Трайков иска промени на премиите при несъстоятелност на туроператор

В момента се водели интензивни разговори със застрахователите
7 окт 2011 11:57,
2
Трайков иска промени на премиите при несъстоятелност на туроператор
Снимка: архив Булфото

В момента водим интензивни разговори със застрахователи и туроператори с цел повишаване на ефективността на покритието на застраховката "отговорност на туроператора".

Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков в отговор на питане на парламентрния контрол за обезпечаването на гаранции при несъстоятелност на туристически фирми.

Още по темата

"Необходимо е изменение на скалата, по която се изчисляват застрахователните премии и увеличаване на лимита", посочи Трайков.

"Този лимит е заложен в Закона за туризма отпреди десет години като не е предвиден коефициент за индексиране", поясни той и добави, че след като се стигне до решение по този въпрос ще бъде предложена промяна в нормативната уредба.

Трайчо Трайков подчерта, че отговорността, която се покрива от прилагането на европейската директива в България се отнася за организираните пътувания на български граждани, пътуващи с български туроператор в чужбина, а не за чуждестранни туристи в България.

Министърът отбеляза, че системата работи, защото клиентите на "Алма Тур", които бяха в чужбина, успешно са се завърнали в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
С.М. преди 12 години
Трайчо, вземи си ТРАЙ, а? Чакам с нетърпение цялото ви правителство да изчезне от историята.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аха, идваш на почивка тук и е постижение ако успееш да се завърнеш, браво да вдигнем скалата за изчисление.