Съветът на Европа: Спокоен и демократичен BG вот

Препоръчват ни обаче водене на кампания на майчин език
24 окт 2011 12:20,
45
Съветът на Европа: Спокоен и демократичен BG вот
Снимка: БТА

"Изборите до голяма степен бяха проведени спокойно и подредено, със солидна правна рамка за демократични избори".

Тази оценка даде Микел Юками, член на Конгреса на местните и регионалните власти към Съвета на Европа, ръководител на делегацията у нас.

Общо 13 представители от десет страни бяха поканени да наблюдават местните избори у нас. Те са наблюдавали вота в осем общини, сред които Луковит, Благоевград, Ихтиман, Бургас и др., и са провели срещи както с представителите на ЦИК и други институции, свързани с изборите, така и с местни политици и обикновени хора.

По думите на Юками членовете на избирателните комисии са били добре организирани, а гласоподавателите – добре подготвени.

Като цяло изборите за местна власт са преминали под демократично поведение, обобщи наблюдателят.

Препоръка на наблюдателите е в бъдеще да се дава възможност за водене на предизборна кампания на майчин език.

Друг организационен проблем според тях са лошото оборудване на секциите за хора с увреждания и удължения работен ден на секциите след установения по закон час.

Тема за безпокойство са и получени от членовете на Конгреса отчети за купуване и продаване на гласове и контролиран вот.

"По тези сигнали предстои доста работа, за да излезе комисията с конкретно становище", каза Юками. То ще стане ясно при излизането на окончателния доклад след два-три месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
1
 
! Отговори
гадни герберасти преди 12 години
ЮКАМИ МИ ЗВУЧИ ТВЪРДЕ ФИНЛАНДСКИ. КАКТО Е ИЗВЕСТНО ФИНЛАНДЦИТЕ СА СЕРИОЗНО ВПИЯНЧЕНИ,А И ТОЗИ ПРАВИ КОМЕНТАР КАТО ДА Е 2 БУТИЛКИ ВОДКА.ВСИЧКИ СМЕ СВИДЕТЕЛИ НА АБСОЛЮТНО МАНИПУЛИРАНИЯ ОТ ГНУСАРИТЕ ГЕРБ ИЗБОРИ.ДО СЕГА НЕ СА ПРИКЛЮЧИЛИ С ПРЕДАВАНЕТО НА БЮЛЕТИНИТЕ. В МНОГО ОБЩИНИ,ОСОБЕНО В НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ИЗБОРИТЕ ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА БЪДАТ КАСИРАНИ.БРАВО НА ДПС- ЕДИНСТВЕНО ТЕ ПОСТАВИХА МУТРИТЕ НА МЯСТОТО ИМ.КЪДЕ СА ДРУГИТЕ ОПОЗИЦИОННИ ПАРТИИ. ОТВРАТ.
42
0
 
0
 
! Отговори
of преди 12 години
Баси провокативната статия....на всичкото отгоре бюлетините прозираха и се виждаше кое е зачеркнато като подаваш бюлетината....пълна скръб.
41
0
 
2
 
! Отговори
Мери 21 преди 12 години
Нито е спокоен, нито е демократичен изборният ден! Но ,какво от това? Кой ще обърне внимание на многото сигнали за нередности, кой ще докаже даването на пари под масата, кой и как ще обясни тълпите от регистриращите се ***/ още с ъ с зелените паспорти в ръце/точно в изборният ден и доколко е редно това? Защо се създадоха условия на хаос и по този начин доста хора се отказаха да гласуват? И още хиляди"ЗАЩО?????"ТОВА ДЕМОКРАЦИЯ ЛИ Е????
40
2
 
3
 
! Отговори
МАРИН МАРИНОВ преди 12 години
БРАВО НА ЕС. ДЕМОКРАТИЧНИ ИЗБОРИ.НИЩО НЕ СА ВИДЕЛИ. ТАКА ИМ СЕ ИСКА-ДЕМОКРАТИЧНИ ИЗБОРИ.НЯМА ТАКОВА НЕЩО. НИЕ НЕ ГО ЗНАЕМ КАКВО Е-ПИЕ ЛИ СЕ,ЯДЕ ЛИ СЕ И Т.Н...ДОКОГА ЩЕ НИ КАЗВАТ КОГО ДА ИЗБИРИМЕ. Б.Б.НИ ГО НАЛОЖИХА-МАФИОТ, НО ВАЖНОТО Е,ЧЕ НА ТЯХ ИМ ТРЯБВА ТАКЪВ ЧОВЕК. АМЕРИКА ПРИВЗЕ ЦЕЛИЯ СВЯТ. БЯХ ТАМ. ВИДЯХ,ЧЕ НЯМА НИКАКВА ДЕМОКРАЦИЯ И ТАМ. ЛЪЖИ,ЛЪЖИ И ПАК ЛЪЖИ.ЗНАМ НЯКОЛКО ЧУЖДИ ЕЗИЦИ И ЧЕТА В ИНТЕРНЕТ И РАЗБИРАМ,ЧЕ ДРУГИТЕ СТРАНИ СЕ ОТНАСЯТ НЕСИРИОЗНА КЪМ НАС,КАТО ИМАМЕ ТАКЪВ МИНИСТЪР-Б.Б.
39
0
 
11
 
! Отговори
Българин преди 12 години
...и по-добре да се даде право на китаецът и арапинът да гласуват на избори, защото макар и чужденци, плащат данъци в България, отколокото пред урните да се трупат вонящи стада гнусни ***, които на 30 години вече имат извършени 80-100 престъпления, направили са 10-12 чаавета, но не са работили и една минута и не могат да говорят членоразделно !!!!Хора, осъзнайте се, защото след няколко години вече ще е късно !!!!
38
1
 
10
 
! Отговори
Българин преди 12 години
КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ОТНЕМЕ БЪЛГАРСКОТО ГРАЖДАНСТВО НА ВСЕКИ, КОЙТО НЕ ГОВОРИ, ЧЕТЕ И ПИШЕ ПО БЪЛГАРСКИ !!! АБСУРДНО Е, АКО ЕДИН КИТАЕЦ ИЛИ АРАБИН ИСКА БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТ, ДА ПОЛАГА ЕЗИК ПО ПИСМЕН И ГОВОРИМ БЪЛГАРСКИ, А НА МРЪСНИЯТ ***, ДЕТО НЕ СИ ЗНАЕ ИМЕТО И НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОДПИШЕ, ДА МУ СЕ ДАВА БЪЛГАРСКИ ДОКУМЕНТ ЗА САМОЛИЧНОСТ ЕЙ-ТАКА, ПО ПРЕЗУМПЦИЯ, НЕЩО ЧЕ МОЖЕ ДАЖЕ ДА НЕ Е РОДЕН ТУКА, А ДА СЕ Е ПРОМЪКНАЛ ОТ НЯКОЯ СЪСЕДНА ДЪРЖАВА !!!!
37
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Демократичен?- От началото ни натрапиха трима "водещи кандидати" и игнорираха другите... а какво да кажем за ХИЛЯДИТЕ сигнали за манипулации, за купени гласове, за всевъзможни нарушения?- На МАЙЧИН език ?!? Тия *** от ЕС още малко ще ни ЗАДЪЛЖАТ да се учим да хъхрим по *** !!! Няма ли кой да им обясни, че *** нямат човешки език, че България е еднонационална държава, в която ОФИЦИАЛЕН ЕЗИК Е БЪЛГАРСКИЯТ !!!!ЕТО КАКВИ ХОРА СЛАГАМЕ НА ВЛАСТ - ЗВЕРОВЕ В БЪЛГАРИЯ, МИШКИ В ЕС !!!!
36
1
 
13
 
! Отговори
Дани преди 12 години
Нека от ЕС да запазят препоръките си за някой друг.Ние имаме глави на раменете си.Когато в Германия например турците си водят кампанията на майчин език,тогава да дойдат да ни дават препоръки.
35
0
 
5
 
! Отговори
Azz преди 12 години
всички мислят, че вота мина спокойно и демократично, само Станишев го е страх...за бъдещето му :)
34
1
 
7
 
! Отговори
аз преди 12 години
хаха , спокоен ... от 98 гласувам, такъв цирк не е било НИКОГА!!!
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Европейски демагози. Вие сте добре, защото такива аборигени като нас са зле. И няма изгледи да се оправим.
32
0
 
10
 
! Отговори
Един Българин преди 12 години
32, нямам нищо против , но в Турция, на югоизток от линията Мидия-Енос, където майчиния език от 600 години е турски и все по-малко византийски. Тук имаме цивилизован официален език и всички официални документи, изявления и пр е задължително да бъдат на Български. Можеш да се пробваш Саркюзи и Меркел (добре че го няма канцлерът на Германия между 1933 и 1945) да ги убедиш тях да водят кампаниите си на турски. Все пак в Германия неофициално има над 10% преселници от Турция. Успех :)
31
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДА СЕ ВОДИ КАМПАНИЯ НА МАЙЧИН ЕЗИК!милиционерите да си гледат работата, кампанията ще се води на турски
30
3
 
7
 
! Отговори
hagen преди 12 години
До СтоянПо-добре пожарникар отколкото разбирач на червеноармейски ***.
29
0
 
5
 
! Отговори
до 26 преди 12 години
Да, забеляза. По време на пресконференцията той отчете категоричните победи на ГЕРБ в първи тур, например в Бургас и Габрово. Или ти просто си говориш наизуст?
28
3
 
14
 
! Отговори
onzi преди 12 години
Да ви ....мамата ..... на майчин език, европейски ***.али.
27
3
 
7
 
! Отговори
шифиор преди 12 години
Евроидиотите отново "изсипаха самосвала"!
26
5
 
3
 
! Отговори
стоян преди 12 години
Абе тия в час ли са.Изпратили 20 30 шматки уж да наблюдават какво става.Ако, знаят за какво става въпрос в действителност.....само купуване, нищо друго не бяха тези избори.Сега яжте магистрали през зимата,нали му се радвате на ония празноглавец пожарникар.
25
4
 
11
 
! Отговори
arhar преди 12 години
Сергей забеляза ли, че в Бургас ГЕРБ спечели с 71,4 % срещу около 10 % за червените ? Да спечели някой избори с повече от 70 % срещу друг с около 10 % , това си е равносилно на победа в мач от Шампионската лига, където на финала единият громи другия с резултат 7:0 !?Преди да каже каквото и да е било, Сергей трябваше първо да честити убедителните победи на ГЕРБ още на първи тур в големите градове ! На това му се казва феър плей ! - Останалото е шменти - капели ...Уважавай, за да те уважават ! - българска поговорка
24
1
 
14
 
! Отговори
mari преди 12 години
Дали в западна европейска държава ще обърнат внимание на някой българин, ако говори на майчин език??? Ние и на *** "погазвахме" правата, но сега направо ги гонят от там!!! Интересно защо не им спазват правата!!!