Не искам българите да живеем в държавата Страх!

Кунева с 10 въпроса за взрива на колата на Сашо Диков
14 окт 2011 14:58,
229
Не искам българите да живеем в държавата Страх!
Снимка: архив Булфото

Независимият кандидат за президент Меглена Кунева разпространи до медиите отворено писмо с 10 въпроса до институциите във връзка с взривената кола на журналиста Сашо Диков.

Г-н президент на Република България, над 12 часа след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков ще чуе ли българското общество позицията ви в подкрепа на гражданските свободи и свободата на словото?

Г-жо председател на Народното събрание, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков ще сметнете ли за нужно да приемете декларация на парламента в защита на свободата на гражданските права, като прекратите безпрецедентното разпускане на парламента.

Още по темата

Г-н министър-председател, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков считате ли, че правителството на Република България гарантира човешките права и свободата на словото?

Г-н вътрешен министър в отпуск, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков МВР ще уведоми ли българските граждани кога борбата срещу престъпността ще даде видим резултат?

Г-н и.д. министър на вътрешните работи, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков ще получат ли гражданите на Република България категорична гаранция, че освен „решително осъждане на подобни актове“, МВР гарантира и сигурността в държавата 10 дни преди изборите?

Г-н главен секретар на МВР, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков ще научим ли ние, гражданите, ще бъде ли заловен извършителят и кога?

Г-н председател на ДАНС, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков ще получи ли българското общество отговор на въпроса докога взривове в България ще съвпадат с посещения на европейските представители в страната?

Г-жо министър на правосъдието в отпуск, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков българското общество ще получи ли еднозначен отговор на въпроса има ли свобода на словото и правосъдие в България?

Г-н главен прокурор, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков ще научат ли българските граждани как се ръководи държавното обвинение и защо това ръководене допуска нови и нови посегателства срещу личността?

Г-да лидери на политическите партии в България, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков ще чуят ли българските граждани категорична защита от страна на партиите по отношение на човешките права и свободата на словото в България?

Госпожи и господа журналисти, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков издигам глас на протест срещу грубото погазване на човешките права и свободата на словото в България!

Г-н Диков, взривът на автомобила Ви е акт на брутално погазване на ценностите на демокрацията, каквито са неприкосновеността на личността и свободата на словото. Поздравявам Ви за гражданската и журналистическа реакция, която намирам за пример за институциите. Случилото се показва и нещо много важно – има смисъл от това, което правите!

Уважаеми български граждани, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков съм убедена, че днес имаме две Българии – едната на беззаконието и другата на хората, които спазват правилата, едната на мутрите и другата на гражданите. Аз знам, че не искам българите да живеeм в държавата Страх!,
завършва писмото си Кунева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Смятам, че най-доброто което можем да направим е, всички да излезем на 23 и да дадем своя глас. Това е важно, защото ние сами избираме кой да ни управлява, а след това всеки недоволства. Хора, замислете се. Направете своята реална равносметка и решете. За мен най-добрата алтернатива е ГЕРБ, т.к виждам промяната. Доверието, което получаваме от ЕС е достатъчно показателно да добрата работа на правителството.
204
2
 
1
 
! Отговори
ив преди 12 години
Госпожо Кунева, това всичко се прави точно заради изборите.... Колко сте жалки това се прави умишлено в момент на посещение на евроделегацията в София! Всичко е с предизборна цел...
203
1
 
4
 
! Отговори
до Жу-жа преди 12 години
Г-н/г-жо Като еврокомисар по въпросите за защита на потребителите г-жа Кунева санкционира - с най-големите и допустими глоби китайски фирми производители на какво ли не. Това е само едно от нещата, за които си спомням че съм чел от медиите. Но за да я обявят за еврокомисар на годината трябва да е "свършила" доста работа, поне така си мисля... А спомняте ли си г-жа Кристалина Георгиева да е направила нещо за вас или за нас българските граждани, причинено от бедствието - управлениена герб и Бойко!
202
3
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Кунке аз ли да ти обяснявам че комунистите с които се чукаш създадоха мафията респективно ББ и респективно Ал.П те докараха и крадливия цар на власт те дърпат и конците на БСП ДПС *** Костов и всички останали палячовци Болни недоволни и прочие!
201
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая НАГЛАТА къде беше до сега! АЛОООООООО, Кунева, какво стана със ПОГРЕШНО затворените блокове на АЕЦ-а? САМО ПО ТАЯ ТЕМА ДУМА НЕ ОБЕЛВАШ!!!
200
3
 
6
 
! Отговори
ТОДОР преди 12 години
ТАЗИ КУКЛА ПО-СПОКОЙНА ЛИ БЕШЕ КОГАТО В СЪЩАТА ТАЗИ ДЪРЖАВА -СТРАХ СЕ РЕЖЕХА УШИ И ПРЪСТИ ?
199
3
 
4
 
! Отговори
ЖУЖА-А преди 12 години
Г-жа Кунева какво направи когато беше еврокомисар и отговаряше за потребителите в Европа?Аз не съм усетила да е направила нещо за мен - като потребител - а за вас?Разбирам , че като дипломат няма равна - но на нас ни трябват действия,а не приказки.И все пак има нещо което усети и бг. потребителя и е дело на Кунева - размести артикулите в супермаркетите.
198
2
 
5
 
! Отговори
vili ot chicago преди 12 години
ne iskam da q vijdam tazi komunistka s krivata usta i saprug ot politburo prodajnitza parvo otide pri tzarq da se gu6i s mangizi sega se varna pri svoite i prodaljava s tapotiqta tq e edna kuha leika koqto prodader bg i i vikat madam yes napravo mi se povra6ta ot tazi komunisti4eska *** v bg
197
2
 
7
 
! Отговори
тежьк преди 12 години
кун4е не те знам тапа ли си нагла ли си с тия 5 % реѝтинг неснам каде ти е акала да продалжава6 да се напава6 да балва6 глупости много си заблудена
196
2
 
6
 
! Отговори
4 4 4 преди 12 години
кунче кунче,вземи си парите дето ти ги платиха да до съсипеш България и върви живеи някъде другаде.АЗ ЕДНО ЗНАМ,НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЯРВА НА ПРЕДАТЕЛИ. ЕДИН ПЪТ ПРЕДАДЕ ЛИ НЕ ЧАКАИ НИЩО ХУБАВО .ТИ И ХОРАТА КОИТО УПРАВЛЯВАХА БЪЛГАРИЯ ПОСЛЕДНИТЕ 22 ГОДИНИ ДО ЕДИН СА ПРЕДАТЕЛИ.ЗА ТАКИВА ХОРА ШУТ В *** ИЛИ НА БЕСИЛОТО
195
2
 
2
 
! Отговори
шшшшшшшшшшш преди 12 години
тая кобра да си .......... дупката!!!!!!
194
2
 
6
 
! Отговори
yahoo преди 12 години
Др.Кунева си е подставено лице на Партията с цел да отвлече гласове на първия тур и да осигури поддръжка на др.Калфин на балотажа! Бълва само глупости, на които вярват простодушните , които я харесват заради...и те не знаят за какво. Провокативните взривове са си чиста проба практики на КГБ - ДС в стила на пожара в Партийния дом! Тя стана причина за вкарването на Антония Първанова в Европарламента, като се отказа веднага след изборите - това ли е присъщо на принципен политик и човек?
193
5
 
2
 
! Отговори
Нено Савов преди 12 години
Много е прав 193 !Тази кукла зависи поне един път месечно от мензиса си !Какъв главнокомандващ с дамски превръзки !Смях !
192
2
 
3
 
! Отговори
мд преди 12 години
прочетете 104 и180. Не си чешете езиците, а ми мислете.Че то безмозъчни много.бАБА МИКАЗВАШЕ *** НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА! Господ не е дал на жената да владее над Мъжа,но явно понякога трябва.Вижте Финландия>Там са образовани 99%,защо?-защото ги управлява жена.Ако отговорите на въпроса ,ще научете, кой е новия президент >КОЛКО% СА ЖЕНИТЕ В БГ?
191
3
 
5
 
! Отговори
шопето преди 12 години
И аз не искам да те виждам, ама те показват на всякъде!
190
6
 
6
 
! Отговори
Albert преди 12 години
Госпожата, която като еврокомисар, забележете отговаряше за потреблението, днес се лакоми за президентския пост в България по време на световна икономическа и финансова криза, нарастваща терористична заплаха и реален етнически проблем.В сравнение с еврокомисарят по кризите Кристалина Георгиева, тази смърди на некомпетентност отвред ! Какъв главнокомандващ на армията ще бъде и как ще реагира адекватно на всичките кризисни ситуации ? Това не са опасни китайски фенерчета, а нещо много по-опасно !
189
8
 
3
 
! Отговори
GERB преди 12 години
BOKLUTSI....................................DA ZIVEE GERB................
188
5
 
5
 
! Отговори
до преди 12 години
червените гейове-фенове на станишев и компания,които си пишат из форумите,мога да им кажа да взимат по една гега ,защотото скоро няма да имат и за интернет ;)
187
5
 
9
 
! Отговори
megleno преди 12 години
защо мълча при тройната коалиция, да не би да имаше *** х.й в устата,*** долна!
186
8
 
7
 
! Отговори
BG ГРАЖДАНИН И ДАНЪК преди 12 години
На България й липсват истински политически мъже, та затова Миглена Кунева задава въпросите, на които никой не иска да отговори и всички бързат, да се забрави случилото се... В България след 20 години "преход" имаме правото да работим за ниски заплати, дъщерите ни да работят като *** в Западна Европа, синовете ни да работят, като сервитьори и общи работници и пълен мрак на безпреспективност... Кога за последен път някой от нас се е чувствал горд, че е българин?! Мислете с главите си!!!