ГЕРБ вини ДПС, че възкресява Възродителния процес

Партията на Доган била гарант срещу "принудителното изселване"
Обновена: 11 окт 2011 17:01 | 11 окт 2011 17:01,
115
ГЕРБ вини ДПС, че възкресява Възродителния процес
Цвета Караянчева. Снимка: parliament.bg

Депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева ще сезира ЦИК и Комисията за защита на личните данни за непозволена предизборна агитация от страна на ДПС в Кърджалийско, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Кандидатите за кметове на общините Кърджали и Черноочене Хасан Азис и Айдън Осман са изпратили поименни писма до всички млади хора, които за първи път ще упражнят вота си, с които ги призовават да гласуват за ДПС.

В писмата, подписани от Айдън Осман, се внушава, че партията на Доган е единственият защитник на правата и свободите на гражданите и гарант срещу „принудителното изселване, насилственото отнемане на имена, религия, култура и другите последващи събития преди 21 години, които доведоха до създаването на ДПС”.

Освен опита да бъде възкресен призракът на възродителния процес, смущаващо е и обстоятелството, че авторите имат свободен достъп до възрастта на адресатите – ЕГН, адреси, семейно положение и др., което е грубо посегателство върху неприкосновеността на личните им данни и говори за изнасяне на информация от страна на службите ГРАО, заяви Караянчева, която е и областен координатор на партията в Кърджали.

Тя бе категорична, че подобни обръщения насаждат страх и подвеждат избирателите, че ако ДПС не е на власт, техните права ще бъдат застрашени.

Караянчева показа пред медиите интегрална бюлетина с попълнен знак Х за кандидата на ДПС в Кърджали Хасан Азис, която се използва за предизборна агитация по селата, както и рекламни материали на ДПС, в които отсъства задължителния слоган: „Купуването и продаването на гласове е престъпление”.

144 лица, които живеят извън пределите на страната, фигурират неправомерно в избирателните списъци в Кърджалийско и следва да бъдат извадени оттам, огласи още Цвета Караянчева.

По неин сигнал паспортните служби са извършили проверка в общините Джебел и Черноочене и са установили, че от 266 подадени имена 56 процента не живеят в България и нямат право на глас, съобразно нормите на новия Изборен кодекс.

Те имат адрес в съседна Турция и мнозинството от тях не са стъпвали в страната от години.

Масови случаи на подобни несъответствия има в селата Добринци, с. Слънчоглед, с. Рогозче, с. Софийци и мн. др. Аналогична е ситуацията и в Ардинско.

Там от 84 избиратели в Гърбище, Чубрика и Синчец, 75 се намират зад граница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не сме от Джебел и Черноочене,имам право на глас,ще се възползвам,а за кого ще гласувам
71
1
 
6
 
! Отговори
До 71 преди 12 години
Вие нали прочетохте статията? Това прочетохте ли"...паспортните служби са извършили проверка в общините Джебел и Черноочене и са установили, че от 266 подадени имена 56 процента не живеят в България и нямат право на глас, съобразно нормите на новия Изборен кодекс." Четете и спазвайте ЗАКОНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ, щом не сте се освободили от бг. гражданство- те важат И ЗА ВАС!Ако Изборния кодекс казва, че определени бг. граждани не изпълняват изискванията му - значи НЯМА да се зачете гласа им- просто е:)
70
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много българи в чужбина,ще гласуват.И турците в Турция,ще гласуваме,няма да стане вашата,не не може едни да могат,а други да не могат.Имам български паспорт,ще гласувам,а за кого,това е моя работа,хайде чао.
69
0
 
15
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Този възродителен процес си го *възраждат* при всеки удобен случай..... Винаги е под ръка - като темата с досиетата например. Другите правят планове и вървят напред, нашите се чудят от кой ръкав и от кой джоб *заек* да извадят...
68
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Който се чувства само турчин и турски гражданин, местно лице е в Турция- т.е. пребивава там повече от половин календарна година, няма смисъл да гласува във България! Нека си гласува в Турция- като турски избирател, но това лице НЕ ТРЯБВА да участва в определяне на това, кой ще управлява България, както и в избора на бг. президент.Наясно сме, че това лице е запазило бг. паспорт САМО поради членството на България в ЕС , а не че чувства България като своя Родина- знаем, че интереса клати феса;)
67
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колкото повече псевдо патриотите повтарят като папагали ''турците под ножа,''турците в Турция,толкова по здраво ще се хващат хората за Доган.Затова и Волен казват,че е създаден от Доган,за да могат турците да не се отказват от Доган.А по принцип Волен не може да направи нищо на турците,защото това ще е най- голямата грешка в живота му.
66
0
 
2
 
! Отговори
663262 преди 12 години
ДПС са единни и знаят защо, другите инпровизират в идеи на БСП, СДС, НДСВ, ГЕРБ и какво ли още не, без ясна визия за обикновенния избирател.
65
2
 
3
 
! Отговори
солидарен преди 12 години
...и аз да им го тура!
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
da go tura na vsi4ki politici te ni dokaraja na tozi ***
63
4
 
4
 
! Отговори
БСП - Кърджали преди 12 години
Тук за калфин няма да гласувамеза *** открило 120 избирателни секции в турция ние гласовете си не давамеа за БСП,предстои голямо прочистване и връщане на партията на трудовите хора със социалистически идеивремето на олигарсите в ръководството изтича
62
5
 
10
 
! Отговори
Кирилов преди 12 години
Г-жо Караянчева,не забравяйте,че много хора от вашата партия начело с лидера ви са активни участници във възродителния процес.Вие сте и най-големите купувачи на гласове.
61
8
 
8
 
! Отговори
турчин преди 12 години
хора много од турците в бг.знят че ДПС нестват за нищо,но като и гледат в номента как е в бг.за кои да гласувът и наистина го мислят че ако не ДОГАН досега много неща да са станали.че затова подобре ДПС .
60
0
 
2
 
! Отговори
До 55 преди 12 години
Проблемът не е точно в "подслушването" и бюджетът за него. Не е и във изнасянето и в злоупотребата със служебна информация - това явление винаги го е имало, ще го има и в бъдеще!Проблемът е в безнаказаността или по-точно в липсата на търсене на отговорност за злоупотреба с подобна информация!Замерването с "вътрешна" информация, придобита по незаконен път стана стил на поведение в политиката и в медиите!
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според мен, най- добре да имаме пряка демокрация с провеждане на референдуми по абсолютно ВСЕКИ въпрос, който касае бъдещето на бг. граждани, както и неговото настояще.Вижте модела на швейцарската пряка демокрация и как швейцарските избиратели могат чрез референдум да променят даже закон, както и да оказват контрол върху онези решения на правителството им, които не им харесват.Джебел и Черноочене ни отварят очите за истината за бг. гласоподавател. Време е за истинска промяна!
58
5
 
6
 
! Отговори
ТАНКИСТ преди 12 години
Така и не ми стана ясно дали Герб Бутна или построи Ново Барбекю на Доган *** .. и бяха толкова силни прези изборите :)))
57
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
През последните 15 години почти половината бизнесмени в дърводобива над средно ниво са такива, благодарение на моето съдействие или име, на моята благосклонна усмивка казва самодоволно ДОГАН. Не случайно той си спечели името босът на дървената мафия.
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Освен това, ДОГАН успя да назначи 14 заместник министри и много свои хора на възлови постове в почти всички държавни агенции, холдинги, в Държавния резерв, в ДЕКВР, Изпълнителна агенция пътища, в НЕК, Булгартабак и на много други места. Всички те, назначени с препоръката или с благословията на ДОГАН се считаха лично задължени към него.
55
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДОГАН летеше много на високо за радост на турците и в България и в Турция. Но българските турци щяха да разберат, че напразно се надяват ДОГАН да облекчи тежката им садба, а ние българите, тепърва щяхме да сърбаме попарата му цели 20 години.
54
4
 
6
 
! Отговори
1 преди 12 години
до49,нима не знаеш,че физкултурника има бюджет100мил.лева за подслушване,ето от къде беяазянева има информацията,макар и секретна.
53
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И имаше основание да се надява, защото управлението на България беше в ръцете на АХМЕД бей ДОГАН, който с удоволствие би я продал на Турция, без да му мигне окото, ако имаше такава възможност.