и 20 ст. всяка година. Какво иска да каже ? Че за последните 2 години там са го окрали ли ? Имаше преди 4-5 години някакво предаване, жърналист беше влязъл вътре и снимаше - всичко беше изпочупено, таваните течаха... какво реве - това беше през тяхното управление. По-нагло нещо от комуниста няма.
167
9
 
36
 
! Отговори
:) преди 12 години
Exx тея дето пискат .. Защо им е върната за стопанисване на БКП и са против това готови ли са да се плаща по около милион годишно за подръжка на този паметник от бюджета , където един път годишно извозват с чавдарките симпатизантите на столетницата да си правят съборчета.Никой не се радва на такава собственост , както и случая със Станишев ... защото е едно да вадиш пари за подръжка , друго е държавата да ти е плаща , а ти да си е ползваш и да агитираш само с нея. Има разлика нали. :))
166
9
 
40
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
Браво Стани, браво шефче! Ето това е изказването на годината - пътя към възраждането на България започва с възстановяването на онази комунистическа грозотия дето е из***акана на връх планината!!! Каква ще е следващата стъпка? Възстановяване на комунизма? Ти ставаш генерален секретар? Ставаме 1-вата република на новия СССР (на времето едва се разминахме да не станем 16-тата на стария ...)?
165
9
 
40
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
И чинията да ви върнат и гориво да ви дадат..........И ако не може в открития Космос,поне до Сибир или Пхенян да ви закарат.....Ей нахалитет,това бетонно ако не е ваше,но ако платите парите прахосани по това безумие,вземете си го на Позитано.......че цапате изгледа на планината..
164
10
 
45
 
! Отговори
Blake преди 12 години
Няма друг такъв нагъл хомосексуалист като др. Гей!!! Всеки ден се старае да убеди цяла България в това...
163
10
 
48
 
! Отговори
попа преди 12 години
Какво са ви върнали бе, Станишка??? Какво някога си имал ТИ от Бузлуджа??? Да не ти е бащиния??? Мале, мале, а ние четем и цъкаме докато хората прибират имоти и правят милиони....
162
10
 
49
 
! Отговори
Гери преди 12 години
Кой ви го върна?Народа ли?Защото тази чиния е строена с парите на народа за да ви служи наВас от БСП.Както сте се грижили за народа през годините така ви изглежда и паметника.От алчност и властолюбие убихте в българина всичко стойносттно 20 години че и преди това.Голата истина е известна на всички,че и на света.
161
9
 
38
 
! Отговори
ada преди 12 години
Оф, оф...,на калпав * вълната му пречи.
160
13
 
50
 
! Отговори
аааааааа преди 12 години
Това сте вие - една руина. Колкото по-бързо изчезнете от лицето на земята, толкова по-добре, гн-Сего Галфона.
159
17
 
37
 
! Отговори
?????? преди 12 години
Защо държавна собственост се подарява на една партия-Б.Б. се чувства задължен на партията майка ли ????
158
10
 
43
 
! Отговори
гого преди 12 години
Станишев , ти си една голяма червена плюнка.Физиономията ти е отвратителна ,особено като се изказваш не подготвен.Лъжеш но и тебе те лъжат.БСП е партия която маниполира въэрастните хора.