ГЕРБ вини ДПС, че възкресява Възродителния процес

Партията на Доган била гарант срещу "принудителното изселване"
Обновена: 11 окт 2011 17:01 | 11 окт 2011 17:01,
115
ГЕРБ вини ДПС, че възкресява Възродителния процес
Цвета Караянчева. Снимка: parliament.bg

Депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева ще сезира ЦИК и Комисията за защита на личните данни за непозволена предизборна агитация от страна на ДПС в Кърджалийско, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Кандидатите за кметове на общините Кърджали и Черноочене Хасан Азис и Айдън Осман са изпратили поименни писма до всички млади хора, които за първи път ще упражнят вота си, с които ги призовават да гласуват за ДПС.

В писмата, подписани от Айдън Осман, се внушава, че партията на Доган е единственият защитник на правата и свободите на гражданите и гарант срещу „принудителното изселване, насилственото отнемане на имена, религия, култура и другите последващи събития преди 21 години, които доведоха до създаването на ДПС”.

Освен опита да бъде възкресен призракът на възродителния процес, смущаващо е и обстоятелството, че авторите имат свободен достъп до възрастта на адресатите – ЕГН, адреси, семейно положение и др., което е грубо посегателство върху неприкосновеността на личните им данни и говори за изнасяне на информация от страна на службите ГРАО, заяви Караянчева, която е и областен координатор на партията в Кърджали.

Тя бе категорична, че подобни обръщения насаждат страх и подвеждат избирателите, че ако ДПС не е на власт, техните права ще бъдат застрашени.

Караянчева показа пред медиите интегрална бюлетина с попълнен знак Х за кандидата на ДПС в Кърджали Хасан Азис, която се използва за предизборна агитация по селата, както и рекламни материали на ДПС, в които отсъства задължителния слоган: „Купуването и продаването на гласове е престъпление”.

144 лица, които живеят извън пределите на страната, фигурират неправомерно в избирателните списъци в Кърджалийско и следва да бъдат извадени оттам, огласи още Цвета Караянчева.

По неин сигнал паспортните служби са извършили проверка в общините Джебел и Черноочене и са установили, че от 266 подадени имена 56 процента не живеят в България и нямат право на глас, съобразно нормите на новия Изборен кодекс.

Те имат адрес в съседна Турция и мнозинството от тях не са стъпвали в страната от години.

Масови случаи на подобни несъответствия има в селата Добринци, с. Слънчоглед, с. Рогозче, с. Софийци и мн. др. Аналогична е ситуацията и в Ардинско.

Там от 84 избиратели в Гърбище, Чубрика и Синчец, 75 се намират зад граница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Ало-о-о-о, Гл. Прокурор,Конституцията СЕ нарушана НАЙ-НАГЛО И БЕЗОЧЛИВО:Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани.(2) Гражданите, за които българският език не е майчин, имат право наред със задължителното изучаване на българския език да изучават и ползват своя език.(3) Случаите, в които се използва само официалният език, се посочват в закона.Цитирам:Кандидатът Мюзеки Ахмед пък бе категоричен от трибуната, че са му нарушени правата. Забраната малцинствата да говорят и агитират на майчин език била противоконституционна, законът също, обяви той..ТОВА Е НАГЛО НАРУШЕНИЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА И ЗАКОНА ЗА ИЗБОРИ На чужд език са говорили и Ахмед Доганов и Рамзи Османов- АЛО, Прокуратурата, Главния Прокурор, ЗАЩО СПИТЕ, ЗА ПУБЛИЧНИТЕ ПРИЗИВИ, ДА НЕ СЕ СПАЗВАТ КОНСТИТУЦИЯТА И ЗАКОНА??? - НАЛИ БЯХМЕ РАВНИ ПРЕД ЗАКОНА или НЯКОИ СА ПО-РАВНИВРЕМЕ Е ВСИЧКИ ДА РАЗБЕРАТ ИСТИНАТА:- В България НЯМА ТЮРКИ, които някои неграмотници съвършенно неправилно наричат турци, защото България никога не е ВОЮВАЛА с Тюркия (както е правилна да се произнася) Тази държава е създадена от последните остатъци на Оманската държава, през 1923г... от Ата-тюрк / баща на тюрките, а не на турците!!!- България е загубила суверенитет от Османския бейлик, а през 1878г. сме си възстановили Държавата..., използвайки чужда кръв...!!!Днешният тюркски език е изкуствен и е измислен едва през 1927 година. Този изкуствен език НЕ СЕ Е ГОВОРЕЛ ОТ НИТО ЕДНА ОТ 4050 НАЦИИ И СТОТИНАТА ДРУГИ ЕТНОСА в Османската империя.- Време е всички държави произлезли от бившия османски бейлик да обявят 3 Март за национален празник... Включително днешна Тюркия...!!!Впрочем, след като в Османския бейлик, по някое време е имало 4050 националности и над 100 други етноса, време е всеки мюсулманин в България ДА СИ ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСА ОТ КОЙ ОТ ВСИЧКИТЕ 150 ЕТНОСА ПРОИЗХОЖДА???ЗА МЕЛЕЗА Доганчо, знаем
111
1
 
2
 
! Отговори
ИЛИЯН преди 12 години
ЦЯЛОТО МИ СЕМЕЙСТВО ЩЕ ГЛАСУВА ПРОТИВ ГЕРБ ИЗЛЬГАХА НАРОДА И СЕГА СЕ ОПИТВАТ ВТОРИ ПЬТ ДА НИ ИЗЛЬЖАТ
110
0
 
4
 
! Отговори
blabla преди 12 години
е добре де как тогава ми се обаждат от ГЕРБ по телефона ми и ме канят да гласувам за тях, те откъде ми имат телефона да ги ***...
109
1
 
5
 
! Отговори
ИЛИЯН преди 12 години
НЕ СТИГА ЧЕ Е ГРОЗНА АМИ СЕ ОПИТВА И ДА ЛЬЖЕ ГОСПОЖАТА ОТ ГЕРБ
108
1
 
1
 
! Отговори
Драго преди 12 години
Правилно са извадени от списъците. Примерно аз живея в Стара Загора и не смятам, че е правилно да глсувам за кмет на Община Варна. Така, че който иска да живее в Диарбекир да си гласува там за кмет и президент. Който иска да гласува в България, да дойде и да живее тук, а не само отсрани да гледа сеир и като има манджа покрай избори само тогава да се активира.
107
0
 
2
 
! Отговори
Darjavata преди 12 години
parvo IZGONIHA haorata ot Balgaria a sega dori gi zatrivata kato 4ove6ki sa6testva , kato 4e li nikoga ne sa bili tuk , e tva ako e Darjava
106
7
 
1
 
! Отговори
Илияна преди 12 години
Има само една истинска, достойна и отговорна кандидатура на тези президентски избори и това е Волен Сидеров. Аз ще гласувам за Волен Сидеров и знам, че няма да сбъркам.
105
3
 
7
 
! Отговори
4o4ko преди 12 години
А ще сезира ли Комисията за защита на личните данни за публикуваните от МВнР адреси на 37000 граждани?
104
12
 
14
 
! Отговори
халил преди 12 години
недей много да дрънкаш глупости защото на изборите ще заснема как *** малцинство се храни с кебапчета и дори раздаване на пари от ГЕРБ!!!Вие какво искате да гласуваме за ГЕРБ,ние не сме забравили и няма да забравим как викахте против нас турците!затова твърдо заставам зад БСП,не че ме е страх от такива мишки
103
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според мен трябва да се забрани да се гласува на хора, които от години живеят в чужбина. От къде на къде българи избрали да живеят живота си в други държави ще определят нашето бъдеще ТУК?! Щом живеят там, значи не им дреме за България - да си гласуват за техните си избори,но да не се бъркат в нещата на родината си, която са решили да напуснат. Изборният туризъм също трябва да бъде забранен, а че купуването и продаването на гласове не може да се спре е ясно...
102
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
101Толкова си гражданин колкото и *** са бели.Опсс,едно уточнение.В Перник,Пловдив и Варна няма граждани.За мен разлика няма дали си от Варна или от Войняговци.Все си ***.Така че споко да не се изпразниш на клавиатурата ***.А уважение към селяните нямам защото са олицетворението на простотията и нахалството.Абе точно такива абдали като теб.***.
101
0
 
6
 
! Отговори
akud преди 12 години
Айдън Осман да добавят в писмата и от къде излезе мохабета за ОБИЖДАНЕТО от страна на турските митничари към българо-турски изселници.
100
3
 
6
 
! Отговори
До 99:) преди 12 години
Гражданче съм си , байно- чисто гражданче- от 100тина години:) Явно ти се срамуваш много от българският селянин като основен носител на народопсихологията на българина;) Защо така, БУГАР;) Нагла *** ще казваш на майка си- не те е научила на уважение към корените й и на уважение към труда на българския селянин:) Левуново, Банкя а- я у лево:)
99
0
 
5
 
! Отговори
turcin преди 12 години
edinpit stana vizroditelenprotses niye nesme tsigani probvayte pak togava ste vidya tezi koyito govoryat 4e Bilgariya samo za bilgari protestirayte taka kato srechtu tsiganite chtom negi iskate maltsinstvo togava da govorim
98
4
 
1
 
! Отговори
97 преди 12 години
98Така и не разбрах........От кое село си?!Срамуваш ли се?!Е що така бе Миме?!А намразих българите точно заради такива селски нагли пръчки като теб.*** до смърт това е девиза на *** бил той от Банкя,Левуново или пък тамот където си ти.Не ме разбираш но и ......."нема нужда".
97
5
 
0
 
! Отговори
До 97:) преди 12 години
"...От къде карате зимнината те питам,***..." Купуваме си я , байно - ти за магазини чувал ли си:) Както вече писах, обидите ти издават само огроооомни комплекси:) Хайде със здраве, но не слагай минуси на поста ми, в който писах, че не давам правни консултации "про боно" за представители от малцинствата - това, байно, не зависи от теб, а от мен:) Нещо много се впрегна, си мисля;)
96
4
 
5
 
! Отговори
94 преди 12 години
95Абе ***,не се прави на отворен ами кажи от кое село си!!От къде карате зимнината те питам,***.А това че си юристче смотано не те прави нито по-умен,нито по-богат.Ти си просто един провинциален ***.
95
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Правилно
94
0
 
1
 
! Отговори
До 94:) преди 12 години
Представителю на МИТ;),обидите не помагат, когато софийски адвокат открие "пробойна" във версията ти:) Нека не се лъжем- на адвокат и лекар се казва истината:)
93
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
91......умен си,няма що!!Не само съм българин но и НЕ СЪМ СЕЛЯНИН като теб.А освен че наричам такива като теб ***,използувам и ***,селяци,диви балканци и още какво ли не.