80% от протоколите в София са сгрешени

В ОИК-София са обработили близо 60% от документите от секциите
Обновена: 24 окт 2011 15:37 | 24 окт 2011 15:37,
146
80% от протоколите в София са сгрешени
Суматохата пред зала "Универсиада". Снимка: Булфото

Огромен процент сгрешени протоколи от секционните комисии отчетоха от Общинската избирателна комисия (ОИК) в София.

Може би в над 80% от протоколите са допуснати грешки, обясни пред журналисти председателят на ОИК-София Марина Белчева. По думите й става дума за чисто технически грешки, например вписване в отделни редове, и не може да се говори за манипулации на вота.

Именно техническите грешки са причина за бавното обработване на протоколите – в ОИК са готови с 57% от документите. В тях действителните бюлетини са 97,98 на сто.

Още по темата

Марина Белчева оправда високия брой допускани грешки с новия Изборен кодекс и с факта, че вотът бе 2 в 1. В много случаи пък се попълват по четири протокола от секция, тъй като в част от местата се произведоха и избори за кмет на кметство.

Освен това, по думите й, Столичната община била предизвикателство заради големия брой жители.

Шефката на ОИК-София отказа да коментира дали причините за бавната обработка се дължат и на лоша организация от страна на комисията.

Не коментира и информацията, че двама депутати от ГЕРБ – Станислав Иванов и Иван Божилов, са в залата, което е в нарушение на закона.

Заради хаоса с обработката на изборните документи пред столичната зала „Универсиада“, където се помещава ОИК-София, днес се извиха огромни опашки от членове на секционни комисии, а движението около залата бе отцепено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
13
 
4
 
! Отговори
КОМУНИСТЕН преди 12 години
За подробности прочети във Фрогнюз - Ламбо: Ако Калфин стане президент, напускам Дондуков 2!Огромен гаф на Стефан Данаилов взриви БСП, след като актьорът открито призна пред студентите си в НАТФИЗ, че настоящият президент Георги Първанов е поискал от него да се кандидатира на изборите за държавен глава.Ламбо разкри, че преди година проектантът на тройната коалиция Първанов е кроял планове за кандидатурата му. Скандалът обаче идва точно в момент, в който кандидатът на червените за президент Ивайло Калфин упорито отрича да има нещо общо с отиващия си държавен глава Първанов, камо ли че той е човекът, който определя решенията му. Артистът признава още, че Първанов бил много доволен от кампанията. За капак на всичко Ламбо заявил, че мечтата му не е да стане вицепрезидент. Съгласил се, за да помогне на партията в трудния момент. Столичен ежедневник пък писа, че Данаилов е получил сериозна сума пари, за да направи тази крачка. В щаба на БСП са шокирани от откровенията на Ламбо за истината около президентската двойка, защото именно нещата, които червените се опитваха да прикрият, сега излязоха наяве, и то казани от най-рейтинговия им представител. Близки до Данаилов са категорични, че ако двамата с Калфин бъдат избрани, Ламбо почти сигурно ще се откаже от вицепрезидентския пост. Решението си Данаилов съобщил пред свои студенти по актьорско майсторство, които били притеснени, че техният учител няма да има време за тях. Спокойно, само да мине този цирк и ще се откажа. Не мога без вас и без сцената, а и как ме виждате да съм втори след този ***, успокоил Данаилов учениците си.
121
1
 
14
 
! Отговори
.................... преди 12 години
ЕЙ СЯ ВЕЧЕ БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ НАПЪЛНИ С ОВЧАРИ
120
4
 
35
 
! Отговори
Димо преди 12 години
Фандъкова не е направила абсолютно нищо за града. Тя е една послушна марионетка на Тиквата, но продажните слугински медии непрекъснато я натрапват на блеещото стадо, което няма гънки на мозъка си и се манипулира суперлесно.Освен това София се напълни със ***, това вече не е едновремешната СИНЯ СОФИЯ, това е София на селяците, мутрите и чалгаждийките.Изобрите го доказаха категорично.
119
1
 
23
 
! Отговори
VoB преди 12 години
Въпрос: Ако ГЕРБ действително искаше да направи изборите достъпни за всички защо не го направиха ???
118
0
 
10
 
! Отговори
krasos преди 12 години
Кадри на БГНЕС от самата дейност на Общинската избирателна комисия (ОИК) вътре в зала "Универсиада" показаха свръхнапрегната обстановка и стотици измръзнали и изнервени членове на секционните комисии, които скандират "Мафия, мафия!". От записа става ясно, че в залата се разхождат двама депутати от ГЕРБ Станислав Иванов и Иван Божилов, което е в нарушение на закона. Диана Тонова, секретар на ОИК към Столичната община, заяви, че има "над 100% сгрешени протоколи". mediapool.bg/%D0%BF%D0%BE%D1%87%D1%82%D0%B8-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8-%D0%B2-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%B0-%D1%81%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B8-news185434.html
117
4
 
23
 
! Отговори
Цецо преди 12 години
Лъжат, мамка им герберастка - отново изманипулираха изборите.Всичко е абсолютен фалш и цирк.Ама с тоя заспал *** народ - така ще е.
116
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
115, това, което споделяш, е потресаващо. В кой век живеем, да не са ни телепортирали два-три века назад във времето? Ех, какъв филм става от този сюжет!
115
1
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Рапоня затова ли се прави на велик шарил се е да му нагласят изборите? Дойде ли вече време да им извиеме врътлетата?
114
0
 
12
 
! Отговори
зам председарел на с преди 12 години
Нашият протокол не беше сгрешен както и на много други около нас. Но: първо минаваш да ти засекат данните, после ги вкарват в компютъра и ти правят разпечатка ииии чакаш на опашка незнайно защо-даваш въпросната разпечатка на хора /без компютър/ и те пишат ли пишат на ръка нещо. След това с написаното отиваш на трета опашка, където предаваш печата и пак хора без компютър пишат ли пишат. После отиваш в кметството с вече скъсаните чували от които падат бюлетини. Поправят се протоколи без подписи на
113
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
по нечестни избори и през 90-та година немаше. оба;е ов;ете си траят, ми хак да са ни мутрите, дето са във властта. малък во много *** народ
112
2
 
23
 
! Отговори
МИМА СТЕФАНОВА преди 12 години
Не се коментира информацията,че двама депутати от ГЕРБСтанислав Иванов и Иван Божилов,са в залата на СИК,което е в нарушение на закона. Яне Янев е бил прав,че в залата има представители на ГЕРБ,но от СИК отрекоха това.Боже мой,колко лъжи се изговориха.Лично на мен представители на ГЕРБ предлагаха пари- отначало 50 лева,а после 70 лева.Не знам какво са гледали представителита на ЕС,но май и те са подкупени от ГЕРБ.КОРУМПИРАНИ ИЗБОРИ.НЕ ВЯРВАЙТЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ИЗНЕСЕНИ ОТ ЦИК-ТЕ СА МАНИПУЛИРАНИ
111
0
 
9
 
! Отговори
до 111 преди 12 години
Ти видя с една активност към 50-55 % какво стана, пък ако беше примерно 65-70 % не ми се мисли какво щеше да бъде. Очевидно намериха цаката да се борят и с високата активност.
110
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Висока изборна активност = по - голям шанс да се чуе думата на честните избиратели.
109
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добрият "матриал" изглежда е изтекъл зад граница. Те това е, драги сънародници! Последният да затвори вратата!
108
0
 
11
 
! Отговори
Коко преди 12 години
Имаше един филм -"Под купола на цирка". Всички сме под него, май.
107
0
 
18
 
! Отговори
nabludatel преди 12 години
Pri 80% cgre6eni protokoli kak taka izborat e zakonen?
106
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Nice, a ?
105
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе миналата седмица небяхме ли в почти бедствено положение при над 600 населени места без ток :) какво тук значат некакви си 600 населени места ?:) и какво тук значта някакви си технически греши и някакви 80 % :)
104
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В 80% от протоколите имало грешки...... А сега де... тогава какви избори са това? За грешка в договор същият може да се разтрогне...
103
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко отдавна го каза "лош материал" За това се оказа прав. Аз просто се срамувам, че в България хората си продават гласовете срещу пари, че продават свободния си избор- това не са СВОБОДНИ И ДОСОТЙНИ ХОРА! Съжалявам, много, много ми е мъчно за тях