Станишев за Бузлуджа: Върнаха ни руина!

Възраждането на паметника било стъпка към възраждането на България
Обновена: 30 сеп 2011 07:34 | 29 сеп 2011 22:38,
258
Станишев за Бузлуджа: Върнаха ни руина!
Снимка: Булфото

Ако тръгнем да възраждаме Бузлуджа, това ще е една стъпка към възраждането и на България. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, който се допита до млади социалисти в Каварна за нагласата им да участват с доброволен труд във възстановяването на паметника.

Вчера с решение на МС държавата го предостави на БСП, както обеща премиерът след скандала около честванията на левицата.

"Преди да се стигне до възстановяването, трябва да установим какво е състоянието на Бузлуджа, защото тя беше взета от БСП в отлично състояние, а ни я връщат като руина", оплака се Станишев.

По думите му през последните години грабежът е бил много тежък и държавата не е осигурявала никаква охрана.

Още по темата
 Второто, което следва оттук нататък, според лидера на БСП, е да се вземат мерки за консервация на сградата, за да не продължи да се руши. Да се осигури и охрана, въпреки че това няма да е лесно, посочи Станишев.

Сигурно ще предложа да направим дарителска кампания за възстановяването на паметника и това ще го обсъдим в партията в много широк формат след изборите, каза лидерът на БСП.

Той добави, че мисли да направят и обществено обсъждане, защото Бузлуджа по думите му е символът на много неща - позитивни и градивни, които са се случвали в България до 1989 година.

"Ние не трябва да забравяме нашата история - от нея трябва да извличаме поуки - и с хубавите, и с горчивите неща", заключи Станишев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не му давайте никакви пари-всичко ще отиде в сметките на Йосифовица
196
13
 
45
 
! Отговори
horus преди 12 години
До 213 - абсолютно правилно. Що д-ря Станишев не каже кой завършваше навремето английска гимназия и кой въобще имаше достъп до този "гнусен империалистически" език; кои ходеха по командирвки в "гнусния" запад и си купуваха с "гнусни" долари "гнусни" касетофони и телевизори. *** КОМУНИСТИЧЕСКИ НЯМА ЛИ НАЙ-НАКРАЯ ДА *** ВЕЧЕ !!!
195
9
 
44
 
! Отговори
leonsio преди 12 години
до 203 Нали не искахте комунистически паметници? Сега пък НРБ? Какви пет лева? И вие не знаете, какво искате!
194
12
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боже, тия пак се стягат да лъжат младите хора да се трудят там като чисти идеалисти. Младежи, не ги слушайте, ще излъжат и вас, както излъгаха родителите ви! Ще пропилеят животите ви. Питайте ги техните отрочета, които са по западните университети /а не по руските, хем са големи русофили/ дали ще идат да се трудят там безвъзмездно. Другаррю, Станишев, ако ще Бойко да се сгромоляса от властта, ВАС хората НЯМА ДА ВИ ЗАОБИЧАТ НИКОГА!!!
193
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
През 1868 г. на историческия връх се сражава четата на Хаджи Димитър с турските войски. След неравен бой четниците са разбити. Битката е повод за написването на прословутите стихове на Христо Ботев от поемата "Хаджи Димитър (поема)" - Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира: него жалеят земя и небо, звяр и природа и певци песни за него пеят....
192
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хаджи Димитър е исторически скалист връх в Шипченско-Тревненския дял на Централна Стара планина, висок 1441 метра.На този връх през 1868 г. се сражава четата на Хаджи Димитър.
191
12
 
39
 
! Отговори
ypp преди 12 години
Драги Господа, никога не съм бил член на каквато и да е партия, затова ще се изкажа НАДПАРТИЙНО! Тази "РУИНА" както казвате е част от НАШАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ, независимо от това дали Ви харесва или не ! И всеки МИСЛЕЩ /и можещ да го прави качествено/ човек ТРЯБВА ДА ГО ИМА В ПРЕДВИД !! Никой не може да изтрие времето,затова поне погледнете с МАЛКО УВАЖЕНИЕ ЗА ТОВА,ЧЕ ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАРЕД МЛАДИ ХОРА С ИДЕАЛИ/за времето си/ СА ДАВАЛИ ЖИВОТА СИ ЗА ТОВА УТРЕ/т.е. днес/ ВИЕ ДА ЖИВЕЕТЕ ПО ДОБРЕ ОТ ТЯХ !
190
9
 
38
 
! Отговори
СирФист преди 12 години
Онзи ден Бойко Борисов преряза поредната лентичка и откри прекрасни килии за бандити. Ето на това се казва - човек да мисли за бъдещето.
189
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СПОНСОРИ ИМА!НА ПРЪВ ПРОЧИТ:КОВАЧКИ-спестил от ДДс и др данъци..........милиона,ПЕРНИЧАНИТЕ-присвоили 7 милиона от ЕС + Стомана перник подарена от БКПГергов "придобил" Пловдивският панаир и ЦУМ подарени от БКП,Трастора под прикритие станал милионер,Доган от хонорара може да отдели стотина хиляди ,като се има в предвид ДЕВИН И Др.знайни и незнайни подаръци от БКП,Галева,МАРГИНИ,МАДЖО,МАСЛАРОВА-1 чифт обувки 4000лв,защо да не се жертва 1 месец без 25 чифта!БАНЕВИ -половин черноморие дар от БКП
188
12
 
36
 
! Отговори
Жик-Так преди 12 години
Миналата година ББ каза, че ако той е бил в Германия през 1989, Берлинската стена нямало да падне. Тази година се очаква да каже, че ако той е бил на власт е нямало да има 10-ти ноември...
187
11
 
35
 
! Отговори
Kiko преди 12 години
Takova kakvoto ste si go napravili takova vi go davat kradlivi komunisti.
186
11
 
35
 
! Отговори
Димана преди 12 години
Боко да не изпълнява някоя заръка на Тато, че връща Бузлуджа???
185
10
 
45
 
! Отговори
недкодд преди 12 години
Когато строиха храм-паметника на Бузлуджа в корабната в Русе на два пъти ни удържаха от заплатите по 5 лева,без някой да ни пита или иска мнението ни.Тогава се строеше за НРБ и никой не е казвал ,че е на комунистите.Защо сега тези "социалистчета" се опитват да го искат???Мисля ,че са много НАГЛИ .
184
10
 
37
 
! Отговори
недкодд преди 12 години
Когато строиха храм-паметника на Бузлуджа в корабната в Русе на два пъти ни удържаха от заплатите по 5 лева,без някой да ни пита или иска мнението ни.Тогава се строеше за НРБ и никой не е казвал ,че е на комунистите.Защо сега тези "социалистчета" се опитват да го искат???Мисля ,че са много НАГЛИ .
183
11
 
37
 
! Отговори
rm преди 12 години
И някакви бабички, и изобщо дори млади хора, седят до тях и се лендзят като у...ви глАви. Потресен съм просто.
182
10
 
45
 
! Отговори
rm преди 12 години
Аз тази уродлива постройка на връх Бузлуджа не съм я взимал от никой, още по-малко пък да му я връщам."По думите му през последните години грабежът е бил много тежък и държавата не е осигурявала никаква охрана." - Станишка, айде не се прави, щото последните години точно ти управлява.Е..ти демагогията, е..ти чудото, тия хора нямат срам от нищо, абсолютно никаква връзка с реалноста!
181
15
 
38
 
! Отговори
Кака Сийка преди 12 години
Борисов постъпва с Бузлуджа както с фискалния резерв и държавата - връща ги, когато вече са в руини
180
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стоян Златния изнасилвал публично
179
9
 
41
 
! Отговори
teo преди 12 години
СерГЕЙЧО, ти като съветски гражданин в България трябваше да знаеш, че в България има поговорка : НА ХАРИЗАН КОН ЗЪБИТЕ НЕ СЕ ГЛЕДАТ !!! Но ГЕЙЧО, ти се захласна в ибрика, който поднасяше и поднасяш на ДОГАН-сава,ангелов и СИМЕОН САКС-КРАДЕЦА и безчинстването в БСП до нейното разгромяване, не обръщаше внимание на българските поговорки, а продължаваш да крадеш държавни пари с които беше построена тази "ЧИНИЯ"!!! БСП продължава да краде и пак е недоволна!!!
178
13
 
41
 
! Отговори
Сокол преди 12 години
Тази руина, както и много други комунистически безсмислени творения трябва да се доразруши и да се засади гора, в памет на Партията-столетница и всичките и все още живи членове! Амин, пътници!