80% от протоколите в София са сгрешени

В ОИК-София са обработили близо 60% от документите от секциите
Обновена: 24 окт 2011 15:37 | 24 окт 2011 15:37,
146
80% от протоколите в София са сгрешени
Суматохата пред зала "Универсиада". Снимка: Булфото

Огромен процент сгрешени протоколи от секционните комисии отчетоха от Общинската избирателна комисия (ОИК) в София.

Може би в над 80% от протоколите са допуснати грешки, обясни пред журналисти председателят на ОИК-София Марина Белчева. По думите й става дума за чисто технически грешки, например вписване в отделни редове, и не може да се говори за манипулации на вота.

Именно техническите грешки са причина за бавното обработване на протоколите – в ОИК са готови с 57% от документите. В тях действителните бюлетини са 97,98 на сто.

Още по темата

Марина Белчева оправда високия брой допускани грешки с новия Изборен кодекс и с факта, че вотът бе 2 в 1. В много случаи пък се попълват по четири протокола от секция, тъй като в част от местата се произведоха и избори за кмет на кметство.

Освен това, по думите й, Столичната община била предизвикателство заради големия брой жители.

Шефката на ОИК-София отказа да коментира дали причините за бавната обработка се дължат и на лоша организация от страна на комисията.

Не коментира и информацията, че двама депутати от ГЕРБ – Станислав Иванов и Иван Божилов, са в залата, което е в нарушение на закона.

Заради хаоса с обработката на изборните документи пред столичната зала „Универсиада“, където се помещава ОИК-София, днес се извиха огромни опашки от членове на секционни комисии, а движението около залата бе отцепено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Бангладеш ли сме, къде сме? Чакай да не ги обиждаме, че там сигурно за избирателни комисии си имат образовани хора.
101
5
 
6
 
! Отговори
Атака преди 12 години
Като член на СИК мога да кажа, че резултатите горе долу са реални - просто това е гласа на народа!Не знам за по-малките градчета и *** махали, но като цяло голямата манипулация винаги идва от медийте, а не от копуване и подправяне!Проблема е, че има много рпост народ и разбира се малко патриотично мислещи и достойни хора!
100
2
 
4
 
! Отговори
оператор преди 12 години
Тези членовете на комисиите са уникално *** същества! Инструкциите за изборите са им дадени края на август, как пък за три месеца не ги научиха, ***! Попълването на протоколите е елементарно, как от десетте членове на секция никой не може да ги попълни правилно, е мистерия!
99
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трагикомедия от грешки! И как при сгрешени протоколи ще отчетат правилни резултати?
98
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Позор нам ... това заслужаваме
97
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някой досеща ли се колко са манипулирани тези избори?
96
3
 
3
 
! Отговори
КЪСНО , ДАДОХА ... преди 12 години
..НА *** ПАРИТЕ ЗА ИЗБОРИТЕ ---ЗАТОВА , КЪСНО ПОЧНАХА И ДА ГЛАСУВАТ,БЕ....НЕ СЕ ЛЕ СЕЩАТЕ...??!АЗ , НАПРИМЕР ...СИ ГЛАСУВАХ БЕЗ ПРОБЛЕМИ--ХЕМ НА ОБЕД , В ПИКОВ ЧАС!Е...МАЛКО ПОЧАКАХ , ЗАЩОТО В МЛАДОСТ ..."МАТряла" Е БАЯ МНОГО ...АМА ГЛАСУВАХ !*** ....ДРУГИЯ ПЪТ , ДА СТАНЕТЕ В 5,00-ч. И ДА СИ НОСИТЕ ИБРИЦИТЕ!!!ДОГАН-ЕФЕНДИ , ВИ ИСКА ПОДМИТИ НА БАЛОТАЖА!!!!!!!!!!!!
95
0
 
7
 
! Отговори
Аман..... преди 12 години
Дебели вратлета и тънки гласчета.....
94
0
 
20
 
! Отговори
пародия преди 12 години
В Сливен *** тръгнаха да гласуват в 7 часа, чакаха до последно кой ще качи мизата най-високо, и от урните направо в най-близкия магазин с новите петдесетачки. Затова сме на този хал, оставяме се нищожен процент *** да определят нашата съдба срещу 50 лв.
93
0
 
10
 
! Отговори
Шишо преди 12 години
Всеки народ си заслужава управниците.
92
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да им одържат от заплатите!!!На всеки избори става така
91
0
 
2
 
! Отговори
до фют от пушката преди 12 години
Брато, тфа е ясно, само дето нали знаеш - винаги ще се намери предател! А тук ще са много! Никога българина не е бил задружен - НИКОГА! Затова патим и ще продължаваме да живеем така, че и по-зле...
90
0
 
9
 
! Отговори
фют преди 12 години
Интересно ми е какво ще стане, ако масово хората НЕ гласуват... Да останат само с *** и турските гласове. Който и да изберат, сещате ли се, че народа ще стане точно за 5 минути и ще ги срине? Защото всеки ще знае, че не се е разкарвал! АМА ДЕ ТОЛКО МОЗЪК!
89
0
 
10
 
! Отговори
наблюдател преди 12 години
Репортерите на Агенция БГНЕС заснеха уникални кадри от пълния хаос в зала "Универсиада", където се помещава Общинската избирателна комисия. При влизането на екипа на БГНЕС стотици изнервени и измръзнали членове на Секционни комисии започнаха да скандират "Мафия". При опит от страна на охраната да бъдат изгонени журналистите на Агенция БГНЕС чакащите се противопоставиха на полицаите и скандираха: "Защо ги гоните! Нека да снимат!" Цяла нощ мръзнем като кучета навън! Какво нередно правят хората от БГНЕС!
88
0
 
17
 
! Отговори
ДУХ преди 12 години
КУПЕНА РАБОТА!!! МИРИШЕ ТА СЕ НЕ ТРАЕ!!! ЩЕ ИМ ХОДЯ АЗ... ДАНЕ СЪМ ЛУД??? ДА ГУБЯ ЧАС ДВА, ЗА ДА МИ КАЖАТ ПОСЛЕ, ЧЕ СГРЕШИЛИ ПРОТОКОЛИТЕ!!! АЙДЕ БАСТААААА! НЕКА ДА ОСТАНАТ САМО *** ДА ИМ ГЛАСУВАТ! ВМЕСТО ДА ХАРЧАТ ПАРИ ДА ИМ ПЛАЩАТ, ПОНЕ ДА СЕ ЗНАЕ, ЧЕ ИМА ЕЛЕКТОРАТ!
87
14
 
1
 
! Отговори
ТОВА ЛИ ДА СТАНЕ? преди 12 години
Ако изберат КОМУНИСТ за президент с помощта на ДОГАН, ще станат две ОЧЕВАДНИ ЛОШИ НЕЩА: 1.Служителите на ПРЕЗИДЕНТСТВОТО ще бъдат турци, както беше навремето МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО и изтичане на тайни към СССР и Турция, а Доган ще получи още един тлъст хонорар, но този път, като брокер, а не като хидролог; 2.Всички престъпници от ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ще бъдат помилвани, както например Дон Цеци и още 495 бандити за мандата на Първаноглу, значи Помака Алексей и Стоян Сумото ще бъдат помилвани провери в Гугъл : "Сега": Първанов помилва за 9 години 431 престъпници
86
1
 
10
 
! Отговори
сечко преди 12 години
И как си представят да се замъкна до унрите още веднъж, след тая помия??? Повече гласа си няма да дам за никого в тая държава!!! ПО ДОБРЕ ДА МИЯ ЧИНИИ НА ЯНКИТЕ ОТ КОЛКОТО ДА СЕ УНИЖАВАМ В СОБСТВЕНАТА СИ РОДИНА!!!!
85
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КОЙТО И ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ ВСЕ ТАЯ ,РАБОТА НЯМА ,ТОВА ГИ ИНТЕРИСУВАТ ХОРАТА , НА ГЛАДНО МЕЧКА НЕ ИГРАЙ , НЯМАЛО ГЛАСОВЕ ,НЯМА И ДА ИМА ,ТОЛКОВА МИСЛИТИ ЗА НАРОДА И НАРОДА ТОЛКОВА ДАВА ЗА ВАС
84
1
 
8
 
! Отговори
смяяяххх преди 12 години
Трудно и бавно е,не защото е 2 в 1.Нищо трудно няма нито в броенето,нто в попълването на протоколите.Достаъчно е човек да може да чете и пише.Бързината на гласуването не зависи от бро на бюлетините, които да се пуснат.Целта е колкото може по-малко хора да гласуват(сега и на следващи избори),зада може който е на власт да се възползва от пропорционалната система,а от гласувалите, да има максимално много "объркани" гласове.Правилният избор за всички български граждани е да БЯГААААТ. Далеч!
83
8
 
4
 
! Отговори
Цирк преди 12 години
Комунисти ,комунисти изтрихте всички неудобни и казващи истината коментари . Сайтовете Ви и те като Вас -лъжливи и манипулативни . Ей така цял живот сами се заблуждавате . Всъщност нали сте се представили добре на изборите и още повече хора Ви подкрепили - каза го Станишев - що ревете ?????????