Московски яха дрезината

Как един министър стана Батман – спасител
Обновена: 19 окт 2011 11:19 | 19 окт 2011 11:16,
58
Московски яха дрезината
Пътниците на гара Плачковци. Снимка: БНТ

"Преценихме, че трябва да се иде на място, за да се спасят 11-те човека, останали на гара Плачковци".

Така започна разказа си транспортният министър за снощната му одисея по спасяването на закъсалите пътници във влака.

"Лично с министър Дончев и депутата Цветомир Михов бяхме на дрезината, която разчистваше жп пътя", похвали се министърът.

Той бил впечатлен от гледката – над 200 големи паднали дървета по релсите, които били разрушили контактната мрежа в отсечката.

"Тежко е наистина положението по жп инфраструктурата, участък от 17-18 км все още е блокиран, нощната смяна продължава да работи", коментира той и благодари на екипите, които над 20 часа работят на мястото.

"Единственото, което трябва да се направи в момента, е да се възстанови контактната мрежа, за да се пусне движението на влаковете", уточни той.

В същото време общо 110 души са били блокирани на 3 различни гари в страната. Тези във влака край Плачковци обаче били в най-тежка ситуация заради прекъснатото електричество и падналите дървета по релсите, разказа министърът.

"Преценихме, че тези пътници трябва да бъдат свалени, тъй като условията не позволяваха, да се намери добро отоплено помещение", обясни той.

Московски допълни, че 11-те пътници имало къде да пренощуват, „но това не са били най-добрите условия“, каза той.

Още по темата

След като спасили хората, шестима били откарани с високопроходим бус до Горна Оряховица, откъдето продължи пътуването си. Трима стигнали до Габрово, настанили ги в хотел и по думите на министъра днес те трябва да отпътуват до крайната си дестинация "вероятно с автобус", уточни Московски.

На въпроса дали БДЖ и НКЖИ са готови за зимата, Московски отговори: "Тука не става въпрос нито за БДЖ, нито за НКЖИ. Просто проблемът беше не чак толкова от снега, а от падналите дървета и действително щетите са доста сериозни".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И кой ще понесе отговорността за положението на БДЖ?...Министрите на транспорта от всички правителства до сега ще отговорят ли публично как се стигна до това положение?В тази държава само кражби и разсипия,а отговорни никога няма!...
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
35 - Какво да прави човека:) Отчаянието е лош съветник, но при герберите е така:)
35
1
 
7
 
! Отговори
30 преди 12 години
30, Не знам за "мишока" от БСП, но ти май не знаеш за съществуването на CAPS LOCK и личи от самолет, че пишеш по 3-4 коментара един след друг :)
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
погледнете коментарите на герберите и ще се получи писмено доказателство за манталитета им - главни букви=крясъци, много удивителни знаци=заповеди, многоточия=недостиг на думи;)Тези явно И за интернЕТИКА не са чували, както и за другата етика.Какво да чакаш от такива?
33
3
 
4
 
! Отговори
Трактор преди 12 години
очаквайте до изборите още един-два взрива от мен.кога ще бъдат ли?питайте станишев.....и той знае.
32
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На герберите Дс-рите били агенти, а на всички останали - доносници! А това с дрезината и върхът на човешката простотия, ама преди избори хората полудяват в стремежа си към властта!
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама тоя как не го е срам да си присвоява така ролята на ББ? Не са ли го учили, че ББ е единствения герой в тая държава и никой няма право да иземва функциите му без разрешение.
30
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И 1000 МИНУСА ДА МИ НАПИШЕ ПЛАТЕНОТО БОЛШЕВИШКО *** НЯМА ПОЛЗА.ГЕРБ ПЕЧЕЛИ ТОТАЛНО.А НАЙ ВАЖНОТО Е ЧЕ БСП СИ ОТИВА.ТОВА СЕ КАЗВА КЕФ.И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕ ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ ПРОТИВ ГЕРБ СА ОТ ЕДИН ПЛАТЕН МИШОК НА МАФИЯТА.
29
2
 
9
 
! Отговори
извън темата преди 12 години
герберченценценцата -отзоваваме всички посланници от ДС,лоши са,...ОБАЧЕ всички наши 35 кандидат кметове от ДС,са друга бира те са работили за държавата,баси малоумието а дипломатите за кого са работили,,,,аман от ВИФаджии и милиционери от ДС-скрити,,,,
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да се смея ли или да плача! толкова тъпотия как може да се събере в герберските картуни:) Направо невероятно!
27
3
 
11
 
! Отговори
25 преди 12 години
25, Абе, вие герберите, всичките ли се дрогирате ?
26
1
 
10
 
! Отговори
дежаву преди 12 години
тройния крадец -бивш министър закопал БДЖ,катооооо до последно се плащало всичко-лизинги,и т.н.,,,и оооооооооооо чудооооо идват Батманите и спират ВСИЧКИ плащанияяяя,и хоп.....пак виновен предния ,хохохо-Сименсите са взети от НДСВ-Х.Василев,Цанков камък-проект започнат от НДСВ-Царя/2004/,АЕЦ Белене размразен от Симеончо-/2003г/,,,и КОЙ беше в това правителство....баш Милиционер......и сега рИве,ми Батман с ножиците-Винету сега се оплаква от времето когато беше на власт,и най смешно е кат каже22г
25
15
 
2
 
! Отговори
истината преди 12 години
Освен социолозите и подредбата на планетите сочи Росен Плевнелиев като следващия президент. В интервю астроложката Оксана Станчева анализира възможностите за победа на основните претенденти и бъдещето им след вота. Калфин ще намери друго хубаво място във властта, Кунева ще остане в политиката за разлика от Стефан Данаилов, който ще се раздели с нея, а Волен вероятно ще се опълчи на ГЕРБ. Бойко Борисов ще остане дълги години в държавното управление, а през 2014 г. има всички шансове да се ожени.
24
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КОМУНИСТИТЕ И БОЛШЕВИКИТЕ СА РОДЕНИ ЗА ДА БЪДАТ СЛУГИ НА ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ ОБЩЕСТВОТО.СВЕТА ГИ ИЗПУСНА ЗА 50-60 ГОДИНИ ДА ИМАТ ВЛАСТ В НЯКОИ ДЪРЖАВИ НО ТОВА ПРОСТО Е ПРОТИВОЕСТЕСТВЕНО-ТЕ СА РОДЕНИ ЗА СЛУГИ.И СЕГА КОГАТО ВСИЧКО СИ ИДВА НА МЯСТОТО РЕВАТ И ИСКАТ ОТНОВО ВЛАСТ----НЯМА ДА СТАНЕ...СВЪРШИ СЕ ТАЯ.ОБЩЕСТВОТО НЯМА НУЖДА ОТ ТЕЗИ ***....БЪЛГАРИЯ ЩЕ ГЛАСУВА ЗА ГЕРБПЛЕВНЕЛИЕВ ВЕЧЕ Е ПРЕЗИДЕНТ.И ВЕЧЕ ВИЖДАМ КАК АРЕСТУВАТ ГОЦЕ И ТРАКТОРА.ЗАТВОРА ГИ ЧАКА...
23
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СЛЕД КАТО ПЛЕВНЕЛИЕВ СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ МОЖЕМ ДА СМЕ СИГУРНИ НА 1000% ЧЕ ВТОРИЯ МАНДАТ НА ГЕРБ Е НЕИЗБЕЖЕН.А ТОВА БСП-МАФИЯТА ГО ЗНАЯТ МНОГО ДОБРЕ.ЗА ТОВА СЕГА ИСТЕРИЯТА И ПАНИКАТА СА MAX.УЖАСА Е СТРАХОТЕН ИЗ БСП-СРЕДИТЕ.А НАЙ-МНОГО ЗА ГОЦЕ И ТРАКТОРА ЗАЩОТО ЗАТВОРА ИМ Е В КЪРПА ВЪРЗАН.
22
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЧЕСТИТО НА БСП-МАФИОТИТЕ.ТИЯ ЧЕРВЕНИ *** НЕ РАЗБРАХА ЛИ ЧЕ ВСЯКА ТЯХНА СТЪПКА НЕЗАВИСИМО КАКВА РАБОТИ ПРОТИВ ТЯХ САМИТЕ.ЗАЩОТО НАРОДА НЕ ИМ ВЯРВААААААА....НАРОДА ГИ МРАЗИИИИИИИИ ....КОЛКО НАГЛОСТ И НАХАЛСТВО СА НУЖНИ ЗА ДА СЕ НАВИРАШ ТАМ ОТ КЪДЕТО ТЕ ПЪДЯТ,КЪДЕТО ТЕ МРАЗЯТ.НИКОГА ВЕЧЕ "ОБЕДИНЕНАТА МАФИЯ"(БСП,ДПС,СДС,РЗС,ГОЦЕ,ТРАКТОРА)----НИКОГА.КОЙТО ГЛАСУВА ЗА ТЯХ НАИСТИНА НЕ Е ДОБРЕ ИЛИ Е ...МАЗОХИСТ.ПЛЕВНЕЛИЕВ-ПРЕЗИДЕНТ.САМО ГЕРБ .
21
2
 
16
 
! Отговори
18 преди 12 години
Бай Иван, И какво направиха ГЕРБ? Не си спомням да са вкарали някой бивш министър в затвора ! Само мрънкат и се оправдават. Като е закопал БДЖ да ходи в затвора. Ама няма да иде.
20
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Държава от супермени:)) И все гербери, особено като не си взимат лекарствата:))
19
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сериозно се притеснявам за психичното здраве на членовете на това правителство!
18
14
 
2
 
! Отговори
Бай Иван преди 12 години
Сега пак има недоволни, а министъра от троегъзата коалиция закопа окончателно БДЖ!