ГЕРБ вини ДПС, че възкресява Възродителния процес

Партията на Доган била гарант срещу "принудителното изселване"
Обновена: 11 окт 2011 17:01 | 11 окт 2011 17:01,
115
ГЕРБ вини ДПС, че възкресява Възродителния процес
Цвета Караянчева. Снимка: parliament.bg

Депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева ще сезира ЦИК и Комисията за защита на личните данни за непозволена предизборна агитация от страна на ДПС в Кърджалийско, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Кандидатите за кметове на общините Кърджали и Черноочене Хасан Азис и Айдън Осман са изпратили поименни писма до всички млади хора, които за първи път ще упражнят вота си, с които ги призовават да гласуват за ДПС.

В писмата, подписани от Айдън Осман, се внушава, че партията на Доган е единственият защитник на правата и свободите на гражданите и гарант срещу „принудителното изселване, насилственото отнемане на имена, религия, култура и другите последващи събития преди 21 години, които доведоха до създаването на ДПС”.

Освен опита да бъде възкресен призракът на възродителния процес, смущаващо е и обстоятелството, че авторите имат свободен достъп до възрастта на адресатите – ЕГН, адреси, семейно положение и др., което е грубо посегателство върху неприкосновеността на личните им данни и говори за изнасяне на информация от страна на службите ГРАО, заяви Караянчева, която е и областен координатор на партията в Кърджали.

Тя бе категорична, че подобни обръщения насаждат страх и подвеждат избирателите, че ако ДПС не е на власт, техните права ще бъдат застрашени.

Караянчева показа пред медиите интегрална бюлетина с попълнен знак Х за кандидата на ДПС в Кърджали Хасан Азис, която се използва за предизборна агитация по селата, както и рекламни материали на ДПС, в които отсъства задължителния слоган: „Купуването и продаването на гласове е престъпление”.

144 лица, които живеят извън пределите на страната, фигурират неправомерно в избирателните списъци в Кърджалийско и следва да бъдат извадени оттам, огласи още Цвета Караянчева.

По неин сигнал паспортните служби са извършили проверка в общините Джебел и Черноочене и са установили, че от 266 подадени имена 56 процента не живеят в България и нямат право на глас, съобразно нормите на новия Изборен кодекс.

Те имат адрес в съседна Турция и мнозинството от тях не са стъпвали в страната от години.

Масови случаи на подобни несъответствия има в селата Добринци, с. Слънчоглед, с. Рогозче, с. Софийци и мн. др. Аналогична е ситуацията и в Ардинско.

Там от 84 избиратели в Гърбище, Чубрика и Синчец, 75 се намират зад граница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
3
 
5
 
! Отговори
До 92 преди 12 години
ЛЪЖЕШ- НИКОГА българин не би написал "***"! :) ЛЪЖЕШ-- ТИ НЕ СИ БЪЛГАРИН , А САМО БГ. ГРАЖДАНИН:) Етноса ти НЕ Е български, за разлика от моя:) Така, че - не си случил кого да излъжеш:)
91
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
91Едно уточнение за празната ти гЛава.Аз съм българин.И на единственият човек на тази Земя на който не бих помогнал е бЪЛГАРИН.
90
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Сега да ми умира в крата, българин ли ...........през К...а ми е" Е, и аз така- никакви правни съвети 'про боно" за представители от малцинствата - нямат ли пари да си платят правната ми консултация- устна или писмена - вън от кантората ми:)
89
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не знам за ДПС но след двете години "управление" на ГЕРБ намразих всички българи.Сега да ми умира в крата, българин ли ...........през К...а ми е.Това е резултата от Оправлените на Боко-празноглавеца.Всъщност тиквата постигна целта си........МРАЗЯ ВСИЧКИ ***.БРАВО на Тиквата.
88
6
 
8
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 12 години
Тая Калинка откъде се появи, че се опитва и да говори? ГЕРБ май са партия на празноглави кухи ***, дето се чудят каква глупост да измислят, че да ги забележат.Сякаш тъпотиите на Цвъко и Боко не са предостатъчни .
87
4
 
8
 
! Отговори
ku4eto преди 12 години
ГЕРБ вини ДПС, че възкресява Възродителния процес.........................ГОРКИТЕ НИЕ /БЪЛГАРИТЕ/ЩЕ СТАНЕМ МАЛЦИНСТВО КАКТО Е ТРЪГНАЛО
86
8
 
3
 
! Отговори
DO 85 преди 12 години
S RQZANA KARABINA LI STE GLASUVA6?
85
2
 
3
 
! Отговори
До 85 преди 12 години
:) Пак не сте разбрали. Така- има закон,наречен Изборен кодекс- той е действащият закон в момента във Бг. Ако в него има УСЛОВИЯ, на които трябва да отговарят бг. граждани, за да гласуват и тези условия не са изпълнение, политическото активно избирателно право не може да се упражнява от бг. гражданина! За повече инфо- отидете при колега -адвокат за правен съвет.
84
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо български граждани в чужбина могат да гласуват а тези български граждани намиращи се в Турция не могат.Тези,които са в чужбина,какво повече знаят за България от тези граждани,които са в Турция?И ние намиращи се в Турция ще гласуваме,имаме право,ще се възползваме от правото си на глас
83
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Izglejda 4e TURCIQ pak 6te re6i na6ite izbori. Trqbva da se napravi to4no togava na Turskata granica protest.
82
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тъпо е да гласуват от Турция, щото те не знаят какво се случва в държавата те само знаят ,че Доган подкрепя турците, но грешат Доган само знае да говори нищо друго...
81
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая *** от снимката е БОЛНА.Гледа ЛУДО и определено не е добре с главата!
80
2
 
6
 
! Отговори
Иванчо преди 12 години
Нищо ново. Поведението на ДПС виноги е било подмолното ругателство срещу всичко българско. Питам се кого наричат рая? Ако е истина това, което говорят лидерите им, турците в България би трябвало да са рая.
79
2
 
4
 
! Отговори
До Хасан- 78 преди 12 години
Много нещяа мога да ти кажа- даже с членовете и алинеите:) , но не зная дали ти ще разбереш, та ще го напиша с думи прости- ТАКИВА СА ЗАКОНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ! - Като във Франция са забранени бурките и подлежат на административно наказание- глоба, дали този, който няма пари да плати глобата, ще "пусне"' жена си с бурка във Франция? Всяка държава има право на СВОИТЕ закони. В чужда държава спазваш нейните закони, дори да не ти харесват- същото е за България.
78
6
 
5
 
! Отговори
kritik преди 12 години
koito ne jivee v bg trqbva da nqma pravo na glas!
77
6
 
5
 
! Отговори
хасан преди 12 години
до 69 това за Т-я и гражданството е изпята песен А какво да кажем за българи с чуждо гражданство и живеят и се женят за чужденци е той има право а хасан няма право каква е разликата -тъпия национализъм /ех кога ще станете европейци/
76
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Който е навън да си избере за кого да гласува.Ама то не може хем за Меджлиса, хем за Народно събрание, хем за Думата, хем за Националното събрание на Франция...
75
1
 
5
 
! Отговори
До 73 преди 12 години
Ако щете ,гласувайте и за Х фактор- не за това става въпрос в статията:) Доган се заиграва с понятия, които принципно се гарантират от Конституцията и законите на България- ДПС НИЩО не може да гарантира, защото ВСИЧКО юридическо е гарантирано във бг.закони:) Популизмът и демагогията на един ДС кадър се задържа твърде много на бг. политическа сцена и е време Доган да слезе от нея. ДПС може да манипулира само хората, които не са чели бг. Конституция и основните ни закони :)
74
4
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
не исках да взема отношение ноо,Кажете ми един само един момент когато министър -председателя на Р.България Бойко Бсрисов , как се обръща съм нар -българи ,мюсюлмани ,*** ,арменци но нито веднъж български -турци е кой-подклажда възродителния процес.Уважаеми депутат от ГЕРБ това население не е стадо .Него мислете че е глупав много добре преценя всичко не ДПС разделя нацията ,а БГ партиите не знаят как да общуват с народа първо слезте на тяхното ниво и ги опознайте после говоретее
73
1
 
5
 
! Отговори
anonien преди 12 години
stiga stezi turci i tozi texen vazroditelen proces samo tova povtarqt gledat kak da nadaxvat naroda vdignete letvata i da vidqt prez kriv makaron parlamenta